Mit lehet tenni, ha egy kedves ismerős "szekta" tag lett? (tudásbázis)
Igen, pont ezért, ha a szülő elfogadja, akkor nem vesziti el a gyermekét. Ezért kell elfogadni, mert a fiú hisz abban, ami a bibliában van. Hisz Istenben, Jézusban. És hidd el, nem fog kiábrándulni. Mert ha valaki hátat fordit Istennek az pokolra kerül. És Ő ezt tudja, ezért nem fogja megtenni.
Úgyhogy ezt el kell fogadni, ha nem akarják elvesziteni.
Jézus Istennel van és az angyalaival. Az eddig elhunyt emberek még az itéletre várnak!
Gondolom hallottatok már az Úr visszajöveteléről, az apokalioszisről! Erről is ir a biblia!
Mikor már nagyon eluralkodik a gonoszság a földön, háború lesz és hatalmas gazdasági válság, akkor Jézus visszajön és leveri a gonosz hatalmakat. Az Őt szolgáló élőket elragadtatja, az Őt szolgáló halottakat feltámasztja és Ők kapnak örök életet. Akik nem Őt szolgálták, őket pedig örök kárhozatra küldi! Ez az itéletnap!
A média is egyre többet foglalkozik ezzel, mert itt vannak az előjelek... Válság... háborúskodások...
Erről a bibliában a Jelenések könyvében olvashattok, ha érdekel titeket. Ez a biblia legvége.
Mindenesetre feltétlen írd meg hogy mi lett a vége a dolognak mert engem érdekelne.Mármit hogy kinőtte a srác ezt a hobbiját esetleg tényleg papnak álltt és hogy a barátnő hogy viszonyul stb.
Vagy elfogadjátok őt ilyennek vagy nem,Sok választásotok nincs sajnos.Lehet hogy kiábrándul Jézusból majd valami folytán és újra a régi lesz.
Én azért mint szülő,senkinek nem kívánom azt,hogy a hit vagy vallás miatt a gyereke így eltávolodjon tőle.Mert az iszonyatos lehet egy szülő számára.
Szentekről és Jézusról irtam ezt.
Bálványimádás Jézusról ábrázolt képeket kitenni, hisz senki nem tudja hogy nézett ki valójában, ezért ezek csak bálványok. És bálvány az ő halott szobra a kereszten, hisz Ő most is él!
És halott szenteket nem lehet ábrázolni képen, amivel tele vannak a templomok!
Egyébként ez a 10 parancsolatba van bent!
Szerintem ez alap, hogy az ember ismerje a 10 parancsolatot, hisz azt magyar órán is tanitják!
De már bemásoltam Neked az idézetet, amit Jézus mondott, hogy csak az nyer örök életet, aki megtartja az Ő parancsait!
nekem nem kell mondanod, hogy Isten és Jézus mennyire felsőbbrendű hozzánk képest... Ezt mással kell megértetni itt...
És akkor talán az is megértésre kerül, hogy ez a fiú is Isten parancsait akarja követni, azért viselkedik igy... Lehet, hogy eddig is hivő volt, de nem ismerte a bibliát... most olvassa , megismeri és ezért vált furcsává a környezete szemében, mert megcselekszi azt... és nem a gyüliben kapott agymosást... csak megismerte Isten igéjét, akaratát...
Te azt hiszed, én ezt... Mindenki úgy hisz, ahogy helyesnek tartja és csak azt akarom ezzel megértetni, hogy nem a gyülit kell leszektázni, hogy elveszi a barátjukat... mert nem Ő veszi el... hanem Isten hivta magához az igéi által... Ő Istent szolgálja, nem a gyülit
Ő kérte ezt! De Ő nem hibás ezért! Az a hibás, aki ezt nem érti meg! Mert ez az Ő akarata!
Ez nem az enyém, nem is a Tied, nem is a barátodé vagy a gyülié, hanem az Övé! Ő kérte, hogy igy legyen és a barátod az Ő parancsát követi, nem a gyüliét!
Ez a nagy igazság!
Barbi a hitetlen anno azért egészen mást is jelentett.Pontosabban a pogányságot ami egyenlő volt a lelkiismeretlen bűnözéssel akár és a tisztességtelen élettel.
Ezt értelmezheted úgy is,hogy ha ebből kiszakad egy ember és hívő lesz és megtér akkor történik mindaz amiről szó van.
Meg kell értened azt,hogy Isten vagy Jézus olyan magas szellemi szinten állt,amilyet te el sem tudsz képzelni és talán fel sem tudnál fogni.Elvetni a szívedből a gyűlöletet holott bántottak(megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel)azért ehhez igen nagy lélekjelenlét és önuralom szükséges.Kizárt hogy olyat kívánjon Isten bárkitől,amivel szenvedést okozhat.Ez kizárt.
Próbáld meg azokat a sorokat máshogy is értelmezni és ne feledd az idejét amikor íródtak ezek a "törvények".
A bálvány a kereszt is, a szent képek, Jézus halott szobra! Nem totem oszlop!
A biblia kimondja, hogy ne imádj idegen Isteneket, Szenteket és ne készits halott emberekről szobrokat, képeket.
Ő ezt nevezi bálványimádásnak, bűnnek, mert a katolikusok ezt csinálják!
Szent Ferenchez és Szent társaihoz imádkoznak, holott egy az élő Isten, csak hozzá lehet imádkozni!
Ez is a bibliában van, nem én találom ki Őket!
Isten és a biblia szerint a gyermekek áldottak, mert nem képesek még 100%-osan dönteni jó és rossz között. jó persze, tudják, hogy ölni rossz, szeretni jó, de nem tudják, hogy miért rossz és miért jó!
Ezért irja a biblia, hogy a sérült emberek és a gyermekek áldottak!
És ime az ige a bibliából az előző kérdésedre a család elhagyásról:
"És aki elhagyta házait vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy anyját vagy apját vagy feleségét vagy gyermekét vagy szántóföldjét az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet.
szóval ha hitetlen családod, barátaid elhagyod jézusért, istenért, örök életet nyersz, egy keresztény Istent fogja választani a hitetlenek helyett és nem azért, mert a gyüli ezt kérte, hanem, mert Isten. Nem a gyüli akarata ez, hanem Istené. Ezért nem kell a gyülit pocskondiázni. Ő csak Istent szolgálja. és ha hiszel Istenben, ebben is hinned kell.
És igen, a biblia kér erre, nem a gyüli!
Viszont a biblia azt is megmondja, hogy tiszteld anyád és apád, hogy örök jutalmad legyen.
Szóval a szülőket tisztelni kell, de ha Ők ellenzik a hitét, helyettük Jézust kell választania. És ezt sem a gyüli mondja, hanem a biblia!
Ezért mondtam én, hogy nem szabad erőltetni ennél a fiúnál, hogy hagyja ott a gyülit, a hitét, mert végleg elvesztik, meg fogja szakitani a kapcsolatot a családdal!
És ezért megint nem a gyüli lesz a felelős!!!!!
Elzárkózik,meg ezt írja a biblia,de azért én megkérdezném attól a sráctól hogy szerinte keresztény cseleked e az,hogy ezzel a viselkedésével szenvedést okoz másoknak.A barátainak, a szüleinek és még ki tudja kinek.
Én szégyellném magam inkább....és talán elgondolkodnék kicsit.
Úgy kell élni hogy ne bántsunk meg másokat.
Ne haragudj, nem direkt nem válaszoltam, de nem tudok egyszerre 8 hozzászóláshoz hozzá szólni!
Ha olvasod a bibliát, akkor tudnod kell, hogy az ilyen beteg emberek, ahogy a kis gyermekek is, más megítélésbe kerülnek Isten szeme előtt!
Erre külön kitér a biblia! Velük megértő Isten!
Elég nehéz ám igy, hogy vádaskodtok anélkül, hogy imsernétek a bibliát! Például, ha olvastad volna, ezt a kérdést fel sem teszed, mert tudod, hogy Isten kijelentette, hogy áldottak az ilyen emberek és a gyermekek, akik nincsenek tudatában jónak és rossznak.
Én közben rájöttem hogy te olvasod olvasod a bibliát de nem érted.Nem látsz a sorok mögé és szó szerint veszed,holott nem kéne.
Isten vagy Jézus(vagy mindkettő) azért él örökké,mert megalkotta a kereszténységgel az erkölcsi alapokat,normákat,amik szerint mind a mai napig élünk.A mindennapi életünk része,így örökké él.Nem testileg,de a szelleme most is itt van velünk,ezen a fórumon.
További ajánlott fórumok:
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Fenyegetőző ismerőssel mit lehet tenni?
- Hogyan közöljem egy kedves ismerőssel, hogy egy egyeztetett találkozási dátum nem jó, mert orvosi időpontot kaptam akkorra?
- Segítsetek légyszíves! Elkóborolt az egyik kedves ismerősöm 2 kutyája. Hol keressem őket?
- Kaphatnék ötleteket egy kedves szülinapos ismerősöm köszöntéséhez?
- Egy régi fényképen szeretném bejelölni újra egy kedves ismerősömet Facebookon az ő albumában. Hogyan tudom újra jelölni?