Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Jó reggelt!Úgy néz ki magára talált a rendszer.Nemrég jött sms,Fejér-Raiffeisen rajta van!Szép napot.
Ez kérdés vagy kijelentés ?:)
Ha ezt tudják akkor valószínű hogy a délutáni órákban keresnek majd. Köszönöm a válaszodat. :)
Azért ha hozzám bejelentés nélkül jönnek az érdekes lesz, hisz tanköteles a kislány és délelőtt iskolában van.
Igen. Amennyiben jár az ápolási díj, a határozatban amit erről kapsz benne is lesz, hogy az igény benyújtásának napjától jár. Te esetedben februártól.
Szóval annyit tudok mondani, hogy sajnos várj türelemmel.
Szia. Én február elején adtam be a kérelmet és mondták hogy majd jönnek felülvizsgálni max 2-3 hét múlva, és március 23.-án szombat reggel jött a nő mindenféle előre jelzés nélkül. Kérdezte is hogy kapom-e már az ápolásit, mondtam hogy nem és ő meg mondta hogy valószínü hogy csak ünnep után kapom meg. Én is fokozottat igényeltem és csak 1 helyröl jöttek ki! Te akkor úgy tudod hogy visszamenőleg megadják?
Sziasztok! Nyitottam ugyan egy új fórumot, de megkérdezném itt is, hátha többen olvassák.
Március egyig gyesen voltam, lejártával igényeltem a fokozott ápolási díjat. Hétfőn már április 1 lesz és még semmi nem történt. Úgy tudom a fokozottnál két helyről is jönnek ellenőrizni. Az előző rendszerben a helyi önkormányzattól és egy szakértői, vagy rehab. intézettől. Most nem tudom hogy működik ez a járások keze alatt. Ami azonban biztos, hogy áprilisban már pénz nélkül maradok. Tudom, hogy megkapom utólag, de vajon fizethetek majd a gázolajért is utólag?? :( Aki esetleg az idén adta be a kérelmét elmondhatná, nála hogyan és mennyi idő alatt zajlott le az ügyintézés.
Köszönöm. Edina
szerintem még áprilisban még nem fogod kapni,tul rövid az idő.
Én tavaly mikor az emeltet megkértem a 3 hónap különbözetét egyszerre megkaptam, de külön utalással,hó közben és következő hónapban utalási napon már az emelt ápolási jött.
Tud valaki valamit hogy mikor utalnak?
Szia!Pontosan nem tudom,de szerintem nem.
Szombaton végre kijöttek felülvizsgálni, akkor ugye már fogom kapni áprilisban az ápolásit, és azt tudja valaki hogy visszamenőleg megadják-e mert a kérelem még februárban le lett adva.?
jol irtad,biztos nem lesz husvét elött.
teljesen igazat adok neked,semmi köze hozzá.én tavaly hoszabbitottam,még nem kelett ráirni.
Biztos hogy nem utalják ki. Örüljünk ha 5-én meg kapjuk. Lehet megint tizedike lesz mire kézbe kapjuk.
Lehet valamit tudni hogy most mikor fognak utalni? Húsvét előtt kiutalják e vagy nem?
Sajnálom, nem itt a helye valóban. Lépj túl rajta.
Jól emlékszel,nem volt ilyen kérdés!Most ez,hogy jön ide?
Ma kaptam "meghívó"-t a kétévente kötelező ápolási díj felülvizsgálatra. 2011-ben volt utoljára, nem emlékszem volt-e ilyen kérdés, hogy iskolai végzettsége. Nem hiszem hogy volt, mert felháborodtam volna és akkor biztos emlékeznék. Mi a .... köze van az iskolai végzettségnek az ápolási díjhoz????
Hát nem sok, gondolom biztosra mentek.Én azon vagyok kiakadva, hogy amíg az önkormányzat intézte addig teljesen zökkenőmentesen ment minden.A kifizetés is és ha bármikor bármi kérdésem vagy gondom volt azonnal és normálisan tudtak segíteni vagy felvilágosítást adni, de amióta átkerült a járáshoz teljes a káosz minden téren és mindenki a másikra mutogat és egy egyszerű kérdésre se tudnak konkrét választ adni.Nem értem miért kell valamit tönkre vágni ami eddig tökéletesen működött, legalább is itt nálunk igen ?!
és te ezen csodálkozol?nekem korházi papirom van,hogy a mama teljesen látássérült.az önkormányzattol kijöttek megnézni.miért?ennek volt értelme?
,
Ez oké ,hogy a járás foglalkozik vele, de én először náluk érdeklődtem, ők küldtek tovább a kormány hivatalhoz, erre ők most meg vissza a járáshoz :) Magyarul egymásra mutogatnak de felvilágosítást egyik se tud adni.
mondtam már neked,hogy nem akarnak veled beszélgetni.nekem azt mondták,az önkormányzatnál le lehet adni a papirokat,de ök is a járási hivatalnak továbbitják.már csak a járási foglalkozik az ápolásival.az önkormányzat nem.legalábis ezt mondták.
Eszem megáll:) Feb.8-án mivel még nem kaptam meg az ápolásim bementem a helyi önkormányzat járási hivatalába érdeklődni ahol azt a választ kaptam, ők nem tudnak semmit, érdeklődjek a kormányhivatalnál.Fel is hívtam, bő negyed órás ködösítés ment stb. stb. végül is 12-én kaptam meg.Na gondoltam egyet és úgy döntöttem elé megyek a problémának és feb.19-én írtam egy email a kormányhivatalnak amiben érdeklődtem, hogy márciusban is ez várható-e vagy akkor már időben kipostázzák?! Biztos ami biztos a telefonszámom is megadtam az email-ben.Persze válasz sehol, hívni se hívtak.Erre ma kapok egy levelet a kormányhivataltól ha ilyen és ehhez hasonló kérdéseim vannak azzal keresem fel a helyi önkormányzat járási hivatalát :D Teljesen korrekt :D Főleg ,hogy laza egy hónap után válaszra méltattak, persze a levél február 20-ai keltezésű :)
A méltányosságit az önkormányzat, az alanyi jogút a Járási Hivatal.
sziasztok megmondaná nekem valaki hogy ki utalja az áplolási dijat
Úgy látom alakul a dolog.
Fogyatékossági 6-án, ma pedig az ápolási is megjött. Csak jó lesz ez:-)
További ajánlott fórumok: