Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Miért erőltetik a zsírszegény tejet? fórum

Miért erőltetik a zsírszegény tejet? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért erőltetik a zsírszegény tejet?

1 2 3 4 5 6 7 8 9
26. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 21. - 21acd87fa3)
2012. júl. 5. 10:30

"Sokminden másban is van kálcium."


Persze,de másból összehozni,nem a kálcium-tartalom miatt problémás.

2012. júl. 5. 10:28
Szerintem nem a zsírhoz van köze a kalciumnak, hanem a laktózhoz, a laktóz mellett szívódik fel jobban a kálcium és az állati eredetű fehérje jelenlétéből. Ezért magokból ha nincs mellette állati fehérje, kevésbé. Pedig a magok is zsírosak. Én, ha már tej, a zsírszegényre voksolok, de inkább mert a zsíros tejtermékek nyálkásítanak. Nem hiszem, hogy több kálcium szívódik fel a zsírosabb tejből, hogyhogy akkor a tejszínben meg alig van? Ha a zsírhoz tapad a kálcium?
24. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 20. - 34c48a3825)
2012. júl. 5. 10:27

Ennek mértékét kell mérsékelni a csúcscsonttömeg becélzásával.


De azért annyira nem vagyunk tejivó nemzet.Nézz csak ennek utána.+Élen járunk a csonttömeg-pusztítás egyéb módozataiban.Az osteoporosis megelőzésében a tej csak az egyik,bár kétségtelenül igen fontos tényező.

23. 21acd87fa3 (válaszként erre: 22. - 34c48a3825)
2012. júl. 5. 10:25
Ezért jó, hogy a kecsketejben sok a D-vitamin! :)
2012. júl. 5. 10:24
Ráadásul a magyar lakosság tipikusan D vitamin hiányosan táplálkozik és él, ugyanez igaz a K vitaminra is. Ezek nélkül pedig nem épül be semmilyen Ca.
21. 21acd87fa3 (válaszként erre: 19. - E8e3b19bd0)
2012. júl. 5. 10:23

Sokminden másban is van kálcium. ( [link] De egyébként nem az összes tejtermékre gondoltam, hanem konkrétan a tejre. A többi tejtermékből, és egyéb élelmiszerekből is fedezhető a kálcium, nem muszáj tejet inni.


A cikk egyébként jó. Azon én is nevetek sokszor, mikor megnézem egy "márkás" termék és egy "gazdaságos" termék csomagolását, és kiderül, hogy ugyanabból, ugyanott készült, csak a csomagolás más, és persze az ár. :)


A tehéntejjel az szokott lenni a gond egyébként, hogy a teheneket sokszor különböző hormonkészítményekkel kezelik, hogy több tejet adjanak. Ez az, amit nem távolít el a hőkezelés sem. De egyébként nem parázok ezen én sem, simán iszom az UHT-t. :)

20. 34c48a3825 (válaszként erre: 18. - E8e3b19bd0)
2012. júl. 5. 10:21

Nem tudom rosszul. Több ázsiai országban SOHA nem fogyasztják és alig van csontritkulásos beteg.


Magyarország hagyományosan tejivó nemzet és minden idős ember szinte osteoroposisos.

19. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 13. - 21acd87fa3)
2012. júl. 5. 10:14

"A tej az én tudomásom szerint sem a legjobb módja a kalcium felvételnek."


Sajnos rosszul tudod.:)

18. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 11. - 34c48a3825)
2012. júl. 5. 10:13
De,az egyetlen leghatásosabb,de olykor muszáj helyettesíteni(allergia,intolerancia)Nem kis feladat egyáltalán és nem a kálcium-tartalmak miatt.
17. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 10. - 8e9170fe09)
2012. júl. 5. 10:12
Igen.Permeátummal higított,vagyis itt tényleg szűréssel kiemelnek gyakorlatilag minden hasznosat belőle,és ezzel higítják a tejet,így lesz nem tej,hanem reggeli ital,vagy tejital.Csak a tej,a tej.Csonttömegépítésre nem igazán alkalmasak ezek a termékek.
16. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 9. - 8e9170fe09)
2012. júl. 5. 10:10
Így van,erről van szó.
15. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 8. - Naadira)
2012. júl. 5. 10:09

Aki tudni szeretné,hogy ez a hsz,miért bődületes baromság(bár nem egyedi gondolkodás,vagyis:csak semmi személyes),az olvassa el ezt:


[link]

14. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 4. - Homern)
2012. júl. 5. 10:07

Folytatva előző hsz-m,reagálnék erre a hsz-re...


A laktát további jelenléte szintén segítő tényező,a savanyú pH,amit a savanyított tejtermékek biztosítani tudnak,további előny a kálcium hasznosulását illetően.Továbbá a tej tartalmaz D-vitamint is,vagyis gyakorlatilag a tej és tejtermékek azok,amik MINDEN segítő tényezőt egy helyen tartalmaznak.Ilyet egy élelmiszer sem tud produkálni.Ez a helyzet.


Úgyhogy helyettesítésen akkor gondolkodunk,ha valakinek allergiája,vagy intoleranciája van a tej,tejtermékeket illetően.

2012. júl. 5. 10:07

A tej az én tudomásom szerint sem a legjobb módja a kalcium felvételnek. Én 1,5%-osat iszom egyébként, de csak ha muszáj. Szerencsére van lehetőségem házi kecsketejet inni, így azt részesítem előnyben. (Azt legalább tudom miből van, és apósom nem eteti a kecskéket hormonokkal, hogy több tejet adjanak...)


Fogyókúra szempontjából, ha az ember nem literszám vedeli a tejet, nincs nagy különbség:

1 dl 0,1%-os tehéntej kb. 32 kcal

1 dl 1,5%-os tehéntej kb. 48 kcal

1 dl 2,8 %-os tehéntej kb. 60 kcal

1 dl házi kecsketej kb. 70 kcal

12. e8e3b19bd0 (válaszként erre: 1. - Justyka93)
2012. júl. 5. 10:05

„Amit nem árt tudni: A tejben lévő kalcium legtöbbje a zsír felületén tapad meg”


Felesleges ijesztgetni pont ezzel. A kálcium egy ötöde körülbelül kazein komplexben van,ami viszont fehérje. Ez alapján napi fél liter körüli tej elfogyasztása már fedezi a napi kálcium-szükségletet. A zsírtartalmak nem adnak túl nagy különbséget. A 1,5%-osban 114mg,a 2,8%-osban pedig 120mg a kálciumtartalom 1dl-ében. Ez az állítás tehát nem igaz:


„2,8%-ot mivel ebben kétszer annyi kalciumot felvehetünk”


Ha már ilyen cikket akarsz írni,legalább vegyél egy tápanyag-táblázatot,ha már a szakirányú képzést nem tekinted kritériumnak.


A zsír semmilyen formában nem segíti elő a hasznosulását a kálciumnak, a jelenlevő állati fehérjék viszont,mint amilyen a kazein is,igen.

2012. júl. 5. 09:56

Hülyeséget nem kellene terjeszteni: a végleges csontsűrűség 30-35 éves korra alakul ki.


Igaz, nem a tejtermék az egyetlen és a leghatásosabb módja a kalcium pótlásának.

10. 8e9170fe09 (válaszként erre: 9. - 8e9170fe09)
2012. júl. 5. 09:54
Amire az van írva pl hogy "Reggeli ital" az már nem biztos.
9. 8e9170fe09 (válaszként erre: 8. - Naadira)
2012. júl. 5. 09:53
Amire azt irják hogy TEJ az tényleg tej, és a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint készül, tehén közreműködésével.
2012. júl. 5. 09:46
Nos..bármelyik bolti tejet is vásároljátok,annak semmi köze sincs a tejhez,azt a tejgyárban állítják elő savóból,vagyis "gyártják" miután a tehén tejből minden hasznosíthatót kitermelnek!Aki tejet akar inni az vegyen tejet a termelőktől!Annak legalább tej íze is van!
7. MayC
2012. júl. 5. 09:42
Hát nem tudom,én csak az 1.5-ös tejet tudom meginni,mert 14 éves korom óta nem megfelelően működik az epém,és a 2.8-as már komoly görcsöket okoz nekem. Valóban finomabb,jobb az íze,de sajnos nem ihatom meg. 27hkm
6. 8e9170fe09 (válaszként erre: 1. - Justyka93)
2012. júl. 5. 09:29
Fel is lehet higítani, vagy néha vizet inni helyette. Egy liter csapvíz ára 0.5 Ft, kár ennyit fizetni érte.
2012. júl. 5. 09:21

A vacakot is el kell adni.

Csak főzéshez használok néha tejet.2,8-ast.

Szerintem a tej többet árt, mint használ...

2012. júl. 5. 09:18

párom szóba sem áll tejjel 2,8 alatt,én meg a gyerek pedig a tejjel nem állunk szóba :D (allergia)

szerencsére nem olyan hűdefontos a tej mint ahogy a reklámok beállítják,így semmi hátrányunk nem származik belőle.a calcium még a nagyobb calcium tartalmúban is annyira minimális,hogy 1000 mással lehet egy pillanat alatt helyettesíteni.

2012. júl. 5. 09:18
szerintem nem is szabad tejet innia egy embernek.
2012. júl. 5. 09:09
Mert egy jó nagy hülyeség,2,8 as tejet kéne inni vagy3,5 -t.
2012. júl. 5. 09:08
Miért itatnak velünk 0,1%-os tejet, miközben a 2,8%-osban sokkal több kalcium használható fel a csontozat számára. Tényleg fontos ez? Olyan nagy a különbség 1,5 és 2,8% között? NEM! Nem ettől függ, hogy sikeres-e a fogyókúra!

Ugrás a teljes írásra: Miért erőltetik a zsírszegény tejet?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook