Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit szóltok a DÁP-hoz? fórum

Mit szóltok a DÁP-hoz? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
65. timycat (válaszként erre: 63. - Globus)
nov. 26. 21:06

Androidon 10-es verzió vagy újabb kell, iOS-en 16-os vagy újabb.

Nekem nem Android támogatott Huawei-em van, lehet az állampolgárságomat is elveszik 😂

64. LBO
nov. 26. 20:53

2025. január 16-tól már csak az ügyfélkapu+ fog működni, 2025. december végétől pedig bevezetik a DÁP-ot.

Közigazgatásban dolgozom, a múlt héten kaptunk egy e-mailt, hogy egyenlőre az ügyfélkapu+-ra regisztráljunk. Nekünk úgymond kötelező. Mi minden munkáltatói iratot ügyfélkapura kapunk.

63. globus (válaszként erre: 61. - Érdekes73)
nov. 26. 20:23

Le akartam tölteni a DÁPot, de azt írja, az eszköz nem alkalmas.

Egyelőre nem változtatok. Hosszabb távon új telefon vagy R1 módszer.

nov. 20. 10:41

Pár hete csinálták az uj E személyit.

De nem olvasa be az Qr kódot a személyimen Mégegyszer nem megyek vissza a hivatalba.Marad ahogy van.

Pedig le van töltve az App

Az adataim rajta vannak de mást nem tudok vele csinálni.

61. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Attis72)
okt. 31. 12:10
Ameddig lehet nem lesz ilyenem.okostelom van de semmilyen appot nem használok telefonálni is van a buta a személyes dolgaimra levelezesre meg az asztali gép.
60. Érdekes73 (válaszként erre: 59. - Lady Lavender)
okt. 31. 12:04
Ez már durva.
okt. 29. 20:33

DÁP- ról eddig nem is olvastam, de itt Angliában egy share code nevű rendszámot kell lekérni a legtöbb céghez. Én előző héten írtam alá egy új munkaszaszerződést. Videós arcfelismerős egyik app kellett. Mert ha személyesen ott voltam 3 órán keresztül, az bonyolultabb.

Aztán "aláírni" máshol, ami egy vicc. Klikkelek.

De a hivatalokban is F2F nem írunk, hanem az egérrel firkálunk vagy a képernyőre ujjal. Hogy lehet arról egy kézírást felismerni?

De van az az opció, hogy megtagadtam az együttműködést, amit szankionálnak, vagy pl. nem vesznek fel.

Mondjuk én nem bánom. Ha el akarják lopni az adataim, úgyis megteszik. Inkább az a baj, hogy nem teszik el minden 'menekült' adatait kapásból, mert megsérül a lelkük.

58. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Attis72)
okt. 29. 13:41
Megnyugtatlak, hogy olyan helyeken is meg vannak az adataid amire álmodban sem gondolsz. Nem is értem ezt hisztit.
57. Sirga (válaszként erre: 54. - 55Judit)
okt. 29. 12:35
Bocs: az az előadás, amit említettem, egy szűk, szakmai rétegnek szólt. Nem a TV-ben, nem hírportálon és nem millióknak.
56. semleges (válaszként erre: 27. - 55Judit)
okt. 29. 08:56
Igazad van.
55. globus (válaszként erre: 24. - Attis72)
okt. 28. 22:02
Mi olyan mulatságos?
54. 55Judit (válaszként erre: 53. - Sirga)
okt. 28. 15:18
Mondhatjuk hogy a teljes lakosságnak szólt, hiszen vele együtt néhány millióan a tévéből és hírportálokról értesültünk erről. És igen, mindenki szeretne hiteles információhoz jutni.
53. Sirga (válaszként erre: 50. - 55Judit)
okt. 28. 14:51
Az előadás nem a lakosságnak, hanem szakmai rétegnek szólt. Magánemberként nem érdekel(ne). Munkámból kifolyólag azért csak jó lenne tudni, mire számítsak, milyen feladataim/jogaim/lehetőségeim lesznek ...
52. Attis72 (válaszként erre: 48. - Amaunet)
okt. 28. 14:46
Értek én hidd el,😊😊😊
51. Attis72 (válaszként erre: 48. - Amaunet)
okt. 28. 14:46
azokon maár túl vagyunk sokan😊De azért köszi😉
50. 55Judit (válaszként erre: 49. - Sirga)
okt. 28. 14:34
Folyamatosan stresszelik a lakosságot hol így-hol úgy. Elég lenne akkor tájékoztatni mindenkit, amikor valami kész van. Elmondani kire vonatkozik, kinek mi a teendője, vagy egyáltalán van-e.
49. Sirga (válaszként erre: 27. - 55Judit)
okt. 28. 14:20
Tökéletesen igazad van. Hallottam egy előadást: még "odafönt" sem tudják, hogy lesz, de már dolgoznak az ügyön, így folynak a találgatások is. :/
48. Amaunet (válaszként erre: 44. - Attis72)
okt. 28. 13:48

Akkor a korábbi linket tudom ajánlani: [link]

Elég sok olvasnivaló, de ha értesz az adatkezeléshez, az informatikai rendszerek technikai védelméhez és átlátod a GDPR mind a 99 cikkejét, akkor nem fog gondot okozni a válasz megtalálása.

47. Attis72 (válaszként erre: 46. - ,zumba)
okt. 28. 13:24
Köszönöm szépen...Igyekszem:)))))
46. ,zumba (válaszként erre: 45. - Attis72)
okt. 28. 13:22
Csak magadban bízzál.(tapasztalat)
okt. 28. 13:21
Hozzá teszem hogy nem egy magát nrm vállaló hamis adatos felhasználó vagyok a 132.ik nickemen hanem egy egyszerű ember aki már nem is tudja hogy hivatalosan miben bízzon:)))))
44. Attis72 (válaszként erre: 43. - Amaunet)
okt. 28. 13:17

Nem is politizálok de az adatvédelem ilyen tekintetben nem kis dolog úgy hogy mibilra applikálnak komly adatokat ami eddig egy privátnak hitt felületen volt:)

Hangsúlyozom hogy DÁP-ról való véleményeket szeretnék látni mert én magam nem vagyok biztos az adataim védelmében...

Sok szeretettel köszönöm az építő commentjeidet :)

Nagyon sok szép napot neked:)

43. Amaunet (válaszként erre: 41. - Attis72)
okt. 28. 13:12

Ezeket a kérdéseket az illetékeseknek tedd fel!

Mint korábban írtam, itt tilos a politizálás.

42. Attis72 (válaszként erre: 38. - Amaunet)
okt. 28. 13:04

A politizálás valóban nem etikus egy egyszerű kérdésre.

Tény hogy a felhasználó felel az IP címén megjelenő dolgokért de a csalkókért nem :)

Kérdeném ki a felelős az adatokért? Egy ember tuti van és az nem a felhasználó feltétlrnül:)

41. Attis72 (válaszként erre: 38. - Amaunet)
okt. 28. 13:00

Engedelmeddel kérdenélek hogy a hivatalon kívül ki adja a nevét az adatvédelem bármilyen sérüléséhez nyílvánosan ?:)))))

Bocsi a kérdésért.... ki van megvédve ha érinti a hatóságot... tudjuk ki a főnöke ám nem tudjuk ki vállal felelősséget ami azért csak milliárdokban mérhető.... Ismerem az adatvédelmi kötelességek jó részét ám nem ismerem a vállalt felelőst:)

40. Attis72 (válaszként erre: 35. - Timycat)
okt. 28. 12:55

Egyet értek...

Egyébiránt tudom hogy a könyvelőknek is meggyült a gondjuk az elején a munkavállalók pénzügyi és ezzel kapcsolatos dolgaival... ám elfogadtuk ill :"megszoktuk" a kötelezőt... Ám most hogy biztosnsági okokra hivatozva törlik a megszokottat mennyivel leszünk beljebb a moderrnizált kénszer adatszolgáltatással ami bár törvény de még is mi kérjük....? Én sosem adetam ki az ügyfélkapum használati jogát.....

Értem hogy mi zavar és azt is hogy szerinted mi a baj ezzel.... Jó hogy írtál köszönöm:)

39. timycat (válaszként erre: 25. - Attis72)
okt. 28. 12:50

Ami a tudatlanságot illeti.... hát amire behozzák még ők sem tudják hogy pontosan hogy is lesz.

Én applikációban elektronikus aláírással találkoztam, ami sokkal sérülékenyebb, mint a kártyás vagy pendrive-os, de nem biztonsági okokból, hanem az emberi h.lyeség miatt. Én anno minden ügyfélnek, aláírónak tiltottam.

Akik appot használtak ők nem látták át, nem tudták lekövetni mikor mit írnak alá, aztán a jogász, meg a gazdaságis vakarta a fejét. Teljesen széttrollkodta a hivatalos aláírási utat (jogi, pénzügyi, kereskedelmi jóváhagyás) az app.

38. Amaunet (válaszként erre: 21. - Attis72)
okt. 28. 12:49

Ezt az applikációt sem kötelező használni - pusztán kényelemből.

Az emberek milliói vásárolnak neten, megadva címüket, telefonszámukat, bankkártyájukat és biztonságban érzik magukat.

Az, hogy kivel osztom meg a személyes adataimat saját jogom.

Az állami nyilvántartásba születésükkor bekerülnek az emberek. Nem létezik már a papíralapú nyilvántartás.

Az adatkezelésért, az adatok biztonságáért természetesen az azokat nyilvántartó szerv felel. Úgy gondolom, hogy a szakemberek technikailag a legmagasabb fokon meg is teszik ezt.

A politizálás itt tilos.

Igen, a mobilok a legsérülékenyebb digitális eszközeink. Annak biztonságos használatáért pedig a felhasználók a felelősek.

37. ,zumba (válaszként erre: 6. - Titkoskert)
okt. 28. 12:44
Mivel nyomtasd ki? Én visszakérdeztem volna biztos.
36. Attis72 (válaszként erre: 32. - ,zumba)
okt. 28. 12:43
Perszer hogy nem:))))
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook