Miskolci Mesemalom Bölcsődébe járó gyermekek anyukái - IDE! (beszélgetés)
Elfelejtettem kérdezni, hogy neked a kisfiad már szobatiszta? Mi még most kezdjük egyelőre tetszik a dolog neki, és már zavarta a pelus is, már 6 napja nincs nappalra pelenka, csak alváshoz. Bár vannak balesetek, de szerintem ez így van rendjén.
Remélem nem esik vissza ha megy bölcsibe.
Nekünk még van időnk!
Mi csak 2013. szeptembertől leszünk ovisok!
De tavasszal én is beszélek az ovi vezetővel, mi a Szent Lászlót néztük ki, és nekünk az van a legközelebb.
Óvodát is lassan kezdenünk kell nézni, én a Reményi úti ovit néztem neki, mert nekem az közel van a munkahelyemhez, és nagyon dicsérik. Már a vezetővel is beszéltem, és már voltunk is szétnézni egyelőre az marad, de lehet egyházi mellett döntünk, még meglátjuk na és persze ahol lesz hely. Majd áprilisban megyünk nyílt napra és akkor kiderül. Hozzánk van közel egy ovi kb. a lakásunktól 10 perc séta és majd itt is szétnézek.
Ádám január 21.-én tölti a 3 évet így jó lesz még ha lehet egy kicsit bölcsibe, szerintem jól döntöttem. Egyébként meg év közben nincs felvétel oda ahova gondoltam először.
Mi február 27.én töltjük a 3-at, de csak szeptemberbe megyünk oviba!
Szerintem az a fél év már nem oszt a helyzeten, de a gyereknek sokat számít!
Főleg mert bekerül a 6-7 évesek közé! :(
Köszönöm, hogy írtál pedig a vizes blokkokat is felakarták újítani, de akkor az elmarad. Talán majd jövőre, bár nekünk csak egy évet fog járni bölcsibe, de majd persze kiderül mennyire lesz érett az ovira. De úgy tudom három éves kor után ismét kötelező lett az ovi, így ha érett ha nem biztos nem lehet tovább maradni.
Már készítem össze lassan mik fognak kelleni, köszi a segítséget. :-)
Délután csak elmentünk a bölcsibe!
Felújításnak semmi jele! Beszéltünk a gondi néninkkel azt mondta majd augusztusban lesz azt ígérte az önkormányzat, és nagyon minimális Új erkély ajtó, elő tető meg talán a betont is kicserélik alatta mert baleset veszélyes.
Ennyiről tudnak, semmi játék vagy foglalkoztató eszköz! :(
Nem tudom, hogy volt-e mert szerintem még zárva vannak, ha jól emlékszem augusztusban nyitnak újra, és ez alatt kellett volna hogy elkészüljön.
Az udvarról is volt szó, hogy új kinti bútorok lesznek. Én csak azon aggódom, hogy a felújítás miatt ne legyen összevonás, mert jó lenne már az eredeti helyét megszoknia, és nem vándorolni.
Most egyelőre mi nem nagyon mozdulunk, lehet elkapta a kisfiam a bárányhimlőt, így várjuk a pöttyöket, de állítólag 14-21 nap a lappangás.
Jó lenne túl lenni rajta amíg itthon vagyok vele, és remélem ha el is kapta addigra meggyógyul mire indul bölcsibe, de ezt majd úgy is igazolja az orvos. :-)
Majd írj, ha voltatok bölcsi nézőben és láttatok változást. :-)
És volt végül felújítás?
Mert gondolom ez az udvart is érintette!
Mi holnap vagy holnapután elsétálunk és megnézzük!
Akkor látnád a mi csoportunkat!
Arra is ráférne egy kis újítás!
Majd számolj be azért milyen volt!
Felújítás?
Pedig a ti csoportotok tavasszal lett felújítva!
Vagy tévedek?
Még jövőhéten zárva van a bölcsi úgy tudom!
Augusztus 14.-én kell mennünk ismerkedésre, hívott a vezető és ott fogunk kapni törzslapot amit majd vinni kell a házidokihoz, hogy mehet közösségbe. És a jelét is kiválaszthatjuk. :-)Így már biztos a helyünk, mert eddig nem tudtam hányadán állunk.
Viszont a vezető mondta most kezdik a felújítást, reméli készen lesz addig mire jönnek a gyerekek, mert most pont azt a csoportot újítják ahova Ádám is fog menni.
Lassacskán túl vagyunk a betegségen!
Nekünk tüsszős mandula gyulladásunk volt!
Nálunk sajnos rosszabbodott a helyzet, ma viszem vissza a dokihoz,lázas lett ma reggelre és fájlalja a jobb fülét. Most alszik, mert borzasztó rossz éjszakánk volt nem sokat aludtunk mert nem kapott levegőt.
Még egy kérdésem lenne, a vezető jön családlátogatásra, vagy a gondozója? Csak, hogy felkészülhessek.
Köszönöm hogy írsz, legalább feltudok készülni mire megyünk.
Már sokkal jobban vagyunk!
Tegnaptól nincs láz!
Nem tudom!
De nálunk voltak még nyáron.
Meg nézték, hol alszik Áhim. Milyen kedvenc játékai vannak. Kicsit le is ültek beszélgetni.
Szerintem ez jó volt!
Ma mentek a bölcsibe?
Áhim már nem megy a héten mert beteg!
De majd kell több papír is, biztosítás, elérhetőség a szülőnek, orvosi papír amit az orvos tölt ki és mielőtt kezditek a bölcsit akkor max 5 nappal előtte, hogy a gyerek közösségbe vihető.
Tehát sok minden van még előttetek.
De úgy is a vezető majd még behív előtte!
A gyereknek kell váltócipő (nekünk tépőzáras szandink van amit már egyedül le és fel vesz)
Váltóruha több (kis gatya, póló, hosszú ujjú is, rövid nadrág, hosszú nadrág, zokni.
Mindenből több 2-3 db.
Tisztálkodáshoz: fogkrém, fogkefe, műanyag pohár, kis törölköző. Minden jellel ellátva.
Szükség van még: wc papírra, folyékony szappanra, szalvétára, papírzsebkendőre. Ezt nem kell havonta vinni csak ha szólnak!
Nagyjából ennyi, majd még gondolkodom. Mit hagytam ki!