Mit szóltok a különbözö vallási gyülekezetekhez? (beszélgetés)
Ne haragudj, nem akarlak megbántani azzal, amit most írni fogok.
Nekem már gyerekkoromban is felettébb furcsa volt ez a világ, nagyanyámat állandóan "sarokba akartam szorítani" a kérdéseimmel. A mai napig nem tudtak/tudnak meggyőzni azzal, hogy Isten és ez a világ létezik.
Szerintem csak az emberek vannak, tele akarattal, vagy nem akarattal. Hogyan tudsz valamiben hinni, amiről azt sem tudod, hogy létezik-e egyáltalán? Mi a bizonyíték?
hát egy református is hasonlókat mondana....
mi volt a beszabályozás?
és mi a "lényege" az autonóm gyülekezetnek? bár gondolom, ez nem egy egyszeű kérdés. csak azért, mert még sose hallottam róla!
de mint bennfenntes, mesélhetnél a hit gyülekezetéről, met ilyen kis vidókon kívül túl sok infóm nincs. mi tette be a kiskaput?
Na jo, ez aze kemeny. Nem hittem volna, hogy annyira erosen lehet hinni, hogy az embernek rangogorcse lesz!
Nem nezek tvt. Van Trintronom, de a musor, ami benne megy, nem erdekel. De koszi az infot, majd utananezek!
Pusza, most sajna mennem kell
na ezt nézzétek meg,ez a hitgyülekezet.kb 1 perces,de sztem bőven sok!
igen.nálunk a ferencesek inden reggel és minden este osztanak csomagot.és a krisnásokat is láttam ételt osztani az utcán...közben meg az antsz-nem engedte neki-mert fertőzésveszély stb.micsoda butaság...persze attól még jó távolba is segíteni.de nálunk is van mit bőven,sajnos.
bár mikor azt írtam hogy nem a kukába dobom ami használható ehető hanem mellé sokan leszóltak ez nem segítség.adjak munkát inkább.
Most akkor elismétlem mégegyszer, érthetően.
Semmi bajom sincs a más vallásúakkal. Vallásszabdság van, mindenki azt követi, ami neki jó. Én még nem láttam milliomos papot, vagy olyat, aki a hittanóráért pénzt kért volna... Ellenben a hitgyülik "tagdíjakat" is szednek. Azért ez nagy különbség szerintem.
:)
sajna nekem is ilyen volt és pont a temetésen!majdnem elnevettem magam!már nem emlékszem mit mondott...de felpofoztam volna.de a dédi így akarta.anyós rá is kérdezett hogy a temetés elég megható volt-e vagy valami ilyesmi-de nem mertem megmondani a véleményem-bántotta volna őt.túlestünk rajta.
és gondolom azért is térített ennyire mert sokan sokféle vallással voltunk ott-nekik meg mintha ez nagy gondot okozott volna!még utaltak is rá!
volt polgári temetésünk-mégis az lett a legvallásosabb-sok bibliai idézet volt benne-és semmi térítés...
én ezt azért kérdeztem mert,nem értem hogy mi a baj
azokkal akik más vallást gyakorolnak.itt mondanám el
hogy a katolikus egyház is gyüjti a pénzt még sem haragszanak rájuk.nem értek egyet a pénz gyüjtéssel félre értés ne essék,mert az ilyen egyházfők piacot csinálnak a templomokbol.persze vannak kivételes esetek mikor a lakosság maga ajánlja fel a rászorultaknak.kérdés hogy eljut e hozzájuk?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Mit jelentenek a vérvételi eredményen a különböző jelölések?
- Tampon tapasztalatok ( különböző tipusok)
- Mennyit érnek meg a különböző valós, vagy valótlan termékek?
- Utazunk! Véleményeket kérek különböző városokról. Mit érdemes megnézni, mire kell vigyázni? Akármit amit tudtok róla.