Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben? fórum

Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
35. Pirosalma (válaszként erre: 34. - 13642b43c2)
2008. ápr. 13. 16:31

Szia, Doki!


Köszönöm! Nem sürgős:-)

34. 13642b43c2 (válaszként erre: 33. - Pirosalma)
2008. ápr. 13. 16:18
Szivesen leirom, amit én tudok róla. De csak este érek rá hosszabb választ irni.
2008. ápr. 13. 13:32

Dokilady!


Ismertetnéd nekem a sav-bázis egyensúly problémakörét?

A biokémiai dolgokkal úgya, ahogy tisztában vagyok, az érdekelne, hogyan magyarázzátok a káros hatásokat, tehát a PONTOS MOLEKULÁRIS okokra, közvetítő mechanizmusokra vagyok kíváncsi. (Mivel olyanokat, hogy rákot, elhízást okoz stb. bárki le tud írni, az nem nagy szám, indoklást viszont még sehol sem olvastam, csak felületes, ferdített halandzsát.)


Előre is köszönöm!

32. Livia38 (válaszként erre: 31. - 13642b43c2)
2008. ápr. 13. 13:27

Szia, nagyon egyformán gondolkodunk ezen a téren.

Amikor a savam jelenkezet ez volt az elsö "megérzésem", ami eszembe jutott, hogy az étkezési szokásaimmal valami nem stimmel.

A probléma oka ott is keletkezett, hogy több mit öt éven keresztül vegetáriánus voltam, nálam nagyon jól müködött : ) Ugy egy éve elkeztem megint nagyobb mennyiségben húst fogasztani (a párom hús evö, nem volt kedvem kétféle kosztot késziteni, igy ettem amit Ö szeret) szerintem ez is volt az egyik gond, mert a mennyiséget nem adagoltam fokozatosan.

(ezek olyan megérések, hiszek a megérzéseimben, eddig még nem csaptakbe)

Most már kétfélét fözök, vagy ugy hogy mind ketten elégedetek legyünk. : )))

Most még végig csinálom ezt a kurát, mert ahogy irtam, más dologra is szedem.


a privit mindjárt küldöm.

Üdv, : )

31. 13642b43c2 (válaszként erre: 30. - Livia38)
2008. ápr. 13. 12:42

Érdemes valamilyen kurzust elvégezni, hisz akkor jobban belelátsz az alternativ gyógymódokba. Én sem szedek gyógyszert, pedig erre esküdtem fel, de amióta látom a rengeteg mellékhatást amit a gyógyszerek okoznak és sürgősségi esetekben válogatnom kell köztük, mi a legrosszabb között a legjobb, akkor az egekben van a vérnyomásom az idegességtől.

Hallottál a sav-bázis egyensúly fontosságáról az étkezésben? Most vettem meg egy szuper német könyvet, melyet egy általános orvos végzettségű háziorvos jelentetett meg-természetesen természetgyógyász is- több nyelven is 5.kiadásban. Ha elolvasod és átállitod az étkezésed lúgos élelmiszerekre, egy csomó bajod, panaszod megszűnik, és még homepátiás szert is ritkábban kell szedned, ugyanis a szervezet elsavasodása okoz rengeteg betegséget. Tudtad?

30. Livia38 (válaszként erre: 29. - 13642b43c2)
2008. ápr. 12. 16:19

Szia, köszi a válaszod és hogy utána néztél a neten is, nagyon kedves töled, olvastam én is már ezekröl, gondolom, azért másokat is érdekelt ez a leirás

Az utobbi idöben elég sok volt a gyomorsavam és erre kezdtem el szedni, a legérdekesebb az egészben az volt, hogy a természetgyógyászommal kipendeleztuk (kiingáztuk), hogy melyik is jobb nekem, mert volt több problémám is érzékenység az elektroszmogra, egy-két lelki zavar, meg a savam, igy elekezdtem szedni a 2-es és 6-ost 6D erösségben.

Az eredmények magukért beszélnek, tünetek megszüntek. : )))

Èn is ott élek ahol Te, - na.., ez most nem a reklámhelye lenne. Itt elég sok lehetöségem van, bár, Mo. is vannak, nagyon jó kurzusok minden bizonnyal.


Más homeopátiás készitményeket is szedtem, én nagyon elégedett vagyok és örülök, hogy nem kell mérgeznem magam mindenféle kémia gyógyszerrel mint az antibiotikumok, amik nagy mennyiségben az emeri energiamezöbe (aurába) is lerakodnak és ezáltal még jobban gyengitik az emberi szervezetet.


: )

29. 13642b43c2 (válaszként erre: 27. - Livia38)
2008. ápr. 12. 11:38

Olvastam róla, de én nem alkalmazom, biztos vagyok benne, hogy hatékony.


A Schüssler féle biokémiai sók minden élő szervezetben megtalálhatók, nélkülözhetetlenek, és alapfeltételei az egészségnek. 12 fő sóvegyületet ismerünk, amelynek mennyisége, aránya a sejteken belül és kívül meghatározza a szervezetünk felépítését, működését. Ha az egyensúly felborul, különböző tünetek, betegség-állapotok alakulnak ki.


Ezek az ásványi sók természetes módon, táplálkozással nem vihetők be a szervezetbe, mert méretüknél fogva a sejtek membránján nem jutnak át. Így csak a vér és szövetközti nedv raktárai pótlódnak, sejten belül a hiányállapot megmarad. A hiányállapotoknak jellegzetes tünetei vannak, szerkezeti és működésbeli elváltozásokat okoznak. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók.


Ezt most kimásoltam egy orvos honlapjáról, aki ezzel fogllakozik és tanfolyamokat is tart Pesten:-)Okleves homeopata szakorvos.

28. Pirosalma (válaszként erre: 26. - 13642b43c2)
2008. ápr. 12. 10:04
Ok, téma lezárva;-)
2008. ápr. 12. 10:02

Szia Dokilady,

én is alkalmazom és használom a Schüssler féle homeopátiás szereket. Nagyon meg vagyok elégedve vele, - Te használod esetleg öket?

Nekem azért is tetszik, mert a 12 (?) féle ásványi kompoziciót, megfelelö kiválasztással, mindenféle testi és lelki problémáknál lehet használni a megfelelö dozisban.

Most szeretnék a tavasszal egy tanfolyamot is elvégezni, mert még jobban megszeretném ismerni hatékonyságukat a homeopátiás anyagoknak.

Üdv : )

26. 13642b43c2 (válaszként erre: 25. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 08:32

A tudomány mindig rendelkezik a rendszerbe nem illő, ellentmondó adatokkal, jelenségekkel, fehér foltokkal.


A tudomány mai állása, a tudomány bizonyító ereje a jelenlegi és a tudományos közgondolkodás által elfogadott tudásunkra és ismereteinkre vonatkozik. A tudomány azonban úgy szokott továbbfejlődni, hogy valami nem illik bele a rendszerébe - a tudományos közgondolkodásba....


Igaz? ezzel mindenképp egyet lehet érteni, hisz csakis úgy haladunk és fejlődünk, hogy állandóan újabb és újabb vizsgálatokat és kisérleteket végzünk pro vagy kontra.


A tudomány halad, apránként fényt derít a rejtélyekre, és gyakran a rejtélyek megoldása által megújul a tudományos közgondolkodás.

25. Pirosalma (válaszként erre: 23. - 13642b43c2)
2008. ápr. 12. 08:16

(Ha a következő kérdésre "nem" a válaszod, akkor ami utána jön, értelemszerűen tárgytalan.)


Tehát azt akarod mondani, hogy attól még, hogy a homeopátiás elmélet nem bizonyítható (természettudományosan), attól még működhet?


Csak azt felejted el, hogy ha klinikailag nem igazolt a hatás (vagyis a hatás = placebo), akkor ha megszakadnak is a homeopaták, és ilyen-olyan elméleteket gyártanak, nem lesz hatás. Ezt lehet elfogadni, lehet lázongani, nem változtat semmin. Amint a klinikai (konrollált!) vizsgálat nem mutat hatást, onnantól kezdve nincs miről beszélni.


Tehát tényleg nincs értelme vitázni:-)

2008. ápr. 12. 08:13
Nem is érdemes vitázni!
23. 13642b43c2 (válaszként erre: 22. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 08:09

A sugárzásokat sem vizsgálja a lakásokban a kutya se, igy aztán nem is bizonyitható, hogy léteznek:-)


Téma lezárva részemről.

Kifogásokat mindig és mindenben lehet találni.

22. Pirosalma (válaszként erre: 21. - 13642b43c2)
2008. ápr. 12. 08:00
Hiába lennél, a homeós szerekre való hatását amúgy sem vizsgálnál a kutya sem...
21. 13642b43c2 (válaszként erre: 16. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 07:52
Egyébként ez a fórum nem a sugárzásokról szól, hanem a hoemopátiás szerekről, nem vagyok alkalmas vitapartner számodra, mivel nem vagyok sugárzásszakértő.
20. 13642b43c2 (válaszként erre: 18. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 07:50

Vitatkozni nem akarok és nem is fogok.

Én több szert alkalmaztam és magam is kipróbáltam, és minden esetben hatott, sőt, nagyon jó tapasztalataim vannak a homeopátiás szerekkel. Csak annak javaslom, aki elfogadja a homeopátiát. Eddig még soha senkinél semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.

Aki csak egy kicsit is kételkedik a hatásosságban, annak csak azt tudom javasolni, soha ne próbálja ki, semmi értelme.

2008. ápr. 12. 07:44

Itt vannak hasznos linkek azoknak, akik érdeklődnek a homeopátia után:


[link]

[link]

18. Pirosalma (válaszként erre: 17. - 13642b43c2)
2008. ápr. 12. 07:39

Jaj, te, nagyon köszönöm, de ismerem a homeót, csak viccelődtem:-)


Nem egyezik meg a gyógyszerekre vonatkozó előírásokkal a gyakorlatban, mivel nem kérnek bizonyítékot a hatásosságra. A gyógyszereknél a hatást klinikailag természetesen igazolni kell.


Ha nem lehet negatívan potenciálni, akkor az azt jelenti, hogy amit víz a földön van, annak mind hatni kellene, mert rengeteg anyag volt már benne, és pl. a folyók sodrása során fellépő rázásszerű hatásnak ugyanúgy potenciálnia kellene. Nem?:-) Na jó, ez is vicc volt, mert erre senki nem tud értelmes választ adni, ahogyan a potenciálásra sem.

17. 13642b43c2 (válaszként erre: 9. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 07:33

Mi is az a homeopátiás szer?

A homeopátiás gyógyszer alkalmazása a leggyakrabban azt jelenti, hogy a betegnek gyenge vagy végtelenül kicsi (infinitezimális) adagban adunk egy hatóanyagot, amely egy egészséges szervezetben a páciens aktuális tüneteivel megegyező tüneteket váltja ki.

A homeopátiás szerek terápiás hatékonyságát számos tanulmány bizonyítja. A homeopátia széles körben alkalmazható. Ma már a homeopátia csaknem valamennyi kóresetre alkalmazható, ám ugyanakkor léteznek olyan betegségek, amelyek homeopátiás szerekkel nem kezelhetők.


Abból a célból, hogy a páciens életminősége javuljon, gyakran más kezelések kiegészítésére, párhuzamosan is adhatók homeopátiás szerek.


Itthon a homeopátiás szerek a gyógyszerek termékkörébe tartoznak, ezért a forgalomba hozatal engedélyezési eljárása megfelel a gyógyszertörzskönyvezésről szóló hatályos jogszabályoknak.

A homeopata orvos olyan szakember, aki különleges ismereteket sajátított el (kompetenciára tett szert) a homeopátiás gyógyszerek alkalmazása területén. Mint minden orvos, ő is esküt tett arra, hogy a leghatásosabb diagnosztikai és terápiás módszereket alkalmazza, hogy betegei segítségére lehessen.

A heveny lefolyású (akut) betegségek esetében a homeopátiás gyógyszerek gyorsan fejtik ki jótékony hatásukat. Ugyanakkor hatékonyan alkalmazhatók a krónikus betegségek gyógyításakor is, amikor is azon a területen fejtik ki a hatásukat, ahol a beteg tünetei jelentkeznek.


A szert nem lehet negativan potenciálni, ha ezt a szakember javasolja és a homeopata orvos előirása szerint szeded, mellékhatása nincs.

16. Pirosalma (válaszként erre: 15. - 13642b43c2)
2008. ápr. 12. 07:19

Szia:-)


Már hogy ne lenne? Mindenhol van.

15. 13642b43c2 (válaszként erre: 8. - Pirosalma)
2008. ápr. 12. 07:16
Van benne valami:-), de azért ha a fürdőszobai kisszekrénybe rakod, vagy ha van a folyosón szekrényed a lakásban, ott azért még sincs sugárzás, én a fürdőszobai szekrényben tartom a homeopátiás szereim, bezárva, olyan gyógyszerszekrényféle egyben. Tévé, mikro, rádiótelefon közelébe semmiképpp sem.
14. 13642b43c2 (válaszként erre: 7. - Esztella100)
2008. ápr. 12. 07:05
Szia, te milyen szereket próbáltál már ki? van tapasztalatod a homeopátiás szerekkel?
13. 13642b43c2 (válaszként erre: 6. - Mihoca)
2008. ápr. 12. 07:04

Elnézést, jó régen nem voltam itt, mivel válaszokat nem láttam, úgy gondoltam, érdeklődés nincs, igy egy másik honlapon voltam gyakrabban.

Kérdésedre a válasz: csak akkor nem szabad mentolos rágót adni, mikor a homopátiás szert adod, azaz csupán csütörtkön nem, és akkor is félórával a szer beadása előtt és utánna fél órával még. Minden más napon rágógumizhat.

2008. márc. 25. 08:01
Gondolom,hogy más gyógyszereket!
11. Pirosalma (válaszként erre: 10. - Mihoca)
2008. márc. 25. 07:17

Szia!


A kérdés inkább költői volt:-) (De azért köszönöm a választ.)

10. mihoca (válaszként erre: 9. - Pirosalma)
2008. márc. 25. 06:32

szerintem

nem

azert mert eloiras van pl az oscillos dobozban hogyan kell szedni megelozesre!!!

masra nem igazan tudom!

9. Pirosalma (válaszként erre: 5. - 13642b43c2)
2008. márc. 22. 09:14

Csak azt nem értem, mi szívódik fel belőle, mert hatóanyag az nincs. Talán a tejcukor?:-) (Az nem.)

Megvan, biztos az információ szívódik föl a szájüregben:-)


A feloldás során nem félő, hogy negatívan potenciáljuk a szert?:-)

8. Pirosalma (válaszként erre: 4. - 13642b43c2)
2008. márc. 22. 09:12
Akkor be lehet zárni egy ólomszéfbe, mert van bőven sugárzás mindenhol:-) Nem csak a rádiótelefon sugároz, hanem a szolgáltató adója.
2008. márc. 22. 06:46
Én is érdeklődéssel olvasom a hozzászólásokat!
2008. márc. 22. 06:24

koszi szepen a valaszokat!

ha jol ertem akkor egyaltalan nem adhatok a kicsiknek e kozben ragcsit

marmint en osztol adom a oscillot es akkor 1 het/1 tubus

minden nap csutortoken akkor csak azon a napon ne ragcsizzon????

vagy nagyon buta kerdes ez??

kosz i a valaszokat

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook