Mindent a kutyákról (kutyabolondok fóruma) (beszélgetés)
Sziasztok, bemásolom akkor a klikkeres videót:
Egyébként itt nagyon sok videó van fent, szerintem lehet belőlük tanulni :)
Ezt az üvegeset kipróbálom ma, majd mesélek mi az eredménye.. Szerintem majd a tiéd is kedvet kap hozzá, de ő még picike. Majd komolyodik és akkor :)
Raktok fel a kutyukról képeket?
U de szuper, hogy valaszolsz. A videot linket is varom mar :).
O igen, mi minden etkezest igy csinalunk es jutalomfalatot is, addig nem nyulhat hozza, amig nem hallja a parancsot. Olyan aranyos, ahogy nezi a kajat es log kozben a fule:). Nekunk ezek a logikai jatekok nem mennem, marmint nem erdekli annyira a kaja, hogy rajojjon, hogy hogyan lesz az ove. Pedig a kutyasuliba tanultak alapjan, muanyag palackba kell par szem tapot tenni es azt odaadni neki, de ne nalunk semmi reakcio..max neha megugatja. Ez a klikker jonak hangzik, bar a dicseret meg a jutalomfalat melle meg egy klikker is..:).
A szobatisztasagrol meg, sokszor kijarunk. Esoben, szelben, nem szamit, meg talan surobben is, mint 3 orankent. Es olyan szepen mukodik minden egy darabig, aztan jon egy rossz nap, es hajlamos olyan csufsagokra, hogy kint let utan 15 perccel bepisil. Az ejszakakat atalussza es egyebkent es ki is birja. De ezek a rossz napok...nem is ertem miert vannak.
Segitseg mindenki! 3 es fel honapos a kutyusom, szobatisztasagot tanuljuk..en nem nyomom az orrat bele, hanem ha bentre sikerul elengednie, akkor neman takaritok, ha kint vegzi el a dolgat, akkor pedig nagy orom es dicseret.
Ma(mar nem eloszor)elkezdett bepisilni, nagy dolognal az ajtonal nyuszog, de kicsinel nem. Az elmult 1,5 hetben egy csepp nem tortent a lakasban, ma meg 3 -4 alkalommal is( par ora alatt). Ez "rendszeresen" megismetlodik. Egy ideig minden tokeletes es szobatiszta a kutyus, aztan meg hirtelen egy nap erejeig mintha teljesen elfelejtene. Ez mitol van? Normalis? MAjd elmulnak ezek az egy napok? Nem ertem a dolgot es aggodok kicsit.
En kulfoldon lakok es en itt jarunk a kis csudipofival:), ez meg eddig csak kutyaovi, de szoktak hasznos tanacsokat mondani. A klikkernek en is utana neztem picit, de nem nagyon ertem, hogy akkor most pontosan mit es hogyan.
Mennyire eredmenyes az otthon tanulas? Miket szeretnel, hogy elsajatitson a kuytusod?
Sziasztok!
En most nagyon tepelodok.
Tudni kell,h volt 2 kutyusom.(mentett)
Par hete pedig parom talalt egyet,egy kislanyt es haza hozta.
Igy lett a ket meglevo melle meg egy.
Elso korben gazdit kerestunk neki.
Par nap alatt kellett volna,mert eppen koltoztunk es 2 kutya volt a megallapodasba,nem 3.
Gazdi nem jott,kutyus maradt.
Aztan a nagy koltozkodes ,fennforgas miatt a dolog hanyagolodott.
Elvoltak a kutyak...el is vannak,de a kicsi( az uj) ha kint van a kertbe folyamatosan kiszokik,ha nem vagyok itthon kint se tudom hagyni,mert elmenne.
Ha itthon is vagyok,ki-be jarkal...szerencsere udolobe lakunk,forgalom szinte semmi.
Nagyon megszerettem,de en nagyon kutyas vagyok.Imadom oket.Tudom az eszemmel,ha jo gazdit talalnek oda kellene adnom,de amikor felteszem a hirdetest mar sirogorcsom van.
Sok a 3 kutyus,oltatni,chippeltetni kellene,azaz mar be kellett volna..de anyagilag nem vagyunk jol.
Annyira rosszul erint ez a dolog.
Koszonom szepen a valaszokat! Tudom, tudom, a nagy G. kereso mindenben segit, de mar annyi mindent olvastam es abszolut kezdokent bevallom oszinten jobban hiszek nektek, mint tapasztalattal rendelkezoknek, mint egy honlapnak, aminek sokszor a hattere megkerdojelezheto:).
A kutya suliban szoktam faggatni az oktatot, de eddig csak egy-ket dolgot mondott, ami az etetesre vonatkozik.
Iskolaba jarattatok/jaratjatok az ebeket? Vagy otthon okitjatok oket?
Igen, én hallottam már olyan tacsiról aki 21!!!! évig élt :)
De tényleg nem tudni, hogy meddig lesz velünk a kis-nagy kedvenc, és erre gondolni nem is szabad. Én úgy vagyok vele, hogy minél több minőségi időt tudjak vele tölteni. Megmondom őszintén engem nagy büszkeséggel tölt el, hogy amikor sétálunk, és mondják, hogy látják rajta mennyire boldog :)
Az én angol szetterem 16 és fél évesen ment el, sok évvel túlélve az összes alomtestvérét. Sok mindentől függ az életkor, fajtától, tartástól és szerencsétől is.
Nekem nagy vágyam az ír farkaskutya (ha lenne hozzá megfelelő körülmény is), de az elrettent, hogy átlag 7-8 évet élnek. Tacskók és kisebb termetű kutyák élnek meg általában magas életkort.
Az én kutyám kb.11-11,5 éves lehet (menhelyi) nem tudjuk pontosan a korát. Nagyon jól tartja magát, játékos, és imád sétálni, bár kertes házunk van, mégis a séta a nap csúcspontja. Van úgy, hogy elviszem a postáig, az oda-vissza együtt kb. 4 km.
Nagyon félek az elvesztésétől, sokat olvasok a várható élettartamról, de ez teljesen egyéni. Mégis, ha valaki beírná, hogy van egy öreg kutyája, (?) éves az nagy reménység lenne számomra.
Sziasztok!:)
Nekem 4 kutyusom van,abbol egy anyummal el,o egy 7 eves angol cocker spaniel kislany.Imadom,o az en egyetlenem.
De parommal nekunk is van 3 kutyusunk.
2 lány, 1 fiú.
Picurt a fiut,en talaltam 2 eve lassan az utcan,befogadtuk,megtartottuk...imadjuk,o a kis labdazo szorgombocunk.:)
1 eve mar ,h parom lancrol megmentett egy kolyok kutyat,o lili...lassan nyilt meg...mai napig felenk,nem tolunk az idegenekkel bizalmatlan elso latasra,biztos bantottak.
Vegul Kolbi kiasasszony ,o kb 5 hete van velunk,parom talalta egy kihalt uton,este a sotetbe.
Haza hozta,gazdit kerestunk neki,gazdi nem jott,megszerettuk...es megtartottuk.
Harom kutyaval most mar teljes a letszam.
Imadom oket,nekem ok a tarsaim,mindig itt vannak velem.:)
O a zoldseg az nalunk is megy kiveve a gomba azt nem szereti :). De en megalljt parancsolok,kibirom hogy nem adok neki plusszba. Sokan mondjak hogy szivtelen vagyok :O. Sokaknal pedig azt latom hogy igy potoljak a torodest.Inkabb rateszem a porazt es elviszem setalni ;).
Persze minden kutya mas,a tied es a mienk is kis maganak valo. Eloszor nagyon zavart,de mostmar megszoktam :)
az én yorkim is ilyen, minden nagyobb kutyára támad, nem játszik játékkal sem, leginkább az ölemben vagy a helyén szeret lenni, vagy kóborol a kertben és szimatol
pedig ő már 4 éve velünk van, kimenekített kiskutya,
acana száraztáppal etetjük, havonta egyszer kap egy kis felhígított húslevest, neki a jutalomfalat a sárgarépa és a karalábé amit nagyon szeret
További ajánlott fórumok:
- A magyar ember mindent tűr?!
- A szoptatásról mindent
- Mi a véleményetek a Border Collie kutyákról?
- Szomorú történet kutyákról:(
- Yorki kutyákról vélemények? Jellemére lennék kíváncsi
- Szeretnék megtalálni egy filmet! A cime, ha jól emlékszem 'Elfelejtett hősök' volt. A vietnámban harcolt és végül magukra hagyott kutyákról