Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Én sem tudok gyógyszert szedni, mert folyamatosan fáj tőle a fejem. A Mirénától nincs ilyen tünetem. Nekem bejött.
Szia.
Én még nem is hallottam a rézgyöngyről, amiről írsz, hogy mi fán terem :-) De majd utána olvasok, bár már engem nem igazán érint...
Én azt tettem anno, hogy az összes gyógyszertárat felhívtam a lakóhelyem környékén, a munkahelyem környékén, illetve azon az útvonalon, ami útba esik és így vettem meg ott, ahol a legolcsóbb volt. Volt olyan gyógyszertár, ahol 10 ezerrel többe került, mint ahol például én vettem meg. Én ezt tenném a helyedben...
Egyébként időnként itt is szokták "árulni" azok a nők, akik megvették, bontatlan csomagolásban van, de valami miatt mégsem tetetik fel. Bár mostanában, az utóbbi 2-3 hétben nem láttam, hogy valaki továbbadná...
Majd jelentkezz :-)
Szia.
Sziasztok!
Köszönöm, nagyon jó olvasni a tapasztalataitokat. Azért nem gondoltam hogy a Mirena is sokaknak okoz problémát, a nőgyógyászom csak ezt ajanlotta a méhen belüli eszközök közül. Kiemelte, hogy csökken a mensi mennyisége, sőt sok esetben teljesen elmarad.
Még nem 100% a döntésem, hogy megvegyem-e a mirenat, de sok alternatíva nem maradt.
Majdnem 1 éves a második gyerkőcöm, még aktívan szoptatok. 2022 december óta rézgyöngyöt használok, nem vagyok túl elégedett használója. 7 hónap alatt 3 menzesz volt, nagyon nagyon erős vérzéssel, első 3 nap begubózva éltem, elmenni se mertem otthonról. 1 órát sem bírt a legnagyobb tampon, a nagy intimkehely is csak 2 órát. Köztes vérzés is néhány nap kivételével minden nap volt, tisztasági betét sem volt sokszor elég. Bárhova mentem hosszabb időre, rögtön eü betétet raktam, akkor is ha még semmi jele nem volt vérzésnek, többször mentett meg egy hirtelen érkező nagyobb adag esetén. Mondanom se kell, baromi kényelmetlen és iszonyat drága ez így. Vártam a tájékoztató szerinti 3 ciklust, de ez így élhetetlen, így búcsút intek a rézgyöngynek. A nőgyógyász mindenképp hormonális megoldást javasol, nehogy a sok vérzés vashiányt okozzon. Nagyon emésztem a gondolatot hogy hormonmentes szóba sem jöhet. A mirenát ajánlotta a doki, felírta, hogy emésszem a gondolatot és ha döntésre jutottam hívjam fel és felteszi a kövi mensinél. Várhatunk még 1 ciklust, de a rézgyöngy nem fogja helyre tenni a bő vérzést. Az tetszik, hogy kisebb mennyiségű hormon van benne, mint a tablettákban és helyileg hat.
30 vagyok, még 1 babát szeretnénk kb 5 év múlva. A kombinált tabletta nem a barátom, libidó csökkenés, migrén stb miatt. No meg szoptatok is még. Örömmel olvastam több hozzászólásban, hogy a mirena mellett megnőtt az étvágy ;)
Egyelőre még döntés előtt állok.
Ha tudjátok, hogy most hol a legolcsóbb, ne tartsátok magatokban :)
Majd jelentkezem, köszönöm hogy végig olvastátok a hosszú írásomat.
Szia.
Köszönjük szépen a fejleményeket! :-)
Nekem a Mirénától volt egyszer a 7 év alatt cisztám. Felszívódott, de sokkal hamarabb, mint mondták, tettem is érte...
Itt a dinnyeszezon. Mindennap egyél meg - én ezt javaslom - egy jó nagy doboz dinnyét, legalább fél kilót és nem nagyobb lesz, hanem felszívódik augusztusra.
(Én dobozokba készítem a hűtőbe, levágom a héját és felkockázom falatkákra dobozba, be a hűtőbe, ezért írtam a dobozt).
Egyébként én - akkor ősz volt és van szőlőnk - a ciszta alatt, mivel egyre nagyobb lett, mindennap megettem egy kg szőlőt, pirosat főleg. Még a helye (hege) sem volt meg a cisztának, mikor visszamentem jóval előbb, mint amit a doki mondott, hogy mikor menjek ránézni, hogy felszívódott-e vagy sem. Csak csodálkozott...
Szóval ezért a javaslatom. És a dinnyében nagyon sok értékes anyag található, mellette nagyon magas, 95 % a víztartalma.
Értem.
Remélem csak jobb lesz! :-)
Itt pihentetnek. Fejér megye.
A kórházban van szülészet, így oda kell majd mennem.
Most egy picit megjött, de a tisztasági betét elég volt. Hasam érzem, picit fáj a derekam is. Ezt leszamitva minden okés, ez pedig simán kibirható
Értem :-) Köszönöm.
Csak azért kérdeztem, mert van, hogy leveszik a régit és azon nyomban teszik fel az újat, vagyis cserélnek...
😊
Azt mondta, hogy bármiféle gyulladást előz meg illetve hogy biztosan probléma mentes legyen az újabb Mirena feltétele.
Szia.
Örülök neki, hogy Neked nagyon bevált! :-)
Antibiotikum pár napig, aztán kúp kúra megelőzésképpen és utána teszik fel az újat, ezt írod.
Mivel kapcsolatban kell és mit megelőzni a kúppal és antibiotikummal?
Kívánom, hogy a következő is olyan jól beváljon, mint az előző! :-)
Az a lényeg, hogy nincs semmi probléma.
És ez tényleg időnként lutri, nem lehet tudni, hogy mire lehet számítani és mikor addig, még be nem áll, a szervezet nem "szokja" meg.
Nem véletlen lett anno nekem itt ez a nevem :-) Tele voltam bizonytalansággal, kételyekkel, millió egy kérdéssel...
Az jó, ha kitartasz még :-)
Az én esetem tényleg elég jó példa itt sokaknak, szerintem...
Szorítok és drukkolok Neked, hogy kevesebb legyen a mostani.
Sziasztok.
Nekem most vették le a Mirenat és felirtak az újat.
Picit kellemetlen volt.
Most antibiotikum pár napig, nehogy gond legyen, aztán kúp kúra, megelőzés képpé, és felteszik a másikat.
Nekem nagyon bevalt! Egyszerűen csak rossz, hogy a terhes nők közé kell ezzel a dologgal menni, mert a kórházban így van.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Én 5 évig panaszmentes és menstruációmentes voltam tőle.
Nekem a hasam görcsöl napok óta, pattanás stb de nem jött meg még. Fogalmam sincs, hogy meg fog e, vagy mivan, tök idegesítő, hogy nem tudni mi lesz hogy lesz beválik e…
Nekem is Sok kérdés esete jut eszembe mindig, meg hogy minimum 3-6 hónap amíg megszokja a szervezet… szóval kitartás nekünk! :)
Nincs semmi probléma, de jó itt kiírni magunkból a gondolatainkat, félelmeinket.
Köszi, kitartok még...csak reménykedtem, hogy a mostani már kevesebb lesz, de nem akar múlni.
Mindig eszemben van a te eseted, hozzád képest az enyém semmi.
Szia Gyöngy!
Lehetnek érdekes, váratlan és kellemetlen fordulatok, de előbb-utóbb rendeződik...
Tudod, ahány nő, annyiféleképpen reagál a szervezet.
Tudom, hogy miről írsz, nekem kemény 11 hónapom volt a felrakástól számítva, azt hittem sohasem lesz vége és sohasem lesz jó vagy jobb.
Kitartást Neked! :-)
Valszeg azért, mert a véleményező nem kedveli csak a nagyon vékony nőket :-)
Igaz is, nem tudhatja Ő sem, hogy honnan indult a 15 kg ;-)
Szia.
Köszönjük az infókat! :-)
Bízom benne, hogy a szörnyen megélés már csak a múlté és rendeződnek a hormonok, nem lesz sírás, aggódás sem :-)
Szorítok, hogy az endora is jó legyen a spirál, ősszel kiderül. Ahogy itt olvasgattam a fórumon hasonló eseteket, általában jó volt :-)
Marvel, Gyöngyi hagyjátok, szóra sem érdemes :-)
Itt nem csak mi nők vagyunk, hanem pasik is, gyűjtik az infókat, mert érintettek partnerük terén :-) Nincs ezzel semmi gond, innen lehet tényleg infókat gyűjteni és tapasztalatokat, hagy olvasgassanak csak, meg hagy írjanak ők is véleményt, hozzászólást :-)
Katka, hagyd, engedd el, legalábbis én egyáltalán nem sértődtem meg :-)
Tény, hogy nem mindegyik pasi kedveli a teltebb nőket, van, aki csak a nagyon vékony nőket szereti. Nincs ebben semmi rossz :-)
Végülis ez is egy vélemény-hozzászólás volt :-) A fórum szerintem továbbra is el fogja érni a célját :-)
Azért köszi :-)
Nem kevés az biztos.
Remélem nincs meg azóta sem :-)
Szia.
Pasiként kinek gyűjtesz itt infókat? :-) Nejednek? :-)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?