Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Úgy legyen! :)
Remélllem decemberre már mind a ketten jó hírekkel szolgálhatunk :D
Ha teheted várj még a döntéssel, hátha nekünk is sikerül! Persze a vizsgálatokat csináltasd meg!
Nekem az endos tünetek csökkentek, ez bizakodásra ad okot.
Talán jézuska elhozza a fa alá a mentességet, mást nem is kérek karácsonyra! 🙂
Huu akkor kitartás Neked is!
Picit elszomorít, h valakinek 1 év, vagy 2 év múlva hat… illetve az, h elmarad a mensi csak egy mellekhatás, nem is mindenkinél biztos, h megvalósul.
Én már letudom ezeket a vizsgálatokat és utána eldöntöm mi legyen.
Habár tényleg 6 hónapot legalább várni kellene .. aaaaaaajjjjjj
Mi eléggé hasonlítunk, nekem egy héttel hamarabb tették fel, szintén endo miatt és még mindig megjön.
Jól becisztásodtam tőle, de még kitartok, nem akarom a műtétet, még adok pár hónapot magamnak, ezt az évet mindenképp, akkor is, ha közben az endo nem tesz jót bennem.
Sziasztok!
Egy kis update, régen jelentkeztem.
Sajnos egyelőre nem igazán akarna megszokni a szervezetem a spirált. Egyre hamarabb jön meg ès tovább tart, valamint amikor nem vérzek akkor barnázok… egy fajta ciklikusságot látok a sztoriban (megjön, átmegy barnázásba, fáj a fejem, peteérés -gyanús folyás, talán 1-2 tiszta nap, megint barnázás, rózsaszin folyás, megjön, stb..) , de nekem az kell h ne jöjjön meg többet az endo miatt. Ráadásul mennem kell kismedencei MRI, hólyagtükrözés, labor, mert a nőgyogyi látott UH-n valamit, kinyomozzuk hogy miaz pontosan ( endo újult ki valszeg) Szóval nem tudom meddig várjak amíg kitalálja a szervezetem h megszokja vagy mivan, mert addig is nő az endo amig megjön.. ráadás: ma azt kezdtem el érezni, mintha pisilés közben és után egy darabig az alhasam fájna keresztbe… nem is igazán fájdalom, csak érzek valamit ott nem is tudom elmondani mert nem folyamatosan érzem.
Vajon a spirál mozdult el vagy medencegyulladás? Ajjjj….. a vizsgálatok után akartam menni a nőgyogyihoz de lehet a jövőhéten el kell mennem hozzá ha továbbra is érzem ezt …
Bocsi h nincsenek pozitív híreim, de örülök ha másoknak vannak, tartják bennem a lelket :)
Ja és június 16. óta van Mirenám.
Nekem nagyon erősen fáj vagy másfél hétig, sírni tudnék tőle.
Amúgy is cisztás, de szerintem a spirál óta még több lett, megnézetem majd. A petefészkemben is több van, azt már mondta az orvos is.
Én úgy tudom, hogy a cickafark endometriózis, ciszták, miómák esetén nem ajánlatos, mert fitoösztrogén tartalmú, csak ront a helyzeten és még jobban felborítja a hormonháztartást, erősíti a cisztásodást, ezért én nem merem inni.
Cickafark nekem anno erősötett a vérzésemen. Egy másik fórumon azt írta valaki,hogy nem is szabad vérzéskor inni.
A pásztortáska kicsit rosszabb ízű amúgy 🤮
Vérezgetés,barnázás ellen próbáljátok ki a pásztortáska teát. Ezt anno akkor is ittam,amikor még nem volt spirálom,és egész jó volt.
Volt múlt héten,középidő tájékán minimális vérezgetés, tényleg csak napi egyszer láttam,pisiléskor. Mivel kedden indultunk nyaralni,elkezdtem inni ezt a teát,napi egy csésze + c vitamin , és el állt ez a kevés is. Hoztam nyaralni is a teát, két nap ittam is, nem is véreztem. Aztán két napig nem ittam,a 3.napon megint két csepp,majd ma valamivel több,így ma két csészével ittam, szerencsére el is állt. Persze,lehet véletlen is,de mindegy,csak hagyja abba 🙂 ma egyébkéntcsak sima meleg csapvízben ázott a tea,mert nem tudtam vizet forralni.
06.02 óta van Jaydessem.
:-))) Úgy legyen! :-)
Igen tudom, hogy milyen kellemetlen :-( Ha hozzáértem a kezemmel csak, már az nagyon kellemetlen fájdalommal járt... De el fog múlni ez is! :-)
:)))
Én már 6 éve ilyen parában vagyok :)))
Ne aggódj, ne parázz, de azért időnként a biztonság kedvéért csinálj tesztet.
Időnként még ennyi idő után is én is néha csinálok, bár a vizsgálaton tavasszal egyértelmű volt, hogy nem úgy néz ki, mintha meg akarna jönni, így már 7 éve van fent az első Mirénám.
Szia.
Dolgozik a hormon, még nem állt be. Lehetnek ilyen érdekes dolgok is :-)
Szia.
Köszönjük szépen a pozitiv tapasztalataid megosztását! :-)
Igen, ilyen is van és jó, hogy megirtad :-)
Az jó, örülök neki, hogy minden szép és jó, csak így tovább! :-) A barnázás is el fog múlni, hát a mensi is simán, teljesen, elmúlhat :-)
Szia Negrofani! Köszönöm,hogy megosztottad a tapasztalatodat. Biztató a történeted
Bár, nekem különösebb gondom nincs a 3 hónapja feltett Jaydessel,a mensim enyhe volt,a közti vérzesem most meg is állt két nap minimális barnázás után. Előző két hónapban végig csöpöréztem addig,amig meg nem jött.
Nekem sok miómám van,akkor esélyes,hogy még kell egy kis idő,hogy ez a minimális csip csöp is elmúljon,bár én már most is elégedett vagyok.
Akkor álljon itt egy abszolùt pozitìv sztori is:)
Picit tobb mint ket eves a mirenam,a doki mondta, h teljesen ertelmetlen es felesleges sűrűbben mennem ellenőrizteni mint evente.Pedig magandoki, szoval anyagi erdeke lett volna/lehetett volna.Van egy 10mm es miomam, ezert nagyon lassan szokta meg a szervezetem, hosszu honapokig volt barnazas.A felrakas nekem borzasztoan fajt, jellegeben nagyon erős görcshöz hasonlitott a fajas, de mar majdnem lerugtam a csempet a falrol, de legjobb döntes volt reszemről,h belevágtam..Honaprol honapra lett gyengebb a verzes is, most tűnik ùgy, h talan nem fog megjönni mar, ez picit furi, de mondta a doki, h ne legyen, ez idealis a szervezetnek.Pont a napokban voltam eves vizsgalaton, minden szep es jo, ezt mondta:)
A legjobb szìvvel ajanlom mindenkinek, nincs napi törődes vele, irto jo, h nem ömlik belőlem a vér minden honapban..Az atmeneti idő mindenkinel kulonböző, de nekem a miomammal kb 8 honapig volt barnazas, de kitartottam es megerte...
Szia.
Hajjajj...
Inkább én nem válaszolok rá, hogy meddig tarthat :-)
A Te szervezeteden múlik, hogy mikor szokja meg, fogadja be, meddig fog tartani vagy mikor múlik el. Minden nőnek más és más...
A legjobbakat Neked! :-) Örülök, hogy teljesen jól vagy, az enyhe menstruációs görcsök is rendben vannak :-)
Szia.
Felfázási panaszok alatt mit értesz?
Sziasztok!
Nekem augusztus 25-én tették fel a mirena spirált. Először inkább csak barnásan pecsételgettem,de pár napja élénk pirosan vérezgetek (enyhén). Volt már valaki így? Meddig fog ez tartani? Egyébként teljesen jól vagyok,néha nagyon enyhe menstruációs görcsöket érzek.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?