Könyvajánló: ezt olvastam és ajánlom, mert... (beszélgetés)
Majd kíváncsi leszek a véleményedre!
Nálam még mindig a DaVinci kód áll az első helyen Dan Browntól.Szerintem az jobban van megírva,izgalmasabb.Az Inferno szerintem kicsit túl lett bonyolítva,viszont nagyon érdekes a téma.
Balassy László: A szeretet tanúja
Kaszap István élete
Gene Wilder: A nő aki nem
----
Egész jó rövidke történet.Nekem tetszett.Nem tudtam előre mire számítsak a híres színész-komikustól.
Dan Brown : Inferno
Van benne gondolkodnivaló bőven!
Maria Nazar-Nasima Nazar : Tíz év apám fogságában
Nem volt rossz,de olvastam már jobbat is a témában...
Jajj, a Moning-könyveket én is imádom :)
Most meg Gail Carriger : Lélektelen c. könyvét olvasom.
Na, az kell nekem is, hogy elvarázsoljon, így van!
Nekem Papp Diana -Szerdán habcsók is jó volt.
A molyon böngészve akadtam rá a Tündérkrónikákra!!!! Imádtam minden sorát. 5 részes, az első után a többi már szinte letehetetlen volt. :)
Én mindenevő vagyok, elolvasom a nagy klasszikusoktól kiindulva mindent, a mostani limonádés, ifi irodalmi fantasyig,romantikus krimiig mindent. Csak kössön le, nyűgözzön le, varázsoljon el és érezzem azt hogy benne élek és velük lélegzek. .)
Belinda Alexandra: Toszkán rózsa
A titokzatos idegen, akit csak a „Farkasként” ismernek, egy csecsemőt hagy a Santo Spirito zárda apácáinál.
A kisded ruhái között apró ezüstkulcs rejtőzik, ami származásának egyedüli bizonyítéka…
Rosának az apácák jelentik a családját, akik felnevelték. Tizenöt évesen el kell hagynia őket, hogy nevelőnőként munkába álljon egy arisztokrata család előkelő, ámde elátkozott kastélyában. Rosát a sors különös képességgel ruházta fel – képes „látni” a dolgok eredetét. Tehetségét latba vetve megpróbálja kideríteni a ház ijesztő úrnője, valamint saját származása rejtélyét.
Miközben az eszelős Mussolini háborúba sodorja Olaszországot, Rosa élete óriási fordulatokat vesz, elképzelhetetlen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie, melyek során az intelligenciája, az intuíciói és az eltökéltsége lesznek a segítségére.
Lenyűgöző regény áldozatról, jutalomról, szépségről - és megváltásról. - A titokzatos idegen, akit csak a "Farkasként" ismernek, egy csecsemőt hagy a Santo Spirito zárda apácáinál. A kisded ruhái között apró ezüstkulcs rejtőzik, ami származásának egyedüli bizonyítéka. Rosának az apácák jelentik a családját, akik felnevelték. Tizenöt évesen el kell hagynia őket, hogy nevelőnőként munkába álljon egy arisztokrata család előkelő, ámde elátkozott kastélyában. Rosát a sors különös képességgel ruházta fel - képes "látni" a dolgok eredetét. Tehetségét latba vetve megpróbálja kideríteni a ház ijesztő úrnője, valamint saját származása rejtélyét. Miközben az eszelős Mussolini háborúba sodorja Olaszországot, Rosa élete óriási fordulatokat vesz, elképzelhetetlen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie, melyek során az intelligenciája, az intuíciói és az eltökéltsége lesznek a segítségére. "A jellemábrázolás és a történelmi háttér hitelessége azonnal magával ragadja az olvasót. Egy ártatlan kislány nővé válásának története egy embert próbáló időszakban, ugyanakkor lebilincselő portré a fasizmussal sújtott Olaszországról és lakóinak kitartásáról." - (Times).
Ok, amint tudom beszerzem.:)
Ismerem a történetet, de nem olvastam, és a filmet sem láttam...még.
Sylvia Plath: Az üvegbura még ost kezdtem.
I'sa Schneider: Az orvosnő korán halnak- nem tetszett
Wilbur Smith: A folyó istene, Cronin: Réztábla a kapu alatt, Merle: Malevil
Mindhárom letehetetlen. Most Wouk-tól a Hajszát olvasom és ez is jónak ígérkezik.
További ajánlott fórumok:
- Most olvastam + véleményem
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- A legjobb könyv(ek), ami(ke)t olvastam
- Most olvastam, hogy az ellenkező nemű emberek szeméből kiolvasható, hogy bejövünk-e neki. Állítólag a szem mindig elárulja. Igaz lenne?
- Felháborodtam, mikor olvastam egy kutyás csoportban, hogy a...
- Kippkopp meséket lehet a neten olvasni? Sajnos nem találtam, csak könyvajánlót.