Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szex & Psziché fórumok » Mit tegyek, ha iszik a férjem? fórum

Mit tegyek, ha iszik a férjem? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2013. máj. 5. 06:49
fenyegesd meg, h. elválsz. hátha ettől észhez tér.
2009. dec. 10. 20:14

Válj el. Válj el. VÁLJ EL!!!!

Nincs feltétel, nincs ha...

Mindenképpen jobb lesz.

Nincs segítség és nincs megoldás, csak kivételek és szerencsés esetek vannak, de ne gondold botor módon, hogy majd te leszel az.

117. arafat
2008. nov. 15. 08:51
Igyál te is,csak ne idd meg mindet előle.
2008. szept. 5. 10:51

Hello Mindenki!


Én már lassan 15-16 éve szenvedek az apámmal. Még anyámmal kezdtem de szerintem pont ezért is, de ő feladta a harcot a szervezet és 4 éve meghalt sajnos. 2 éve sikerült úgy intéznem hogy évek után végre sikerült állátst találnom neki, összehoztunk neki egy lakást, mindene megvolt igazából. Tudni kell róla, hogy "turné"-szerűen iszik. Néha rájön, aztán ha sikerül helyrerakni akkor fél évig se iszik egy kortyot se. Az a baj hogy egyszerűen nem hagyja hogy segítsünt rajta, nem akar dolkihoz menni, habár a pia miatt már többször kötött ki a pszichiátrián. A legnagyobb abaj ha nem tudja feldolgozni a dolgai tiszik. És általában nem tudja. Most ismét munkanélküli lett az italnak köszönhetően. Én viszont elhatárztam, hogy elég volt. Csinál amit akar. Elég rossz így élni, mert ráadásul egy lépcsőházban lakunk, de hálistennek legtöbbször sikerül elkerülni. Most már úgy néz ki mint egy csöves. Lassan az is lesz.


Egy valamire rájöttem: Ha egy ilyen embert mindig talpraállítasz az kb olyan mint az otthoni állatartásnál enni adsz az állatnak meg dokihoz viszed. Lehet a természetben már rég meghalt volna, és kitudja, lehet te a legnagyobb fájdalmait hosszabbítod meg azzal, hogy kaját adsz neki és életben tartod. Ezért hagyni kell, amíg van pénze úgy is inni fog. Ha elfogy neki könyörög, hogy adj neki pénzt amit rögtön elinna. Tehát tényleg hagyni kell, hogy a természet elintézze a dolgokat. Mert egyébként ez egy végeláthatatlan folyamat. Én se értem hogy hogy marad életben kaja nélkül, mert az alkohol nem pótolj a tápanyagot, de mégis. Szépen leépül, eltűnik és annyi. Elég kegyetlenül hangzik, de sajnos főleg a jogrendszer miatt mást nem tehet az ember. Ha lehetne, csinálnék egy olyan helyet, mint a diliház csak alkeszoknak, és felügyelet nélkül nem hagynám őket soha többet. Mert ennek a gyereke és a család többi tagja issza meg igazán a levét, akik a másik fél életképtelenségénél és magatehetelensége miatt mennek tönkre.


Tudja valaki meddig bírja egy alkesz kaja nélkül csak piával? Mert én már a heteket számolom.


Üdv mindenkinek. És KITARTÁST!

115. marinko
2008. júl. 26. 14:05

Teljesen igazatok van. Én is ezeket a tanácsokat tudnám adni bárkinek, aki a helyemben van és azt hiszem ez is lesz a vége.

Regina Moore: egyedül szeret inni, elmegy és leissza magát valamelyik kocsmában. De, ha családi vagy baráti buli van, ott is... passssz!

114. 788165bfc9 (válaszként erre: 112. - marinko)
2008. júl. 26. 13:43

Te érzed, hogy ez neked meddíg éri meg. Az anyukám sokszor emlegette, hogy apu miket játszott velem a homokózóban, meg hogy akkor még csak fizetés után volt 1 hétig részeg, és egyébként milyen rendes ember volt.

Most 30 éves vagyok, és nem emlékszem arra mikor játszott velem az apám, mert csak 3 voltam akkor.

Arra viszont igen, hogy miatta, csontsovány mai napig az anyu, azért kellett halasztanom az egyetemen, mert az ő piája mellet a rezsit is meg a suli kültségeit is fizetni kellett, így én ezt végigdolgoztam, azért hogy neki legyen mit piálni, ne bánta az anyut, és legyen hol lakni.


Az a szörnyű, hogy ez csak romlik. Ha bármikor ki tudsz szálni, mert segítenek, akkor úgyis tudni fogod mikor volt elég.

Bár lehet nem hangzik szépen, de a kisfiadnak lehet találnál még egy józan édes mostohát!!!

Nem hiszem, hogy le kéne mondanod a pasikról, csak azért mert volt egy rosz döntésed, lehet megtalálnád, akivel tényleg boldog leszel!

Nem hiszem hogy ez a boldogság, ha az embernek csak néha jó fej a férje.

Bocsi ha erős volt. Egyébként nem szoktam mások dolgába ütni az orrom, de ez engem is mélyen érint bla-bla

113. 1e8f358d6a (válaszként erre: 112. - marinko)
2008. júl. 26. 13:38

és azt megtudod mondani, hogy miért iszik? Úgy értem, pl. haverokkal szeret együtt lenni és akkor iszik, vagy otthon egymagában issza le magát? Mert ha otthon is iszik, nem a társaság kedvéért, akkor szerintem van valami lelki probléma is a dolog mögött.

Egy héten hányszor részeg? Tudom, ez nem egy statisztikai oldal, mégis megkérdem, ha nem haragszol.

112. marinko
2008. júl. 26. 13:36
Hál´Istennek a családom teljes mértékben támogat (minden téren) - igaz ezt a dolgot "nem kötöttem az orrukra". Eszem szerint én is rögtön itt hagynék csapot-papot. Azért nem tudok igazándiból dönteni, mert egyébként (ezt leszámítva) jó apa és férj (a főzésen kívül mindent megcsinál, gyakran úgy, hogy még mondani sem kell és a picúrt is rá lehet bízni - kaja, altatás...) és nem szeretném, ha a gyerkőc apa nélkül nőne fel, bár - azt hiszem - jobb apa nélkül, mint 1 részeg apával.
2008. júl. 26. 13:31

Ja és a leszokásról annyit, hogy apám kétszer volt elvonón, ez 2-szer 1 év nyugalmat jelentett az életünkben. Aztán beteg lett (gégerák), addíg ivott, amíg le bírta nyelni, még az utolsó hónapjaiban is, és sose mondta a végén se, hogy ne haragudjatok!!!

Mi meg győztünk küzködni a lelkifurdalással, hogy nem tudjuk igazán bánni, hogy elment.

Nem hiszem hogy ezek valaha megváltoznak, viszont mindent tönkretesznek maguk körül.

110. 788165bfc9 (válaszként erre: 108. - marinko)
2008. júl. 26. 13:26

Szia!

Ha erős vagy és van segítség, akkor válj el szerintem. Apám haláláig ivott 2 év szünet volt közte. Anyukám most 50 éves, és elment az élete szép része, a gyerekkorunkat pedig rendesen tönkretette.

Ciki, mikor hazavinnél suli után valaki havert és apád tök részeg...

Szerintem ha teheted, akkor a gyereked érdekében is hagyd el.

Tudom nem egyszerű, az anyu sem tudta, mert ugye egy alkoholista mellett nem igazán van erre pénze az embernek...

Ha szüleid, vagy valaki tud segíteni és támogat, akkor én biztos ezt tenném.

109. 1e8f358d6a (válaszként erre: 108. - marinko)
2008. júl. 26. 13:25
nagyon sajnálom. :-( Én egyszerűen undorodom a részeg emberektől, még azt is nehezen tolerálom, amikor a párom részeg, pedig ő aztán tényleg ritkán iszik, és még részegen is imádnivaló. Mégis... Nincs jogom tanácsot adni neked,de ha megengeded, hogy mégis megtegyem, akkor azt mondom, költözz el tőle. 9 hónapos pici gyermeked van, aki - ha nem is tudja felfogni teljesen - azért érzékeli, ha a szülei között baj van. Az ő érdekében is változtatnod kell. Hidd el, ha a férjed igazán szeret, elgondolkodik, és lemond az italról. Ha nem, ez már csak rosszabb lehet. Nehéz lehet neked, tényleg sajnállak. Nem is tudom, hogy én hogy lennék erős ilyen helyzetben...
108. marinko
2008. júl. 26. 13:15
Sziasztok! Sajnos az én férjem is iszik=jórészeg. 8 éve vagyunk házasok, előtte 3 évet éltünk együtt. Mindig is ivott. Nem vagyok antialkoholista, sosem mondtam, hogy ne igyon semmit, de nem tudja, hol a határ. Ha elkezd inni "hótrészeg" issza magát. 9 hónapja született egy kisfiunk. Majdnem 3 hónapja minden hétvégén (péntek-szombat-vasárnap néha még hétfőn is) részeg. Ilyenkor ő a "Jani". Már mindent megpróbáltam: harag, sírás, kértem, eltűntünk egy hétre, figyelembe sem vettem... Ígérgetett, de semmi. Szeretem őt. Amikor részeg meg tudnám ölni. Lehet, hogy öntelten hangzik, de egyébként (mások szerint) erős vagyok - most nem tudom mit csináljak...
2008. máj. 10. 17:09

Egyszer egy alkoholistát megkérdeztek:

-Miért iszik?

-Mert szégyellem magam.

-És miért szégyelli magát?

-Mert iszom.

És a kör bezárult.Az alkoholistán csakis és kizárólag csak akkor lehet segíteni, ha ő is komolyan gondolja. Különben jön a hitegetés. 30 évig volt részem benne - a családomban.És mindenért a környezete a hibás, ő semmiért. Ajánlom figyelmetekbe: Eric Berne: Emberi játszmák c. könyvét. Gyönyörűen levezeti az alkoholisták viselkedését.

2008. máj. 10. 16:06
Nálunk keresztapám ivott, vagy inkább mondhatjuk azt is, h narkózott. Kikészült idegileg és ez miatt kapott nagyon erős nyugtatókat, erre meg ivott. Egy balesetnek kellett történnie ahhoz, h abbahagyja. Sajnos nyaktól lefelé lebénult, uh tolókocsihoz van/lesz kötve egész hátralévő életében.
2008. márc. 14. 14:27

Sziasztok!

Az én apukám is ivott, nem kicsit. Hosszú-hosszú évekig türte anyum (igaz nem voltak balhék, mert csak ivott oszt feküdt).

Aztán 10 éve beteg lett (pont az ivás miatt), kilyukadt a gyomra. 2 hétig volt intenzíven, utána is még egy hétig a belgyógyászaton. Csövek lógtak ki belőle, nem ehetett, nem ihatott semmit. Akkor ott a kórházban sírt nekem, én meg jól kiosztottam, hogy magának kereste a bajt.

Azóta megváltozott. Egy korty alkoholt nem iszik, a cigit is letette, nem kávézik. Sokkal több időt tölt azokkal a dolgokkal, amiket szeretett csinálni, de az ivás miatt nem volt rá ideje (pl. horgászik, számítógépezik).

Emlegeti még az ivós időket, hogy ejdejó volt akkor (ha pl. buliba, vagy valami családi banzájra mennek), mi ezeken már jókat mosolygunk.

Sokat számít, hogy az ivócimborák is eltünedeztek.

Büszke vagyok az apukámra, hogy nem engedett a kísértésnek azóta sem.

2008. márc. 7. 06:58
én elválnék.
2008. márc. 7. 06:47

Mindíg jutalmazd cukorkával, ha józanul jön haza, és ha részegen, akkor először veszekedj vele, majd dorgáld meg keményen, végül verd el jól.


Nekem kutyám van, idomításnál ezeket az eszközöket használom és működik!


Itt miért ne működne?!

Hisz az ember ugye inteligensebb, mint egy kutya!

Remélem :-DDD

102. 1366d1807f (válaszként erre: 101. - 20eebe3d4c)
2008. febr. 24. 23:03
Mert az alkohol tartósít!!:-))))
2008. jan. 29. 20:37
Mondanám hogy itasd jó töménnyel vagy tablettás borral,hátha elöbb megözvegyülsz,de az ilyenek általába valamiért nagyon jó sokáig elvannak a 99%-os alkoholtartalmú vérükkel.
2008. jan. 29. 20:34
ja, elfelejtettem. Az italozó ember nem a családjáért iszik, hanem saját magáért.
2008. jan. 29. 20:33
Józsefnek igaza van. Menekülni, amíg nem késő.
2008. jan. 28. 22:50
Aki feltételekhez köti, hogy le fog szokni az ivászatról az soha az életbe nem fog leszokni róla. Az ilyen embert el kell hagyni, mert csak tönkre teszi az életedet.
2008. jan. 28. 22:45
Volt egy ismim...fiatalok voltak,két gyerekkel.Rendszeres napi program volt hogy a srác a farakás körül kergeti a nejét.Ha nem lett volna ilyen durva a dolog,talán mosolyogtató is lenne,mert murisnak tünt ez a kergetőzés...nem volt az...a lány elszökött a gyerekekkel anyaotthonba...a z anyósa értement,visszavitte...igéretek,fogadalmak és előröl minden...egyszer hallottam hogy a srác nem iszik,leszokott teljesen,nagyon szépen élnek,dolgozik,elkezdtek gyüjtögetni,vásárolgatni,ugyanis anno minden mozdítható dolog "lefolyt"...nem tudom mi van velük azótta,de nagyon remélem az utóbbi helyzet áll még mindíg!!
96. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 92. - szabotimi)
2008. jan. 28. 22:41

az én uram is kb:))eljár "kocsmázni" de egyrészt keveset van itthon,inkább a haverok miatt,nem jár részegen haza,merthogy az esetben az üres lakás várná csak...!!

az utsó mondatod is igaz:))igaz bírja ő egyébként is,de "csicsentősen" tök aranyos,mindíg vigyorog...:DD

2008. jan. 28. 22:39
Sajnos vannak alkoholisták,akiken nehéz segíteni ilyen esetben szerintem az a legjobb ha valaki félreáll,átlép egy másik cipőbe,új életet kezd..
94. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 93. - dettomo)
2008. jan. 28. 22:21
Sajnalom! Ez az egesz nagyon szomoruan hangzik. Ti hiaba akartok segiteni, ha o ebben nem partner.
2008. jan. 28. 21:55

Sziasztok!

Apám visszaesett. Fél évig jártunk vele a félúton alapítványhoz, le is tette, de elég volt a tőzsdei megingás, máris a piához nyúlt. Már 4. napja,hogy nem eszik,csak iszik,fekszik az ágyában és szánalomkeltően anyázik minket (megjegyzem, anyánk 92-ben meghalt, szóval az ő emlékét mocskolja), és hibáztat, amiért hálátlanok vagyunk és nem értjük a problémáit.Őszintén szólva kvára nem érdekel már, lehet,hogy én fogom a végső ütést bevinni egy pezsgősüveggel. A kezemet mégsem mocskolom be.Jó nagy blabla a "szeretet gyógyító ereje". annál működik, aki tud szeretni és az apró dolgoknak örülni. Egy olyan ember,aki csak a pénzzel van elfoglalva, oda se figyel.Ahogyan már mi sem rá. 2004óta játsza a dolgokat, amikor felvágta az ereit és eltűnt egy egész napra...sajnos hajnalban hazajött és megmentették a kezét is...most azt mondom már kár volt. akkor eldőlt volna minden és megszabadulunk mindentől. De majd talán megint lesz rá esélyünk. akkor talán nem marad el a hatás.T.

2008. jan. 28. 10:36

az én férjem péntekenként fiús napot tart. Ilyenkor lecsúszik neki egy- két sör, lötyi. Egy kezemen megtudom számolni hányszor jött haza részegen a 4 év alatt. Van, hogy itthon is kibont egy üveg pezsgőt és elszopogatja az este folyamán.

Ha kicsit csicsenős viszont kedvesebb és szerelmet is vallott már, és a legjobb, tovább birja a sexet is:))

2008. jan. 28. 10:02
Huha!! Ez kemény dió,nekem nincs ilyenben részem,mert a férjem nem fogyaszt alkoholt))))Ugy hogy jöhet bármikor a szonda.
90. spinneli (válaszként erre: 88. - Rozália)
2007. nov. 24. 18:18
Eric Berne cuppantana nagyot Emberi játszmák könyvében ilyen prototipusokat írt le.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook