Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Igen. Somogy 26.-an utal de mivel az szombat így véltem feltételezni hogy pénteken kiutaljak.... De ezek szerint nem. Így akkor postán is dec eleje...
1-jét mondott a hölgy. Azt megnem tudta megmondani, hogy karácsony előtt jön-e a januárba esedékes, de legkésőbb 2 ünnep közt
Heloo nem szerintem hétfőn lesz a számlán
Sziasztok Somogy megye kapott ma számlára gyod-ot?
Sziasztok. Valaki kap wise számlára bármilyen MÁK ellátást?
Komárom esztergom megye 1-én lesz a gyod utalás? Valaki tud pontos infót?
Minimálbér emeléstől függ, de azt valszeg emelik, így biztos lesz GYOD emelés, de hogy mennyi? Tippem, hogy 200e Ft netto lesz
Szia köszi szépen
Nem rég óta kapom
Akkor idèn ami Január végén járna kifizetik és akkor februárban kapunk.
Van róla szó hogy emelik Gyod-ot?
Apolasi baranyaban hetfőn lenne de szabin leszek igy nemtudom,hogy a beugrós utal e..
Ha nem akkor kedd 11:11-kor mindenki indulhat a bankba felvenni a penzt!
Lehetséges..van esély rá.
Sziasztok Olyan kérdésem lenne hogy az igaz hogy december 2-án és December 21 től 30ig meg kapjuk a januárit is
De, megoldható hogy mindkettőt megkapja teljes összeggel, lentebb bemásoltam
Bocsánat,utánanéztem. Ha a GYOD rá jogosult öregségi nyugdíjas,akkor a GYOD összegéből a nyugdíjat vonják le és a különbözetet kapja GYOD címen. / nincs szja levonás!!!)
Nyugdíjastól nem vonnak nyugdíjjárulékot,hanem szja kerül levonásra.
Megkaphatod a nyugdíj mellett a teljes GYOD-ot, de vannak feltételei:
"Kivételes esetben azonban az ápolási díj a nyugdíj mellett is teljes összegben folyósítható tovább.
Az állandó és tartós gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos személy ápolására tekintettel kapott ápolási díjra, valamint a kiemelt ápolási díjra való jogosultság ugyanis az öregségi nyugdíj mellett továbbra is fennáll, ha
- a nyugdíjra való jogosultság keletkezését megelőző napon e két ápolási díj valamelyikére a nyugdíjba vonuló hozzátartozó jogosult volt, és
- a nyugdíjjogosultság kezdő napját megelőző húsz éven belül e két ápolási díj tekintetében a jogosultsága legalább tíz évig fennállt (a két ellátási jogosultság időtartamát össze kell számítani)."
nyugdíjjárulékot vonnak 10%, nem szja-t
Ha pl.nyugdíj mellett valaki jogosult a GYOD ra,akkor a GYOD összegéből levonják a 10 %szja és a nyugdíj összegét és a fennmaradó összeget kapja GYODcímén.
Sziasztok szep napot mindenkinek.. en 65 eves vagyok es a 23 eves fiamnal vagyok gyodon.Beadtam a nyugdijam ,ra irtam ami kell mindent .ami lényeg ha a nyugdij összege nem haladja meg a gyodet akkor mindketto jár.Hatha valakit erint..es jar ha mar megallapitottak a öregségi nyugdijat az időskorúak jaradek is ami 50 ezer ft es nem szamit bele a nyugdij osszegebe. Tovabbi step napot mindenkinek
Remélhetőleg, és várhatóan a netto: 200e Ft környékén lesz
A kormány hivatal honlapján fennt van hogy a január havit december 30.-ig kiutaljak.NEM DUPLA következő majd februárban lesz ,emeleten a minimálbér százalékarányis függvényében,ami most még a zajló tárgyalásoktól függ, még nincs döntés decemberre ígérik
A minimálbér emelesenek százalék arányos függvényében.jelenleg még folynak a tárgyalások
Tudja valaki mennyivel emelik a gyodot jövőre?
Kirám2 től kaptam az infót h pestmegyében postán 2. A Gyod
Azért mertem meg kérdezni mert én 3hónapja kapom
Ez most komoly? Én is azt olvastam hogy kétszer lesz Gyod. Kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből
Igen, szokták..vagy karácsony előtt v két ünnep közt..de hogy idén mi lesz, kitudja?
Szia most olvastam hogy a januári családi pótlékot december 21-én utalják
További ajánlott fórumok: