Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit szóltok a DÁP-hoz? fórum

Mit szóltok a DÁP-hoz? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6
7. Attis72 (válaszként erre: 6. - Titkoskert)
2024. okt. 28. 10:27

Igen sajna ez ugyanaz mint egy mobiltelefon.... Kényszer, hogy legyen különben munkád sincs csak tróger

:)))

Ám hogy az adatainkal ilyen mértékben sáfárkodjanak az már szerintem nekik is sok :DDDDD

6. Titkoskert (válaszként erre: 1. - Attis72)
2024. okt. 28. 10:22

Nincs még róla véleményem. Menet közben majd kialakul.

Valószínű nem fogják megkérdezni akarjuk-e, egyszer csak bevezetik. Ahogy az Ügyfélkapu is elengedhetetlen egyes munkahelyeken, vagy kell pl. a NAV-hoz, kell az EÜ ellátásokhoz.

A minap voltam orvosnál és mondta az orvos, a leletet nyomtassam ki az EESZT-ből.

5. timycat (válaszként erre: 1. - Attis72)
2024. okt. 28. 10:20

Én amíg lehet húzom az aktiválást. Vicc amit művelnek.

Még aktív kartàrsaktól hallom, hogy bohócot csinálnak belőlük, a kamara ukáza is az, amíg lehet húzzák a népek a regisztrációt és amit amíg csak lehet papíron intézzenek, mert amit az állam művel az elmúlt pár évben az elektronikus ügyintézés kapcsán az tragédia. Kihoznak valamit, arra hajtják a népet, majd nullára elvetik és hoznak egy új rendszert. A DÁP-nak az első verzió szerint feltétele volt az e-személyi, de a DÁP-ot az hívta létre, hogy kevesen, alig az állampolgárok 1-1,5%-a rendelkezik e-személyivel (jellemzően ügyvédek, őket szívatják már vele egy ideje) aztán rájöttek, hogy halál logikai ellentmondás az egész. Káosz. Közben meg látjuk, hogy vigyáz az állam az adatainkra...

Nekem az épp aktuális kedvencem a NIS2.... tavaly hoztak egy jogszabályt, részlet szabályok folyamatban, az érintetteknek már regisztrálni kellett, arra nem volt részletszabály hogy hova, meddig kell a díjat fizetni, csak hogy 2024.10.18-tól kell NOS2-nek megfelelően működni, erre a "semmiből" kb. 2 hete véleményezésre megjelent a vadiúj jogszabály. Ami persze EU-s háttérrel nem tud teljesen novum lenni, na de ez is vicc. Ahogy vicc az iFORM is...

4. Attis72 (válaszként erre: 2. - Hansika)
2024. okt. 28. 10:13
Digitális állampolgárság kb az ügyfélkapu helyett... sokat írnak róla :)))
3. Titkoskert (válaszként erre: 2. - Hansika)
2024. okt. 28. 10:12
2024. okt. 28. 10:08
Nem is hallottam meg rola...
2024. okt. 28. 10:05
Magam részéről kifejezetten bizalmatlan vagyok az adataim biztonságát tekintve. Főleg, hogy a mobil alkalmazásokon keresztül elkövetett csalások adatvédelmi anomáliák jobban terjadnak mint bármi más :)))
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook