Miért nem főznek a mai lányok? (beszélgetés)
Például azért nem főznek a fiúk, mert a feleség nem engedi, hogy a birodalmában, a konyhában garázdálkodjon a férj. Vagy egyszerűen nincs szükség a férj főzésére.
Én is akkor vettem át a főzőkanalat, amikor a feleségem műszakban dolgozott, totál kifáradt, a gyerekeknek meg enni kellett adni. Automatikusan elkezdtem főzni eleinte egyszerű, aztán bonyolultabb kajákat is.
Most megint csak nem főzök, mert nincs szükség a főztömre...
Akkor kezdtem el főzni, amikor férjhez mentem, bár munkamapokon volt üzemi kaja.
Lány és elvált koromban nem tudom kinek főztem volna, a saját kedvemért biztosan nem. Tkp a fiamnak főzök minden nap, a férjek nem voltak méltóak a fáradtságomra . Kb 25 éve jöttem rá, hogy a főzés nem rossz buli.
Én nem ezt tapasztalom. Igaz, nekem két fiam van, de mindkettejük barátnője főz.
Egyébként nekem nem kellett főznöm fiatal koromban, mert nagymamával együtt laktunk, aki mire hazaértünk suliból, munkából, megfőzött. Hétvégén anya főzött. Igazából nekem nem kellett. Nyilván sokat voltam velük a konyhában, és mikor saját háztartásom lett, tudtam mit és hogyan kell elkészíteni. Persze volt hogy hívtam őket telefonon hogy akkor most hogy is van pontosan, mit kell még bele tennem az ételbe, mit hagytam ki? De imádok főzni és jól is főzök, pedig már 24 éves voltam, amikor igazából elkezdtem főzni. 🤭🙃
Igen, ő is mérnök lett. Remélem, hogy a felesége szeret főzni.
Ez csak egy vicces kis történet. De ha jobban belegondolsz, valahol szomorú, hogy tényleg teljesen mások az elvárások a nőkkel szemben.
Nyilván a lányodnak teljesen méretében igaza van. Sokan azt sem veszik figyelembe, hogy az idő is pénz. Miért lenne egy lány lusta azért, mert az idejét pénz szerzésére fordítja főzés helyett. Mégpedig több pénzt keres, mint amennyit megspórolna a főzéssel. Ráadásul lehet egészséges ételt is venni, nem csak hamburgert. De mindegy, mert ez sokaknál inkább hit kérdése, nem pedig racionalitás.
😂😂😂 Jó kis mintát hozott. Végül ő is mérnök lett?
Az én férjem is imád főzni - és imádom ahogy és amit főz. Azt kevésbé, hogy ő képtelen főzés közben pakolni is maga után és egy csatatér a konyha.
Egyéként a lányom is szívesen főz, de ha már gazdasági diplomára gyúr, okosan kiszámolta, hogy jobb üzlet, ha dolgozik és tanul ahelyett, hogy a konyhában bűvészkedne.
😜
Tulajdonképpen a csóró kollégista elél tésztán is. Olcsó és gyorsan kész van.
Erről jut eszembe, hogy amikor én voltam kollégista, az akkori barátom nagyra értékelte a konzervatív szerepmodelleket. Ezért felvetette, hogy főzhetnék magunkra (rá), felezzük az anyagköltséget. Mondtam neki, hogy rendben, bevásárolok, megfőzök, elmosogatok, de ő állja a teljes alapanyag költséget. Erre kiakadt, hogy én ki akarom használni őt. Mondtam, hogy akkor használjon ki ő engem, én szívesen állom a költségeket azért, hogy cserébe csak le kelljen ülnöm megenni, amit elém rak. Valamiért ez sem tetszett neki. Kérdeztem, hogy akkor a főzésért cserébe ő milyen férfimunkát fog ellátni ott, a kollégiumban? Azt mondta, hogy ő most azért van ott, hogy tanuljon, és ezzel megalapozza a család későbbi jó anyagi helyzetét. Megkérdeztem tőle, hogy és én talán nem ugyanezért vagyok ott, és nem ugyanolyan jólfizető állásra számíthatok ugyanazzal a végzettséggel? Vagy pedig én oldjam meg a tanulást gyorsabban, hogy legyen időm főzni is? Erre nem válaszolt. Valamiért végül nem ő lett a férjem. Ellenben aki végül a férjem lett (ugyanazzal a végzettséggel), tud és szokott is főzni.
"Senkit nem érdekelnek" Tessék?
Én őszintén gratulálok, ha egy kemény egyetem és munka mellett neked időd és kedved is volt főzni.
Nagyon ellustultak a mai kislányok.
Nem biztos, hogy jó vége lesz.
Mit látnak a gyerekek.
Sajnos egyre dagadtabbak a sok műkajától
TISZTA AMERIKA . Gratulálunk
További ajánlott fórumok:
- Szűzies életet élő, magányos (és emiatt örökké panaszkodó) lányoktól miért kap kosarat az ember?
- Miért hajtanak a lányok a nős pasikra?
- Végre elhatároztam magam! Lefogyok! De miért csak jó alakú lányok vannak a konditermekben?
- Miért nem kell egy 20 éves, rendes srác a lányoknak? :(
- Idősebb férfiak miért flörtölnek fiatalabb lányokkal?
- Miért tetszenek a szlovák lányok ennyire?