Miért lehetnek ma már trágár szavak az újságcímekben? (beszélgetés)
tehát elolvasod...
az ilyen típusú címek nem hatnak meg, egyértelművé teszi, hogy agyatlan szófosás
Engem akkor kezdett zavarni, amikor a napi beszélgetések során kezdtek a trágár kifejezések u.n. összekötő-szavak lenni. Valamikor még csak az "izé" és hasonlók voltak, ma már az a kifejezés, hogy mit csináljon a drága jó anyukájával, kis szójátéknak tűnik. No ettől kezdve már az írott sajtó is úgy kezeli.
De ami engem ezen kívül még nagyon zavar:
- az írott sajtóban a helyesírási hiba!!
- a betű elütések
Ezeket egy jó korrektor kapásból kiszűri, ill. egy vérbeli újságíró ki sem ad a kezéből ilyen hibákkal tűzdelt anyagot!!
Igen, sokan képtelenek egy kerek, egész cikket összehozni, és mégis rendszeresen publikálhatnak.
Meg azt írják, hogy "ettől eldobod az agyad", vagy "nem bírod ki könnyek nélkül". Egyrészről mi ez a személyeskedés, másrészről általában mégiscsak megtartom az agyam, vagy száraz marad a szemem...
Amint olvassuk nem a kisebbség kiváltsága a trágár beszéd egymással, gyerekkel, csak úgy, mert miért ne, meg különben is. Kár is volt idekeverni ezt.
A házunkban lakik néhány c.család, de azon kívül, hogy hangosak, kint élnek az udvaron tavasztól-őszig, más baj nincs velük. Igen ritkán hallani tőlük káromkodást. Persze, ettől nem a kedvenceim.
És van 1 c.család még a házunkban, akik meg csendesek, normálisak és az elmúlt 3 évben amióta itt laknak egy csúnya szó nem esett ki a szájukon, ellenben a nem c. szomszéddal, aki torka szakadtából üvölt a gyerekével, a férj a feleséggel, a feleség a férjjel és olyan trágárul, hogy meg sem fogok lepődni, amikor majd a gyerek hasonló stílusban fog megszólítani bárkit.
Tehát, ez nem származás kérdése...
Ez már nekem is durva!
Egymással azért nem beszélünk így!
Ha valami nem jön össze akkor van,hogy a picsába...De ennyi!Egymással nem főleg nem a kölyökkel!
Ezért említettem,hogy kritizálni egyszerü!:)
Honnan tudhatnám,hogy nálatok mikor és miért picsáznak,...erröl jut eszembe az egyik élményem ;)mikor a 25-30 körüli, jól kozmetikázott anyuka SMS írás közben lett megzavarva a kb, 1-2 éves magzatától, aki valószínü csak kicsit mozogni szeretett volna mint azt a normális szülökkel rendelkezö gyerekek szokták!
A szeretö szüle;) visszarángatta és közölte vele,hogy anyának dolga van,maradj meg a picsádon mert különben....
Hamarabb lehiggad? Másfajta indulatkezelés még nem jutott az eszetekbe? Nálunk ez még most sem opció, pedig már közel 30 a fiam....
Nem mondom, hogy nem szokott káromkodni időnként, és van, hogy hallom a haverokkal játék közben trágárkodni (ekkor én az egész társulatot leszúrom:)), de nem ez jellemző rá....
Engem az is zavar, hogy a cikkeknek nincs értelme. Se elejük, se végük, azaz az egész értelmetlen.
Az olyanokon meg teljesen felháborodok, amikor azt írják, hogy borzalmasan néz ki Goldie Hawn!!!! Hát úgy nem nézhet ki, mint a pályafutása elején hiszen hetven felett van....
:) Dől a trágárság?
Hallottad már?
Pics.ba vagy esetleg hülye bunkó amit használ!
Ettől nem megyek falnak!
További ajánlott fórumok:
- Kezdődő párkapcsolat buktatói, mik lehetnek a reális elvárások?
- Válás során, ha a férj megrágalmaz az első tárgyaláson, annak milyen következményei lehetnek?
- Milyen okai lehetnek, ha egy férfi arra gerjed be, hogy a párja időnként más férfival is együtt van?
- 1 hét után lehetnek tünetek?Valakinek volt ilyen amikor babát várt?
- Magasság - Hogyan lehetnék magasabb?
- Élet 50 után, avagy milyen új célok lehetnek?