Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Igen, megéri :-)
Majd írj, hogy mit mondott a doki a kontrollon :-)
Szia.
Türelem, kitartást...
Reméljük a legjobbakat, és hogy nem lesz nálad gond. Szorítok.
Én leginkább fogamzásgátlási céllal rakattam fel.
Szia.
Igen én... De elmúlt...
Szia.
Nagyon örülök neki! :)))
Szia :-)
Nagyon örülök, hogy írtál :-) és főleg, hogy eszedbe jutottam :-)
Igen, lesz ez még jobb is! :-) Azért még annyi bátorítást, hogy nekem világ életemben baromi erős vérzésem volt és 7 napig tartott, ebből kb. 1 nap volt enyhe, egyébként pedig vastag Tena betét, 5 cseppes tampon vagy 6, a legnagyobb és sűrűn kellett cserélni. És nagy darabokban jött ki belőlem, főleg a 2., 3. és 5. napokon. Szóval nekem is a Miréna előtt nagyon erős volt a vérzésem és ez még tartott-fokozódott 11 hónapig.
Amúgy pedig megijedtem, mert szép bőröm van, de az elején tele lettem pattanásokkal, főleg a hátam, de még az arcomon is volt egy-egy. De ez is eltűnt, mint a kámfor. A has görcsölgetés is, ez is mindig jelezte nekem is, hogy most kellene megjönnie, most kellene véreznem, de már csak ezek a tünetek maradtak még meg egy kis ideig.
Szóval kitartást Neked is! :-)
Kitartás neked is!
Hát nekem ma megint megjött...és most meglepően erősebben, mint az elmúlt hónapokban.😢 Remélem csak ma szemétkedik így velem.
.....(ez itt ki van sípolva)🙂
Sziasztok!
Újra jelentkezem. A rézgyöngyről váltás megtörtént, 09.11-én rakattam fel a Mirenat a 4. napon. Meglepetésemre kb azonnal elmulasztotta a menzeszem. De néhány nap kihagyás után elkezdtem vérezni, élénk színű, kisebb mennyiséggel mint addig (de a tisztasági nem volt elég) 1,5 hónapig majdnem minden nap ez ment, vékony eü betéttel. Mostanra kezdett csökkenni a mennyiség és barnázásra szelidült. Már tiszta napok is vannak. Nem keseredtem el, várok. Mindig a 11 hónap jut eszembe, sok kérdés esete, ez adott erőt hogy lesz ez még jobb is. Erős mensi miatt váltottam erre az eszközre és már ezzel a vérzés mennyiséggel is el tudnék élni a korábbihoz képest. Hozza a várt hatást.
Rengeteg pattanásom lett arcon, háton. Már ez is javul. Néha nagyon enyhe görcsöket érzek, szerintem akkor jönne meg normál esetben. Egyéb tünetet nem tapasztaltam. Bár fogytam kb 4 kilót, aminek kimondottan örülök, de nem hinném hogy a Mirena volt.
Köszönöm a megosztott tapasztalataitokat és bátorító szavaitokat!
Abszolút pozitív eddig a saját tapasztalatom, még kivárok hogy elmúljon a vérezgetés. Hajrá lányok, kitartást kívánok azoknak akik még küzdenek, várják hogy beálljon a rendszer. :)
Tudom-tudom. Olvastam, hogy nem volt egyszerű Neked.
De olyan jó lenne, ha minden simán menne.
Hm... Én 11 hónapig voltam így...
Kitartást! Nem feltétlen jelenti azt, hogy minden nő így fog járni, mint én :)))
Szia.
Nézd a jó oldalát, ha beáll, nem kell többé betét, tampon - valószínűleg - kifizetődő lesz. Sokkal jobb és kényelmesebb minden térem.
Csak türelem...
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?