Mit gondoltok erről? Mennyit ér a diploma? (beszélgetés)
Sajnos, jóval több ember kap ma diplomát, mint ahány megdolgozik érte. :( Elég, ha van pénze, és fizet. A szomszédasszonyom is állandóan a lánya diplomájával dicsekszik, meg azzal, hogy a modern kütyük segítségével hogyan súgta ki a vizsgákon...
mert saját erőből leérettségizni sem tudott volna. Tudom. Tanítottam...
Károlin, ELTE
mindkettőn van
Te mit csinálsz? Mit dolgozol? Mennyit keresel?
Itt is van, aki megkeresi.
Hát ha a Diplomaizén lenne Japán Nyelv, Japán Történelem meg olyan ami még érdekes lenen számomra talán elmennék.
erm...
nálunk van oktatás németül és angolul is, persze fizetős
Diplomája válogatja, szerintem sem kéne ennyi egyetemista, ha nem lenne ciki mesterséget tanulni, én is szívesen kitanulnék valamit.
Én turizmus-vendéglátást tanulok, ehhez se kéne papír, főleg nem az utóbbihoz, de ha van, hát van. Szerencsére eléggé gyakorlatorientált az oktatás. Vannak máshol értelmetlen képzések, de ott értelmetlen papírt is kapnak, és sehova nem veszik fel őket dolgozni, és úgyis máshol helyezkednek el.
Én csak kiemelem, mindig így emelem ki a nagy szavakat. Valaki itt nagyon Diploma Párti. De ha szerinted annyit ér ez a hatalmas tudás édes, akkor mond mennyit keresel vele? Mert biztos, hogy egy szakmunkás többet. Időfecsérlés, de van aki ráér.
Ha belém óhajtasz kötni tedd, én ráérek.
Hatalmas sértettség van benned...de azt tudnod kell, hogy az intelligencia nem tanulás kérdése, azaz, ha valaki lenéz, mert te nem tanultál tovább az nem téged minősít, hanem őt.
Viszont ne általánosíts! Ne nézz le másokat, mert más utat választottak, mint te, mert akkor te sem leszel különb azoknál, akik téged néztek le!!
Amúgy abban igazat adok, hogy túl sok ember kap papírt, használható tudás nélkül..
A műegyetemre is jár egy csomó afrikai meg arab diák. Nekem két exkollegám is ott végzett, kiváló informatikusok, alig tudnak magyarul (egyik indiai, másik iráni).
Persze a szakdolgozatukat kétlem, hogy a barátnőjük írta volna meg helyettük :))
De az könnyen lehet, hogy a fordításban segítséget kértek. Ettől még a műszaki diplomájuk ugyanannyit ér.
Persze ha magyar-történelem tanári szakon nem tud valaki magyarul, azt azért már megnézném, hogy megy át. :D
Igaz, de nem kell egyiket se túlzásba vinni, mert ha valami nem megy, meghúznak. Ennek se értem sok értelmét, tudj belőle valamennyit de ne 5-ösre. Nem vagy te Einstein.
Amennyi tudás kell nekem és amennyit hasznosíthatónak érzem azt megtanulom. De nem kényszer alatt. De akinek a Diploma kell ott minden ostobaságot meg kell tanulnia.
További ajánlott fórumok:
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Ő 22 én 30 leszek! Mit gondoltok erről? :)
- Mit gondoltok erről?
- Ha egy kapcsolatból kiveszik az egymás iránti tisztelet, onnantól nem érdemes folytatni. Ti mit gondoltok erről?
- Kapcsolatok, ahol 20-30 vagy több évvel idősebb a férfi. Mit gondoltok erről?
- Ha a nőnek jobb az anyagi helyzete. Mit gondoltok erről, illetve mi a tapasztalatotok?