Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben? fórum

Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2008. ápr. 14. 21:52

Publikációk: és nagyon régiek, a téma egyáltalán nem új.


1. Olson, M. S.: Bioenergetics and oxidative metabolism. Textbook pf Biochemistry, Devlin, T. M. ed., John Wiley and Sons Inc., 211-258., 1986.

2. Whitby, L. G., Smith, A. F., Becket, G. J.: Acid-base balance and oxygen transport. Lecture Notes on Clinical Biochemistry, Blackwell Scientific Publications, 63-80., 1988.

3. Marshall, W. J.: Hydrogen ion homeostasis and blood gases. Clinical Chemistry, Gower Medical Publishing, 35-53., 1992.

4. Müller-Plathe, O.: Acid-base balance and blood gases. Clinical Laboratory Diagnostics, Thomas, L. ed., TH-Books Verlagsgesellschaft mbH, 318-326., 1998.

5. Bedani, A., DuBose, T. D.: Cellular and whole-body acid-base regulation. Fluid, Electrolyte and Acid Base Disorders, Arieff, A. I., DeFronzo, R. A. eds., Churchill Livingstone, 69-103., 1995.

6. Worthington, V.: Acid-alkaline balance and your health. Price-Pottenger Nutrition Foundation, www.price-pottenger.org/Articles, 1999.

7. Ensminger, A. H., Ensminger, M. E., Konlande, J. E., Robsi, J. R. K.: Foods and Nutrition Encyclopedia. CRC Press, 41.: 6-7., 1994.

8. Read, A., Ilstru, C.: A Diet/Recipe Guide Based on the Edgar Cayce Readings. A.R.E. Press, 1967.

2008. ápr. 14. 21:47

Itt egy könyv, én ezt olvastam el a napokban németül.


Kraske, Eva-Maria Dr.Sav-bázis egyensúly kiadó: M-érték

kiadás éve: 2007

terjedelem: 192 oldal

ISBN: 9639693265

Bolti ár: 3499 Ft

Kedvezmény: 525 Ft (15%)

Internetes ár: 2974 Ft

Ár Euróban: 11.53 €

63. Pirosalma (válaszként erre: 59. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:47
Jó, köszi, ez elég lesz. nem tegnap kezdtem biokémiával és élettannal foglalkozni, úgyhogy szorítkozzunk azokra, amik a kérdésben lényegesek:-) Neked is kevesebbet kell írkálnod.
62. Pirosalma (válaszként erre: 58. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:46

Ez hogy jön ide?:-)


"a glikolízis során keletkező tejsav (laktát) belépve a citromsavciklusba" - talán inkább pirsozőlősav, pontosabban acetilgyök (Ac.-CoA).


"Bárhogyan is történik az energia kinyerése, a végső folyamat oxidáció, melynek során szén-dioxid és víz keletkezik (1)." - hát mondjuk emberben, ahol a piruvát nem dekarboxileződik (nem úgy, mint az alkoholos erjedés során), aligha keletkezik az erjedés során CO2 és víz.


Amúgy stimmel minden:-)

2008. ápr. 14. 21:42
A vér többféle pufferrel is rendelkezik. A legnagyobb pufferkapacitással a vörösvértestekben lévő hemoglobin bír. Szintén jelentős a plazmafehérjék pufferoló hatása. Különleges helyet foglal el a pufferek közt a szénsav/bikarbonát-rendszer, hiszen szénsavösszetevője illékony, a tüdőn keresztül CO2 gáz formájában eltávozhat. A nem illékony savakat a vese választja ki, elsősorban a szénsav disszociációja során keletkező bikarbonátionok visszatartásával.
60. 13642b43c2 (válaszként erre: 54. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:41
Hol van e-mail cimed? ird meg privátban.
2008. ápr. 14. 21:40
A szervezetnek minden pillanatban óriási savtermeléssel kell szembenéznie. Naponta 20-22 molnyi (ennyiszer 6x1023 db) CO2 molekula keletkezik bennünk, ezenkívül a fehérje- és nukleinsav-anyagcsere során 70-100 mmol nem szén-dioxid jellegű savat (nem illékony, ún. fix sav) is termelünk. Ezek zömében kén- és foszforszármazékok. A sejtekből az illékony (CO2) és nem illékony savak diffúzióval az extracelluláris térbe, végső soron a vérbe kerülnek.
2008. ápr. 14. 21:40

Az anaerob és az aerob anyagcsere-folyamatok rendszerint egymáshoz kapcsoltak, a glikolízis során keletkező tejsav (laktát) belépve a citromsavciklusba aerob módon bomlik tovább. Energiatermelés szempontjából az aerob folyamat sokkal kedvezőbb, 1 molekula glükóz elégetéséből a terminális oxidáción keresztül 38 molekula adenozin-trifoszfát (ATP) képződik, szemben az anaerob módon keletkező 2 molekula ATP-vel. Bárhogyan is történik az energia kinyerése, a végső folyamat oxidáció, melynek során szén-dioxid és víz keletkezik (1).

A szén-dioxid (CO2) kémiai szempontból savképző anyagnak tekinthető, vizes közegben a vízmolekulákkal reakcióba lépve szénsavat hoz létre.

57. 13642b43c2 (válaszként erre: 55. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:39
39 és 38. bejegyzés, hát persze, hogy nem találod, mert annyit irkáltunk itt egymásnak:-)
56. 13642b43c2 (válaszként erre: 54. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:38
1,21 mega.
55. Pirosalma (válaszként erre: 53. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:36
Várj...hova tetted be őket? Nem találom.
54. Pirosalma (válaszként erre: 51. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:32

Jöhet, nem szoksáom visszariadni a bonyi dolgoktól:-)

Hány mega?

53. 13642b43c2 (válaszként erre: 49. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:31
Ez az elmélet abszolut nem új, és nekem már nem kell ezt senkinek sem bebizonyitani, már bebizonyitották elegen...olvasd el a cikkeket, amiket feltettem... nagyon jók...
52. 13642b43c2 (válaszként erre: 48. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:30
Robert Youn:g, elolvastam a könyvét, de enyhén szólva csalódtam benne, annyi az elirás benne, a nem megfelelően angolról leforditás és abszolut nem tudományos, csak a marketingről szól.
51. 13642b43c2 (válaszként erre: 48. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:28
Egyébként van egy nagyon jó PowerPoint összeállitásom erről, magas röptű, szinvonalas, ha annyira érdekel, elküldöm neked e-mailben, de ide nem tudom feltenni, tele van magyarázó ábrákkal:-)
50. Pirosalma (válaszként erre: 47. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:26
Ilyen csekélységekre nem adok:-)
49. Pirosalma (válaszként erre: 47. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:20
Dehogy...;-)
48. Pirosalma (válaszként erre: 46. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 21:18

Mert annak, aki új elméletet hoz be, annak kell bizonyatani:-)

A rengeteg könyv a Robert Young-féle kritikén aluli hazugséggyűjtemény, gondolatonként legalább 2 konktrét biokémiai tévedéssel, csúsztatással?:-)

Az állítólagos dr. Young, akinek 5 tud fokozata van, de publikációi nincsenek. Ez hogy lehet? Talán hazudik, ki tudja...:-)


Kötekedésnek is fe lehet fogni:-)

47. 13642b43c2 (válaszként erre: 45. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 21:16
Pufferrendszerről hallottál már?
2008. ápr. 14. 21:15

Nem értelek, miért tőlem várod a molekuláris magyarázatot? olvass utánna, rengeteg könyv kapható már ebben a témában is, ha annyira érdekel, nem vagyok én mikrobiológus.

Ez nagyon úgy hangzik, mint egy kötekedés nyilvános szinpadon.

Alábbiakban vannak angol és német nyelvű linkek, cikkek, hetekig olvashatod, annyi van, és csak erről szólnak a kutatások. De tovább kutatok én magam is, mert a téma érdekel.

45. Pirosalma (válaszként erre: 42. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 20:57
Egyébiránt a savasság hogy kapcsolódik az oxigénhiényhoz (nem a tejsavra gondolok)?
44. Pirosalma (válaszként erre: 42. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 20:55

"rák savas és oxigénhiányos környezetben szaporodik, ezt mindenki tuja már." - ok, akkor hivatkozát kérnék. Amúgy miért szaporodnának csak oxigénhiányos és savas körenyezetben? Részeletezhetnéd az enzimkinetikai hátteret akár, örömmel fogadnám.


Jöhet mindkettő (angol, német).

2008. ápr. 14. 20:53
Ételek és PRAL értéküket most vittem fel a naplómba, ott megnézheted, kissé hosszú lett volna itt...
42. 13642b43c2 (válaszként erre: 41. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 20:50
Magasabb szinvonalú tudományos cikkeket is bemásoltam neked, de ahhoz kellene a német vagy az angol nyelvet tudni, ugyanis csakis azok szinvonalasak, egyébként a rák savas és oxigénhiányos környezetben szaporodik, ezt mindenki tuja már.
41. Pirosalma (válaszként erre: 38. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 20:48

Bocs, de ezt komolyan gondoltad? már olvastam, az igazolt tényeknél tovább nem is kell olvasni, mert hülyeség az egész.

A rák pedig sajnos rohadt mód nem csak savas környezetben szaporodik. Ez már másnak is eszébe jutott volna. És különben sem nagy pH-eltérésekről van szó, tudtommal sem enzimeket (viszonylag széles pH-optimun), sem egyensúlyi folyamatokat nem befolyásolnak számottevően (pl. pH 7,4 és pH 7,36 között a protonkoncentrációban ~ 10 % az eltérés).


Valami magasabb szakmai színvonalú irományt vártam volna, nem az Ideál magazinból.


Bocs, de a mércém kicsit följebb van annál, ami a magazinokban jelenik meg:-)


Ja, Warburg kutatásai tudtommal nem erről szóltak (anno megnéztem a szakirodalmat, rák nem volt benne említve).

2008. ápr. 14. 20:42

[link]


Ez egy angol tudományos cikk.

2008. ápr. 14. 20:41

[link]


Itt egy egész bibliográfia a tudományos cikkekből.

38. 13642b43c2 (válaszként erre: 37. - Pirosalma)
2008. ápr. 14. 20:34

[link]


Ezt a linket nézd meg és olvasd el, a savasodás és rák kapcsolatáról ir.

37. Pirosalma (válaszként erre: 36. - 13642b43c2)
2008. ápr. 14. 08:55

Szia!


Ok, tudod, ráér:-)


PRAL (Potential renal acid load - potenciális renális savterhelés vagy nettó savterhelés) vagy hamualkalitás (csak mert az utóbbi sok esetben téves) alapján van a lista?

36. 13642b43c2 (válaszként erre: 35. - Pirosalma)
2008. ápr. 13. 23:20

Mivel többen kérték a bázikus élelmiszerek listáját, igy egész este ezt forditottam, és el is tudtam küldeni mindenkinek, még a naplómba is felvittem.

Te holnap következel, miután hazajöttem a munkából, rád szánom az időm:-)

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook