Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)
Hát ha pörköltet főzök én mindig nokedlit csinálok mellé. Macerás és utána a mosogatás is az mire a nokiszaggatót elmosom de hát ez van. Először nagyon vacak nokedliket csináltam de aztán megtanultam, hogy sok tojás kell bele illetve még egy trükk ahogy kiszeded a forró vízből azonnal bele kell rakni egy előre odakészített hideg vizes edénybe és utána újra átszűrni hideg vízzel akkor nem ragad össze. Ja szeretek főzni és sütni pedig lakkozom a körmöm és amit én a konyhában műveltem az első években hát az szörnyű volt, még a konzervvel is jobban jártunk volna mint amiket én főztem.
Nekem így tanították. Gusztusosabb is.:)
Én nem igazán eszek nokedlit mondjuk! Max valakinél. Annyira nem vagyok oda érte! De meg tudom csinálni, természetesen, ha kő! :)
Hideg vízzel öblítsd el rögtön a tálat, szaggatót! :)
Nem is kell görcsmentesre, simára keverni.:))
25 deka csipetke a boltban 250-300 ft kb.
Ha csinalok egy tojasbol es amennyi lisztet felvesz, az kb. 50 ft.
tv-nezes kozben nyugodtan el lehet vele szoszmotolni.
Aztan meg sir, hogy keves a konyhapenz.
Ugyanez vonatkozik a nokedlira is.
Anyukám erre mindig azt mondta, előbb örömmel, aztán körömmel, vagyis ha kész, rögtön beáztatom az edényt, nem szárad bele a tészta.
Tudom, hogy ez a jó minőségű nokedli. Régen így csinálták a nők. Csak mindketten minimálbérért dolgoznak, 6 felnőttre ez nem olyan olcsó, ha a mennyiséget arányosan növeljük.
Főzni én is utálok, pedig tudok. (Na jó, a rántással néha meggyűlik a bajom, bár sokak szerint a világ legegyszerűbb konyhai művelete.) Bármit jól elkészítek - igaz, többnyire receptek alapján, amikkel szívesen kísérletezek -, s még nem volt példa arra, hogy nem ették meg azért, mert nem ízlett.
A nokedlivel csak egy bajom van: az utána való mosogatás. :(
A nokedli készítés elég fáradtságos és időigényes munka. Gép nélkül kikeverni görcsmentesre, aztán a forró fazék fölött kiszaggatni...
A férfiak nagy része szereti, és ha a nő úgy készíti ahogyan a mama szokta, akkor félig megnyerte a pasit.
Mióta elváltunk, a volt férjem nem tudom, evett-e nokedlit. A menyasszonya az uborkasalátát sem tudja megcsinálni, engem hívott fel múlt héten a volt férjem, hogy kell csinálni. Régebben ezt kérdezte, a menyasszonya azt mondta neki a nokedli receptje:
ahány tojás, annyiszor 3 evőkanál liszt,
mit szólok ehhez?
Válaszoltam: vagy sok a tyúk, rengeteg a tojásuk, vagy gazdagok nagyon... anyukám annak idején vizet is tett a nokedlitésztába.
Van egy ilyen svájci förmedvény, a spätzli, na, esetleg az hasonlít a nokedlire de mivel már a nokedlit sem szeretem, nekem a spätzli ennek hatványozása:)
Ja, a fórum meg gondolom, nem erről szól, hanem arról, hogy bárkin, aki szép, mindjárt megpróbálják a hibákat keresni, de ha valaki csúnya, akkor meg mindjárt megpròbálják felhozni az átlagot, hogy "de ő biztos BELÜL szép, meg a LELKE szép" és hasonló közhelyek. Mintha az, aki szép kívül is, ne lehetne belül is az, sőt, még a lelke is, hát ezt igen nehéz bevenni egyeseknek. Ha meg elkezdik, hogy szép, DE...akkor attól ezek a fenomének megnyugszanak. Mâsrészt mindenki annyit törődjön a külsejével, amennyit akar, úgyhogy tegyék!
Engem őszintén ÉRDEKEL a főzés, a receptek, de valamiért utálok főzni.:(
Nem túl rég fedeztem fel a Spar hűtőpultjában, ahol rétestésztákat tartják. Gnocchi is van.
Hogyne, beállítottság is kell hozzá. 20 éves koromig engem sem érdekelt, ezután kipécéztem kb. 5-6 féle ételt, amit tényleg jól el tudtam készíteni. Többit apránként, tulajdonképpen még mindig van felfedezetlen terület. De arra most sem vagyok "beállítva".
Nokedlit nem lehet kapni nálunk és nem is szeretem, de a gnocchit szívesen megcsinálom és ügyi is vagyok, ezért nekem a bolti gnocchi tényleg nem olyan finom mint a saját, de igen, egy csomóan azt veszik és meg vannak vele elégedve, szóval ez is egy megoldás, nem vagyunk már a középkorban:P
De azok a celebek, akiknek csak ez számít, ha rondák, akkor sem tudnak főzni. Mert a főzés szeretete vagy ilyenek, nem külsőtől függ. És ha valaki szeret főzni, az akkor is él ennek, amikor kevesebb ideje van, meg akkor is, ha épp nem jár se műkörmöshöz, se fodrászhoz.
Csak ügyesen, főleg okosan! :)
Így van, elmegy vele a fél napja és még idegeskedik, hogy nem sikerült beülni egy brunch-ra a csajokkal....
Erről van szó :D. A tésztagyúrásról is leszoktak már sokan a 60-as években( mikor már lehetett kész tésztát kapni ) és akkor mi van ? Jól tették szerintem :) Az ágynemű működik keményítés nélkül is és stb...
Mikor a celebeket nézem, róluk olvasok, azt szűröm le - és ugyanígy a divatról szóló műsoroknál -, hogy erre nem elég kevés idő... Egy hajfestés több óra, a tetoválás szintén, az edzés, a műköröm a szolárium, a kozmetikus, nem sorolom.
Az igazi ffi számára pont olyan lesz aki hozzá passzol ( a pénzes ) szóval a "normáloknak" nem konkurencia :D
Lehet venni már készen, áruházak hűtőpultjaiban vákumfóliázva. Ha jó nőnek van esze, innen szerzi be :)
Az olasznak meg makaroni kell ugy altalaban; es akkor mi van?
Akkor feltételezhetjük, hogy aki duci, az tud finomat főzni, meg biztos sokat főz. Pedig egy csomó duci nem tud és nem is szeret főzni. Ugyanez van a szèpséggel, attól,hogy valaki szép, nem biztos, hogy sok időt tölt ezzel hanem lehet, hogy keveset de azt rendszeresen.
Azt hiszem mindketten tudjuk melyik fajtájára gondoltam a műkörmösöknek!
Tudod,az amelyiknek mindene mű és az keres igazi férfit!!!
További ajánlott fórumok: