Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért nem vesznek fel a munkáltatók? fórum

Miért nem vesznek fel a munkáltatók? (beszélgetés)

1 2 3
55. ab61752c45 (válaszként erre: 54. - 4db861fb54)
2018. jan. 4. 09:59
az biztos nehéz.az nem elég,hogy megtanulod,beszélni is kell,és rendesen,a lányomnak is középfokú nyelvvizsgája van.de járt Iránban,Angliában,Amerikában,úgy beszél,mint egy született angol.
2018. jan. 4. 09:54

Gondolkodtam az angolon, ha csapatom egy év alatt meglenne a középfok. De akkor tényleg neki kellene feküdni.

Jobb lenne multinál melózni, de angol nélkül halott ügy. Vagy felturbozom a németet és próbálkozok tovább.

53. ab61752c45 (válaszként erre: 51. - Agis)
2018. jan. 4. 09:22
attól függ,mi akarsz lenni,titkárnő.én a gyerekem angol tanítására rengeteget költöttem.de megérte.
52. ab61752c45 (válaszként erre: 50. - 4db861fb54)
2018. jan. 4. 09:20
számítógépes munka,de az is általában rögzítés.hiába tanultál például könyvtárosnak,ha az nem kell senkinek.az öcsém nem fejezte be a középiskolát,de ért a számítógéphez,nagyon jó helye van egy "átkozott multinál".igaz folyamatban dolgozik,de meg is látszik a keresetén,meg majd a nyugdíjnál.én meg egy hazai cégnél,ahol mindent kitaláltak,hogy ne kelljen bért emelni.minimálbéren volt mindenki,talán ő is,de tellett jachtra,meg ilyen apróságokra.
51. agis (válaszként erre: 50. - 4db861fb54)
2018. jan. 4. 09:08

Multinacionlais ceghez angol nyelvtudas nelkul nem vesznek fel.

Idegen nyelvek ismeretenek hianyaban kizarolag magyar kkv johet szoba.

Ott meg eppen annyit fizetnek, amennyit te szeretnel keresni.

2018. jan. 4. 08:41

Igaz, komolyabb pozícióra kérnek tapasztalatot.

Angolt sose tanultam, de az állások 80%-hoz szükséges. Bár soknàl angol vagy német, vagy mind2.

Nincs férjem, se gyerekem. Nem akarok én vezérigazgató lenni. Multiknal valóban úgy van h belsosokkel töltik fel azt a pozíciót, ahol hiány van. Kollégát is így vették át egy sokkal jobb helyre.

49. syria (válaszként erre: 1. - 4db861fb54)
2018. jan. 4. 08:33
Miért kerültél álláskereső helyzetbe?
48. PöttyösPanka (válaszként erre: 18. - 4db861fb54)
2018. jan. 4. 07:26
Azt, hogy eddig olyan helyeken dolgoztál, ahol nem fejlődtél, a magad előnyére fordíthatod az interjún. Ne úgy add elő, hogy hát csináltam ezt, meg azt, de semmit sem tanultam ott, hanem mondd azt, hogy te már több területen kipróbáltad magad, de most pont azért keresel mást, mert neked fontos, hogy fejlődhess és feszegesd a határaidat, és nem akarsz egy olyan helyen ragadni, ahol erre nincs lehetőséged.
47. gabbbicica (válaszként erre: 46. - 10cc61fb5a)
2018. jan. 3. 20:35
Csak egy okj kepzessel, tapasztalat nelkul logisztika teruletre is max asszisztensnek veszik fel.
46. 10cc61fb5a (válaszként erre: 44. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 19:37

Arra nem gondoltál, hogy elmenj egy egészen más területre, mondjuk asszisztensnek? És akkor ott már lehet fejlődni. Mert úgy tűnik ebben amiben dolgozol nincs sok fejlődési lehetőség.

Persze ezt akkor lehet megcsinálni, ha a család ott áll mögötted. Nem írtad le konkrétan, de férjezett vagy, esetleg családod is van, gyerekeid?

45. gabbbicica (válaszként erre: 44. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 19:21

Multik? Ha beszelsz jol angolul es nemetul vagy mas nyelveket, akkor kb mindenre megtanitanak.

Es ha mar bent vagy, tapasztalat, hogy a jobb poziciokat szivesebben toltik be belsosokkel, akiket mar ismernek.

2018. jan. 3. 18:59

Köszönöm az észrevételeket.

Nincs logisztikai tapasztalatom ☹️, amihez kérnek oda egyértelmű nem küldök önéletrajzot. Fizu ügyileg nem érzem magam elszàllva, nem nettó 300.e. kérek, sőt még 2 kilót se.

Ma már más területen is néztem állást.

Hasznos tanács még valakitől?

És igen, kicsit elegem van,talán negatív és depis vagyok, de úgy gondolom lehet jó állást találni.

43. 0433c4fc5f (válaszként erre: 6. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 18:22

Én úgy sejtem itt lehet a hiba. Valószínűleg látszik rajtad, hogy nem szeretnél magadról beszélni, és hogy kezd már eleged lenni az egész hercehurcából.

A munkáltatók is emberek, és mint mindenki, szeretik a mosolygós, ambiciózus, talpraesett jelentkezőket, akivel jó társalogni. Szinte minden a kommunikáción dől el. Érdemes belevinni egy is ízléses humort is olyan helyeken, ahol mondjuk a légkör megengedi. Én úgy tartom, hogy ahol jó érzéseket hagyunk magunk után, oda visszavárnak. Érvényes ez az élet bármely területére, nem csak felvételire.

Érdemes lenne újragondolnod azokat a kérdéseket, amelyeket egy-egy ilyen interjú alkalmával kapsz. Megválaszolni őket magadban, esetleg leírni a válaszokat, és nagyjából (de ne sablonosan) megtanulni, hogy ha ismét szembesülsz velük, akkor élből, frappánsan tudj reagálni, ne légy stresszes, ne gondolkozz.

Sokan nem szeretik, de tükör előtt is meg kell próbálni "előadni magad". Lásd a reakcióidat, a mimikádat, a gesztusodat. Ha nem mosolyogsz, azt is vedd észre, és gyakorold a laza mosolyt. Esetleg gondolj valami örömteli eseményre, úgy könnyebben jön a mosoly is. :-)

2018. jan. 3. 18:07

"Tudnék munkát találni, de ragaszkodom ahhoz most amit szeretnék. Annyi idő lesz amennyi lesz."

Azért ez megint nem reális, ha már most sincs pénzed, de független akarsz lenni (vagy legalább valamennyit beleadni a közösbe, a saját ellátásodra).

2018. jan. 3. 17:54
Nekem úgy tűnik, hogy az igényeid a realitással nincsenek szinkronban. Marketing-logisztika, de ne kelljen emberekkel foglalkozni, nincs tapasztalatod, de rögtön jó fizetést szeretnél.
2018. jan. 3. 17:30

Egy-egy jobb állásért még mindig óriási a túlkereslet Budapesten. Főleg az általad megadott feltételekkel, és jó fizetésért.

A cégrészéről egyértelmű, hogyha 50-100 emberből válogathat egy pozícióra, akkor igyekszik a legjobb embert megkapni.

Főleg mondjuk egy logisztikai pozícióra, ahol jó eséllyel kell napi több telefonhívást, esetleg személyes megbeszélést lebonyolítani. Akkor nem vesznek fel olyan embert, aki egy interjún is habog-hebeg és utál magáról beszélni.

Az a baj, hogy valószínű ezek a negatív gondolatok messziről lerínak rólad, még ha titkolni is akarod. Figyelembe veszik azt is, hogy mennyire illesz bele egy már összeszokott csapatba.

39. unom (válaszként erre: 35. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 16:31
Ha marketinget tanultál, akkor alkalmazd az állásinterjún. Egyébként ebben is többet számít az, hogy mit tudsz, mint a papír..
38. michelle.r (válaszként erre: 35. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 16:07

Kellemes ember vagy, el nem tudom képzelni, miért nem vesznek fel ;)

Egyébként van logisztikai munkatapasztalatod? Mert ha nincs, nemigen fognak felvenni. Főleg ha abból is csak egy OKJ-d van.

37. kristo_f (válaszként erre: 35. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 15:30

Mindenki szembe jön a sztrádán csak te mész jó irányba?

Ha 33 vagy akkor ebbe társadalomba nőttél bele, hát ússz az árral, vagy elsűlyedsz

2018. jan. 3. 15:05

Sok embernek igaza van, ha nem osztok meg magamról infót akkor szépen szólva cseszhetem. Próbálom más irányból felfogni és fejleszteni ezt az interjús dolgot.

Egyébként 33 vagyok. Voltam valutapénztáros, biztosítónál ügyintéző, irattaros, postás, raktáros, digitálizalo, mekis... Stbstb.

35. 4db861fb54 (válaszként erre: 26. - 31bc25d879)
2018. jan. 3. 15:00
Csináltam, utálok emberekkel foglalkozni. Egyszerűen megcsömörlöttem a sok hülyétől.
34. agis (válaszként erre: 1. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 14:38
Mikor legutobb munkat kerestem, 3 honapot vett igenybe. 8+ ev revólevans tapasztalattal, 3 nyelv ismeretevel, kb 15 palyazat elkuldesevel.
33. lapbarna (válaszként erre: 6. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 14:31

De akkor mi alapján szeretnéd, hogy téged felvegyenek, ha semmiféle információt nem osztasz meg magadról? (az önéletrajzodon kívül, ami lehet akármilyen, a csillagos eget is le lehet hazudni benne).

Ha tesztet sem akarsz csinálni, akkor mit szeretnél?

Bemész, szó nélkül felvesznek, és kész?

32. kristo_f (válaszként erre: 6. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 14:30

Magamról utalok beszélni, plusz feleslegesnek tartom"

" nem az erényeimet ecsetelni."

Hm! ha te szeretnél felvenni valakit attol sem kérdezgetnél az életéröl, céljairol, milyen munkát végzett idáig stb. csak egyszerűen mihez ért és felvennéd?

Ilyen hozzáállással csak keresgélj tovább

Hogy mit kell elmondani, leirni egy jelentkezéskor, és mit hogy kérdeznek, mire számithatok, tapasztalatbol írnám, mert vagy egy évig erősen kerestem bejelentett munkát, sikertelenül

Volt két szakmám, egyik középfokú, akkor még alkalmazott számitástechnikai tudásom és jó angol nyelvismeretem és "beszélni" is tudtam

2018. jan. 3. 14:20

Végig kell menni a Váci úton, tele van "munkásfelvétel" táblával

Vagymár nincs? :)

2018. jan. 3. 14:15

Örülj, hogy nem vágták a képedbe szó szerint:

Nem kellesz, mert öreg vagy!

Viszont olyanról is hallottam már többször is, hogy pár hónappal később visszahívták az illetőt, mert akit valóban felvettek, arról kiderült, hogy csak a pofa volt nagy, gyakorlat pedig semmi!

Bárhogyan is alakulhat, ha egyik helyen nem, majd lesz a másikon, csak ne add fel, és ne légy türelmetlen!

29. gribedli*** (válaszként erre: 24. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 14:06
Abszolút igazad van! Csak legyél türelmes még egy kicsit. Elhiszem, hogy szar, amikor sürgősen kell a pénz és nem találsz azonnal valamit, de folytasd a keresést!
28. aszparagusz (válaszként erre: 18. - 4db861fb54)
2018. jan. 3. 13:26

Sima érettségi, okj-s végzettségek nem sokat érnek.

Milyen és mennyi idejű gyakorlatod van?

27. aszparagusz (válaszként erre: 4. - Kleeri)
2018. jan. 3. 13:23
Amikor már 50-eseket sem vesznek fel sehová, miért egy nyugdíjast vennének fel? Neki legalább van jövedelme
2018. jan. 3. 13:10

Hány éves vagy?

Szerintem "bővítsd ki" más terültet(ekre) is a keresést. A postaforgalmi és valutapénztárosi miért nem játszik?

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook