Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit szóltok a DÁP-hoz? fórum

Mit szóltok a DÁP-hoz? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6
37. ,zumba (válaszként erre: 6. - Titkoskert)
2024. okt. 28. 12:44
Mivel nyomtasd ki? Én visszakérdeztem volna biztos.
36. Attis72 (válaszként erre: 32. - ,zumba)
2024. okt. 28. 12:43
Perszer hogy nem:))))
35. timycat (válaszként erre: 12. - Attis72)

Szerintem az ügyfélkapuval nincs gond, az tök jó, kényelmes és tudtommal meg is marad, csak a belépési mód lesz a DÀP, illetve meg kell maradni a személyes ügyintézés lehetőségének.

Ami a DÀP abszolút előnye lesz, hogy eddig az ügyfelek ügyfélkapuit "bitorló" pályázatírók, könyvelők kénytelenek lesznek rendesen, meghatalmazás útján dolgozni. Én anno nem találtam olyan pályázatírót aki nem az én ügyfélkapumban akart dolgozni, ahogy a választható könyvelőket is erősen leszanálta az, hogy nem voltam hajlandó odaadni nekik az ügyfélkapum elérhetőségét.

34. Titkoskert (válaszként erre: 17. - Amaunet)

Szoktalak olvasni, nagy %-ban jó információkat adsz.

Most tévedsz. Bizonyos munkahelyek, munkakörök elengedhetetlen része az Ügyfélkapu megléte, még mielőtt belépsz, muszáj, hogy legyen.

33. Attis72 (válaszként erre: 30. - Hansika)
2024. okt. 28. 12:42
Igen ha nem korlátozott és nem vagy hozzá " erőszakolva " :)))) Értsd jól:)
32. ,zumba
2024. okt. 28. 12:42

Nem kötelezhet a legújabb telefonkészülék megvásárlására, (megfelelő legyen a szolgáltatáshoz)

sem internetszolgáltatás igénybevételére.

2024. okt. 28. 12:41

Egyébként nem vita hanem vélemény fórumot nyitottam névvel és fotóval vállalva magam......

Amiennyiben ez sokaknak szokatlan azoktól bocsi mindenért:))))))))

30. Hansika (válaszként erre: 27. - 55Judit)
2024. okt. 28. 12:40

En tök jo dolognak tartom az okostelefont.

telefonälni, you tube hallgatäsra, nezesre kivälo.

29. Attis72 (válaszként erre: 27. - 55Judit)
2024. okt. 28. 12:36

Ez szép és igaz volt köszönöm:)

Hála:)))

28. Attis72 (válaszként erre: 20. - Kacsahercegno)
2024. okt. 28. 12:33

Ugyan ezek ???? Tulajdon képpen én nem az ugyanazok és ugyanezek körébe tartozom... Túlképp még híve sem vagyok senkinek:))) Az én telómón ha tíz app elfér akkor sokat mondok:) Abból a tízből talán egyet használok és az nem face vagy a messenger...A 86 app semmiképpü nincs jelen:) és nem okézgatok....:))) Csupán vélemény amit más is feltesz magában csak valamiért nem kérdez :))))

Szép napot neked is:)

27. 55Judit (válaszként erre: 22. - Semleges)
2024. okt. 28. 12:29
Biztos hogy kötelező nem lesz. Hány ember azt se tudja mi az az ügyfélkapu. Nem is szólva arról, hánynak nincs okostelefonja se. Aplikáció? legalább 1 millió ember azt se tudja mi az. Kishazánkban egyre több a mély szegénységben vegetáló ember. Ezeket hogy köteleznék az üggyel kapcsolatban bármire is? de aki nem mélyszegénységben él, annak se mindnek van okostelefonja. Pl. nekem sincs, nem is lesz, és sokakat ismerek akiknek szintén nincs.
2024. okt. 28. 12:27
A tudatlanság a bűvkörökből ered... Aki tudatlan annak igazán jó :)))))
25. Attis72 (válaszként erre: 18. - Amaunet)
2024. okt. 28. 12:25
Még kedveltem is a hozzászólást de hogy jön ide a félelem és a tudatlanság???? A közhír már majd egy hete megjelent és tisztelettel írom / jelentem hogy nem én voltam egyik orgánumnál sem :DDDDDD
24. Attis72 (válaszként erre: 19. - Globus)
2024. okt. 28. 12:21
Büszke lehetsz rá:) Nyílván rád is büszke valaki :))))))
23. Attis72 (válaszként erre: 20. - Kacsahercegno)
2024. okt. 28. 12:11

Na ezt a topikot nem egy olyan ember nyitotta

:)) SŐT :)))))

2024. okt. 28. 12:10
Nem szólok semmit. Amíg nem "kötelező" nem fogalkozom vele.
21. Attis72 (válaszként erre: 17. - Amaunet)
2024. okt. 28. 12:10

Da, Ja Vol....Igazad van semmi sem kmötelező ám máig nem kényelmes sem a netes sem az fizikális ügyinézés ...

Az adat védelmi törvényekre hivatkozva lesz egy sokkal sérülékenyebb változás... Jómagam ebbe gondolok bele...

Nem kötelező de ajánlott adatot hordoznak az adataink egy újabb de sokkal sérülékenyebb világba... Személyes adatok - stb.... Ki látja és ki felel érte ? Ezekről nem szól a fáma , csak egy hivatalt nevez meg drága vezetésünk.... ám személyes felelős nem lesz azt gondolom....

Ne feledd a mobilod a leg sérülékenyebb minden tekintetben.....

20. Kacsahercegno (válaszként erre: 19. - Globus)
2024. okt. 28. 12:07
Általában ugyanezeknek az embereknek van 86 applikáció a telefonján, ahol elolvasás nélkül leokézta az összes adatkezelési tájékoztatót :D
19. globus (válaszként erre: 17. - Amaunet)
2024. okt. 28. 12:05
Így van. Félművelt ismerősöm azért nem regisztrált ügyfélkaput, hogy "őt ne figyeljék meg", mindezt mondta egy szövettani lelet kapcsán.
18. Amaunet (válaszként erre: 16. - Attis72)
2024. okt. 28. 12:02
Jah! Hogy az értetlenségből, tudatlanságból fakadó félelmeket kéne itt közhírré tenni?
17. Amaunet (válaszként erre: 6. - Titkoskert)
2024. okt. 28. 11:59
Nem kötelező sehol regisztrálnod. Az Ügyfélkapu sem közetelező senkinek. Be lehet menni kormányhivatalba ügyintézni, vagy NAV-nál lehet bevallani papíralapon is. Az EESZT működik anélkül is, hogy egy ellátott egyszer is belépne oda.
16. Attis72 (válaszként erre: 15. - Amaunet)
2024. okt. 28. 11:58
Hello---------ez itt a mátrix :))))))
2024. okt. 28. 11:51

Ez tk. egy "keretprogram" mobil telefonra, ami alatt elérhetik majd az állampolgárok a ma is sokak által használt Ügyfélkaput, EESZT-t és ahol még regisztrálva vannak, illetve ahogyan ez a keret bővül.

Ma is rengetegen vannak regisztrálva ilyen állami rendszerekben, de a belépés többnyire számítógépről történik.

Abban látom a veszélyét, hogy mobil telefonra készül. A mobil ugye ott van az emberek zsebében. Jó esetben a sajátjában.

Hallottunk már olyan eszközökről, amelyekkel érintés nélkül, csak közel kell lenni és lemásolhatóak telefonok.

A másik oldala, hogy maga az állam is hozzá fog férni a telefonunkhoz (szerintem akinek nyilvános a száma, ahhoz már most is). Nyomonkövethetnek, hogy mikor, hol voltál. Nem csak filmekben fogunk azzal találkozni, hogy profilt alkotnak rólunk.

14. Amaunet (válaszként erre: 4. - Attis72)
2024. okt. 28. 11:38
Nem, nem az ügyfélkapu helyett, hanem mellette.
13. Attis72 (válaszként erre: 11. - Hansika)
2024. okt. 28. 10:54
tTe tudsz valamit :))))) ám nem itt élsz ami jó... Gratula a szerencsédhez:)))
2024. okt. 28. 10:52
Olyanokat írtok amik a munkaidőbe vagy ha tetszik azon túl sem fér bele, tehát "zsebre megy". Aztán ez egy alkalmazás ami a tolvajok paradicsoma... Gépen vagy mobilon már mindegy.... Pedig azt mondják az írástudók, hogy azért szűnik meg az ügyfélkapu mert az unios adatvédelmi szabályoknak nem felel meg.:)))))
11. Hansika (válaszként erre: 4. - Attis72)
2024. okt. 28. 10:48
Nekem se kapum, se lakcimkärtyäm nincsen..
10. Hansika (válaszként erre: 3. - Titkoskert)
2024. okt. 28. 10:46
kell ez nekem?
9. globus (válaszként erre: 5. - Timycat)
2024. okt. 28. 10:43
Velünk is e-személyit csináltattak izibe, soron kívül. Még semmire nem használtam, pedig az első már le is járt.
2024. okt. 28. 10:39
Még nem értem letöltóttem telefonra.Megyek vissza majd az új személyimért akkor megkérdezem van - e még valami tennivalóm amit adtak ezzel a kódkártyával amit le kell kaparni.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook