Mit lehet csinálni 2 liter megsavanyodott házitejből? (tudásbázis)
15. gne2 (válaszként erre: 7. - Sylvia81)
2010. jan. 6. 08:11
Biztosan ez a gond! Nagyon lassan szabad melegíteni!
14. gabilive (válaszként erre: 7. - Sylvia81)
2010. jan. 6. 08:11
Nagyon lassú tűzön kell,hogy ne forrjon,és amikor kicsapódik a túró,lehet leszűrni.Inkább édeskés szokott lenni,mint savanyú.
Egyébként a savót sem kell kidobni,kelt tésztákhoz szuperül fel lehet használni.
13. e5c5bc0854
2010. jan. 6. 08:10
Szia:) Egy jó nagy adag hamis túrógombócot:)
12. gne2
2010. jan. 6. 08:10
Én régebben vettem a házitejet, és mindig ránk savanyodott. Én úgy csináltam, hogy nagyon lassan melegítettem fel, és aztán egy textilpelusba tettem. Éjszakára fellógattam a mosogató fölé, és mindig finom lett. Nem volt savanyú a túró. Még finomabb is lett, mint a bolti, olyan krémes, lágy lett.
11. syria (válaszként erre: 7. - Sylvia81)
2010. jan. 6. 08:10
Igen az lehet. Az aggasztalás nagyon kényes művelet, ha túl melegszik, nem lesz jó. Kicsi lángon próbáljad, de még így is pakolj alá lángelosztót!
10. syria (válaszként erre: 2. - Sylvia81)
2010. jan. 6. 08:08
Akkor az lehet a baj, hogy már fel volt forralva. A keresztanyám, ha jól emlékszem nyers tejből csinálta a túrót, én meg rendszeresen felfaltam, valósággal remegtem érte, olyan finom volt.
9. klarika5 (válaszként erre: 6. - Sylvia81)
2010. jan. 6. 08:08
Én is ki szoktam önteni, mert nem tudnám már semminek megenni. Bár utálom a tejet frissen is:((
8. gabilive (válaszként erre: 6. - Sylvia81)
2010. jan. 6. 08:07
Ricottát,túrót,aludttejet,sajtot.
Én sokszor csinálok így túrót,soha nem savanyú.
7. Sylvia81 (válaszként erre: 5. - Syria)
2010. jan. 6. 08:07
Lehet, hogy az a baj, hogy nem lassan forralom, hanem a gáz középső lángján, maxra tekerve? Lehet, hogy ezért savanyú a túróm is??? Friss tejből sikerülni szokott a túró, de ha savanyúból csinálom, sose... :(
Mikor savanyú a tej, már nem szokott sikerülni. Akármit csinálok vele, savanyú lesz a túróm is. :(
5. syria
2010. jan. 6. 08:05
Aludttejet, túrót, ami finomabb lesz, mint a bolti, ha jól megaggasztalod. Ez azt jelenti, hogy amikor már eléggé megaludt a tej, nagyon lassú tűzön melegíted, aztán vékony vásznon keresztül elválasztod a savótól. Isteni tud lenni.
4. klarika5
2010. jan. 6. 08:05
Írd be a googleba, hogy savanyú tejből túró. Ott találsz lehetőségeket.
3. gne2
2010. jan. 6. 08:04
Túrót?
2. Sylvia81
2010. jan. 6. 08:03
Sziasztok!
2 liter házi tejem savanyodott meg, nem akarnám kiönteni, ha tud valaki ötletet adni, hogy mi jót csináljak belőle. Fel volt forralva, üvegben volt a hűtőben.
Előre is köszönöm!!!
1. Sylvia81
2010. jan. 6. 08:02
Mit lehet csinálni 2 liter megsavanyodott házitejből?
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Meg lehet csinálni!
- Mit lehet csinálni egy olyan anyóssal, aki úgy viselkedik, mint egy féltékeny szerető?
- Köldöksérvvel mit lehet csinálni?
- Hogyan lehet a naplónknak különféle háttereket csinálni?
- Mit lehet készíteni a "romlott" házitejből?