Könyvajánló: ezt olvastam és ajánlom, mert... (beszélgetés)
Mosolyka:Te döntesz-nagyon megható könyv
Nemrég a kezembe akadt egy 1949-ben kiadott, érdekes és rendkívül alapos történelmi ismeretterjesztő könyv, egész pontosan Vladimir Avarin:"Harc a Csendes óceánért" címü meglehetősen vaskos terjedelmü munkája...Hát, akár hemzseg a könyv "Lenin", és "Sztálin" elvtársak nagy mondásaitol, illetve ezek idézeteitöl,(Ne feledjük el, hogy a könyv eredetileg a legvadabb személyi kultuszos időkben íródott a Szovjetunióban...) akár pontosításra szorulna már manapság némely számadat a harcoló felek veszteségeiröl,(Ne feledjük el azt sem, hogy a könyv néhány évvel a világháború befelyezése után íródott, éshát AKKORIBAN a veszteségek számadatai még meglehetősen pontatlanul voltak nyilvánosságra hozva...)akár nem, maga a könyv úgy ÖSSZESSÉGÉBEN NÉZVE mégis lebilincselően érdekes, és szinte hihetetlenül, és elképesztően ALAPOS munka...Csakúgy árad a könyv minden sorábol, hogy a szerző NEM egy olyan ma divatos "megélhetési könyvszerző", aki a netröl összeollózott infók alapján megírja a könyvét másfél nap alatt, 110 oldal terjedelemben, de azt is persze 2 centis betükkel, hanem egy IGAZI, az adott témában elképesztő tárgytudással rendelkező valódi SZAKÉRTŐ...Hű...De nagy élmény manapság kézbe venni és olvasni egy ILYEN könyvet!! Számora szinte alapmű a mai napig is a Csendes óceáni háború témájárol, hiába gyüjtöttem össze már az idők folyamán sok-sok egyébb könyvet is a témárol, lévén ez az esemény az egyik kedvenc történelmi korszakom a sok egyébb kedvenc történelmi korszak között...
Dallos Sándor:A nap szerelmese
Most olvastam ki ezeket:
Ken Follett: Katedrális,Az idők végezetéig,Az ördög műve,Zérókód. (Nagyon tetszett az összes)
Fred Vargas: Messzire fuss,soká maradj! Érdekes volt, de nem lett a kedvenc könyvem.
Fejős Éva :Mexikói/ Soha többet Fejős ÉVa, ezt legalább megtudtam..:D/
Rebecca Hamilton: Az Öröklétű (the forever girl)
Horace McCoy : A lovakat lelövik,ugye?
Aki még nem olvasta,mindenképp pótolja! Egyestés olvasmány,de nagyon jó!
Szeress karácsonykor!
A francia nő
Az ezotériánál minden bizonnyal többet ér. :)
Nagy falat lesz, de megéri megrágni. Rám oly' mértékben hatott a mü, hogy sok nézetet, gondolatmenetet, világszemléletet magamévá, az életem szerves részévé tettem belöle. Tolsztoj így lett az egyik legkedveltebb íróm.
Funtaneli Boszorkany
Vass Alberttol
(nem fogod megbanni)
[meg van Electromos konyvben is....]
Adtál egy ötletet! Nálam vagy húsz éve ott figyel a polcon a Háború és béke. Egyszer elkezdtem olvasni, felhabzsoltam vagy 120 oldalt, tökre tetszett, aztán egyszercsak abbahagytam. De most itt a remek alkalom! Úgyse olvasok valami sok szépirodalmat, mindig csak az az ezotéria!
Ma örömünnepet ülök: vagy harminc könyvre tettem szert. Most ezeket bogarászom. :)
Az alaposság erényének immáron ketten birtokában vagyunk. Értékelem ezt a hozzáállást. ;)
Az igen! Ezt a regényt olvasva "szerettem bele" Tolsztojba. A Karenina volt az elsö olvasmányom töle; azt követte a Háború és béke. Remekmüvek!
Nemrég a kezembe akadt Bellér Béla remek történelmi ismeretterjesztő könyve, a "Magyarok Nápolyban"...Mondjuk nem kortárs kiadvány a könyv, úgyhogy nem először akadt már a kezembe, viszont a mai napig is lebilincselő élmény olvasgatni-lapozgatni ezt a színvonalas kis könyvecskét...Ugyanis a magyar történelemnek egy már meglehetősen elfeledett időszakát tárgyalja a könyv,mégpedig Nagy Lajos király időszakának olaszországi hadjáratait...És mindezt olvasmányosan, és a LEHETŐSÉG SZERINTI legrészletesebb leírásokkal-illusztrációkkal...Ami történetröl ugye az iskolai történelem tankönyvek néhány mondattal emlékeznek meg csak...Én, a magam részéröl világéletemben módfelett kedveltem az ALAPOS-RÉSZLETES ismeretterjesztő munkákat egy-egy kevéssé ismert, és mára már elfeledett történelmi korrol, eseményröl...Éshát az 1300-as évek magyar történelméröl meghát különösen szerettem olvasni mindig...Mivel ennél a kornál is az a helyzet áll fenn,mint ami az 1100-as évek magyar történelménél is, miszerint EKKOR VOLT MAGYARORSZÁG, EREJÉNEK-HATALMÁNAK a csúcsán, éshát PONT EZEN IDŐSZAKOK eseményeiröl tanulnak az iskolában érdekes módon a legkevesebbet a nebulók...Bezzeg arrol az elizélt,az 1100 éves történelmünk mélypontját jelentő "török korrol" viszont mindig kimerítő részletessséggel találkozhatunk a tankönyvekben...Minő véletlen...
Tetszik :)
Annyi köze van a Sztárom a páromhoz, hogy a főhősnő mozirajongó, és filmjelenetekbe képzeli magát.
Nem krimi/thriller.
Könnyű, csajos olvasmány :)
Épp a téli szünetre való :)))
Majd írd meg,h tetszett-e mikor végigolvasod. Voltam 1x Notting Hillben és nagyon szeretem a Sztárom a párom c filmet, ami ott játszódik, bár gondolom, semmi köze hozzá, de jó lehet arról a környékről olvasni ha nem thriller/akció/krimi a könyv, mert azokat nem szeretem
ali McNamara: Notting Hillből szeretettel
Scarlett imádja a filmeket. Vajon jegyesét, az érzékeny Davidet is szereti ennyire? Ideje lenne eldöntenie, hiszen a nagyszabású esküvő már a küszöbön áll.
Amikor Scarlett lehetőséget kap, hogy egyik kedvenc filmje forgatásának a színhelyén, Notting Hillben vigyázzon egy házra, azonnal lecsap a felkínált ajánlatra. De az élet a filmvásznon kívül is elég meglepetést tartogat számára, főleg az új szomszéd beköltözésével. Sean szörnyen idegesítő és szörnyen jóképű...
Scarlett hamarosan saját külön bejáratú romantikus komédiájának női főszerepében találja magát... de melyik férfihős nyeri el végül a szívét?
Egy 1873-as kiadású, eredeti (német) nyelven, fraktúr betütípussal íródott, Goethe müveit magába foglaló könyvet; ezen belül jelenleg: West-östlicher Divan, Hikmet Nameh - Buch der Sprüche.
Ez ám az igazi kihívás! :) De mágikusan vonz, így nem tudom és nem is akarom letenni a könyvet.
Robert Crais: A rettegés háza
Izgalmas akcióthriller!
Khaled Hosseini: And the Mountains Echoed
Eddig nagyon érdekes, biztos jó lesz, mert az előző könyvei (The Kite Runners - Papírsárkányok, és A Thousand Splendid Suns- Ezeregy tündöklő nap) nagyon jók. Már megjelent magyarul is.
Az Inferno-t én is most fejeztem be, a becenevemet is az ihlette :P nekem dan brown nagyon filmszerűen ír, túl sok az olyan akciójelenet amit muszáj átugranom:), de az alapötlet nagyon jó, ez az egész transzhumanista és népességnövekedéses téma nagyon beette magát a gondolkodásomba.
A következő amit olvasni fogok a Jefferson-kód lesz, Steve Berry.
Dallos Sándor: Aranyecset
Terry Pratchett: Az ötödik elefánt
Tolkien: A babó
Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd
Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja
Csalóka cím,mert a könyv a londoni,1600-as évekbeli pestisjárvány borzalmairól szól.
Nagyon hatásosan,érzékletesen van megírva!Feltétlenül meg kell szereznem a folytatást is!
További ajánlott fórumok: