Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok Lányok!
Bocsi, h beszólok a beszélgetésetekbe, de nem birom szó nélkül hagyni. Én már nem tartozom ide, mivel tavaly májusban méheltávolitó műtéten estem át. Megpróbálok rövid lenni. Előtte kb 3,5 éve tették fel a Mirénát. Akkor 45 éves voltam, és borzasztóan véreztem. Nem is volt szándékomban orvoshoz menni mert kislánykorom óta erős menzim volt,ez viszont már több hete brutál volt. Jött a kaparás. Persze utánna sem akart vérzés elállni, de csökkent. Rá 2 hónapra Mirénával próbáltuk megoldani, és megmenteni a méhemet. Nem vagyok műtét párti, és a dokim se! Na ezt a hercehurcát türelmesen türtem, mert volt h minden másnap kórházi látogatás lett a vége. Vérzésem ugyan nem szünt. Volt mikor jobban, volt h kevésbé Véreztem. Szinte nem volt tiszta napom. Hosszú ciklusok és egymásba értek, szó szerint. A nő.vizsga a hüvelyi uh minden rendben volt. Épp csak én voltam cudarul, fájni nem fájt semmim de idegileg is fizikailag is kikészitett Az állandó vérzés, vérezgetés.
Ennek tettem pontot a végére májusban, mert már úgy éreztem bekattanok. Igazán rövid lettem 😱
Ezzel csak azt szeretném mondani nektek, ha úgy érzitek nem jól vagytok, ne tűrjétek végtelenségig nem kell a "-majd beáll "
Valakinek igen, tudok olyat is akinek azóta Hawai van, de sokunknak nem jött be.
Kár az elszenvedett időért. Ha nem jött be azt érezni, most már én is tudom, csak reménykedtem.
Jó egészséget kívánok nektek!
Sziasztok,irna valaki olyan aki levetette mi lett utána honapok mulva??olyan akinek erös vérzésre akár méheltávolitásra tették fel...köszi
Sikerült találnom egy dokinénit aki holnap konzultál velem,és amennyit telon tudtunk beszélni azalapján ö tuti leveszi nekem❤kicsit izgulok de nagyon várom sajnos nekem se vált be:((
Sziasztok.Ma voltam az első controllon (felhelyezés utani)a doki magától mondta ,hogy ha márciusig nem szünik meg a pecsételés akkor le kell venni.Az uhs dr mondta sajnos nem mindenkinek jó...Én mindennel megszívom általában pedig igazan biztam benne.És még a jelzőszál se látszik ,de legalább jó helyen van a spirál.
köszi Szilvi:))többször kértem a 8honap alatt 2gyerekem van azt mondta türelmetlen vagyok és hisztis...ö már csak érzi mit érzek soha életemben nem voltam ilyen szarul még a küret elött se...szerinte ráfaragok ha levenné ezért biztos hogy nem:(
Tudom, nehéz döntés, főleg ha az ember nem csak a védekezés miatt teteti fel... de nyolc hónap nem kevés idő...főleg ha nincs jól az ember. Nekem bő öt hónapja van fenn, és a vérzés hossza nekem se rövid, viszont más kellemetlen tünetem nem nagyon van,és a vérzés mennyiségét is határozottan lecsökkentette...
szappanbubi: mi az hogy nem hajlandó levenni??? Menj másik dokihoz. Te érzed, hogy mennyire borítanak ki ezek a tünetek. Van egy határ, ami fölé már nem szabad menni, és azt a határt mindenki saját maga érzi, nem a dokija!
Igenis állj a sarkadra. Hajrá!!!
Ditti44..na elképedtem mintha engem irtál volna le...most szenvedek ettöl 8hónapja a doki NEM hajlando levenni én meg lassan belehalok:((
ja igen és hiztam kb.10kg-ot:(
Sziasztok,8 hónapja van fennt a Mirenám.40 éves vagyok volt egy eü.küret utána rakták fel merthogy ez beállitja...namármost 8 hónapja szenvedek,fejfájás,szivdobogás,hátfájás,hosszú vérzés 10-13nap. 4x mentem vissza vegyük le nembirom dolgozni se tudok amikor dolgozik a hormon...a doki szerint ha levesszük megint vérezni fogok folyamatosan aztán megint küret vagy kipakol...szerintetek?
Szia!
Örülök, hogy Neked rendeződött.:)
Igen, a C vitamin akkor segített most meg semmi :( De 18. napra elmúlt. Azóta se híre se hamva a barnázásnak, pecsételésnek.
A következő lesz a 3. mensim, nagyon bízom benne hogy nem lesz ennyire elhúzódó:-S
Szia!
Nekem úgy tűnik a 3. hónap után beállt végre. Normálisan naptár szerint jött meg, napi 2 tisztassági betét, így 6 napig tartott. Azóta semmi maszat, minden ok. Semmi fájás. Remélem ez így is marad. C vitamint én nem szedek, nem annyira hiszek benne.
Pedig te voltál, aki esküdött a C-re.. Lehet a köv mensi már neked is rövidebb lesz. A múltkori nekem is 2 hetesre sikerült, most meg 6 nap maszatka. Drukkolok, én is már majdnem feladtam! Türelmi játék ez az egész..
Sziasztok! Jó, hogy rátaláltam a fórumra. 😊 Jó ideje gondolkodom már valamilyen méhen belüli eszközön. Holnap megyek nőgyógyászhoz és tervezem megérdeklődni. Majd jövök ide olvasni egy kicsit. Akik szintén bizonytalanok, azokhoz szólnék pár mondatot: Sajnos nem sikerült sokat visszaolvasnom, de az itt leírt problémákból azt látom, hogy sokan már meglévő bajokat (pl. mióma) csillapítanának az eszközzel. Akinek egyébként semmi baja nincs, azt ne riassza vissza a kommentek olvasása. 😊 Szerintem ritkán okoz nagyobb gondot egészséges emberben, inkább "csak" vérzészavart, ami rendeződik - de ha nem, le lehet vetetni gond nélkül. Még én is nagyon gondolkodom. Remélem holnap tudok dönteni.
A második nekem is 16 nap volt. Ez a mostani, az ötödik, kilenc napig húzta, de egyáltalán nem csodálkoznék azon se, ha a következő megint elhúzná több mint tízig.. Hónap végén lesz fél éve, hogy fenn van...
1 hónapja van fent a spiral.mensi után 2 nap úgy telt ,hogy nem volt semmi ,kezdtem megörülni ,de azóta ismét pecsételek.Ha 2000mg C vitamit beveszek egész kevés ,ha kihagyom több.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat mindenkitől! :)
Úgy tudom a barátcserje a szervezet progeszterontermelését segíti elő. A mirenában pedig mesterséges prog. van. Nem biztos hogy jó a kettő együtt.
Rutascorbin valószínűleg jó ( nem vényköteles), de a sima c vitamin is jó rá.
Ha természetes hatóanyagokban gondolkozol, ott van pl.a pásztortáska tea. Palástfüvet is szoktak, az nem tudom pontosan mire van. De itt hatha valaki jobban ért hozzám
azt nem ismerem, de van egy gyógyszer a Rutaskorbin (vagy rutascorbin) azt néha elhúzódó menzeszre is fel szokták írni (vérzéscsillapító). esetleg rá tudnál kérdezni a dokidnál jó e. illetve erre szerintem még a házidokitól is tudsz véleményt kérni, esetleg gyógyszertárban gyógyszerésztől
Sziasztok!
Közben felmerült bennem egy kérdés. Lehet próbálkozni barátcserje kapszulával / teával, hogy az elhúzódó mensit rendbe tegye? vagy ki kell várni a 3-6 hónapot mindenképp, és el kell fogadni ez van, minden nap addig vérzek? Vagy valami más termékkel? Kinek mi vált be, hogy átvészelje ezt az időszakot? Köszi
Cserébe nincs egy deka görcs sem, csak folyik mint egy rossz csap :D minden nap ugyanannyi mennyiséggel, napi 1 tisztasági betét, de úgy érzem sose fog elmúlni...És csak délelőtt van valami, aztán egész délután semmi. mikor már reménykedek hogy na akkor holnap elmúlik, kezdődik előlről. Ha a 6. mensimre se rendeződik megválok ettől a kütyütől...
De jó neked, hogy csak 12 napig tartott. Nekem ez a második Jaydessen mensim, már a 15. napon tartok, holnap rekordot döntök, mert az első spirálos mensim 15. napra elmúlt :D Most is barnás maszat felváltva pecsételő vérzéssel. Már kínomban röhögök magamon. XDD
Na, hát a hat nap az szuper. Szerintem... Nekem most 30 napra jött meg, és ma a hetedik nap, de még tart.... az előző 12 napig tartott... Mennyiség kevéske, de a napok hosszát rövidíteném még...
Az utolsó két mondat kgeorginának☺
6 nap☺de jóval kevesebb.Még jó ,hogy a doki azt mondta nem biztos ,hogy megjön .Neked,hogy alakul?Jobban vagy?
Kíváncsi leszek, meddig fog neked tartani...
Szia.Én is éreztem de pár nap(nekem 5) és elmúlik.Csak egy idegen anyag,össze kell szokni.Az első mirenas mensi is megjött...jóval kevesebb mint előtte.Remélem az én vérszegénységem is rendeződik.Türelem.
Emlékeim szerint én nem éreztem ilyesmit, a jelzőszálat se, mondjuk én nem is kerestem, de a dokim se érezte. Levágta elég rendesen :)Viszont Nicol is szúró érzésre panaszkodott pár napig, ami elmúlt neki végül. Szerintem neked is elmúlik.
Sziasztok! 3 napja tetettem fel a spiràlt és folyamatosan érzem. Nem szuro vagy fàjó érzés csak érzem, mint egy tampont. Az ellenörzőszàlat is ellenőriztem nem hosszú épp érzem ujjheggyel a végét. EZ normàlis. Idő múlva megszokom?
Remélem... Ja, és még egy pozitívum. Évek óta nem tudtam vért adni, mert állandóan vérszegény voltam. Mindig elhajtottak, pedig próbálkoztam rendszeresen :D Hiába szedtem vasat, bármit, sose volt jó. Most kb két hete az esélytelenek nyugalmával ismét elmentem a vérellátóba, és a minimum szint felett volt a haemoglobinom, tehát adhattam vért. Én annak tudom be, hogy négy hónapja töredékét vérzem, mint azelőtt..
További ajánlott fórumok: