Mit lehet tenni, ha egy kedves ismerős "szekta" tag lett? (tudásbázis)
Ez van ott:
"(válasz doroszita 135. hozzászólására)"
jaj, ne legyél már ennyire unintelligens!
ki akart téged megtériteni! Csak a tényeket közöltem!
Mert ez a tény, hogy te ilyen élettel és hittel a gyehennán fogsz ropogni!
a sajátos értelmezés sem a gyüli műve igaz?
az agymosás, az önkívületi állapotok, stb. az sem... Olvashattad volna, hogy nem csak nekem, hanem jópár embernek uaz a véleménye erről a szekta dologról...
Amúgy nem neked írtam azt, hogy nézd vissza, miért indult valójában ez a topic.
Szerintem összekevered más gyülikkel
a hitben ilyen nincs... A Hit Gyüli nem tiltja ezt, sőt a vérátömlesztést sem.
amiről te beszélsz, az a Jehova tanúi
a biblia nem bálvány! Az a Hit alapja! Tudom miért inditottad a fórumot!
Csak, hogy a gyüli nem szekta és nem Ő tehet róla, hogy a barátod igy döntött. Láttad, leirtam neked, hogy a biblia mit gondol ezekről!
a barátod a biblia szerint él, nem a gyüli szerint!
A biblia követeli meg ezeket a dolgokat a barátodtól. Ha egy kicsit intelligensen néznéd ezt a témát, akkor beláthatnád, hogy nem a gyülit kell vádolni és leszektázni emiatt. Hisz ő csak a bibliát cselekszi és a barátod is. ezek nem légből kapott dolgok, nem a gyüli találta ki. Azt irtad diplomád van, akkor egy intelligens embernek kell, hogy legyél. akkor tudnod kellene különbséget tenni a dolgok között!
ez isten beszéde, a Biblia miatt van, azért döntött úgy a barátod, ahogy döntött, nem a gyüli miatt. nem ők találták ki.
Viszlát! már többször felhívtam a figyelmed, hogy nem vagyok vevő erre! Nem sok közöd van ahhoz, hogy mit csinálok a szabadidőmben...És ahhoz sem, hogy miben, mikor, és hogy hiszek...
Ez a hittérítő munka most sem jött össze!
Ismerem ezeket a tanokat, és mint már többször is írtam, nem kérek belőle, köszönöm!
Nyilván egy pici gyereket is megszabadít, még az élethez való esélyétől is, akkor, amikor trafóra lenne szüksége, de a szülő nem írja alá a beleegyezőt... Ez nem gyilkosság? A gyilkosság nem bűn?..... Pedig szegény picúr még be sincs keresztelve... Lényegében nem is tartozik még ahhoz a szektához... De neki meg kell halnia, mert a szülők úgy akarják....
Ja, mert nem is tudsz válaszolni. Diszkózol, piálgatsz, egy kicsit paráználkodsz, aztán ha valami baj van, akkor sirsz, hogy jaj istenem, segits! Csak ez nem igy működik. Ahhoz be kell tartani a parancsolatokat és utána kapsz istentől. örök életet is úgy nyersz...
Élj csak igy nyugodtan, de majd ha visszajön az Úr, ne csodálkozz, ha nem az Ő oldalára kerülsz...
tudatlan!
Olvasd inkább a bibliát, ne csak itt játszd a nagy hivőt, meg a megmentőt!
téged kellene inkább megmenteni!
állítólag elítéled a bálványimádatot. Akkor miért testesíted meg a Bibliával Istent?
De! A gyülekezet a kérdés! Ezt a fórumot én indítottam, csak tudom már, hogy miért! És ezt azért már ne akard nekem elmagyarázni, jó?
Olass vissza egészen az elejére, és rájöhetsz!
Nem gyülekezetben kell, hanem a bibliában kellene, ami maga Isten! Ha nem olvasod a bibliát, honnan tudod milyen Isten! Állandóan a gyülekezeten lovagolsz, holott nem is az a kérdés!
Hanem az alap, a biblia, amit hivőként nem is ismersz. Élj csak a hozott értékeid alapján. PŐaráznaság és egyebek... vádaskodás, pocskondiázás... szép hozomány az ősöktől. Egyébként bent van az is a bibliában: hogy aki megtér Istenhez, azt megszabaditja a szülőktől örökölt hiábavaló élettől. Hiábavaló az ahogy élsz. Mert a paráznaság és ez a magatartás, amit képviselsz, nem Istentől való
tudtommal a Bibliát nem csak ők írták...
vagy ezt te nem tudod?
:)
Tagadj ki!
szóval, szóval... ez a te magyarázatod.
Örök élete annak van, aki úgy éli az életét, hogy érdemes legyen rá emlékezni! Aki olyan értékeket ad át az utókornak, az utódainak, amikben tovább él! Ehez pedig nem kell gyülekezetbe járnom! Nem kell fanatikusnak lennem. És továbbra is élem az életem aszerint, amilyen értékeket otthonról én hoztam!
Nem a gyülekezetben kell hinnem se nekem, se senkinek, ahhoz, hogy Istenben higyjek!
Jézus tanítványai, akik Jézus mellett szolgáltak, ők hagyták ezt örökül. ők ott voltak. ha olvastad, akkor tudhatnád, hogy Máté, Márk, Lukács és János az evangelisták, akik ott voltak, mikor jézus a földön volt és ez az ő történetük! azért is szinte ugyanarról szól a 4 evangélium. Ez megerősités, hogy mind a 4 en ugyanúgy élték meg jézus tanitásait...
még ezt sem tudod? :)
Bibliából : És ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?
Ő pedig monda Néki. Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, Az Isten.
ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat!
/Máté evangéliuma 19,16/
szóval csak az nyer örök életet, aki betartja isten parancsolatait.
És ime az ige a bibliából az előző kérdésedre a család elhagyásról:
"És aki elhagyta házait vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy anyját vagy apját vagy feleségét vagy gyermekét vagy szántóföldjét az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet.
szóval ha hitetlen családod, barátaid elhagyod jézusért, istenért, örök életet nyersz, egy keresztény Istent fogja választani a hitetlenek helyett és nem azért, mert a gyüli ezt kérte, hanem, mert Isten. Nem a gyüli akarata ez, hanem Istené. Ezért nem kell a gyülit pocskondiázni. Ő csak Istent szolgálja. és ha hiszel Istenben, ebben is hinned kell.
és ismét csak azt tudom mondani, hogy biztosan azért tudod ennyire, mert ott voltál...
Mellesleg az irodalom nevű tantárgynak is tananyaga a Biblia.
További ajánlott fórumok:
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Fenyegetőző ismerőssel mit lehet tenni?
- Hogyan közöljem egy kedves ismerőssel, hogy egy egyeztetett találkozási dátum nem jó, mert orvosi időpontot kaptam akkorra?
- Segítsetek légyszíves! Elkóborolt az egyik kedves ismerősöm 2 kutyája. Hol keressem őket?
- Kaphatnék ötleteket egy kedves szülinapos ismerősöm köszöntéséhez?
- Egy régi fényképen szeretném bejelölni újra egy kedves ismerősömet Facebookon az ő albumában. Hogyan tudom újra jelölni?