Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Én nem vagyok biztos benne, de van egy olyaan kiskapujuk, hogy ha azonos lakcímen van a háztartási munka bejeletve, azzal aki úgymond a fogalkoztató akkor nem fogadják el. Most kérdezem az Apehot de még nem írtak vissza valaki tud erről valamit?Szerintem meg, akinek van munkája az ne ide jöjjön hencegni vele és másokat cseszegetni lehetsz még te munkanélküli csak majd nehogy visszakapd amit adtál:).
Tisztelt Hölgyem!
Tájékoztatom, hogy az FHT-EGYT ellátások utalása mindig a jogosultsági hónapot követő első munkanap, az április havi ellátás 2019. május 2. napján kerül utalásra, számlára történő utalás esetén május 3-án kerül folyószámlára.
Üdvözlettel:
Bódi Szilvia
szociális ellátási referens
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály
Támogatási és Bérgazdálkodási Osztály
3525 Miskolc, Városház tér 1.
Vagyis ha most ma utalták akkor Szabolcsban holnap reggel a kátyárol levehető??
Akkor Borsodban is utalták ma..
Egyideüleg szoktuk kapni..
Tudom hogy mit ír elő a törvény, csak bosszantó, hogy eddig mindig 28-án megkaptam most meg nem.
Törvény szerint, tárgyhónapot követő hónap 5.-ig kell kifizetni az ellátást.
Ezt hol nézed? Én felmegyek a szabolcsi kormányhivatal oldalara,de nem találom hol írják az utalásokat.
Sziasztok! Somogy megyéről valami infó? Mert a tényleges 28-ai utaláshoz képest késésben vannak.
Szabolcs kormányhivatal oldalán az van utalás áprilisi járadékok április 29én
Szia igen, a postásunk pont most volt itt levelet hozott és azt mondta hogy holnap hordják a postások is.
Sziasztok Békés MEgye holnap számlán
Sziasztok!Én úgy tudom hogy Békés Megyében holnap kapják meg a számlások illetve postai úton is holnap lesz FHT!
Sziasztok!most beszéltem a fejér megyei kormányhivatalal.az áprilisi ellátásokat holnapi nappal utalják.igy aki postán kapja annak hétfön kázbesitik.
Szia. Csütörtökön 2-án. Ez linkek nékül is minden hónapban így van. Szabolcsiak és borsodiak mindig igy kapjuk a családival. 100%. Honaok óta igy van. 2-3 idáig még biztos vilt. Igy van ez most is.
Jenei31 bocsi ha sértésnek veszed de szerintem nincs sértö benne! Ird mi a sértő??😁🤔🤔
Sziasztok . Szabolcsban mikor lesz utalás?
Emese1980 fel kell hívni előzetesen a NAV 185ös telefonszámát, ahol bejelent téged az, akinél a háztartási munkát fogod végezni. Meg kell adni a taj számotokat, adószámotokat,és a munkakezdes első, illetve utolsó napját. Bejelentés után következő hónap 12.ig kell befizetni az 1000 ft-ot, ez a regisztrációs díj, ha több hónapra jelent be, akkor annyiszor ezer ft, ahány hónap, egy összegben kell befizetni. Megteheted ezt a nav ügyfélszolgálatain bankkártyával, csekken, illetve utalással. Ezutan letöltöd netről az igazolás nyomtatványt, amin 30napot kell megadni, igazolni, es az összeget, amennyit kaptál összesen. Ezzel fogod igazolni a harminc napodat majd felülvizsgálatnál. Nagyjából ennyi.
Mindenkinek lehetett sértegetnie engem, de amikor én teszem, akkor bunkó vagyok. Semmi gond. Ilyenek az emberek, már megszoktam. Ma már csak az tűnik föl, ha kedvesek...
Somogy megyéről tud valaki valamit??
Köszönöm a válaszokat, szép napot!
Emese probáld meg mert ugy tudom azt is beszámolják csak az adonál be kel fizetni valami kis összeget !azt hiszem 1500- forint.Egy honapra megyek Bp-re ott fogom ledolgozni de szállás nincs a jobb idöt várom!
Jenei31 Szerintem ha volna munka tuti sokunk dolgozna inkább mint ezt a kis könyör adományt várja!Jó magam is sok sok felle beadtam az önéletrajzt de mégcsak felsem veszik a telefont!Ugy hogy ne sértegezsd az embereket!!!
Sziasztok! Pestegyében számlán vannak az ellátások (Fht, Gyod, Ápolási...). Erste bank. Postán csütörtökön érkezik.
Igen.ehhez be kell menni az adohivatalba.ott kapsz egy 1000 ft-os csekket.azt be kell fizetned.annak az adatainál aki leigazolja.azzal bemész a hivatalba.kapsz egy papirt.és napi dátumozással ki kell tölteni adott napon hány orát dolgoztál és mennyit kaptál arra a napra.
Ez fura.. Minden hónap végén sír a szátok, hogy mikor lesz fht.. Azon egyikőtök sem gondolkozott el, hogy mikor lesz munkátok? Mindig mindenkit cseszegettek, hogy dolgozzon, ne az fht-t várja, de ti pont ezt teszitek...
Sziasztok, én azt szeretném megkérdezni, ki hol dolgozza le azt a bizonyos kötelező 30napot?
Nem teljesen világos, ún.háztartási munkával is kiváltható, amit valahogy leigazolnak??
Köszönöm a segítséget előre is!
További ajánlott fórumok: