Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Egyébként annak idején én nemkaptam levelet, felhívott telefonon a nő hogy 15 percen belül itt lenne és bejönne.
igen értelek, de nem azért lett járási mert minden gyorsabban működik? Velem is nagyon rendes volt a nő, meg a mamával is 2 évvel ezelőtt. Na hát mindegy kivárom ezt a hetet, meg jövőhét keddig várok aztán utána érdeklődök.
Szia! Alanyit igényeltem.
én mint írtam júniusba adtam be az önkormányzathoz a kérelmet az emelésre,valamikor augusztus végén rákérdeztem,és mondták majd értesítenek.szeptember elején kaptam levelet szödligetröl,hogy mikor jönnek.mert a bizottság onnan jött.nagyon rendesek voltak,beszélgettek mamával. onnantól gyorsan megvolt a határozat,és októbérbán már az emeltet kaptam meg plusz a különbözetet.csak az volt a hosszú idő míg az önkormányzattól eljutott szödligetre.
Szia,milyen ápolásit igényelsz?Méltányosságit vagy alanyi jogút?A méltányosságit a helyi hivatalnál érdeklödd,az alanyit meg a kormányhivatalnál.Melyik megyében laksz?
Szia. Ezért kérdezem hogy kihez tartozik ez az egész? Vagy jó lenne megtudni hogy egyáltalán eljutott-e a járásiról az illetékesekhez a papírom. Elég furcsak hogy sehogy nem jeleznek az embernek. :S
szerintem jár neked folyamatosan az ápolási.én is ápolásin vagyok anyukámmal.már 8-éve.tavaly júniusba kértem a fokozott ápolásit szeptemberbe jöttek ki.de visszamenőleg is kifizették a különbözetet.arra a kihagyott időszakra rá kéne kérdezni.
Sziasztok! Én nagymamámat ápolom, 2 éve inditottuk el az ápolásit amit meg is adtak és alig 1 hét alatt ki is jött az illetékes felülvizsgálni, és mivel van egy állandó és egy tartózkodási helyem (a tartózkodásin ápolom nagymamámat) tavaly júniusban az állandó lakcímemen töltöttem kb 4-5 órát intézkedés miatt és akkor igényeltem egy egyszeri 4ezer forintos segélyt ott amit valahogy megtudott a tartózkodási helyen lévő önkormányzat. A lényeg hogy ezmiatt ők akkor megszüntették az ápolásit. Most megvártuk hogy eljöjjön ez a járási hivatal dolog és most február 4.-én újra beadtam a papírokat immár a járásira ahol elvették és aztmondták hogy jönnek ki ellenőrizni és h postán fogom kapni az ápolásit, nos ennek már több mint egy hónapja és senki nem jött ki, pedig 2 éve 1 hét alatt elintézték. Így most én azt sem tudom hogy kapom-e ebben a hónapban vagy még várni kell rájuk x hónapig hogy kijöjjenek, látom sokan nem kapták még mint ahogy itt a községben sem kapott senki ma ápolásit. A kérdésem az lenne hogy kihez tartozik ez az egész ügy, mert furcsa hogy nem is értesitenek semmiröl így várok a semmire? Szóval melyik szervtöl jönnek ki ellenőrizni vagy mennyi időbe szokott ez telni? Előre is köszönöm a válaszokat!
Ui: A júniusban elvett ápolási magyarázata egyébként az volt hogy csak megszünteti az itteni kifizetést (tudni kell hogy itt elég abnormálisak a hivatali dolgozók), akkor most valahol valahová odalett 6 havi összegem?
bocsánat hogy hosszúra sikeredett!
Tisztába vagyok vele mi mit jelent.De nyugodtan érdeklődj utána , ahogy én is tettem.5-ig mindenképp meg kellene kapnia a f.számlásnak is és annak is akinek a postás viszi ki.
A kézbesités és az utalás két külőnböző dolog.
Szia, nem változott a kifizetés ideje, én ahogy lejjebb is írtam már direkt még januárba rákérdeztem az önkormányzatnál is és ott mondták ,hogy 5-ig meg kell majd így is kapnunk még ha a postás hozza is ki és múlt hónapban mikor felhívtam a kormányhivatalt ott is az mondták, hogy márciustól már 5-ig megkapjuk.Egyszerűen nem, vagy csak későn utalnak és ráfogják az átállásra és a postára.De ha utána keresel a neten több hivatalos oldalon is le van írva ,hogy legkésőbb 5-ig kézbesíteniük kell.
Kapott ma valaki postán családi pótlékot?
Sziasztok! Én Szolnok megyei vagyok. A múlt hónapban tizedikén kaptam meg. Ma kellet volna meg kapni, de ismét sehol semmi. De legalább küldenének egy levelet hogy változott a ki fizetés. Mindenre van pénz,de még ezt az apró pénzt is sajnálják. Nekik kellene a mi helyzetünkbe lenni.
Sziasztok!
Én ma megkaptam, tegyük hozzá, hogy multhónapba technikai okok miatt "elfelejtették kiutalni".
Aztán sok utána járással kiderült, hogy az én adataimat a helyi jegyző nem küldte át a kormányhivatalnak és amig nem jelentkeztem, hogy hol a pénzem, addig azt sem tudták, hogy a világon vagyok.
Közölték, hogy hiába nem az én hibám, nem tudnak hóközi utalást inditani, igy várjam meg ezt a hónapot és akkor majd megkapom!
Ma megjött végre.
Ha én nem fizettem volna, már rég kapnám a büntetést, kamatot, stb, őket meg nem érdekli, hogy a másik addig miből él, mig ülnek a pénzén...
Pest megyei vagyok
A pénzügyi történések a következők lesznek a héten, ha ma valóban utalnak akkor a f.számlások megkapják a héten azok akiknek a postás viszi ki majd jövő hét hétfőn vagy kedden.Múlt hónapban mikor felhívtam a kormány hivatalt azt mondta a hölgy , hogy 6-án kezdtek el utalni és ne is várjam majd csak 12-13 körül mert sok idő még a postán átmegy.Erre én, hogy ne nézzen már hülyének a 21. századba nehogy 4-5 munkanap keljen a kézbesítéshez mikor 4 órás utalás van.És azt se értem milyen problémák vannak, csak a nevem mondtam be a telefonba de már köpte is az adataim a számítógépéről.Tehát a rendszerbe benne vagyunk, a kifizetés ideje köztudott , az ,hogy februártól hozzájuk tartozik ez már tavaly decemberben nyilvánvaló volt.Akkor milyen problémáik vannak? Kevés az ügyintéző vagy sok a kávé szünet és nem fér bele a munkaidejükbe ,hogy időben elutalják a pénzeket?
Nem hiszem el hogy a kormányhivatalok nem tudnak normálisan átállni az utalással.Mert csak az alanyi jogú ápolásival szarakodnak,mert a méltányossági ápolásit ugyanúgy a helyi hivatalok utalják,a barátnőm megkapta már 1-jén számlára....
Sziasztok,Pest megyéböl kapott valaki számlára alanyi jogú ápolásit?
Postai kifizetésre az a válaszuk,hogy kegkésöbb minden hónap 10-ig megérkezik.Ez múlt hónapban sem sikerült,úgy néz ki most sem.:(
Na,én nagyon kiváncsi vagyok a hét történéseire pénzügyben.Tök jó,hogy összejön itt egy ks csapat:)
Én is 12-én kaptam meg múlt hónapban, úgyhogy ezek alapján amit írtál, nem számítok rá most sem korábban. Nem baranya megyei vagy véletlenül te is?
igen ugyanazt mondták mint hugi4-nek pénteken utalnak hétfőn rajta.ez nem sikerült.szofi35 igazad van csak az én takarékom csak reggel küld sms-t igy én ha ma rá is megy csak holnap reggel 8-kor tudom meg.
az szép,akkor ebből se lesz semmi a héten azoknak akik postán kapják :(
Csütörtökön azt mondták pénteken utalnak,hétfőn jóváír a bank.Nemrég beszéltem velük,most az a helyzet,hogy ma utalnak.Állítólag most is problémák vannak,mint múlt hónapban.
helló Zoli!Arra értettem,hogy még csak 10óra van.
Lehet nem akarnak, mert múlt hónapba mikor felhívtam a kormányhivatalt, nagyon kiosztottam az ügyintézőt , főleg mikor elkezdett ködösíteni ő is mint az önkormányzat.
olvasd el azt a részt amit a folyósításról ír, ezt múlt hó 5-én frissítették :
[link]
Lehet,hülyeséget kérdezek,nincs még korán?
További ajánlott fórumok: