Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
2017. júl. 18. 17:58
Mert különleges és finom,
189. fincsi5 (válaszként erre: 176. - Syria)
2017. júl. 18. 17:54
Neked aztán mondhatják, hogy megvirradt.:((
188. fincsi5 (válaszként erre: 184. - Guruljka)
2017. júl. 18. 17:53
Anyósod érdekelt, a cigi miatt. D Akkor még van idő, kb. amennyit gondoltam.:))
187. 124637ff9b (válaszként erre: 186. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 17:49

Ugye :)

Pedig hogy mondtad, hogy "ugye" ... :)

No semmi baj :)

2017. júl. 18. 17:40
Igazad van! Azt nem olvastam el, csak innét olvastam visszafelé, és ott még a receptek és hasonló témák voltak éppen.
185. 124637ff9b (válaszként erre: 183. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 17:36

Gondolod, hogy a főzésről szól?

Elolvastad a kezdő hsz-t?

184. Guruljka (válaszként erre: 182. - Fincsi5)
2017. júl. 18. 17:34

Pontosan nem tudom, de nem volt még 70 éves.

A férjem csak 56 volt. Őt a hasi erek érszűkülete miatt műtötték, a műtét utáni éjszaka végzetes szívroham, koszorúér-szűkület miatt...

183. 12d083b51b (válaszként erre: 181. - 124637ff9b)
2017. júl. 18. 17:25

Igazad van, én is átéltem kamasz lányként, amikor a szüleim elváltak... de már akkor is azt mondtam, inkább úgy, mint hogy minden nap a feszkó...


Másrészt a 16 éves lányt rávenni, hogy tanuljon meg főzni: az akkori erkölcs még nem engedte meg, hogy más egyébről is szóljanak...

és ugye ez a fórum is elsősorban a főzésről szól, nem pedig a házasság megtartásának sokrétű rejtelmeiről

182. fincsi5 (válaszként erre: 178. - Guruljka)
2017. júl. 18. 17:05
Hány évesen halt meg anyósod?:)
181. 124637ff9b (válaszként erre: 180. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 16:59
Perszehogy nagy általánosságban elmondható, amit írtál, nincs kaptafa semmire. Viszont én mint gyerek, és nem kívülálló, a saját érzékeimmel tapasztaltam nap mint nap, hogy igen kevés a önmagában a jó nokedli, nem lehet egy férfit a hasán keresztül megtartani, és akkor ezt jól az eszembe is véstem.
180. 12d083b51b (válaszként erre: 179. - 124637ff9b)
2017. júl. 18. 16:40

Tudod, hogy egy házasság 15 év után valójában milyen okból ér véget, azt csak igazából a férj, feleség tudja. Vagy még az is lehet, hogy egészen biztosan ők sem tudják az okát, csak azt érzik, hogy tovább nem megy. És teljesen más dolog, hogy indokként mit mondanak a kívül állóknak.

És ismét csak más dolog, hogy ezt egyik, másik fél hogyan éli meg. Meglehet, hogy édesanyád örök életében önmagát fogja hibáztatni. Soha nem tudni.

179. 124637ff9b (válaszként erre: 173. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 16:28
Nem hiszem, hogy a legtöbb férfi éhes a fiatal pipihúsra, vagy ha az is, nem hagyja el amiatt a fincsi nokedlis pörköltes asztalt. Ahhoz jóval több hiánynak kell lenni. Mondjuk testi-lelki hiánynak.
178. Guruljka (válaszként erre: 174. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 16:24
Sajnos igen, pedig még csak nem is kényeztette. Anyósom a menyeinek adott igazat a két fiával szemben! De zsírosan főzött, és dohányzott is. A családban, anyai ágon, "hagyomány" volt érszűkületben meghalni, időnek előtte.
2017. júl. 18. 16:18

Na lányok, ezt nem fogjátok elhinni.

A fiam a boltban találkozott a szomszéd kissráccal, aki a tésztáknál bajban volt, mert nem tudta, milyet kér az anyja az adott ételhez.

Ezt a fiam is úgy mesélte, hogy nem tudott segíteni neki. Még az étel neve se jutott eszébe. Hús, talán darált hús? hagyma, valami... mondom, ez így bármi lehet, nem tudom.


Eltelt mémi idő, iderohan: eszembe jutott! Pörkölt!!! :D


No mondom én, hogy nem szeretjük... :D

176. syria (válaszként erre: 149. - Pengő Gyöngyi)
2017. júl. 18. 16:16

Bocs, de egy ételrecept kérése nem azonos azzal, amikor többször belém rúgnak, s utána nem teszem nyilvánossá az életet megkönnyítő egészségügyi eljárást.

Amúgy örülök, hogy jól szórakozol itt (is).

175. fincsi5 (válaszként erre: 174. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 16:11
:)))
174. 12d083b51b (válaszként erre: 172. - Fincsi5)
2017. júl. 18. 16:10
Ha a férjnek olyan kaja a kedvence, ami előbb-utóbb sírba viszi, akkor ott a férjet felnevelő, elkényeztető "kedves mama" konyha művészetében van/volt a hiba!
173. 12d083b51b (válaszként erre: 168. - 124637ff9b)
2017. júl. 18. 16:07

Igen, mert azért az még sem minden: jó asszony, jó feleség, jó anya, ezek mind-mind egy-egy külön feladat.

De lehet, hogy egy nő minden területen tökéletesen helytáll, és a férj mégis pár év után tovább áll. Egyáltalán nem biztos, hogy az édesanyád volt az oka, a férjek-apák leginkább a másikat okolják, ha kilépnek a kapcsolatból, eszükbe sem jut bevallani, hogy ők éheztek meg a fiatal pipi-húsra.

172. fincsi5 (válaszként erre: 165. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 16:06
S a hasán keresztül mérgezik, ölik meg sokan a férjüket, azzal, hogy a kedvenceiket rakják elé. És még csak rájuk sem lehet bizonyítani. DD
171. 12d083b51b (válaszként erre: 170. - Guruljka)
2017. júl. 18. 16:01

Ugyan már! Lehet kapni kész pizza tésztát, fagyasztva. Hazaviszik, megpakolják ezzel-azzal, sütőbe bedug, és kész a vacsi.

Vagy éppen megveszik a kész mártásokat, megfőzik a tésztát, makarónit, amit akarnak, és ismét csak kész a vacsi... ma már nem gond, percek alatt, minden nehézség nélkül terülj asztalkámat varázsolni! :))

170. Guruljka (válaszként erre: 169. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 15:38

A fiam még tinédzserként azt mondta, tanítsam meg főzni, hátha olyan lányt vesz majd el, aki nem tud.


Kicsit sertepertélt mellettem, de elég hamar felhagyott vele. Az a lány, aki majd egyszer a menyem lesz, fogja tudni, hogy nyugodtan felhívhat segítségért, nem kell restellnie. :D


Vagy együtt járnak pizzázni. :D

169. 12d083b51b (válaszként erre: 166. - Unom)
2017. júl. 18. 15:32

Azért is írtam, hogy "én még úgy tanultam..." nem vagyunk egy évjárat, akkoriban már 16 éves korára egy lánynak tudnia kellett mindent, amit a sütésről-főzésről tudni lehetett, anélkül eszébe sem juthatott, hogy férfire nézzen...


Változnak az idők, ma már rengeteg meki, meg az üzletekben a kész és félkész kaják, senki nem esik kétségbe, ha az asszonyka nem tud főzni. :))

168. 124637ff9b (válaszként erre: 167. - 124637ff9b)
2017. júl. 18. 15:22
Viccet félretéve: anyám soha nem értette meg, hogy apám miért hagyta el 15 év házasság után. Pedig még Gordon is megirigyelhette volna a főztjét, tálalását, konyhaművészetét. Váltig állította, hogy "én jó asszony voltam". És asszonyi mivolta ennyiben ki is fújt. Szegény :(
167. 124637ff9b (válaszként erre: 165. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 15:14

ÁÁ, ezt nem hiszem :D

Próbáljak konyhafőnök lenni, ha nem vagyok elég édes-kedves-egyetlen :))

166. unom (válaszként erre: 165. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 15:09
A másik megoldás: nem haspókot kell választani, akinek a kaja a legfontosabb :)
165. 12d083b51b (válaszként erre: 163. - 124637ff9b)
2017. júl. 18. 15:06

Mi még úgy tanultuk:

A férfit nemcsak megfogni, megtartani is tudni kell. Az egy dolog, hogy ki mivel fogja meg magának, de megtartani csak a hasán keresztül lehet. :))

164. Guruljka (válaszként erre: 161. - PöttyösPanka)
2017. júl. 18. 15:02

Mondjuk ez igaz, a fizikába nem gondoltam bele. :D


(Hullámos... én még az egy szeletet is eldarabolgatom, rémes, mennyire nem eszem. Ha magam főzök, a húst jó sok zöldség közé eldugom, akkor úgy megeszem.)


Én is fodros nagykockát szoktam venni, de lelkifurdalás nélkül ráütöm a tojást is, mert azt is jobban felveszi. Nem tálalok Gordon Ramsaynek... :D

2017. júl. 18. 14:56
Azért fontos, mert a férfiak nem csak jókat szeretkezni, hanem jókat enni is szeretnek :)
162. 12d083b51b (válaszként erre: 161. - PöttyösPanka)
2017. júl. 18. 14:51

Valószínű igazad van.

Mondjuk én leginkább a fodros kocka tésztát vásárolom, nálam bevált gulyáshoz, zöldség leveshez, még ha nagyon akarom, akkor krumplis tésztához is. De a diós, mákos, sajtos tésztákhoz használni már szerintem a konyhaművészet megcsúfolása lenne!

161. PöttyösPanka (válaszként erre: 159. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 14:44

Ugye :)

Szerintem több okból is más az ízük. Mondjuk egy sült krumplinál más formában máshogy sül át. A külső, sült rétegnek más az íze, mint a belsejének, és más geometriánál más arányba kerül a kettő. De mondjuk egy szendvics is sokkal finomabb, ha nagyon vékony sonkaszeleteket teszünk bele hullámosan, mintha vastagabb, lapos formában használjuk. Az azért van, mert előbbinél nagyobb a felülete, így jobban "befedi" a nyelvet, nagyobb felületen érezzük az ízét. Plusz a nyelvünktől a vékony szelet egyből át tud melegedni, ami hatására még jobban kiengedi az ízét. Míg egy vastag szelet tovább megőrzi hűvösségét. A tésztánál még az is számít, ahogy fodraiba, üregeibe felveszi a szószt, és formától függően máshogy adja le a szájban. Szerintem ilyen apróságokon múlik :)

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook