Miért nem akarok gyereket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért nem akarok gyereket?
lehet.
:)
Én 31 évesen szültem az első gyerekemet, nem késtél még le semmiről. Az ember érzi, hogy mikor van itt az ideje.
Mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit kezd az életével, ha Te boldog vagy akkor minden rendben!!!
Háromgyerekes anyaként mondom (21 évesen szültem először), hogy én maximálisan megértelek. Vagyis inkább elfogadom, hogy van, aki nem él-hal azért hogy gyermeke legyen.
Sokkal jobb, ha ezt felvállalod és be mered vallani magadnak, mintha szülnél egy gyereket és minden hátrányodért őt okolnád, esetleg nem tudnád szívből szeretni.
Nem tudom, hogy a párod tudja e a véleményed erről. Nem érzi e majd becsapva magát, ha még 5-10 év múlva is így vélekedsz, amikor már kifutsz az időből, hogy biztonsággal egészséges gyermeket szülhess a magad egészségét is megőrizve. Ha úgy érzed, sosem akarsz, inkább mondd meg neki. Különben pedig nem találok ebben semmi kivetnivalót. Ha nem akarsz, hát nem akarsz, így is élhettek boldogan. Én magam nem érezném teljesnek az életem nélkülük belém biztos ez van "kódolva".
na erre mondta szurikáta h ez az objektív ferdítés...miért szültem???? hiába magyaráznám meg neked, te másik oldalról látod a dolgokat, úgysem értenéd meg soha, akárhány éves is leszel.
De akkor fordítsuk most vissza a dolgot, jó?
Ha önző lennék gyereket szültem volna? NEM! Ha önző lennék leszarnám a családomat, a gyerekemet, a páromat és karriert csináltam volna még a 20-as éveim elején. Helyette a családot választottam és választom a mai napig. És igen, majd szeretnék picit előrébb lépni, magasabb pozícióba kerülni, de erre majd akkor fog sor kerülni, ha a gyerekem már nagyobb lesz, hiszen még akkor is csak a 30-as éveim elején leszek...már egy családdal a hátam mögött és nagyjából ugyanott fogok tartani mint a velem egykorúak család nélkül....
Szóval igen, véleményem szerint önző az aki úgy gondolkodik, mint te.
Minden tiszteletem a cikkért! Én ugyan kezem-lábam töröm egy babáért, de) teljesen meg tudom érteni, el tudom fogadni az álláspontod!
Szerintem, bátorság, hogy valaki ennyire nyíltan és őszintén felvállalja az álláspontját, és nem hagyja magát belesodorni a társadalom elvárásai miatt egy olyan szerepkörbe, ahol ő maga is, és így a gyermeke is csak boldogtalan lenne!
Szeretnék ennyi önismerettel és bátorsággal bírni! :)
Szia!
Bár nem tisztem, annyiban had védjem meg Vanesszát, hogy neki is megvan az oka, miért ilyen... mint mindenkinek...
És valljuk meg, néha tényleg nehéz elfogadni más véleményt...
Viszont azért vagyunk emberek, hogy gyakoroljuk...
Jó ez a fórum...erre is.
No mostmár tényleg mindenkinek szép estét!!
Igazad van.
Gyerek nélkül is lehet teljes életet élni.
Boldogan is lehet élni.
(Zárójelben jegyzem meg: ha te ezt érzed, miért nem vagy biztos benne? Ha biztos lennél nem írtad volna a cikket, pontokba szedve az okokat....mintha magadnak cáfolnád az érzéseidet.)
Igen sok áldozat, lemondás és éreztem úgy h elvesztettem az életem (25 évesen szültem), de semmilyen luxus nyaralásért, vonaglásért a diszkóban (ami azért előfordul mert le lehet passzolni nagyszülőknek a gyereket, éjszakára is), álommelóért (lediplomáztam én is és várnak vissza) oda nem adnám az én kismanóm.
De aki nem akar, arra sztem nem lehet rákényszeríteni.
A fóbiáról annyit, nekem is fóbiám van a kutyáktól, de az én 2 kutyámat imádom :)
Más az ha vmi a másé és más ha a tiéd.
Ha nem akarsz, ne szülj, ne engedj a nyomásnak, de sztem gondold át, lehet még 10 év múlva is, lehet későn érő típus vagy.
Kedves Vanessa! Én úgy látom, hogy te egy végtelenül szűk látókörű nő vagy. Csak a te igazságod lehet igazság? Te nem vagy önző? És mint az előttem szóló írta: te nem magadnak szültél?
Honnan veszed a bátorságot, hogy bárkit is elítélj?
Ja, és ezt egy olyan nő írta, aki szeretne gyereket...
Nem hinném,hogy önzésből gondolja valaki így.Inkább csak azért mert még nem nőt fel,nem érett meg rá!És valóban:aki nem érzi azt a szikrát- anya legyen -inkább vállalja fel és ne szüljön!
Lsd:ma esti TÉNYEK! Ártatlan babák...
3 hónapossan egyedülhagyni egy 2 és egy 5 évessel...Megszülni és egy szekrénybe helyezni...(hogy nem vették észre,h várandós???)
Hát tudod, már egyszer beszélgettünk erről, hogy talán több igazság, több vélemény van... szóval ebben se lehet tutit mondani.....
De az ilyen információkat - mármint amiről itt irkálnak - én is objektíve ferdítésnek tartom, és köze nincs a való élethez...
Szombaton színházba megyek, aztán meg vacsorázni a férjemmel... és szép leszek ám, meg kívánatos... csak nehogy összehozzunk utána még egy gyereket...
Sziasztok
Én egy négy gyermekes családanya vagyok. A cikket olvasva úgy gondolom, aki nem akar gyermeket, annak csak mások kedvéért ne is legyen. Mindig az jut ilyenkor eszembe, hogy ha lenne gyermeke nem biztos hogy boldog gyermekkora lenne. Így szerintem jobb is ha nem szül. Ez mindenkinek a saját egyéni döntése és jobb ez így mint ha gyermekotthonba adná vagy születése után esetleg kukában vagy máshol kötne ki a kis ártatlan teremtés.
Mi ez a szoveg, hogy tartozik annyival? Csak mert mehe van? Ugyanmar...:S
EN is onzo vagyok, vallalom. Nincs is gyerekem.
A cikkiro meg 'pakoltassa' ki magat, csak hogy NE tartozzon ANNYIVAL?
Igenis, Frau Kommandant!
Csak tudod néha az én szakmámat "bölcsészmérnöknek" cukkolják. Nem véletlenül, néha kiesik belőlem egy-két allegória, vagy képes beszéd, pláne, ha valakit hasonszőrűnek gondolok - már legalábbis azon tekintetben, hogy érti, mit akarok...
Egyértelmű magyarázat: bölcsészmérnök = építész
aki nem akar gyereket az egy önző ember... egy nő azért nő, hogy életet adjon egy kis embernek
te ugyanúgy megkaptad az esélyt, hogy megszüless, te is tartozol annyival, hogy ezt megadd egy kis lénynek, aki a TE gyermeked.
az unokanővérem 31 korában véletlenül esett teherbe, nem szeretett volna gyereket, húzta a dolgot amennyire csak lehetett. a baba végül megszületett.... azt mondta rá 2 évvel, ha tudta volna ilyen jó az anyaság, nem várt volna 20 éves koráig se....
ezt egy 24 éves anyuka írta....
Én azóta nyaralok a legjobbakat, amióta gyerekem van.. és szülés után lettem kitűnő tanuló...
De még ráérsz egyébként...
Sok boldogságot!!
Kedves!
Csak arra céloztam Spinnelinek, hogy mi mindig egyetértünk, de a dolgoknak két oldalát világítjuk meg... és jó vele fórumozni... és még tartalmas is.
Hát nekem jobb...szerintem ebben a kérdésben nem lehet általánosítani annira összetett..mindenesetre szerintem igyekeznünk kell bármilyen korban, felfogásban élünk is, kihozni mindenből a legjobbat, amit lehet, beleértve persze magunkat is.
Szám szerint valóban kevesebben vagyunk, de ez elmondható a viszonylagos jólétben élő nyugati országokról is, nem helyi tendencia.
huhh.. totálisan ugyanezt érzem énis. még 18 éves korom körül azt gondoltam persze nekem is lesz gyerekem, de ahogy mulik az idö (25 vagyok), egyre inkább azt érzem, hogy naaagyon de nagyon távol áll tölem ez a babázósdi. én nemtudok gyerekekkel játszani, nem tudom hogy szóljak hozzájuk..
plusz ha gyerekem lesz bucsut mondhatok egy jó nyaralásnak, a szabadságnak, nem lehetne utazgatni, gyakran másik városba költözni... meg nemtudom mit kezdenék vele ha olyan lenne mint a fiatalok 95%-a. Tul szigoru lennék vele az biztos, akkorse hagynám, hogy olyan legyen, akármi történjen, de ez meg egész életet kiván. Egyszerüen el sem tudom képzelni hogy anya legyek :S
Az nem mondtam, hogy rosszabb, csak kérdeztem, hogy biztos jobb-e... és tényleg nem tudom rá a választ... ahhoz már elég öreg vagyok, hogy tudjam, mennyit változhat az ember véleménye...
Viszont szám szerint meg kevesebben vagyunk. Már mi magyarok legalábbis...
Ezt neee.:( Egy másik fórumon, zárt topikba beférkőzött közénk egy pszichológus azzal, hogy ő sem akar gyereket, nem szereti őket stb. Közel egy évig volt a társaságunkban, véletlenül bukott le, hogy v.színű dolgozatot ír belőlünk. Ami ronda dolog, mert az nem nyílt topik volt, mint ez, nagyon bensőséges dolgokról volt szó.:(
Úgyhogy a dolgozat már szerintem elkészült.
Vannak olyan emberek, akik nem szeretnének gyereket. Én azt mondom, aki így érez tényleg ne szüljön.
Én el sem tudnám képzelni az életemet gyerek nélkül.
Ez valakiben vagy megvan, vagy nincs. Szerintem átmenet nincs.