Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miért oktatnak ki, hogy ideje lenne már férjhez mennem? fórum

Miért oktatnak ki, hogy ideje lenne már férjhez mennem? (beszélgetős fórum)


máj. 12. 11:22

Á, ne aggódj, ha majd esetleg férjhez fogsz menni akkor majd a gyerekszüléssel fognak kínozni. Mikor jön a baba, miért nem jön a baba? Nem félsz, hogy kiöregszel? Stb. Rokontól tudom, hogy ha már férjed és 1 gyereked is van, akkor a kistesó következik. Önzőség nem megadni a testót, stb.


Én férjhez mentem, és kapaszkodj meg, rá pár napra már a baba dologgal kínoztak többen is. :D De a kedvencem az volt, aki azt hitte, hogy azért mentem férjhez, mert biztosan már úton van. Mikor mondtam hogy nem, akkor meg bekérdezett: hát akkor meg minek csináltad?


Le kell carni, és leépíteni ezeket az embereket.

16. Napsugár8 (válaszként erre: 13. - Loch ness)
máj. 11. 10:28
Nem becsüljük le a házasságkötési szertartást, de az igazi, hosszan tartó boldogságot nem a papír adja. Vannak papír nélküli kapcsolatok is több évtizedes boldogságban, és léteznek papírral boldogtalanság, és pár utáni válással... az állandóan ezzel zaklatók leszerelésére viszont egy ilyen válasz tökéletes. Haladjon már az illető is a korral, és hagyja abba az állandó kérdezgetést.
15. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 11. 10:24
Te pl. mit gondolsz, ki vagy oktatva?
14. New(l)
máj. 11. 10:22
Egy szó: csak.
máj. 11. 10:19

Azért nem kell lebecsülni a házasságkötést, amikor két ember kimondja és szentesíti azt, hogy szeretik egymást és egymáshoz akarnak tartozni, lehetőleg örökre. És ehhez nem kell több milliós esküvő, sokkal szerényebben is ki lehet hozni, az is lehet ünnepélyes, és később szép emlék. Azonkívül házasságok is kitartanak évtizedekig, és élettársi kapcsolatok is bomlanak fel - ne csináljunk úgy, mintha az több lenne, mint a házasság. A fórumindító esetében az az egyetlen baj, hogy belemásznak az egyik legszentebb magánügyébe, amibe nem lenne joguk.

Szerintem más azért az, ha valakivel évekig nem találkozott az ember, és akkor kérdezi meg, hogy "mi van veled, férjhez mentél már?" És ha meghallja a nemleges választ, akkor tudomásul veszi és nem firtatja. De néhány hetente vagy havonta faggatózni tapintatlanság, még rokontól is.

máj. 10. 19:50

Jesszus, azt hittem, kikopott már az a generáció, aki ezt firtatja. Lehet, hogy nem bírnám ki, hogy oda ne szúrjak valami meghökkentő választ, mondjuk hogy azért mert leszbikus vagyok.

Egyébént miért is kéne férjhez menni? Anélkül is együtt lehet élni valakivel, talán 2021-ben már nem illene diszkriminálni azt, aki papír nélkül, hét országra szóló lakodalom nélkül él együtt valakivel. (9 éve vagyok a párommal, nem vagyok házasok. Jópár kolléganőm csinnadrattás lakodalmát, majd fájdalmas válását végignézhettem ez idő alatt. Más ismerőseim meg boldogan nevelnek több gyereket, fognak közös vállalkozásba, építkeznek, jövőt terveznek, de szintán házasság nélkül.)

És, egyedül, pár nélkül is lehet élni, vagy külön élni de összejárni időnként, vagy bármi. Az a forgatókönyv már, hogy végezd el az iskolát-szerezz szakmát, aztán eljegyzés, lakodalom, már rég idejét múlt.

Csak azért házasodni, hogy több milliót el lehessen tapsolni egy lagzi megtartására, vagy mert a leányzó már az oviban habos-babos menyasszonyi ruháról álmodott, vagy mert a CSOK-ot csak úgy adják...kb ezeket az indokokat látom magam körül.

11. GoldBunny (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
máj. 10. 19:35
Nagyon jól tetted! :) Nem éri meg beleállni ezekbe, magyarázkodni pláne.
10. Napsugár8 (válaszként erre: 8. - GoldBunny)
máj. 10. 18:41
Volt egy ilyen kíváncsi idősebb nő az életemben is. Amikor már meguntam, hogy állandóan a magánéletem részleteit firtatta, egy alkalommal megkérdeztem tőle: miért is kérdezi? Mire ő: mert érdekel. Válaszom: Ja, azt hittem van valami köze hozzá. És sarkon fordultam, otthagytam. Attól kezdve nem kellett neki még köszönnöm se, nem fogadta. :))
9. GoldBunny (válaszként erre: 8. - GoldBunny)
máj. 10. 17:11
* egyik fülemen be, másikon ki :)
8. GoldBunny (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 17:10
Én azt szoktam válaszolni, hogy ugyanaz a helyzet, mint eddig, majd szólok, ha változik, de addig is beszélgessünk valami érdekesebbről, pl. Augustus külpolitikájáról. Témát szoktak váltani - ha mégsem és firtatják, egyik fülemen ki, másikon be. Ha ő nem tartja tiszteletben, hogy nekem nem téma vele erről témázni, akkor én sem azt, hogy ő erről akar beszélni.
7. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 15:11
Ha azt válaszolnád, hogy igen, már férjhez mentél, akkor a következő kérdés, amivel zaklatnának, hogy mikor jön a baba... tehát egyszerűen most válaszolj be nekik: ahhoz nem kell férjhez mennem, lehet boldog életem, családom papír nélkül is.
6. R.Eszter (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 15:11

Ez engem meglep. Azt hittem - így a XXI. században - hogy mostanra már mindenki megtanulta, hogy ki hogyan éli az életét, férjjel vagy anélkül, az magánügy.

Kedves FI, nem vagy kevesebb, pláne nem visszamaradott. Azok az emberek visszamaradottak, akik ilyet kérdeznek.

máj. 10. 14:50

Valahogy éreztetned kellene, hogy ez a magánügyed és nem szeretnél róla beszélni. Tapintatlanság folyton ezzel zaklatni az embert.

Vagy esetleg ha humorosra tudod venni a dolgot, én is valami olyan választ javasolok, amivel szellemesen visszavágsz, és ezzel érzékelteted, hogy hagyjanak már békén. Pl. hogy igen, most bomlott fel az ötödik házasságod, de a hatodikon gondolkodsz, vagy hogy nem tudod, melyiket válaszd három kérő körül, mert van gazdag, de unalmas, bár lehet, hogy őt kellene választani, mert eljutnál Hawaiira... Szóval legyél kreatív.

Egyébként mikor mész már férjhez? :)

4. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 14:43

Feleld azt, hogy nemhogy férjhez mentél, de már el is váltál. 😉 Bővítsd ki valami még éppen hihető sztorival, hadd ájuldozzanak.


Az ilyen kíváncsiskodókat valami hajmeresztő sztorival kell falhoz állítani.

3. Lávli* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 14:27

Ez miért kioktatás?

Érdeklődnek, kíváncsiskodnak az emberek, mert a legtöbbnek olyan a természete.

2. Tamas7 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 10. 14:25

És miért nem mentél férjhez?

Ez lemaradt :)


Ne érezd magad kevesebbnek. Mennyi idős vagy?

máj. 10. 14:22

Ma egy ismerős néni megkérdezte (újra és újra, ő már a századik) hogy: Na és férjhez mentél már? Mondom nem. "Jaj, miért nem? Férjhez kellene menned tudod-e?". Van egy ismerős család, velük 2-3 havonta beszélek. És 3 havonta rákérdeznek: "Na, férjhez mentél már? Mire vársz?" De ezt olyanok teszik akiknek a gyerekeik révbe értek 20-22 évesen megházasodtak, 25-27 évesen meg már 2 gyerekük van.

Én már nem is szívesen beszélgetek elég sok mindenkivel, mert ez lesz a téma.. és kb visszamaradottnak meg kevesebbnek érzem a kapcsolatban élőkhöz (gyerekkel rendelkezőkhöz) képest.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook