Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Nem tudom mire gondoljak. 7 éve a változókori tünetek enyhítése miatt javasolta a dokim a Mirénát, vagyis már több, mint 7 éve, előtte 2 évig össze-vissza volt, hol megjött, hol nem...Igaz most 52.-ben vagyok, de még 11 éves sem voltam, mikor megjött és nekem világ életemben sokáig tartott, nagyon erős volt, végig. A Mirénában hormon már tuti nincs, az 5 évig tart. Lehet az, amit írtál, lehet más az oka, de ez majd márciusban a dokimnál kiderül, UH-n többet lát-tud mondani.
:-) Igen, nagy találmány :-)
Én majd márciusban megyek vissza az éves kontrollra, egy éve egyáltalán nem nézett úgy ki UH-n, hogy meg akarna még jönni, nagyon vékony volt a méhnyálkahártyám. Kíváncsi vagyok most mi lesz. Ha vastagszik, akkor lehet csere, ha nem, akkor csak levétel, de lehet, én még egy évet hagyni fogom. Van, akinek 8 évig van fent, nekem ősszel lenne 8...
Na, tényleg kíváncsi leszek, mert ma picit véreztem, ennyi év után :))) Viszont arra gondoltam, hogy valszeg most kaptam el először 2020 óta a covidot, mert év elején elment a szaglásom, ízérzékem, orrom-fülem be volt dugulva. Elkezdtem inni a pitypanglevél teát, mert az bent maradt tüskefehérjét kiviszi a szervezetből, ugye a tüskefehérje okozza a post covid tüneteket. Szóval ezt a teát nem lehúzni kell pohárszámra, hanem kortyokban inni, mert fokozatosan tisztítja a szervezetet. Nos, arra gondolok, hogy ez a tisztulás folyamata miatt van, a pici vérezgetés. De csak reggel a pisilés után volt olyan a papír, azóta semmi, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok most magamra :)))
Amíg teszi a dolgát, maradhat!
Nagy találmány, az tuti!
Köszi szépen a tanácsot! ☺️
Igen, olvasgattam a naplókat, benne vagyok pár csoportban, és ahogy mondod, a nagyobbat választom majd. Illetve a dokim is rugalmasan áll a mérethez, amelyik jobban passzol, azt teszi be.
Tudom, ez nem az a fórum, de te sem bántad meg, hogy megcsináltattad, ugye?
Szia.
Maradjon szerintem is még 1 évet :-)
Nekem már több, mint 7 éve van fent az első, szintén ezért maradt tovább, mint Neked. Csak én már nem maszatolok, szóval 6 éve semmi...
Két lehetőség közül a nagyobbat válaszd😉
Nézz szét az itteni mellplasztika fórumon, sok hasznos infót találsz. Nekem sokat segített, no meg a naplók.
Egyik sem jött be? :D Se a spirál, se a netes mende-mondák a mell növelő oltásokról? Csak a pocsék mellekhatás.
Én is Pfizert kaptam, az első ott helyben kiütött pár órára. A kemény műanyag székeken meg a földön fetrengtem a sátorban. Napokra lázas meg még tovább bágyadt voltam. És a második után ki kapta el a rohadt vírust? Én, nem az oltatlan pasim.
Legalább nem lett nagyobb bajunk.
Sziasztok!
Régen írtam már, de olvasni szoktalak Titeket.
Én az elégedett mirenások táborát erősítem, 3 hónap alatt beállt az első (2013), évekig nem volt menzim egyáltalán. A másodikkal még ennyi gondom sem volt, csak a covid-oltások megzavarták a ciklusomat sajnos....nesze neked Phizer.
2023-ban nem jutottam el az orvosomhoz, ma voltam nála.
Tavaly ősszel letelt az 5 évem, panaszom nincs, spirál és jelzőszál a helyén. Annyi, hogy menzes idején pár napos maszatolás már van.
Doki azt javasolta, hogy maradjon még 1 évet, akkor leszek már 48 éves és akkor a 3-ikkal hátha kihúzzuk a menzeses éveket.
Azt mondja, hogy jelentősen megdrágult sajnos...60-70ezer között van már.
Sajnos nálam sem jelentkezett a mellnövekedés, mint mellékhatás! Jól jött volna, mert akkor megspórolok 1 millát, ami elment mellplasztikára :-))
Szia.
Nagyon szívesen! :-)
Örülök neki, ha segített :-)
Szia.
Itt még hasonló tapasztalatot nem olvastam a 7 év alatt... De bármi elképzelhető a hormon hatására :-)
Szia.
Értem.
Köszönöm, hogy megírtad, még nem hallottam erről a tapaszról, de utána olvasok azért :-)
Hát van egy férjem, és nem vagyunk még aggastyán korúak nekem még messze a változókor.
Evra a tapasz neve.
Szia, nem, nem akarok több gyereket, ahhoz kellene talán már segítség, így is nehéz a logisztika.
Műtétet köszönöm, kihagyom,ami nem életbevágó. A férjemnek ideje se lenne elmenni elköttetni magát.
Sziasztok! Tapasztalt valaki olyat, hogy a Mirena felhelyezése után “megnőtt” a melle?
Október közepe óta van fenn, és kb december közepétől érzem, hogy sokkal teltebb lett a mellem. Időközben fogytam is kb 3 kg-t, így csak a hormonokra tudok gondolni, hogy az okozhatta a változást.
Szia.
El fog múlni...
Szia.
Értem.
Még akár ilyen is lehet, nem vagyunk egyformák, a szervezetünk reagálása sem ugyanarra a dologra.
A tapaszról nem hallottam. Milyen tapasz ez?
Szia.
Szerintem normális, a hormon...
Hiába a második spirál, simán lehet bármi.
Nekem több, mint 7 éve van fent az első és azért nem cserélte 5 év után a doki - és még mindig nem -, mert valszeg már nem fog megjönni, 6 éve nem vérzek, viszont, ha cserélné, kezdődne minden előlről és megint 11 hónapig véreznék erősen valószínűleg.
3 gyerek utan ti terveztek tobbet? Elore bocsatom, en egy vagyok a negybol.
3 gyerek utan meg 40 alatt is el lehet kotni, es ferfiaknal ambulans kezeles helyi erzestelenitessel.
Mostanaban megint olvasgatok spiral temat (bar nem tudom minek), a polipom lehetseges szovodmeny a regi spiralok egyike miatt. Elmozdult.
Spirál most nem javasolt másikat, mert pont az gyanítható, hogy kevés a hormon tartalma. A többi még gyengébb.
Tapaszt írt helyette.
Már ő is azt mondta itt a vége, nincs tovább. Sokszor beszélek vele, mert a férjemmel kollégák( a férjem nem nődoki)
Tapaszt ajánlott helyette. Valószínűleg nekem kevés az ebben lévő hormon.
Szia.
Nagyon sajnálom, amit írsz és hogy Neked nem vált be :-(
És hogy döntöttél, váltasz a másikra? Jajdess vagy melyik a másik, meg még egy harmadik nevét is szoktam itt olvasni...
Azért szívesen venném, ha írnál, hogy a dokid mit tudott erre mondani.
Szia!
Sajnálom, hogy így alakult, de egy hős vagy, hogy ennyi ideig kitartottál és kínlódtál.
Legutóbb mikor voltál dokinál, és akkor mit mondott, még biztatott?
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?