Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? fórum

Mit szóltok, hogy az egyiptomi tragédia áldozatainak gyűjtést rendeznek? (beszélgetés)

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
413. mese
2011. nov. 12. 15:00

Amúgy végtelenül gusztustalan, hogy az együttérzésből is pénzt kreálnak az emberek. Na ez tényleg gyomorforgató!(Mintha a gyászból csinálnánk vagyont)

Kedves nagy lelkű adományozók!ezen kellene kicsit elgodolkodni! Mert az emberségből kreáltok vagyoni dolgot.És akkor kérdem én, ki is itt az empatikus,együtt érző?

412. mese (válaszként erre: 401. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 14:35

Tudod,itt senkinek nem fáj, hogy az adományozók hova teszik a pénzüket. Ami a felháborodás tárgya, mindössze az, hogy erre van pénz, de más, aki ténylegesen sokkal rosszabb helyzetben van, arra meg magasról tesznek...

Ami ebben az egész kérdésben tényleg felháborító, a magyar emberek hihetetlen ostoba birka butasága.Olyan embereknek adni, akik nem anyagiakban szűkölködnek.

Állítom, ha a média nem csinál ebből "szenzációt", és nem nyomatja minden híradóban, akkor nem lenne ez a nagy adomány gyűjtés.a könnyen befolyásolható birka nép, megy a kolomp után.

Csak azt nem értem, mivel különbek, mint bármely más ember,aki közúti baleset,vagy egyéb tragédia áldozat?Mert őket felkapta a média?

Nem rosszmájúságból írom a következőt:

A baleset áldozata lett a boxoló Igáncz(keresztnevét nem tudom)nevű úr is.

Most őszintén!aki ilyen múltal rendelkezik,az nyomorog? Mert szerintem nagyon nem. Nem mondom hogy dőzsöl, de élete során pályafutása alatt azért nem mondja nekem senki, hogy anyagilag sajnálni kellene a családját.

Szóval miért is rászorulók anyagilag?

Az a baj a magyar felfogással hogy mindent a pénzben lát.Bármi törtéjen, azt hiszi segítséget,csak az anyagi javak nyújtanak.Ez egy tragédia tipikus példája annak,hogy inkább együttérzésre, és más,lelki segítségre szorulnának a hozzátartozók, mintsem, hogy megtömjük a zsebüket.(nyilván minimális anyagi támogatásra esetlegesen szorulhatnak, de azt közvetlen ismerősöktől is megkaphatják, és nem milliomosokká kell tenni a gyászoló családokat.)

És valljuk be a többség, ha tellett nekik utazásra, azért nem a nyomor negyedi színvonalon él, mint annyi magyar ember, és család Magyarországon.

411. b8103f009a (válaszként erre: 405. - Martian)
2011. nov. 12. 13:58

Na,ott aztán volt ám megint eszetlen pénzszórás az adományokból.Ezt nagyon biztosan tudom,mert közel is vagyunk,és vittünk is ezt-azt.

Azon az új telepen amit felhúztak egyen házakkal,nagyon nem nézték meg kinek mit adnak.Kapott ott mindenki,akinek semmije nem volt előtte az is.Mindenféle munkakerülő lump alakok is.Aztán amikor meg mentek ellenőrizni,hogy épségben van e minden amit kaptak,akkor vették észre,hogy eladták a berendezést,putrit csinált az új házakból némely család.Akinek meg jelentős kára volt,az élete munkája ment tönkre,az ugyan azt kapta.Szóval szerintem nem árt ilyen esetekben utánajárni kiknek mit adományoznak.Meg aztán sokan vannak,akiknek a házát nem kellett elbontani,de kár mégis érte Őket.Ők jártak a legrosszabbul.

410. Martian
2011. nov. 12. 13:53

Tudom, hogy az egyik meghalt áldozatról beszélek, előre is elnézést kérek tőle, de milyen idióta megy 7 hónapos terhesen nyaralni Egyiptomba?

Olyan helyre ahol a víztől meg lehet dögleni.

409. Martian (válaszként erre: 407. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 13:49

Ha nem tudom, hogy mi az a konkrét dolog ami kell nekik, ami adott esetben, lehet hogy nem is kell pénzzel támogatni, akkor nem látom értelmét, hogy pénzt adjak.

pl.ha arra kell, hogy fizessék a pszichológust, akkor lehet, hogy lenne egy önkéntes aki ingyen ellátja őket.

Nem látom átgondoltak a segítség nyújtást.

Nem lehet mindent pénzen megvenni.

408. Martian (válaszként erre: 404. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 13:45

Ha elutazom akkor az a minimum, hogy fizetek biztosítást, hogy ha baj van, legyen aki segítsen.

Az tény, hogy sajnos mindenkin nem tudunk segíteni aki rászorulna.

Részemről nem vitattam, hogy kell nekik segítség, de ezt eddig is megkapták.

407. 4c30444687 (válaszként erre: 405. - Martian)
2011. nov. 12. 13:45
Akkor megbizonyosodtál, hogy erre nem érdemes áldozni, és nem is adtál nekik egy fillért sem. Mi itt a baj?
406. 4c30444687 (válaszként erre: 403. - B8103f009a)
2011. nov. 12. 13:43
Akkor mi lett vona ebben az esteben a helyes?
405. Martian (válaszként erre: 401. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 13:42

Én felhívtam őket, hogy mi az amit eddig nem kaptak meg, és erre kell a gyűjtés, de a gyűjtést indító szervezet se tudta megmondani.

Részemről, ha már adok valakinek, akkor annak adok akinek pl.a vörösiszap mindenét elmosta.

Itt most mindenki a legjobb ellátást kapta meg, hazahozták őket, és a további ellátásuk is megoldott.

404. 4c30444687 (válaszként erre: 396. - Martian)
2011. nov. 12. 13:42

Tudtam, hogy lesz egy ilyen okostojás, aki majd megmondja, hogy szarul járhatsz kisanyám.

ÉN NEM vitatom el a segítség szükségességét, de nem tartom elfogadhatónak, hogy mások verjék az asztalt olyan pénz miatt, amihez soha nem is volt semmi közük.

A betegek nem tehetnek a bajukról, de az Egyiptomban pórul jártak sem. Számomra az a bűntető hangzatú kijelentés, hogy "ha arra futotta..." és úgy beszélnek róla, mintha kiérdemelték volna a sorsukat, undorító. Szerintem egyiket sem kellene kiemelni, vagy lejjebb sorolni.

A helyi kórháznak eddig a gyerekosztályát támogattam legtöbbször, ezen kívül még egy részleget. Indíthattak volna fórumot az urológiai betegek vagy a tüdőbajosok, hogy miért nem nekik fizettem, és bezzeg erre van pénz, őt meg hagyom megdögleni. Egyszerűen csak annyiról van szó, hogy akinek az aktivistája vagy maga veszi a fáradságot, és végigjártja a várost, annak jut.

403. b8103f009a (válaszként erre: 401. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 13:41

Talán próbáld meg értelmezni a leírtakat!Ha nem megy,arra itt nincs megoldás,még ha 10 oldalon keresztül magyarázzuk akkor sem.

És igen,sajnos sok a tragédia,sok a szerencsétlenül járt ember,tönkrement család.És senkit nem érdekelnek,senki nem segít nekik.A média sem kürtöli szét,nem gyűjtenek nekik.Pedig szerintem senki élete sorsa sem ér többet vagy kevesebbet másokénál.Mindenkinek a maga baja tragédiája a legnagyobb.

402. 4c30444687 (válaszként erre: 392. - A0c1361e44)
2011. nov. 12. 13:32
A pszichiátriai betegeket azért írtam, mert nem láttam, hogy a tegnapi téma felvető egy pillanatra is megfordította volna a helyzetet, hogy milyen lenne a kérdés másik felén állni.
401. 4c30444687 (válaszként erre: 388. - B8103f009a)
2011. nov. 12. 13:26
Szükséges-e szórni a pénzt?! Miért fáj az, hogy MÁSOK a SAJÁT pénzüket harmadik személy megsegítésére fordítják? Nekem nem világos, hogy mi a felháborodás pontos tárgya. Hogy X miért költött, hogy Y miért fogadott el, hogy miért merészelt valaki gyűjtést szervezni, vagy hogy a média miért merészelte a leadni? Igazábó mi lett volna a felháborodottaknak a megfelelő? Ha bekövetkezik a baleset, max. egyszer beszámolna róla a TV, aztán slussz?
2011. nov. 12. 12:40
No comment.
2011. nov. 12. 12:36

Nem olvastam el minden hozzászólást amiket termeltetek tegnap este, és amit most írok, lehet más is említette már.

De azokkal mi van akik mások hibájából veszítik életüket itt Magyarországon nap mint nap az autópályákon, autóúton?? NEKIK MIÉRT NINCS GYŰJTÉS??? Pedig a többség hozzátartozóinak nagyobb szüksége lenne a pénzre, mint a kiránduló áldozatok családjának.

Azért , mert az csak 1, 2 esetleg 3 élet? Ez meg 11?

Szerintem semmi különbség nincs aközött hogy valaki Egyiptomban vagy Magyarországon szenved halálos balesetet.

398. Martian (válaszként erre: 389. - Df2a740c00)
2011. nov. 12. 12:03

Pontosan így gondolom én is, hogy ha ezt ők tudnák, már ha tényleg tudják, ők lennének az elsők akik azt mondanák, hogy azonnal hagyják abba a gyűjtést, mert nem erre van szükségük!

Ezért is lett egy külön számlaszáma a kis srácnak aki elvesztette a szüleit, hogy tényleg neki menjen a pénzt, és ne máshova.

397. Martian (válaszként erre: 382. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 11:57

Ha én belföldön a tb-m keretében a betegségem miatt ellátást kapok, vagy ha külföldre megyek, és azért, hogy ha bajba kerülök, fizetek baleset biztosítást, vagy nem fizetek, és ezért kerülök gondba, azt ne mond már, hogy ez egy és ugyanaz!

Csak ismételni tudom magam, azt kívánom, hogy soha ne tudd meg, hogy milyen krónikus betegnek lenni.

396. Martian (válaszként erre: 382. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 11:16

Csak te meg abba gondolj bele, hogy te sem vagy beoltva ezek a bajok ellen se, és egyszer te is bekerülhetsz abba a körbe, és ahogy ők sem, ahogy te sem tehetnél róla.

A tb által támogatott betegsége többségét senki se a tombolán nyerte!

395. a0c1361e44 (válaszként erre: 376. - Michelle.r)
2011. nov. 12. 10:25

- Köszönöm:)

- Igen, biztos hosszú ideig lesznek rémálmaik, szegények...

- Bízom benne, hogy a fiatalsága átsegíti ezen a borzalmon és abban is, hogy nem kell ezért óránként 15 ezret fizetnie.

- Mindegy a körülmény. A tragédia az tragédia.

- A foglalkozás nem számít. Akárkivel történik ilyen, az mindenkinek borzasztó legyen takarító, mérnök, gyári betanított munkás, tanár.

- Hát ez az! jelentős rajongó tábor, család, stb. ezt úgy szoktuk, hogy körbejárjuk az ismerősöket, hogy segítsünk. Nem rég meghalt egy kollégám, előtte 2 évvel a felesége, két fiúk maradt árván, akik 20 év körüliek. A munkahelyem állta a kolléga temetését. Ebben tudtunk segíteni. De nem is kellett más, mert vannak rokonok és a kolléga jól keresett.

- Minden van (empátia, kegyelet), de ez az adomány gyűjtés nélkül is meg van.

394. a0c1361e44 (válaszként erre: 383. - Fb546889fa)
2011. nov. 12. 10:00
Nem busszal mentek Egyiptomba, csak a repülő térre mentek ki azzal, épp jöttek haza. Az út 15 perces lett volna és a 6. percben történt a baleset.
393. a0c1361e44 (válaszként erre: 388. - B8103f009a)
2011. nov. 12. 09:58

Igen, és pont ilyesmit akartam már írni.

Ha előbb megnézik, hogy kinek milyen lesz az élete a baleset miatt, és úgy indítanak egy gyűjtést, senkit nem vitatná, de így a látatlanban, a hátterük ismeretének hiányában...

2011. nov. 12. 09:53

Gondolkodtam, hogy leírok néhány példát, amikor nem szervezünk gyűjtést, de azt hiszem felesleges.

Pedig a napokban is történtek olyan balesetek, amelyek áldozatai lehet rászorultabbak. Az a nő a kisgyerekével a vasúti síneken...Lehet öngyilkos akart lenni, mert annyira kilátástalan volt az élete? Az a sok ember, akiket kilakoltatnak, mert a manapság megkereshető fizetésekből vagy esznek, vagy rezsit fizetnek (nem a devizásokra gondolok, mert azokkal foglalkoznak, bár szerintem ez is csak egy mondva csinált segítség). Mesélhetnék egy néniről, aki a kilakoltatás elől csak úgy tudott szabadulni, hogy felgyújtotta a lakást és kiugrott az ablakon, mi pedig órákon át szívtuk a füstöt, néztük a letakart holttestét annak, akit gyerek korunk óta ismertünk...

Kegyelet. Milyen hangzatos szó, hogy szeretjük használni, akkor ha számunkra éppen fontos. Ellenben a halottak napján adott kegyelet álszentség.

Pszichiátria betegek...Jó esetben fizettek TB-t évekig, de valamiért megzakkantak. Ne sajnáljuk őket? Sajnáljuk tőlük a kezelésükre költött pénzt? Jobb lenne, ha köztünk járnának kezeletlenül és ki tudja mit hozna ki belőlük a betegségük? Esetleg bemegy egy plázába és kinyír isten tudja hány embert? Mennyivel jobb lenne valóban, mert ez esetben lehetne ismét gyűjteni...

De jelenleg dörzsölhetnénk a markunkat, mert nincs a kemoterápiára pénz, így nem költünk feleslegesen az amúgy is menthetetlen betegekre, ugye?

Nem kellene ezen vitázni, lehurrogni a másikat, hiszen az értékszemléletünk különböző.

Én személy szerint inkább azoknak gyűjtenék, akik a mai gazdasági helyzet miatt kilátástalan helyzetbe kerültek.

Ennek a gyűjtésnek az alapja simán lehetne az a régi történet, amely cjme az volt, hogy Tizenegy több mint három. A szisztema ugyanaz csak itt nem azon gondolkodunk, hogy többet vagy kevesebbet mentsünk meg, hanem azon kit segítsünk ki nehéz helyzetéből.

Senki nem vonja kétségbe azt, hogy az őket ért veszteség nem elég nagy. Tisztában vagyunk vele, hogy az árván maradt kisgyerek vagy a megrokkant kislány, vagy az anyját és feleségét elvesztő férfinek is nehéz lesz az élete. Nehezen dolgozzák fel, és nem csak a személyük hiánya, de akár a keresetük is hiányozni fog. De pont ilyen tragédiák történnek emberekkel naponta, akikkel senki nem foglalkozik.

Lehet jobb lenne egy állandó segély vonalat fenntartani, amelyen gyűlne a pénz és a baleset miatt megrokkan, elhunyt emberek rokonainak vagy neki magának adnának támogatást a beleset után. De persze itt megint lehetne firtatni, hogy ki részesüljön belőle? Ki döntené el? Aki eldönti, annak is csak a saját értékszemlélete szerinti döntés lenne. Tehát nem lehetne igazságos ez sem.

És ilyen segély vonal lehetne több is pl. devizások megsegítésére, hajléktalanok támogatására, baleset áldozatainak megsegítésére, stb.

Tehát kár idiótázni, szűk látókörűnek nevezni egymást, pusztán el kell fogadnunk, hogy egy másik embernek más a véleménye.

2011. nov. 12. 09:50

sziasztok. olvastam amiket erről a kérdésről irtatok.

Szeretném elmondani, hogy a legszörnyűbb az esetben az, hogy voltak olyan családok, akik nem kötöttek BBP biztosítást.

Nem tudom megérteni, hogy valaki elmegy az egész családjával nyaralni Egyiptomba és sajnálja a pénzt biztosításra. Nem vagyok biztosítási ügynök, nem ezért írom, de a biztosítás összege napi 480 Ft volt. Meg lehet nézni, hogy milyen felelősséget (eket) vállalt át a biztosító. Az átélt traumát nem lehet pénzzel megváltani, de egy biztos, ha valaki nyaralni megy, akkor felelőtlenség biztosítás nélkül elutazni. Főleg ilyen messzire, de akár egy szomszédos országba is!

390. Kirani
2011. nov. 12. 09:46
Három oldalt végigolvastam a fórumból, de nem bírom tovább. Döbbenet, hogy egyesek mit össze nem vagdalkoznak, pedig vagy simán csak nem tudnak olvasni, vagy nem értenek meg egy fórumindító kérdést. Előttem próbálták páran magyarázni, miről van szó, én nem teszem. Vitázni ilyen állapotú felhevült tömeggel nem érdemes és nem is szabad. Csak elkeserít, hogy ennyien nem gondolkoznak...
2011. nov. 12. 09:32

Nem kötelező adni, én nem is adok. Sajnos eleget tudok jótékonykodni a saját környezetemben, többet is, mint szeretnék, és amire képes lennék.

Én azt tartom undorítónak, hogy ezt a pénzt nem ők kérték, mások kérték helyettük, de ennek apropóján olyan kibeszélés céltáblái lettek, ami elfogadhatatlan egy ilyen tragédia után.

388. b8103f009a (válaszként erre: 382. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 09:26
A két eset nem összehasonlítható,és itt senki nem azt kérdőjelezte meg,hogy van e szükségük kezelésekre ellátásokra,hanem azt,hogy valóban szükséges e szórni a pénzt,mert akkora szükség van e rá.
387. e33ecb08b8 (válaszként erre: 341. - B8103f009a)
2011. nov. 12. 09:24
egyet értek.
386. b8103f009a (válaszként erre: 378. - Mese)
2011. nov. 12. 09:22
Így van,100%-ig igazad van.Akik meg nem értik amit írsz,belőlük hiányoznak azok a dolgok,amiket másokból hiányolnak.
385. b8103f009a (válaszként erre: 376. - Michelle.r)
2011. nov. 12. 09:19

És ez a kegyelet empátia nem járna meg ugyanígy minden embernek,akik átéltek átélnek hasonlókat?

Ők miért csak annyit érdemelnek,hogy közömbösek velük az emberek,esetleg még bántják is Őket?Mindenkinek a saját tragédiája vesztesége a legnagyobb,teljesen mindegy kicsoda.Én nem tartok többre egy pedagógust,sportolót,vagy mérnököt sem,mint egy takarítónőt.Dolgozó ember mindegyik.A kezeléseik pedig ingyen vannak.,vagyis tb-re.Miért kellene egy pszichológusnak 15 ezret fizetni érte?!És ez nem közömbösség vagy rosszindulat,csak nem kellene ennyire szűk látókörűnek lenni.Mert igenis jogosan háborodik fel az,aki nem kapott segítséget de rászorult volna hasonló helyzetben,hogy körülöttük miért rúgnak ekkora port,a másik ember meg miért volt annyira lesz..va?!

384. andi6020 (válaszként erre: 382. - 4c30444687)
2011. nov. 12. 07:12

Teljesen igazad van. Bár, sajnos ebben az esetben választási lehetőségem nincs, ha a TB támogatja a, akkor kénytelen vagyok én is támogatni, aki TB-t fizetek.

Adakozni meg az adakozik, aki akar!

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook