Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben? fórum

Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2010. ápr. 6. 10:56

Hát ezt nagyon élvezetes volt olvasni!:)


Csak egy technikai jellegű észrevétel:ha ezek a homeos szerek annyira érzékenyek a sugarakra,akkor a szállításuk is elég ktg-es kell,hogy legyen-talán páncélautó...,de még így is bajba kerülhetünk,ha mondjuk a pesti belvárosból a peremkerületbe cipeljük haza,pláne ha tömegközlekedéssel.Szóval mire hazaér vele az ember,már nem is marad semmije...De...ezt annyira nem veszem be.Szerintem is placebo,sőt,a "hivatalos" placeboknál rosszabb,csak egy példa ezekből: c-vitamin injekció fájdalomcsillapítóként (és hasonló apró trükkök) a kórházi osztályokon a "nagyon-nagy" fájdalmakra...És igen: nagyon hatásos fájdalomcsillapító tud lenni a nővérkék részéről a "jajj,tessenek már nekem valami injekciót adni,úgy fáj"-betegek részére...;)

94. ermeli
2008. okt. 16. 21:51
illó olajokat nem szabad párologtatni mert befolyásolják a hatást.
93. Pirosalma (válaszként erre: 91. - 13642b43c2)
2008. ápr. 23. 07:02

A vitaminok megadózisáról is számtalan különböző orvos stb. ír, ettől függetlenül a szakirodalom amennyire én és ezzel foglalkozó ismerőseim tájékozottak, nem igazolja.

Nem attól lesz valami igaz, hogy sokan mondják, persze ez a fogyasztó számára megtévesztő lehet.

Miért lenne fölösleges a könyv, ha van, aki megveszi? Meg a lúgosító cuccok, ha van rájuk kereslet? Az egészségügyi szakemberek helyét átveszik a marketingesek. Lassan úk fognak "gyógyítani".


Már miért ne lehetne placebo?

A lúgosító ételek általában kevesebb energiát tartalmaznak, tulajdonképpen részben lefedik az egészséges táplálkozást.


Gondolj csak bele: ha valaki úgy lúgosít, hogy nem eszik cukrot, csokit (ez amúgy hülyeség, a cukor nem növeli a nettó savterhelést), zsíros húst, fehér kenyerete (ami valószínűleg butaság, mert a korpás feltehetőleg jobban savasít, legalábbis a fehér rizs-barna rizsnél így van), sok gyümölcsöt eszik, az mennyiben más, mint aki az egészséges táplálkozás szabályait követi? Az "egészséges" ételekre való áttérés önmagában fogyást szokott eredményezni.

92. Pirosalma (válaszként erre: 90. - 13642b43c2)
2008. ápr. 23. 06:56

Szia!


Majd megkérdezek róla egy vegyész-biokémikus "kollégát".

Arról én is tudok, hogy az oldatban a H3O+-nál bonyolultabb ionok (H3O2+ stb.) is vannak (koordinatív kötéssel), de hogy pont úgy-e, ahogy ez a cikk írja, nem tudom.


De amit látok, hogy semmi köze a sav-bázis egyensúlyhoz. Ez amúgy jellemző, hogy olyan látszatot akarnak kelteni, hogy nagyon profik. Az átlagember mindebből semmit nem ért, csak annyit lát, hogy ezek aztán tudnak valamit.


A hivatkozás ha nincs szakirodalom megjelölve (ha pedig van, akkor sajna mindig ellenőrizni kell mindent, az átverések arra épülnek jórészt, hogy az ember nem megy utána és/vagy úgysem érti).

Egyébiránt meg lehetnek, akik alkalmazzák, ez alapvetően semmit sem jelent, ismerve a pszichés betegségeket és a spontán gyógyulásokat, amik elég nagy százalékot tesznek ki.


Elmondanűm még egyszer, hogy nem vonom kétségbe a lúgosító étrend jótékony hatását, magam is foglalkozom valamilyen szinten a témával, de nem látom megalapozottnak, amit hirdetnek róla (az igazság felnagyítása és eltúlzása megy).

2008. ápr. 23. 06:17
Már többedik könyvet olvasom a lúgositás fontosságáról, és mindegyiket más orvos irta, és megjelentetik, kell legyen benne valami, hisz akkor nem foglalkoznának vele, és nem jelentetnék meg fölöslegesen a könyveket. Én is keresem a választ rá, mert érdekel, alkalmazom, a bázikus élelmiszereket fogyasztom és azóta fogytam 4 kg-ot, meg a közérzetem is javult. Azért ez mégsem lehet placebo hatás:-)
90. 13642b43c2 (válaszként erre: 89. - Pirosalma)
2008. ápr. 23. 06:14

Hát a te véleményedre voltam kiváncsi, mert sok ilyet és hasonlót olvasok, és én nem vagyok biokémikus, miért irnak ilyen baromságokat, amikor egy terméket ajánlanak és állitólag jó is?

Nem ismerem ezt a lúgos vizet, nekem is ajánlották. Hivatkoznak német orvosokra, és könyvekre, vagy ez az egész kamu?

2008. ápr. 22. 10:42

Szia!


Innen van: [link]

A cikkben kapásból van pár baromság, de ez részletkérdés.


A lényeg, hogy nem értem, mi köze van ennek a problémához.

Szerintem csak össze akarják zavarni az embereket, azzal, hogy sok érthetetlen dolgot írnak, másrészt hogy eddig rosszul tudták a tudósok, és biztos ez van a lúgosírással is. Csúsztatás.

88. 13642b43c2 (válaszként erre: 85. - Pirosalma)
2008. ápr. 22. 06:46

Szia Alma,

remelem benezel meg ide.

Kerem a velemenyed erröl:

Kimutatták, hogy az OH- iont a vízben nem három vízmolekula, mint eddig hitték, hanem négy veszi körül. /lásd a) ábra/. Ezt a jelenséget a tudósok „Hiperkoordináció“-nak nevezik. Hogy egy H könnyen eltolható legyen, ez a csoportosulás először el kell, hogy veszítsen egy vízmolekulát /lásd b) és c) ábra/, ami viszonylag hosszú ideig tartó folyamat. Ezután az „aktiválás” után jöhet létre egy [HO...H...OH]- csoportosulás /lásd d) ábra/, amely aztán újra egy négy vízmolekulával körülvett OH- ionná változik át /lásd e) és f) ábra/. Ez után az átrendeződés után az OH- egy hidrogénhídon keresztül vándorol /v.ö. f) és a)/. Ez a csoportosulás a lúgban természetesen csak ú.n. „átmeneti csoportosulásként” létezik és így nem olyan stabil, mint savas környezetben. A kutatók végül ki tudták mutatni, hogy kvantummechanikai hatások, különösen a proton-tunneln, az OH-(H2O)3 vándorlását észrevehetően felgyorsítják. Ez az effektus a savakban elhanyagolható. Felállították a tételt: az OH- ion a vízben nem a H+ tükörképeként viselkedik, aminek következtében a vizes lúgokról alkotott eddigi tankönyv-feltételezések kidobhatók a szemétbe.

A savakban a H+ ion gyakran két vízmolekula között helyezkedik el, sematikusan [H2O...H...OH2 ]+. De az ion eltolható majdnem nulla energiaráfordítás nélkül, ami által egy H3O+ molekula jön létre, amelyet hidrogén hidakon keresztül három vízmolekula vesz körül, sematikusan H3O+(H2O)3. A töltés ennek során azonnal több kötés-hosszon át tovább vándorol. Még 2000-ben megjelent egy tanulmány, amely ledöntötte azt a feltevést, miszerint az OH- és így a lúgok éppen így viselkednek, tehát analógia lenne a [HO...H...OH]- és a OH-(H2O)3 csoportosulások között. A Prof. Marx körüli kutatócsoport kifejlesztett egy számítógépes programot, amely mind az elektronokat, mind az atommagokat kvantummechanikailag írja le. A programot egy nagy teljesítményű számítógépen lefuttatva más kutatók régóta uralkodó feltételezései megdőltek.

87. Pirosalma (válaszként erre: 84. - Pirosalma)
2008. ápr. 15. 14:38
Feltéve, hogy a gyökképződés kiindulási anyaga(i között van) O2.
86. Livia38 (válaszként erre: 85. - Pirosalma)
2008. ápr. 15. 11:02

most éppen a nikotin "molekulákkal" vagyok elfoglalva, ami a mennyezetemre ragadt az idök során. Késöbb jövök : )))


abba akarom hagyom, ezt a fránya büdös cigit

; )

85. Pirosalma (válaszként erre: 83. - Livia38)
2008. ápr. 15. 10:32

Szia, Lívia!


Ja, sejthettem volna...Ez a rákfenéje a fórumnak. igen, aludni mentem, így is még biokémiáztam este, 11-kor feküdtem le, és reggel is biokémiáztam egy keveset:-)


"Akkor Te sem tudsz még olyan sokat ebben a témában, - ezt nehez hiszem el Neked : )))" - nézd, minden relatív! Nyilván egy "átlagembernek" ez a tudás viszonyalg soknak számít, én nem érzerm annak, ismerem a korlátaimat.


"Ezek szerint lugosabban kellene "élni" étkezni,

már csak a lista hiányzik, mik lennének ezek?" - igen, mai ismeretink szerint a ráktól föggetlenül, azt most mellőzzük, jót tesz a "lúgosítás".


Táblázat van Dokilady naplójában (a méretéke is).


Tudományos alkat?:-) Meglehet. Én racionálisnak szoktam ezt nevezni. Szeretek a dolgok mögé látni, és elég szkeptikus vagyok, ha valamit nem látok megalapozottnak.

2008. ápr. 15. 10:27
Felteszem, a csökkent sugárérzékenység annak köszönhető, hogy a suzgárkezelés során részben reaktív oxigéntartalmú gyökök keletkeznek, ennélfogva ha kevés az oxigén, kevés gyök keletkezik. Bár erről egy sugárbiológus vagy -fizikus nyilván többet tudnak mondani.
83. Livia38 (válaszként erre: 80. - Pirosalma)
2008. ápr. 15. 10:26

Szia, szép jó napot Neked,

megbocsájtok! - nem vagyok én köszivü : )))

Tegnap biztos mentél szundizni, ezért nem válaszoltál, - igaz(?)


Akkor Te sem tudsz még olyan sokat ebben a témában, - ezt nehez hiszem el Neked : )))

Ezek szerint lugosabban kellene "élni" étkezni,

már csak a lista hiányzik, mik lennének ezek?

A savas dolgokrol meg van a lista, de a kérdés már csak az melyik mennyire savképzö, mert szerintem nem lehet egyforma savas hatás mindegyikben. Tudod..., néha kell egy kis dözsi-dözsi is. : )))


Majd meg tudjuk valakitöl, mind ezt.

Te olyan, tudományos alakat vagy, neked kellenek a bizonyitékok is, - ugyi

Üdv ; )

82. Pirosalma (válaszként erre: 81. - Pirosalma)
2008. ápr. 15. 10:22

És az intenzív anyagcsere miatt és ezáltal az oxigénkonc. esése miatt a citrátszint is esik, ez szintén a glikolízist gyorsítja.


Persze másrészről az oxigénszint emelése az aerob energiatermelést növeli, ami a glilkolízisnél jóval több ATP-termel. De úgy tűnik, megéri a plusz oxidatív stressz miatt.

81. Pirosalma (válaszként erre: 77. - 13642b43c2)
2008. ápr. 15. 10:20

Mivel a daganatos sejtek zabálják az ATP-t, az oxigénszint növelése jelentősen fokozza az oxidatív stresszt, s ismereteim szerint erre ahogy pl. a sugárterápiára is az intenzíven szaporodó sejtek a legérzékenyebbek.

Az intenzív anyagcsere miatt több tejsavat termelnek, ez effektíve fékezi a glikolízist, csakhogy a pH-csökkenés jó vérellátás mellett nem számottevő (nem úgy, mint a megfeszült izomban)(a protonok a vérbe kerülve távoznak a szövetből), és az AMP-szint emelkedése (az ATP pedig csökken) meg fokozza a glikolízist, tehát végső soron a negatív szabályozás kevésbé. Ezt csak azért írtam, hogy az intracell pH-nak mekkora lehet a hatása, főként hogy a plazma-pH-csökkenése nem lehet nagy mértékű, mert az komolyabb tünetekben jelentkezne, és a szabályozás ezt kivédi.


A részemről ez csak hangos gondolkodás, nyilván itt a mérték számít, amit elméleti úton gyakorlatilag nem lehet kiszámítani.


Egyébiránt oxigénterápiát - ami ózonterápiának is felfogható (mivel az oxigéntenzió emelkedésével az ózoné is emelkedik egyúttal), bár az ózon inkább külsaőleg hatásos, intracell. helyekre a reakcióképessége miatt nem nagyon jut el, szemben a kétatomos zokszigénnel - már régebb óta alkalmaznak.


Az extracell pH-csökkenés persze befolyásolja a hemoglobin oxigénaffinitását, de itt megint csak a mérték számít. Ezt még átgondolom.

80. Pirosalma (válaszként erre: 73. - Livia38)
2008. ápr. 15. 10:01

Amatőr alatt azt értem, hogy nem foglalkozásszerűen.

A sav-bázis egyensúlyt hellyel-közzel ismerem, ez a konkrét kérdés (daganatok) érdekelne.


Így hát szívesen elmesélném, de mivel magam sem ismerem (pontosabban nem látom megalapozottnak), ezért elég nehézkes egyelőre:-)

79. Pirosalma (válaszként erre: 75. - Livia38)
2008. ápr. 15. 09:59
Persze, mindenre mondják már szinte, hogy rákot okoz, és tényleg elég sok dologgal van így, csak nem mindegy, milyen mennyiségben (a rákkeltőségnek is különböző fokozatai vannak).
78. Pirosalma (válaszként erre: 76. - Livia38)
2008. ápr. 15. 09:57

Szia, Lívia!


Most mi rosszat tettem? Mire nem válaszoltam? Kinek nem segítettem? Tényleg nem értem...

2008. ápr. 14. 23:26

Orvosi hetilapban jelent meg:2007.július


[link]

76. Livia38 (válaszként erre: 72. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 22:46

Látod kedves Pirosalma ez a különbség az emberek között, mások veszik a fáradságot "két müszak" között is és válaszólnak a kérdésedre.

Mig Te mint "amatör" tudoska, még arra sem méltatsz másokat, hogy válaszóljál, mert, ha már nem tudsz valakivel "konzultálni", már nem is érdekel.

Amugy, köszi, nagy segitség voltál. : (

Inkább másokat kérdezek, akik nem csak okoskodnak, hanem segiteni is akarnak.

75. Livia38 (válaszként erre: 72. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 22:09

Szóval a "savasodás" és a rák közötti párhuzam?

Azt mondják, már minden egészségtelen dologra amugy is, hogy rákot lehet töle kapni : ((

Már, a savasodás is közéjük tartozna?

74. 13642b43c2 (válaszként erre: 73. - Livia38)
2008. ápr. 14. 22:09

Szia Livi,

irtam neked privátüzenetet:-)átadom neked most Pirosalmát:-) Amúgy Alma hol élsz ha nem titok?

73. Livia38 (válaszként erre: 72. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 22:06

: )) sajnos, akkor velem nem sokra mész, mert a savasodás nem igazám értem, csak érzem, - már ha van.

Hogy érted hogy amatör vagy?, szerintem nagyon sok mindent tudsz a témával kapcsolatosan, ezért is volt furcsa, mért Te kérdezel másokat.

Inkább Neked kellene másoknak segiteni és elmagyarázni, hogy is müködik ez.

Nekem például elmesélhetnéd. : )))

72. Pirosalma (válaszként erre: 70. - Livia38)
2008. ápr. 14. 21:57

Szia, Lívia!


Ha ismerném a kapcsolatot a rák és a "savasodás" között, nem kérdezném:-)


Azt meg nem tagadom - mert ezzel rengeteg fáradságot is spórolok meg (hisz nem kell a többieknek az alapokat leírni) -, hogy foglalkozatm a témával, hogy a sav meg a bázis meg a puffer meg ezek nem idegen szavak:-)


Az okosokat nem szeretik, de enegem lehet, mert egyáltalán nem vagyok okos vagy művelt a témában, csak egy lelkes amatőr.

71. Pirosalma (válaszként erre: 68. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:55
Mondjuk: daganatok.
70. Livia38 (válaszként erre: 63. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:54

Szia Pirosalma, tudom nem vagyok hivatalos, de nekem van egy olyan érzésem, hogy Te ezt az egészet ugy is tudod és másokat vizsgáztatni akarsz. Szerintem ez igy nem ferrrrrr.

Ha meg tudod akkor, mért nem segitesz ott, ahol tudsz...., ebben a témában, vagy csinálj egy saját forumot, ez is lehet egy megoldás.

Amugy, a kisokosokat sem nagyon szeretik ; )

69. Pirosalma (válaszként erre: 67. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:54
Ok, menj csak:-) Jó éjt!
68. 13642b43c2 (válaszként erre: 66. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:54
Akkor ez a holnapi feladatom, milyen értelemben érdekel?
2008. ápr. 14. 21:53
Akkor én most elköszönök, mert korán kell munkába mennem, és nagyon elfáradtam ma (egyszerre két osztályt kellett ellátnom). Jó éjszakát!
66. Pirosalma (válaszként erre: 40. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:53
Álljunk megegy szóra. Ezeket ismerem, a rák és egyéb betegségek kapcsolata érdekelne, mert az itt a kérdés. Magam is fontosnak tartom a megfelelő "kémhatású" diétát, nem ez a probléma, hanem hogy mindenre ráfogják, hogy a savasodás okozza.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook