Mit lehet tudni a SuperGreensről? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Szia, Zsuka!
Antibiotikum.
Ja, ja, tényleg, csak hát hol vagyok én ezekhez a kifejezésekhez? Azért köszi:)
Valamit tudtam, de ha nem tévedtél, akkor már ezt tudom - nem fogok utánanézni- tudom, főben járó bűn..:)
Hi, rég láttalak :)
A hozzáadott cukorral nincs baj, mert az gyakorlatilag nulla. Azon, hogy a fruktoz egy mérgező sav, csak mosolyogni tudok.
Gyümölcsben egyébként nem tudok mértéket tartani :). Ma sem ettem mást eddig, csak 5 mangot :)))
Igen, a fruktóz-1-foszfát-aldoláz (aldoláz B) enzim hiánya. Ennek a következményei hasi örcs, vércukoresés és májkárosodás (akár halál is).
Ez már gyermekkorban kiderül, tudni szokott róla az ember.
Az Orvosi biokémia c. könyv szerint még egészségesekben is okozhat a fruktóz ilyen tüneteket, az aldoláz B kapacitása változó lehet. Persze ez akkor igaz elsősorban, ha a fruktóz gyorsan szívódik föl.
Szerintem desztillált vízre gondolsz (itt nem a vízmolekula van megtisztítva - az ugyanis nem koszos -, hanem az vízben nincs szinte semmi sem oldva, még az sem, ami egyébként benne lenne, pl. Na-, kloridion stb.).
Ismerős lehet a kísérlet: vörösvértesteket desztvízbe tesznek, azok kipukkadnak (ozmotikus stressz, egyébként diagnosztikai módszer is - ozmotikus tűrőképesség -, mérik, hogy milyen ozmolaritású - töménységű - vizes oldatban pukkadnak ki).
Természetesen a szervezetbe került desztvíz (vagyis tiszta H2O) eloszlik a folyadékterekben, ilyen direkt hatása hétköznapi mennyiségeknél nincs.
A túl tiszta környezettel kapcsolatban: lásd: előző hsz.-om valamelyike.
Az AB-ok többé-kevésbé szelektívek, az ezüstionok nem igazán.
A természetesség nem megfelelő érv szerintem, önmagában legalábbis. A toxikológiai és farmakológiai vizsgálatokat semmi sem pótolhatja.
Szia, KeA!
Én nem venném komolyan, amit leírnak. A fruktóz mérgező sav stb...
Konkrétan a cukorbevitelre érdemes figyelni, a hivatalos ajánlás szerint a cukorbevitel (vagyis mind a kristályos cukor, mind a gyümölcsökben, tejben stb. lévő) ne haladja meg az összes energiabevitel 10 %-át. Vagyis ez egy 70 kg-os férfinak 65 g cukrot jelent naponta. 100 g gyümölcs 10-20 g cukrot tartalmaz, ezekkel lehet számolni.
Azért anynit hozzétennék, hogy nem kizárt, hogy a gyümölcs nagyobb mennyiségben is kedvezőbb, a benne lévő jótékony vegyületek ellensúlyozzák a cukrot.
Ráadásul itt elsősorban azzal a cukorral van probléma, ami gyorsan a vérbe kerül (glikémiás index). A gyümölcsök viszont alapvetően alacsony-közepes glikémiás indexűek.
Én azt mondanám, hogy az ember ne tömje magába a gyümölcsöt (se), de lehet nyugodtan enni, inkább a hozzáadott cukorral érdemes óvatosan bánni.
Szia, Vaktyúk!
Ez azért nem lényeges, mert a szervezet belső környezete nagyrészt rekonstruálható, így pl. ki lehet számolni, hogy kb. mekkora koncentrációt fognak elérni az ezüstionok. Természetesen teljesen nem igazán lehet ezt megtenni rengeteg dolog miatt, de az in vitro vizsgálatok, ill. a hatásmechanizmus ismerete nagyon jó alapot nyújt.
Amit én tudok róla, körvonalakban:
A bélflórát nem tudja károsítani, ugyanis a szájból kell hagyni, hogy felszívódjon, s nincs lehetősége a bélflórához érni. Egy kis kortynyit kell a szájba venni és hagyni, hamár nyállal jól elkeveredett, akkor kell lenyelni.
De ha kúrát végez az ember, ajánlják a bélflórapótlót.
Sejtépítő...és ha visszakapom a könyvem, akkor bemásolom, hogy ezt hogyan éri el.
Állítólag 20 évvel ezelőtt még a kórházakban is volt. Égési osztályokon állatílag még mindig ezüst tartalmú krémekkel kezelik az égett felületet. Az ezüst kolloid is alkalmas erre.
Baktérium, vírus és gombaölő hatásáról is ismert.
Jobb az antibiotikumnál...nálam lehet tesztelni, de sajnos nem terjedt el a helyes alkalmazása...nálam is tapasztalat alapján jött létre!
Azon gondolkodtam, miközben olvastam, hogy ha igaz lenne, már rég halott lennék, de legalábbis 100 kiló minimum. Van úgy, hogy hetekig mást sem eszem, csak gyümölcsöt és zöldséget. Tegnap pl. 3 kiló szőlőt.
Amellett ahogy elnézem a statisztikákat, nem igazán fenyegeti az embereket az a veszély, hogy túl sok gyümölcsöt esznek, Magyarországon az ajánlott mennyiség valamivel kevesebb mint felét.
Ha jól emlékszem, Izrael és Görögörszág mindösszesen, ahol elfogyasztják az ajánlottat.
Ezen gondolkoztam én is, úgyhogy megelőztél. A tisztított víznél olvastam ugyanis, hogy a teljesen letisztított vízmolekula kémcsőben szétrobbantja a sejteket, de mihelyt a szájba kerül, már nem számít "tisztának", tehát az emberi szervezetre ilyen szempontból nem lehet ártalmas. (Bocs, ha rosszul fogalmaztam, nem értek hozzá, s csak emlékezetből írom). Ez tehát akkor visszafelé is igaz kell, hogy legyen: vagyis, ami a kémcsőben bármi ellen hatékony, az nem biztos, hogy ugyanazt a hatást fogja kifejteni az emberi szervezetben. A kémcsőben ugyanis túl "tiszta" a környezet.
Ugyanakkor az is tény, hogy az ezüstkolloid hatékony. (?)
Összefoglalom, mit tudtam meg az ezüstkolloidról tőletek, meg mindenhonnan:
Jó, mert:
- baktériumölő hatású
- vírusinaktiváló, vírusszaporodást gátló hatású
Nem jó, mert:
- testi sejtekhez is kötődik, károsíthatja a normál flórát is
Mellette szól számomra, hogy vírusinaktiváló. Én vírusellenes terápiában csak az interferonnal való kísérletezgetéseket ismerem, nyilván utána kellene néznem, vannak-e újabb kutatások, s milyen eredménnyel.
Bakteriális fertőzések esetében nekem az jött le, hogy nem jobb az AB-nál, ami ugyanúgy árt a normál flóránknak, mint a kolloid. Csak más.
Az, hogy természetesebb lenne, szintén nem biztos, tekintettel a többféle előállítási módra. Nyilván egy olyan szakember, aki megfelelő ismeretek birtokában foglalkozik vele, utána tud járni, melyik készítmény előállítási módja a természetes, és azt ajánlja. Betegségmegelőzésre személy szerint nem szedném hosszú távon fentiek miatt.
Azt gondolom, mindenképp szakember (természetgyógyász, v. orvos) felügyelete szükséges az alkalmazásához. Ezek csak gondolatok, kérem senki ne vegye magára.
"Erősödik a gyanú tudományos körökben, hogy a cukor, még a gyümölcscukor is ártalmas az egészségre és a jóllétre. Túlsúlyos felnőttek, akik nagy mennyiségű gyümölcsöt fogyasztanak, valójában egy savasító cukrot esznek, amit fruktóznak hívunk, és amitől az ember beteg, fáradt és kövér lesz. A gyümölcscukor vagy fruktóz egy mérgező sav, amely a gyümölcs érése, vagy erjedése során keletkezik. A banán jó példa erre: ahogy érik, erjed, úgy lesz egyre édesebb és édesebb."
Konkrétan, napi szinte lebontva, mennyit jelent a túl sok gyümölcs?
Bocs, nem a Greens ellen szólok, csak szeretném elmondani, hogy nekem jobban tetszik, ha a tapasztaló pl. L. Fruzsina X városból, Y címmel, mert őt személyesen is meg lehet kérdezni. Juanitás leveleket én is tudnék írni, ha írtam volna egy könyvet.
Bocs, Fruzsina, hogy veled példálózok, de te kiállsz a termék mellett, s legyen az bármilyen termék, nekem szimpatikusabb, ha egy magyar, elérhető embertől tudom megkérdezni a tapasztalatait, s az ő eredményeit közlik hivatalos orvosi közleményben.
Ez tényleg igaz, a férjem ezt úgy szokta mondani, minél okosabb leszek, annál h...ébb vagyok..
Persze, ezt csak viccnek szánná..:S
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tudni a Lyonessről?
- Honnan lehet tudni, hogy valaki "pszichopata" vagy rendben van?
- Mit lehet tudni a Tibeti gombáról?
- Honnan lehet tudni hogy egy parfüm eredeti vagy nem?!
- Miből lehet tudni, hogy a jelenlegi párom-e a nagy Ő?
- Family Frost tapasztalatok: törzsvásárlói kártyáról mit lehet tudni?