Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
ja..és persze ehhez az is kell, hogy legalább 120e adót vonjanak tőle..mert ha nem, akkor csak részarányosan kapja meg..esetleg ha te dolgozol, és adózol, akkor összevonhatjátok a kedvezményt, de ha a TB levonással együtt kijön az összeg akkor jók vagytok..
Pénzügyön ezt megmondják, de a fizetési lapon is látható mennyi az összevont levonás összesen.
Semmilyen plusz pénzt nem lehet igényelni. Az adótámogatás növekszik, így kevesebbet vonnak le, mert kisebb lesz az adóalap.
Apuka a munkahelyén igényelje ezt, még jan közepén érdemes, és havi elszámolásban kérje
Sziasztok!
Én Gyodon vagyok a gyermekemmel. Apuka dolgozik + Gyest kap. Érdekelne ,hogy igényelheti -e a fogyatékos gyeremekre járó plussz 10 ezer forintot . Valaki tudna segíteni ?
Sziasztok. Csongrád megyéről van infótok,a 2023 -as Gyod utalása mikor van?
Előre is köszönöm.
Októberben költöztünk.
Nekünk le kellett mondani írásban, és egyúttal kérni kellett az iratanyag áthelyezésèt a másik megyébe.
Ott egy teljesen új igénylést kellett beadni, annyi hogy mivel a szakértői vélemény csak pár hónapos volt, így azt az új helyen elfogadták.
Végül nagyon rendesek voltak, mert gyorsan intézkedtek mindkét megyében, és így nem lett csúszás, folyamatos maradt az utalás.
Nálunk úgy volt, hogy meglett az új lakcímkártya, azzal be a régihez, bejelent a lakcímváltozás..ők tudomásul vették, és jelezték hogy küldik át az új cím illetékes helyre az összes papírt. De ott is menjek be. Bementem az új címnél, ott kitölt pár papír, és ennyi..a GYOD jött folyamatosan.
Nem kellett lemondani
Sziasztok! Boldog Újévet és jó egészséget kívánok mindannyiótoknak! 🙂
Egy kérdésem lenne azokhoz, akiknek van a következő témában tapasztalata.:
Költözés előtt állunk, Szabolcs vármegyéből (🙂) Hajdúba.
A Hajdú-bihari önkormányzat azt állítja, hogy elegendő benyújtani az új lakcímkártyát Szabolcsban, az alapján automatikusan továbbítják a dokumentumokat, és nem lesz “kiesés” a GYOD folyósításában.
A szabolcsi önkormányzat pedig azt állítja, hogy le kell mondani a GYOD-ot, és az új lakóhelyen újraigényelni.
Ha volt esetleg valakinek hasonló lakcímváltozás miatti ügyintézése, leírná, hogy mi volt a tapasztalata? Előre is köszönöm, ha válaszoltok!
(Tudom, hogy nyilván az adott önkormányzat fogja a 100%-os választ megadni, de kíváncsi lennék a tapasztalatokra.)
Szép estét!
Dehogynem,biztos el lett küldve. :) Nekik lehet késlekedni,de nekünk bezzeg pontosan be kell tartani a határidőket.
Ha elkűldted neki az e-mailt,ne aggódj,te jelezted a gondot,innentől kezdve az ő dolguk hogy intézkedjenek!
Megértelek,tényleg bosszantó,na meg idegörlő a várakozás,attól tart az ember hogy önhibáján kívül elveszíti a juttatást. :( Szerintem az ünnepek kutyultak be azért csúszik a szakértő,bár az elérhetőségét meg kellett volna adniuk szerintem.
Az e-mail a biztos az ott várja őket,nyoma van hogy te érdeklődtél.
Nekem 3-4 oldalas papír jött a szakértő kirendeléséről,sok paragrafus meg bla-bla,és megmondom őszintén,csak a minap ahogy kezembe került a papír más ügyből kifolyólag,akkor láttam hogy neve is van a szakértőnek és telefonszáma is. :)
Sőt a kötelességei,meg hogy mennyit kap egy szakértésért,egyebek.
Szóval,lehet ha nyugodtan próbáltok nekiülni,és elolvasni meglesz a száma is. :)
Amikor megkaptam a papírt tényleg nem láttam rajta az adatokat,igaz olyan ideges voltam olvasni alig tudtam.:D
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?