Mit kezdjek 3 almával (beszélgetés)
Én tegnap össze is dobtam egy 3 literest estefelé.
1 nagydarab alma🍎 van benne apróra összevágva, meg egy szelet kenyér. 😂😂
Augusztus közepére csak kirohadgálja, kiecetesíti magát!
Lesz 3️⃣ liter almaecetem 1️⃣ almából🍎🫢, amúgy méregtelenít és jó a májra, ízületekre, stb.!
Leszorítót tegyél rá hogy víz alatt legyen minden, különben naponta kavargatni kell hogy meg ne penészedjen!
5 literes üvegbe aprítva bele, 3-4 liter víz, cukor ((10 dkg/liter), szelet kenyér is mehet bele ha akarod, 1-2 hónapig kistányérral lefedve melegen 'forralod' (must), amikor lesüllyed az aljára, a tányér helyett textilt raksz rá és 'ecetesíted' (levegő), 2 hónap, de bármeddig, leszűröd, kész a 2,5-3-3,5 liter almaecet!
-
Szerintem az alma ehető. A fonnyadt is.
Ha esetleg nincs már fogad, akkor aprítógépben pürésítsd.
Mi évek óta a madaraknak félbevágva tesszük ki az udvarra. Feketerigók nagyon szeretik.
Igaz, már nincs tél, etetési idő, találnak maguknak élelmet a természetben, de biztosan ennek ellenére elfogyna általuk, ha kitennéd nekik.
Mi vékony faággal az alma közepébe szúrúnk, lerögzítjük a földbe, így ha eszik, nem "táncol el" tőlük a félbevágott alma.
Én ezeket a kutyának szoktam adni, mármint az almát, mert a banánt nem szereti;)
Amíg nem volt kutyus, addig ment a szemétbe. Tudom csúnya, de ha várok még vele, akkor is ott kötött volna ki.
A banánt viszont, simán megeszem.
Palacsintatésztába reszelni?
Ugyanezt lehet a banánnal is.