Mit gondoltak egy olyan nőről, aki nem szeretne gyermeket? (beszélgetés)
N.Katalin szerint igen,ez a “női princípium”.
Nincs olyan,hogy standard modell.Egyéni életutak vannak.
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy nem akar hyereket,egyet akar,ötöt,vagy örökbe fogad.Illetve,ha van párja valakinek,akkor az adott páros döntése.
Ebbe senki nem szólhat bele,sem rendszer,sem vallás, sem politikus,sem rokon.
Nem kell azt gondolni,hogy mindenki önző,aki nem akar gyereket.Más oka is lehet:traumák,félelmek,rossz kapcsolat,vagy épp nem akar egy betegséget átörökíteni.
Egyébként meg,aki azért vállal,mert azt akarja,hogy legyen aki ellássa idős korában,az nem önző?
...és,mi a helyzet az apácákkal?Ők sem szülnek,de őket talán nem állítja pellengérre ezért pártunk és kormányunk.
Semmi gond, mindenki maga dönti el, hogyan szeretné alakítani az életét.
De akkor egy tartós párkapcsolatot is csak úgy indítson, hogy az a másik is tudjon róla, és fogadja el, ne később okozzon ez közöttük gondot.
Standard modell=tenyészállat??
Minden nő magánügye, semmi közöm hozzá
"Mit gondoltak egy olyan nőről, aki nem szeretne gyermeket?"
Addig, míg nem tanulja meg az igeidőket én sem ajánlanám a szülést. Mire tanítaná a gyermeket?
Mindenkinek szíve joga:))Semmiképp sem önzés kategória!
Ami kérdést felvet bennem mégis ,hogy nem lett ez valamiféle "trendi"dolog?
Jajj ugye nem gondoltad komolyan, hogy ezt én nem tudom? Vagy nincsen ennyi agykapacitâsom, hogy a kettőt nem kötöm össze? :)
Szóval mégegyszer.
Nem érdekel, az ő dolga.
Aztán ugrok egy másik gondolatra: azt soha nem értettem meg, hogy egy nő miért nem szereti a gyerekeket? Szüléstől, akarástól függetlenül. De miért kell mindig szájbarágósan kommentelni? 🤪
Nem szeretnék gyereket, mert egy hatalmas gondnak látom. Egyszerűen csak azt nem értem, miért kell ebből mindig arra következtetni, hogy nem szeretem őket? Máséval szívesen játszok, otthonra nem kéne.
Nem lennék jó anya, nem vagyok gondoskodó típus, azt se szeretném ha egy harmadik ember befurakodna a kapcsolatunkba. Sokkal rosszabb mikor ész nélkül szülnek, a gyerek meg szenved, mert nem kap elég törődést, szeretetet, vagy anyagilag nincs rá keret. Na az gáz.
Nincs olyan, hogy standard modell.
Minden nő egyedi, megismételhetetlen individuum, mindenki eldöntheti, hogy mit akar és mit nem.
További ajánlott fórumok:
- Gyermeket szeretnék...de mire? Akinek nincs munkája az mire is tudna vállalni egy kisbabát? Szerinted?
- Gyermeket szeretnék
- Milyen lehetőségeim vannak, ha egyedül szeretnék vállalni gyermeket?
- Akik második gyermeket szeretnének.
- Egy egyedülálló nőnek milyen lehetőségei vannak, ha gyermeket szeretne, de párkapcsolatot nem?
- Mit szólnátok, ha gyerekvállalás előtt a párotok azzal állna elő, hogy valamelyik exbarátnőjéről szeretné elnevezni a közös gyermeketeket?