Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Osztály karácsonykor ajándékozás. Miért erőltetik? fórum

Osztály karácsonykor ajándékozás. Miért erőltetik? (beszélgetős fórum)


14. sanyinak (válaszként erre: 13. - Mystrea)
dec. 3. 19:41
Fiaméknál mindenki felírta a kívánságlistáját a neve mellé.
dec. 3. 15:47

Anno én sem szerettem. Szerencsére csak általánosban volt, de emlékszem volt, hogy el is sírtam magamat, mert ugyan szép ajándékot - könyvet kaptam - de az pont megvolt már, meg mellé pár szem szaloncukrot.

Volt mikor nem húztunk nevet, hanem meg volt határozva, hogy milyen összegben kell a csomagot összeállítani, majd bele lett téve minden egy nagy zsákba és zsákbamacskát húztunk.

Most a lányoméknál ki most kezdte a technikumot, nem is ismerik egymást, megszavazták, hogy ők nem akarnak ajándékozni, nem ismerik egymást még. Legyen az, hogy aki szeret és tud vagy akar sütni az vigyen sütit, a többiek pedig innivalót mellé. Ebből fog állni majd az osztálykarácsonyuk idén.

12. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 3. 15:43
Miért nem szólsz az osztályban? Néma gyerek esete.
11. Enissa (válaszként erre: 6. - *Szöszke*)
dec. 3. 15:42
Ha nincs kézügyessége mit csináljon? Sokszor, ha kézzel készítesz valami igényes akándékot többe kerül a kellék hozzá, mintha azt megvenné valaki akár egy vásáron is, ahol már adott az alapanyag.
dec. 3. 15:40
Én anno mindig nagy édességcsomagot adtam. De hogy mit kaptam, arra nem emlékszem. Általában vmi kacatot. Csokinak jobban örültem volna...
dec. 3. 14:54

Én is utáltam. Általános felsõben még elment, de ott is tiszta stressz volt az egész, aztán az ajándékok fele ment a kukába...

Középiskolában 1-2 évig vettem részt benne, utána kijelentettem, hogy nem köszönöm. Többen is csatlakoztak hozzám, utolsó évben nem is volt ilyen akció...

40 fõs osztály volt, bontott csoportokkal, volt olyan osztálytársam, akivel heti 2 közös órám volt, meg a közösség se volt olyan szuper jó.

Szerintem normális helyen meg lehet mondani az osztályfõnöknek, hogy valaki ebben nem vesz részt, kötelezni amúgy sem lehet senkit, biztos van, akinek a 2000 Ft is nagyon nagy tétel így Covid után...

8. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 3. 14:02
... csak esznek-isznak... a tanítónő ha vesz minden gyereknek 1-1 narancsot, + gyerekenként 2 szem szaloncukrot, és ez lesz nekik a meglepi ajándék, hogy a kaja-pia közben kiosztja nekik... akkor kaptak is ajándékot, ráadásul az sincs, hogy az egyik ezt, a másik amazt... a szülők összedobják a rávalót, és mindenki boldog.
7. aszparagusz (válaszként erre: 6. - *Szöszke*)
dec. 3. 13:01

A legtöbb helyen meghatározzák, mi az összeghatár, amennyiért ajándékoznak.

Hagyjuk már ezt a kézzel készített ajándékokat.

A legtöbb családban karácsony előtt nincs idő, energia arra, hogy még külön az osztálytársaknak is készítsenek valamit.

dec. 3. 12:39
Én esetleg megszavaznám azt,hogy csakis kézzel készített ajándék lehet,valami apróság.Így nincs az,hogy valaki 100ftos ajándékot kapott,míg a másik 3ezrest..meg ugye nagyon sok család szűkösen él..
5. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 3. 12:35

Én is utáltam, nagyon nehéz úgy ajándékot venni valakinek, hogy nem ismered igazán. Természetesen soha nem azt az embert húztuk, akit jobban ismertünk vagy szerettünk.

Ráadás nekünk volt olyan, hogy verset is kellett írni mellé az illetőről. Ez gimi elsőben 3 hónapos ismeretségek után.....

Meg amit ti is írtok volt, aki a kínai sráctól kapott ajándékot, olyan porcelánt kapott, hogy mindenki csodájára járt, valaki meg az csomagolt szemetet. Én pl nem is emlékszem mit kaptam....

dec. 3. 12:29
Szerintem meg jó dolog. És nem az a lényeg, a te gyereked mit kap, hanem hogy az jól essen neki, hogy ő ad valakinek valamit és hogy foglalkozott a gondolattal, hogy olyat adjon, aminek a másik örül.
dec. 3. 12:14

Normális osztályokban megszavazhatják a gyerekek, hogy akarnak-e ajándékozni, vagy kimaradnak belőle. Nem kötelező mindenkinek, csak aki akarja.

A fiaméknál úgy van, hogy max. 2000 Ft értékben adhatnak egymásnak ajándékot (ezt is megszavazták), a faliújságra pedig mindenki felírja a neve mellé, hogy milyen ajándékoknak örülne: pl. csoki, bögre, kis plüss, stb. Felír többfélét, az ajándékozó pedig választhat, hogy azok közül mit ad. Így az ajándékozó sincs bajban, hogy mit adjon, aki kapja, az pedig nem olyat kap, amit abszolút nem szeretne.

2. *Szöszke* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 3. 11:26
Annó én sem szerettem.Volt,hogy mi a szüleimmel normális ajándékot vettünk,míg én kaptam egy db tenyérnyi csengőt(fenyőfadísz)...szerintem sok esetben ez csak csalódàs egy gyereknek...
dec. 3. 11:20
Véleményem szerint semmi értelme. Ha olyan valakit húz a gyerek, akit nem ismer, jön a nagy kérdés, mit vegyünk neki. Az sk. Ajándékok titkon a kukában végzik. Na meg persze hányszor jártunk már úgy, hogy mi igényes csomagot csináltunk, a gyerek meg egy hirtelen összedobott, használt cuccokból, pár szem szaloncukorból, mogyoróból álló csomagot kapott. Értem én, hogy a szeretet ünnepe és a szándék a fontos, de senki nem örül, ha egy haszontalan csomagot kap. Hiába van megszabva a keret, sokaknak bizony nem fér bele más gyerekének ajándékot venni, nekik elég kellemetlen ez az egész. Ennél ezerszer jobb, ha nincs ajándékozás, csak esznek-isznak, boldog ünnepeket, aztán mindenki otthon majd kap ajándékot, olyat, aminek vélhetően örül is.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook