Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét... fórum

Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét... (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
265. Erzsó78 (válaszként erre: 248. - Mandula71)
2010. ápr. 6. 22:04

Sziasztok!


A kislányomat 7 évvel ezelőtt császárral szültem,a kisfiam 8 hónappal ezelőtt spontán született.

Mind a két gyermekemmel EGYFORMÁN megvan az a szoros anya-gyermek kötődés.Imádom őket.

Teljesen mindegy,hogy milyen módon születnek meg.

2010. ápr. 5. 14:23
Van, aki azt mondja az első szülés után, hogy soha többet!!
263. marcsix
2008. jún. 13. 08:29
Nyitottam egy uj forumot:Vélemények és tapasztalatok férfi illetve női szülészorvosokról, terhesgondozókról. Ha valaki szeretne hozzászolni, vagy tapasztalatárol mesélni nyugodtan írjon :)). Köszi
262. csiga4dada (válaszként erre: 261. - Marcsix)
2008. jún. 12. 08:42
Jolvan.Ha gondolod,tutdod hol találsz.
261. marcsix (válaszként erre: 260. - Csiga4dada)
2008. jún. 12. 08:34
Te is korán keltél...:)) Engem már Krisz 7kor ébresztett. Na jó... de nem irogatok ám más témáról... erről meg már nem szeretnék írni... én már mondtam véleményt. Na megyek... főzök valamit.
260. csiga4dada (válaszként erre: 259. - Marcsix)
2008. jún. 12. 07:53

Szép mosolygós reggelt!

Persze kérdezz csak bátran!

Most csak ismételni tudom magam.Minden szülés más,függetlenül attól,hogy császár-e.Szerintem te arra gondolsz,hogy a szülőcsatornán keresztül kibújik a baba,az más lelki folyamatokat indít be.

Ez nehezen magyarázható,de egyéntől függően,ez a lelki folyamat is,az agyban játszódik leginkább,és bizony néha függ,néha nem,a szülés módjától.

Számomra ez mindkétszer hatalmas aggodás után,egy mérhetetlen szeretethömpölyben,jó nagy sírásba,megkönnyebbült nevetésben,szavaim sincsenek érzésekben nyilvánult meg.

(elnézést a szakemberektől)

A műtéti heg nem szörnyű,én nem mondom hogy világszép,de a lányom szülétésére emlékeztet,és ez bizony az egyik legjobb retusálószer.(a másik a szerelem!)Nekem is függőleges vágás van kivül,de a méhet akkoriban vizszintessen vágták,(tréfásan)igy mindíg van nálam egy kereszt,és ez jó vámpírok ellen.Ma már jobban odafigyelnek arra,hogy ne csúfitsák el az embert,pláne ha az embernek fogadott az orvosa.Azért akadnak lelkiismeretes orvosok is akik,nem a pénzért teszik!!!A szülés hol nagy élmény,hol nem.Kinek mi jut.De gondolj bele,akár fájt,akár nem,egy életen kereszül meséli mindenki.Bármilyenre sikerül is életre szóló nyomot hagy az ember lelkében,és ez így van jól!

259. marcsix (válaszként erre: 258. - Csiga4dada)
2008. jún. 12. 07:20

Nem hiányzott...Bár ez furi kérdés hisze ezek szerint az első volt császáros, de nem érzed hogy hiányzott az az érzés, amit a másodiknál, szülés közben éltél át? Na mindegy... ezt furán tettem fel.

Képzeld beszélgettem a sogornőmmel, és megmutatta a helyét a császár szülésnek... Borzasztó... Én ilyet még nem is láttam. és nem is fog elmulni. Aztán anyósom is mondta, bár azt tudtam hogy ő is császárral szült, de az ő hasát nem is vizszintesen hanem függőbe vágták, és iszonyú nagy vágás helye van. Hát nem lehet tul nagy élmény. Neked is megmaradt a helye...?

258. csiga4dada (válaszként erre: 257. - Mandula71)
2008. jún. 11. 22:48
Tény az hogy vannak külömbségek!Még 2 normálisan lezajló szülés között is,hiába a gondos felkészülés,külömbségek lesznek.A kötődés sem egyforma egy szülésnél sem.Az teljesen egyénfüggő.A lányom született előbb,császárral.Elég hosszú ideig hagytak vajúdni vele,holott tudták már hogy farfekvésű,és nagy(3kg75dkg/58 cm).Teljessen tudatlan voltam,amit hallottam az csak megrémítet.Iszonyúan félettem őt!Császár után ébredezve azonnal követeltem,majdnem leszáguldottam a műtőskocsiról.Behozták,egy ölelésre.Néhány óra múlva ömlött belölem az anyatej.Sajna kifogtam egy kezdő orvost,de ez egy másik történet.A fiammal semmi fájásom nem volt,megitattak velem egy csomó ricinus,hátha lesznek fájások.A nővér ott bokákolt mellettem-)).Nem mertek semmit adni mert féltek,hogy felszakad a császár hege.Mikor"már látom a fejét" mondat elhangzott,azonnal tükröt szerettem volna,hogy láthassam a kisfiam buksiját,persze egysem volt a közelben.OLyan volt mint egy kis béka,annyira elfáradt hogy kivolt terűlve.Mire eljött a szoptatás ideje,ömlött a tejem.A két szülés között csak annyi volt a külömbség,hogy máshol fájt.Nálam volt némi komplikáció a császárnál,de az tényleg az orvoson múlt.
257. Mandula71 (válaszként erre: 256. - Csiga4dada)
2008. jún. 11. 21:12
Lehet, hogy tényleg átsiklottam felette, bocs:( Igen, érdekelne, hogy a két szülés után éreztél-e különbséget? Mert számomra az nyilvánvaló, hogy az ember mindegyik gyerekét szereti, de hogy a kötődés esetleg másképp, más időben alakult-e ki a gyerekeidhez a különböző szüléseknél?
2008. jún. 11. 20:33

Sziasztok!

Hát nekem ma nem sok ídőm volt a fórumra,és mire leülhettem,olyan vihar volt,hogy kicsapta még az én bíztosítékomat is.Nem tudom ti hogy vagytok ezzel,de én rohanok a villanyórához,és már nyomom is lefele.Ablakok becsuk,és ha nem szégyelném a srácok előtt(így is vinnyognak a röhögéstöl)az ágy alatt talánának.Mandula,én már meséltem,hogy nekem mindkettőben volt részem,de talán megbújt a sorok között.Ha érdekel szívessen elmesélem.

255. Mandula71 (válaszként erre: 254. - Marcsix)
2008. jún. 11. 15:24
Nem, nem kell elmenned, csak ha ide írsz, akkor maradj az eredeti témánál. Lehet másról is beszélni, csak arra érdemes külön topicot nyitni, hogy aki benéz ide, az valóban arról olvasson véleményt, ami a nyitó kérdéssel kapcsolatos. Szerintem:D
254. marcsix
2008. jún. 11. 15:04
rendben 1x nekiállok...:) de ez legalább nem olyan kényes téma...mint amiről szolni kéne...mert itt akkor van csak nyugi...ha minden hozzászóló egyén egy véleményen van, vagy nem a témáról beszélünk. különben egymást idegesítjük és bántjuk itt!:))akkor én most mennyek?mert én már irtam véleményt...:(
253. Mandula71 (válaszként erre: 252. - Marcsix)
2008. jún. 11. 10:46

Erről tudnék mesélni, de szerintem nyiss egy külön fórumot, ahol a téged érdeklő kérdésekről beszélhetünk.Mert már lassan mindenről szól ez a topic, csak az eredeti kérdésről nem...

Szólj, ha megnyitottad, akkor benézek oda és beszélhetünk, de most mennem kell, afiam reklamál:D

252. marcsix
2008. jún. 11. 10:05
Egyébkénte van kifogásotok a férfi szüléstvezető doktor és terhesgondozó ellen? Vannak aki jobban szeretik a férfi dokit?vagy inkább nőpártiak vagytok?
251. marcsix (válaszként erre: 250. - Mandula71)
2008. jún. 11. 10:03
nocsak :)Háát ki milyen dokit fog ki... te melyik korházba jártál? van itt olyan aki a Baross utcaiba járt pestre?
250. Mandula71 (válaszként erre: 249. - Marcsix)
2008. jún. 11. 09:18
Azért megvédem a kórházi dolgozókat, mert igaz ugyan, hogy a szülésznő szétbarmolta a kezem az infúziónál, de végülis nem szándékosan okozott fájdalmat. No meg ő valamiért már eleve nem volt szimpatikus nekem, pedig nem bántott semmivel, egyetlen rossz szava sem volt, sőt, végig nagyon kedvesen beszélt, de hát...Császárral szültem, de nem maradt bennem semmiféle hiányérzet azért, mert nem sikerült természetes úton. Velem mindenki kedves és normális volt, úgyhogy az egész pozitív élményként maradt meg bennem. Azt nem mondom, hogy az altatásból felébredve azonnal vállakoztam volna még egy szülésre, de estefelé már nem lett volna kifogásom ellene:)És a gondolat még azóta is itt motoszkál a fejemben:D
249. marcsix
2008. jún. 11. 07:15
Látod azokat amiket írtál már mi is megírtuk. Elképesztő, hogy néha hogy bánnak a kismamákkal. És én is azt mondtam, hogy csak olyan édesanya tud nyilatkozni ezzel a kérdéssel kapcsolatban, akinek kétféle szülése volt. Mert mivel nem élte át a másikat, érdekes lenne ha arról alkotna véleményt. Én nem vagyok tapasztalt, így amit a neten szemezgettem és olvasgattam azokból probáltam kiindulni. Ami persze eléggé nagy hülyeség volt. Én természetes uton szültem és semmi problémám nem volt. Nem is görcsölt a hasam tulságosan nagy fájdalommal, kb mint amikor mensturálok, azt meg már megszoktam. Élmény volt minden pillanat... Én csak erről tudok beszámolni, meg hát nem született nagy babám, ővele meg könnyű volt a dolgom. 2650g, és 51cm. Az persze én is gondoltam, hogy fájdalom csillapítot nem adhatnak szülés közben, hiszen a szülési fájások, a szülés folyamán fontos szerepet játszanak. vagy mi...:)
2008. jún. 10. 23:41

Sziasztok!


Szépen termeltetek a napokban:D

A nyitó kérdésre nem tudom a válasz, de szerintem senki se:(

Olvasgattam itt a hozzászólásokat, és nem akarok újabb vitát gerjeszteni, de azt azért hiányolom, hogy eddig még senki sem mondta (legalábbis nem emlékszem), hogy a császármetszés sem olyan, hogy megkapod az injekciót, felvágják a hasad, aztán már szépen túl is vagy mindenen. Én összesen 37 órát vajúdtam, mire sor került a császárra. Igaz, ebből a szülőszobán mindössze "csak" 16 órát töltöttem. Közben kaptam oxitocint, a szülésznő szétbarmolta a kezemet, mire bekötötte az infúziót, esküszöm, ez jobban fájt, mint a méhösszehúzódások. Miután már 4 órája csöpögött az oxitocin (hatása nula), a babának viszont leesett a szívhangja, így azonnali, életmentő műtétre került sor, altatással. Úgyhogy a császár sem egy leányálom és a szülési fájdalmakat így sem lehet megúszni. Mindössze a legvége alakult másképp.

Egyébként visszatérve az eredeti kérdésre, a választ igazán csak azok tudnák megmondani, akik mindkét módon szültek már. Mert akik természetes úton hozzák világra a babát, azoknak nincs tapasztalatuk a másik módról, mint ahogyan a császárosok sem tudhatják, hogy milyen természetes úton szülni (itt azokra gondolok, akiknek csak egy gyermekük van, vagy ha több, akkor mindegyiknél ugyanolyan módon szültek).

Ja és mégegy, valaki írta, hogy nem kérne fájdalomcsillapítást, mert a szülés fájdalommal jár és azt meg kell élni (nem pontos idézet volt, csak a lényege). Nos, a fájdalomcsillapítást csak a szülés elején adják, a kitolási szakban ugyanúgy mindent éreznek, ott már nincs fájdalomcsillapítás.

2008. jún. 10. 16:51
Sziasztok lányok.(persze ha ez nem sértő)Végeztem a gombapucolással.Annyit hoztak,hogy jutna nektek is.Nagyon szeretem a szegfűgombát,ugyhogy mindjárt főztem is gombapörköltet nokedlival.Öröm volt végig olvasni,a hozzászólásaitokat.Jó érzés ha ilyen a fórum.
246. kisvirág42 (válaszként erre: 235. - Lufi)
2008. jún. 10. 16:30
Igazad van, mert szerintem sem függ attól, hogy ki hogy szülte meg a gyermekét, mert a szeretet belülről jön,az vagy jön vagy sem, de nem a születéstől. A tejkiválasztás igen, mert az biológiai következménye a szülésnek, hogy táplálni tudd, de szeretet nem biológiai müködés, hanem egy érzés.
245. pmjudit (válaszként erre: 244. - Marcsix)
2008. jún. 10. 15:16

Lényeg, hogy vannak.

Imádom őket. megnéztem az adatlapodat. Tündéri...

244. marcsix (válaszként erre: 243. - Pmjudit)
2008. jún. 10. 15:01
ennek nagyon örülök...hát elmondom neki 2 év kellett mire a második összejött. az első is fél év után sikerült. Hát megkellett érte dolgozni :))
243. pmjudit
2008. jún. 10. 14:29

Igen, a második született nagyobb súllyal.

A korkülönbség? Így alakult, egyik sem jött könnyen. Sokan mondták, hogy nem lesz így jó.

Hát nem lett igazuk. NNagyon szeretik egymást. kisfiam első szava, E-E-E - Eszternek hívják a lányunkat.

A nagy odaül mellé, játszik vele. Még a járókába is bemászott hozzá.

Nekem segít, rövid időre pl. még lezuhanyzok - rá lehet bízni a kicsit.

4 ás fél év van közöttük.

242. marcsix
2008. jún. 10. 14:04
hehe pedig valaki nekem azt mondta hogya második babák nagyobb sullyal születnek...akkor már megint félrevezettek. :)) Nem lett nagy a korkülömbség? elvannak együtt? mert én arra is kiváncsi vagyok... az enyémek között ha minden jol megy... (és megmarad)akkor 3 év lesz...
241. pmjudit (válaszként erre: 240. - Marcsix)
2008. jún. 10. 13:59
De ő már a második babám, az elsőnél még vágtak 3150g, 52 cm volt. És már 5 és fél éves...
240. marcsix (válaszként erre: 238. - Pmjudit)
2008. jún. 10. 13:56
Szép. gratulálok, nagy babád született. Én is természetesuton szültem, bár én csak 2650-nel. talán azért volt könnyű a szülésem. és 51 cm-volt. Már 2éves és négy hónapos. :))
239. 1e958693ca (válaszként erre: 221. - Csiga4dada)
2008. jún. 10. 13:44
Jaj de jó nekd, én is úgy mennék gombászni! De itt, ahol lakom, nincs csak bolondgomba. Ugyan március végén volt kucsmagomba, de csak egy pár darab. Kicsit vicces, mert Szent György-nap körül szokott csak kijönni.
238. pmjudit
2008. jún. 10. 13:36

Folyamatosan olvaslak benneteket. De már nem akartam beleszólni, a véleményem már itt van a topicban. Sokan vagyunk sokfélék. de ezért érdekes a világ.

Örülök, hogy lenyugodtak a kedélyek.

Lényeg, hogy szeressük őket. Nagyon.


Az én kisfiam 4150g, 57 cm volt. Simán szültem sőt, gátvédelemmel.Tegnap volt 15 hónapos.:)))

237. marcsix (válaszként erre: 235. - Lufi)
2008. jún. 10. 12:40
igazad van :) Nagyon sokat irtunk már itt többek között arról, hogy nagy ívben to..nak a gyerekükre ... és erről csak annyit én már irtam... hogy ez előfordul természetes uton szülőknél is és császárosoknál is. ez nem attól függ, hogy ki hogy szül... és vannakugye akik csak rákényszerülnek a császárra. :) szemezgess és olvasgass:)) én már ugyis kaptam hideget és meleget...:))
236. marcsix (válaszként erre: 234. - McKenzi)
2008. jún. 10. 12:37
köszi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook