Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni a körömgomba ellen? fórum

Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)

356. Beaker
2007. szept. 8. 12:10
Sziasztok!Ti koromlakkal kenitek a beteg kormot? Merthat a kezen azert nem szep latvany tud lenni. Ugy ertem, hogy rendes, szines lakkal (szoval nem azzal a gombatlanito lakkra gondolok). Vagy akkor nem tud bejutni a perem ala? Csak oda kenitek, ahonnan no a korom vagy a korom ala is cseppentetek? En mar majd egy honapja kenegetem, de eddig mindig ugy csinaltam, hogy a korom ala cseppentettem egyet (grapefruitmag olaj) es az befolyt vegulis a korom szelere es igy oda is egy kicsit, ahol no a korom. Egyelore a valtozas nekem csak annyi, hogy megpuhult a korom alatt a megvastagodott szarureteg es azt ki lehet kapirgalni. Ti levagjatok a kormot olyan rovidre, amennyire csak lehet? Mert vhol azt olvastam, hogy le kell ilyenkor nagyon rovidre vagni, de vhol meg azt irtak, hogy az lehet a baj, ha nagyon levagjuk. Ez a nagyon csak arra vonatkozik, ha a normal alatt vagja az ember, ugyi? Ahogy mulik az ido a kenegetesemmel, ugy neha visszaolvasom a topikot es mindig fedezek fel uj, biztato dolgokat. Nekem mar csak lelkileg is nagyon sokat segit a hozzaszolasotok :)))
355. Gregoriusz (válaszként erre: 354. - Szofka)
2007. szept. 8. 10:48

Lehet hogy már kapható a patikákban, de 3-4 hónapja még nem volt. Pontos neve: Phyto Nagelprotector, honlapja: [link]

Az a titok benne, hogy a körömlemezeken áthatol, és ott fejti ki a hatását több összetevőből. Tartalmaz teafaolajat is, de ezen kívül számos más gyógynövényt is, emiatt is biztosra lehet venni a gyógyulást. 7130 Ft egy ecsetelő, de nekem kb. 3 hónapig jó volt, és úgy hogy napi 2x kenegettem vele a két nagylábujjkörmömet. Már észrevehető a változás, megjelent egy egészséges ív benne. Remélem majd teljesen lejön a beteg része. Nemrég vettem meg a másodikat, és a többi kiskörmöm már 1 hét után is szemmel láthatóan javult. Megéri kipróbálni, és nincs benne az a rizikó sem hogy a májadat tönkreteszi a bikaerős, szájon keresztül szedhető tabletták. Én csak ajánlom, ezzel a készítménnyel 3 hónap alatt többre jutottam mint az eddigi összes variációval 2 év alatt!

354. Szofka (válaszként erre: 353. - Gregoriusz)
2007. szept. 6. 19:12
Nekem leirnad a reszleteket? Mar en is szedtem gyogyszer, most eppen a teafaolajat hasznalom, de eddig nem sok hatassal.Hol szerezted be ezt az ecsetelot? Mennyire draga?
2007. szept. 6. 16:38
Sziasztok! Lehet megtaláltam az én gyógyszerem! Május 29 óta kenegetem a körmöm egy bizonyos Phyto Nagelprotektor nevű stiftel, és már az összes eddig gyógyíthatatlan körmöm tövén megjelent az új, egészséges köröm! Nagyon megörültem neki, amikor megláttam, mert már jó 2 éve töröm a fejem mivel lehet meggyógyítani. Szedtem már 8 hónapig tablettát, borsos áron, volt itt teafaolaj, domestos, ecet, hagyma is... De aztán rátaláltam erre az új ecsetelőre. Ha valakit jobban érdekel a dolog, elmondom a részleteket. Patikában még nem nagyon találtam meg.
352. dobos
2007. aug. 30. 17:39
Mint már írtam ne csak a gombára gondoljatok hanem a cipőre és a zoknira is.Legalább olyan fontos mint a lábatokról a gomba megszüntetése.
2007. aug. 30. 15:09
Teafaolaj termékeket itt találtok:www.pharmateam-online.com
350. Beaker (válaszként erre: 349. - Edb6c38cef)
2007. aug. 27. 19:20
Bordoki felet en sem akarom szedni, ezert keresgeltem a termeszetes utat a gyogyulas fele. Remelem megtalaltam. Kitartast Neked is!
2007. aug. 27. 16:34

Hát, nekem nagyon gombás, és elvált a körömágytól. Ahogy növöget az új, úgy vágom le a régit. Elég macerás, de én semmiképpen nem akarom a bőrdoki által írt gyógyszert szedni. Persze, lehet, hogy újra kezdi a gombásodást valamikor, de egyelőre reménykedek.

Igen, a grapefruit mag olaj keserű, de van egy olyan változat, ami ionizált vízben van oldva, és abból ki van vona a keserű íz. Igaz, drágább is, az alkoholban oldott keserű ízű 1.500 körül van, ez a másik meg 4.000. Én mondjuk megiszom keserűn is.

Szerintem iszogasd és kenegesd kitartóan. Így belsőleg és külsőleg is kezeled. Kitartást Neked:)

348. Beaker (válaszként erre: 347. - Beaker)
2007. aug. 26. 20:36

Zitamita, most olvastam megint vissza es megtalaltam, hogy kb masfel honapja kezdted, ugyhogy nem kell valaszolni :))

Neked mennyire gombas a kormod, ha szabad ilyet kerdezni? Ugy ertem, hogy a korom mar elvalt a koromagytol? Azert kerdem, hogy akinek ilyen, annak hogyan es mennyi ido utan kezdett visszatapadni a korom? Nem akarok turelmetlennek latszani, csak nem akarok abba a hulye hibaba esni, hogy pont esetleg a cel elott adom fel a kenegetest :) Szoval a "tunetek" is nagyon erdekelnenek, hogy milyen atmenetek vannak. Mikre szamitsak. Olyan jo olyanokat olvasni, akiknek mar gyogyul. Ez nekem nagyon nagy loketet ad am es meg nagyobb kitartast! Nem tudom, hogy ez segit-e masoknak, de nekem igen ;)

347. Beaker (válaszként erre: 344. - Edb6c38cef)
2007. aug. 26. 20:20
Tyuha, te hogyan birod meginni a 15 cseppet? En egyelore 4 cseppnel tartok, de igy is olyan keseru. A pedikurost meg nem tudom, kivancsian varom a valaszt, hogy vajh elvallal-e gombas kormot...Miota iszod es kenegeted?
346. edb6c38cef (válaszként erre: 345. - Kriszto)
2007. aug. 26. 16:19
A pedikűrös ilyenkor mit csinál? Egyáltalán elvállalja, ha gombás?
345. kriszto (válaszként erre: 343. - Beaker)
2007. aug. 26. 15:34
Én kenegettem.SEMMI.Most pediküröst is kerestem és együtt a 2 nagyon hatásos.Szerintem keress egy ped.és meglátod segít gyorsabban mint gondolnád.
344. edb6c38cef (válaszként erre: 343. - Beaker)
2007. aug. 26. 15:16
Nálam is ezzel a felpuhulós, kikapargatós figurával kezdődött, fogpiszkálóval kikapargattam. Most már csak kenegetem, kb 1,5 mm új köröm már látszik, rózsaszín. És iszom is, napi 3 x 15 cseppet 3 dl ásványvízben feloldva.
343. Beaker
2007. aug. 26. 10:07

Sziasztok! Lelkes olvasoja vagyok a topiknak es a tanacsaitok alapjan grapefruit mag kivonattal elkezdtem kenegetni a kormeimet. Ket hete kenem es annyiban mas, mint eddig, hogy a kenegetes eredmenyekeppen az elhalt "koromdarabok" megpuhulnak es ki lehet kaparni a korom alol, igy "ures" lesz egy kicsit a korom alatt. Ez jo dolog, vagy inkabb hagyjam, ahogy van es majd egyszercsak hozzatapad a korom a koromagyhoz? Leirna valamelyikotok, hogy a kenegetesi idoszak alatt, hogyan kezelte a kormeit? Csak kenegetitek es ennyi?

Elore is koszi a valaszokat!

342. e71af41436 (válaszként erre: 335. - NOA)
2007. aug. 24. 21:57
de a kuncsaftok lábát reméljük nem így kezeli! :))))
341. edb6c38cef (válaszként erre: 338. - Zsuzso100)
2007. aug. 24. 19:27

Belsőleg úgy, hogy napi 3 x 15 csepp grapefruitmag olajat iszom. Ami alkoholban oldott kivonat, az elég keserű, de meg lehet inni. Amelyik ionizált vízben oldott kivonat, az a drágább, de annak semmi keserű íze nincs.

Fürdés után pedig 1 cseppet jól rákenek a körömre, a körömágyba is belesimítom. Nekem is egy kedves fórumozó javasolta. Valóban, már kezd lenőni a rózsaszín köröm. Szerintem a rendszeresség a fontos.

340. Fungus
2007. aug. 23. 23:44
mármint anyunak az ecsetelős gyógyszeréhez adtak
339. Fungus
2007. aug. 23. 23:44

Sziasztok

Nem tudjátok hol lehet kapni eldobható körömreszelőt? Anyunak ecsetelős gyógyszert adtak, nekem viszont belsőleg kezelik és ötletem sincs merrefelé találhatnék.

338. zsuzso100 (válaszként erre: 320. - Edb6c38cef)
2007. aug. 23. 00:21

Ez a belsőleg dolog hogy működik? Vízbe kell keverni és meginni? VAgy tisztán? Rossz az íze?

Nekem egyébként még 7 évesen alakult ki úgy, hogy ráejtettem a széket, akkor bevérzett alatta és szépen gombás lett. Próbáltam egy-két kenőcsöt cseppet! Ami használt a gyógyszerek közül:

Batrafen oldat - ezzel este lefertőtlenítem (ezt mondta a doki), reggel pedig Exoderil oldatot cseppenteni. De mivel itt vagyok, nem múlt el teljesen, igaz a cél előtt hagytam abba - akkor fogyott el a csepp.

Namármost, akkor én is próbálkozom ezekkel a gyógymódokkal! Nekem is eléggé feljött a körmöm - a felét semmi nem tartja - ezt valószínűleg a körömlakknak köszönhetem, mivel anélkül nagyon csúnya, és én egész nyáron papucsot hordtam! Ja, és ami még rátett a körömleválásra, az a kicsit szorító cipő!!!

Tehát akkor fokhagyma és ecet az első próbálkozás, aztán majd beszámolok a fejleményekről!

337. MiuMiu
2007. aug. 16. 10:48
:D Haláli... Én is hűséges maradok a fokhagymás-ecetnél ,és a körömvirág krémnél.
336. gombamama (válaszként erre: 335. - NOA)
2007. aug. 9. 21:29
Hát..... azt hiszem még nem vagyok kész, hogy a saját vizeletemben tunkoljak. Marad az ecet és a kitartás. Én ebben hiszek, és remélem nálam is beválik.
335. NOA (válaszként erre: 333. - Gombamama)
2007. aug. 9. 17:48
Barűtnőm pedikűr és manikűrös,ő lepisilta a lábát erre esküszik.Ezt viszont lehiszem, férfiak előnyt élveznek:)
334. Zizisicc (válaszként erre: 332. - NOA)
2007. aug. 9. 00:19
Az ezüstkolloid nagyon jó a gombára, de a körömgombát NEM LEHET 4 nap alatt kiírtani, pláne nem belső kezelés nélkül! Az ezüstkolloid belsőleg is jó, de sokkal több idő kell!
333. gombamama (válaszként erre: 332. - NOA)
2007. aug. 8. 22:14
Sajna ezt én sem hiszem egy percig sem... de ha bárki kipróbálta és valóban működött szóljatok azonnal! Bár ez sem a 700 forintos kategória, hanem szerintem olyan 2-3 ezres. De ha tényleg működik.... gondolkodás nélkül! Nem igaz?
332. NOA
2007. aug. 8. 10:02

Egy fórumon olvastam, hogy ezüstkolloid oldaltban áztatta az illető négyszer és elmúlt.

Sajna nem hiszem el..-azért egy próbát megér.

331. MiuMiu (válaszként erre: 330. - Th760618)
2007. aug. 7. 21:20

Szia th760618!

Ennél töbet szerintem nem nagyon tudunk mit javasolni ,mint amit idáig írtunk.Mennj visszább ,olvass el több hozzászolás. De ezeken kívűl nekem sincs ötletem. Az ecetes kezelés szerintem jo, a körömvirágkrémre biztosan tudom mondani ,hogy jo ..bár ,mindenki más ,mindenkinek más használ ,az a legbiztosabb ha kiprobálod öket.

Aztán majd várjuk a visszajelzést!

2007. aug. 6. 11:02

sziasztok!

nekem újra kijött a körömgombám. Próbálkoztam már a Hoxa-n olvasott ecetes kezeléssel, mindenféle olajjal, de semmi változás:-( 3 éve már voltam ugyanilyen körömgombával bőrgyógyinál és nekem is felírt egy havi 4.000 forintos gyógyszert. Azzal sikrült megszabadulnom "tőle". Most megint egy fél évvel ezelőtt újra gombás lett a körmöm, úgyhogy megint kellene mennem. megint 10 hónap a kezelés és jó lesz. Aztán ha nem vigyázok, újra előjöhet:-( De a gyógyit nem nagyon szeretem. Kinek sikerült termész.gyógymóddal megszabadulnia? Jó lenne egy kis ötlet.Előre is köszi

329. MiuMiu (válaszként erre: 328. - 91d4989ab9)
2007. aug. 6. 10:20
Nagyon bízom bene,hogy sikeres lesz :) ,majd leírom mire haladok... de az biztos ,hogy makacs egy "betegség" és hosszú idő mire elpusztul...
328. 91d4989ab9 (válaszként erre: 327. - MiuMiu)
2007. aug. 5. 10:14
Remélem sikerrel jársz, makacs egy betegség az biztos...
327. MiuMiu (válaszként erre: 326. - 91d4989ab9)
2007. aug. 5. 09:14

Szia!

Egyátalán semmi haszna a drága gyógyszereknek,én ezen az állásponton állok 100%osan!

Egyetértek azokkal akik a természetes gyógymódot ajánlják!

Most megint körömgombám van ,de most nem megyek el orvoshoz!Használom az ecetes-fokhagymás vizet , natur joghurtot eszek majd minden nap és maradok a körömvirágkrémnél ,na meg a grapefruit mag olajat is kipróbálom!Aztán majd meglátjuk!Leírom majd mikt tapasztaltam! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook