Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Nekem is megjött Hajdú-Bihar.
tegnap,azaz 6.án reggel a számlámon volt.ma meghozta a postás a fogyatékosságit is.
Nekem még sehol semmi! Szolnok megye.
Épp ezt akartam írni, hogy csoda történt. Nekem is az előbb hozta a postás :)
Meghozta a postás, vannak még csodák :) Békés megye.
Jó reggelt, akkor akiknek a postás hozza/viszi ki is megkapják, csak napok kérdése :)
Pet megye, Tápiószele ápolási semmi, nekem a postás hozná, állítólag minden hónap 5. napjáig kéne megkapnia mindenkinek annak is aki postán kapja. Én a múlt héten szerdán délután telefonon érdeklődtem Nagykátán azt mondták el van utalva, de egy hét alatt még nem ért ide!!!!!!!!
Ha súlyosan fogyatékos vagy 18 éven aluli beteget ápol a hozzátartozó, akkor alanyi jogon jár az ápolási díj és a Magyar Államkincstár fizeti. 18 éven felüli tartósan beteg hozzátartozó esetén méltányosságból adható, és az önkormányzat fizeti.
Összege egyforma. Akkor több valamennyivel, ha fokozott ápolást igényel a beteg.
Szép jó reggelt!Nekem is megjött számlára az ápolási.Pest megye.Úgy látszik hogy mostmár minden hó 6-val megkapjuk.
Jó reggelt. Reggel hétkor nekem is megjött az sms. Budapest, Kőbánya.
Jó reggelt!Pár perce jött az sms,Fejér-megye Raiffeisen rajta van.Szép napot.
Szia,én alanyit kapok 26.500,a méltányossági 20.000körül van,amit te kapsz.
Az én fogyatékosom még csa 21 éves, legközelebb 5 év múlva kell beadni a papírokat. Hátha addig agyat növeszt:-(
A fogy. tám. legkésőbb 7-ig szokott megjönni. Régebben 3-4-én már itt volt. Na de nem vagyok annyira pénzsóvár, hogy emiatt nyafogjak. Csak egy megjegyzés volt.
Sziasztok!
Az alanyi vagy a méltányossági ápolási díj azt jelenti, hogy magasabb összeget kapnak??
Ez nem az, amikor a tartósan beteg személyt ápolják, és 20ezer Ft körüli összeget kap??
Szégyen és gyalázat ami ebben az országban megy!!!
Érden kapott valaki alanyi jogú ápolásit?
Szia,a pénzügyi osztályt.
Nem kaptam,számlára várom.
nálunk szerencsére 8-ig mindig rendesen jön a fogyatékossági,bár a mamáé végleges,nem kell felülvizsgálatra vinni lehet más osztályon intézik
Pest megye - természetesen késik. Sőt, a tavaly novemberi felülvizsgálat óta a fogyatékossági támogatást is mindig késve fizetik, pedig az nem a járástól jön:-(
Nekem postás hozná, és nem meglepő módon nem kaptam
Amúgy kapott egyáltalán ma valaki ápolásit bármilyen formában?
Én pont a lépcsőház előtt találkoztam a nővel, aki jött anno a felmérést készíteni. Pont tőlem kérdezte meg, hogy melyik a kaputelefonunk. Nem szóltak előre, hogy aznap jönnek, ha jól emlékszem, különben otthon lettem volna.
:) igen az jobb mert legalább tudtad mikor mennek de én meg elsem merek menni sehová itthonról :S
A kormányhivatalon belül melyik osztályt hívjam?
akkor nekem szerencsém volt,hagytak takarítani előtte :)
hát ez a gyorsabb működés eddig nem jött be. jövőhetén ha érdeklődsz már biztos tudnak valamit mondani.
Szia,érdeklödj a kormányhívatalnál,hívd fel őket.
További ajánlott fórumok: