Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi történik, ha nem tudom fizetni az autórészleteket? Mik a következmények? fórum

Mi történik, ha nem tudom fizetni az autórészleteket? Mik a következmények? (tudásbázis kérdés)

1 2
2014. febr. 5. 10:13

Jár még erre valaki? Van akinek elvitték az autóját, mert már nem tudta fizetni a részletet?

Aki tud segítsen, köszi.

2012. febr. 8. 13:08

Volt elettarsam kocsija a nevemen volt,amikor szetkoltoztunk, o hasznalta.Kertem fizesse a reszleteket rendesen, vagy ha nem tudja valamiert, nekem szoljon, mert EN fogok bajba kerulni, mivel a kocsi a nevemen szerepel. Fizette is 2011 majusig, aztan nem volt penze, en kerdeztem fizeted? Persze, nem lesz gond.

Allitolag 2011 szeptembereben elvittek tole a kocsit, mert mar 2 honap elmaradasa volt. Nekem tovabbra sem szolt. 2012 januarban kaptam egy levelet, hogy adjak meg 1235000 Ft ot, mint ados. Eddig rendben is lenne, hogy ados vagyok es fizetek, de... A kocsin az ossztartozas mielott abbamaradt a fizetes 860 000 Ft volt, 600 000 ert adtak el. Hogy a bubanatba lett a fennmarado 260 ezer ft tartozasbol az otszorose??? Nem a kulonbozetet kell megadni ha eladjak a kocsit? Rosszul tudom????En azota kulfoldon vagyok, igy csak telefonon es emailben tudok kerdezni. Azt irtam nekik tegnap, hogy hajlando vagyok fizetni a semmiert, na de nem ennyit!!!! Segitsenek kerem,jogos lehet egy ekkora osszeg kovetelese? Ez a megszokott? Mi kerul ennyibe, meg ha a dijakat hozza is adom? Mit csinaljak? Nekem nincs erre penzem.

2010. szept. 2. 09:52
engem is érdekelne a dolog:)
2010. aug. 23. 17:01
Sziasztok! Úgy látom elég régóta nem "pörög" ez a téma.Nekem meg pon most lenne szükségem egy bahjatási tanácsadóra. **Kata**- ha esetleg mégis erre navigálnál...!!!???
47. BencyBaby (válaszként erre: 43. - Ászi)
2009. nov. 27. 20:17

Hali!

Én is ugyanebben a cipőben vagyok....ma vitték el az autómat....nem tom mit tegyek vegyem -e vissza vagy ne....és én is CIB-es vok...

lövöldözéssel egyetértek

46. rozmla
2009. aug. 24. 09:04

Üdv, lenne egy kérdésem!

Van egy opel astra 1.2 2003-as autó a családban.

1.100.000 Ft volt a vétel ára 2008 aug-ban.

20%indulót befizettünk.

törlesztője:22.000 Ft/hó + árfolyam különbözet negyed évente.

Mivel a családtagom, akié az autó Angliában él, már több mint fél éve, ezért az autót senki sem használja.

Hitelátvállalással senki sem vinné el.

Vissza szeretnénk adni a banknak.

Hogy járunk jobban, ha nem fizetjük a törlesztőt?

Lakás nincs a nevén, csak még egy autó, ami 15 éves(lada), ezt az autót más használja.

Kérlek segítsetek!


Az autó jelenlegi értékes: 850e Ft,

fennmaradó hitel: 1,6m Ft

45. **Kata** (válaszként erre: 44. - **Kata**)
2009. júl. 18. 20:08
Ha nem hát nem :)
2009. júl. 15. 11:44

Sziasztok!

Behajtási előadóként dolgozom egy banknál, szívesen segítek nektek, ha tudok! Most sajnos nincs időm visszaolvasgatni amiket írtatok mert mennem kell dolgozni, de ha van 1-1 rövidebb, konkrét kérdés, azt írjátok meg nyugodtan, és este vagy holnap d.e. megpróbálok válaszolni rá.

43. Ászi (válaszként erre: 42. - Gurubefree)
2009. júl. 13. 23:34

Üdvözlet a hozzászólóknak és a kérdés feltevőjének!

Sajnos segíteni én sem tudok, tudniillik hasonló helyzetbe kerültem. Én is ezzel kapcsolatban keresek információkat az interneten, hogy kinek, mikor milyen joga van, sajnos meglehetősen keveset.

2007 augusztusában vásároltam egy használt autót, 2.800.000 Ft-ért, ebből kereken 2.000.000 Forint volt a hitel. 7 éves hitel volt, svájci frank alapú, a havi törlesztő részlet 38.000 Forint volt. 2008 szeptemberében megszűnt a munkahelyem. Munkahelyem a mai napig nincsen. 2009 januárjáig tudtam fzetni a törlesztő részletet, részben a munkanélküli járandóságból, részben az alkalmi(fekete) munkákból származó jövedelmemből. Az utolsó részlet, a januári, 55.000 Forint volt. A februári részlet 59.000 Forint volt már, a márciusi szintén ennyi. Áprlisban felkerestek telefonon, hogy felmondták a szerződést, (ezt levélben is megkaptam), és természetesen felkerültem a KHR-be, ami ugye a volt BAR lista. Egy héttel ezután felkeresett egy másik kolléga, szintén telefonon, és "ajánlatot" tett, hogy, ha befieztek összesen 380.000 forintot, akkor visszaállítják a szerződést, és megtarthatom az autót. Ezt is megkaptam levélben is, ebben részletesen le volt írva, hogy mikből áll össze ez az összeg. Én döntöttem úgy, de, tulajdonképpen nem is volt más választásom, hogy vegyék el tőlem az autót. Ezt követően, májusban megkaptam az értesítést, hogy a bank élt a kizárólagos vételi jogával, megvásárlota az autót 1.000.000 Forintért. E értesítő átvátele után, még mindig májusban meg is kaptam a végelszámolást, amiben az állt, hogy a teljes tartozásom 2.850.000 Forint. Ebből levonták a az autó vételárát, így maradt 1.850.000 Forint teljes fennálló tartozásom. Ebben a levélben közölték, hogy ezt az összeget, egyben, egy összegben 8 napon belül fizessem be. A levélhez mellékeltek egy sárga csekket is, ami 1.850.000 Forintról szólt. Ezt szerintem csak poénból csinálták amúgy, mert mégis, honnan gondolták volna azt, hogy ezt az összeget, mint a jókisgyerek, szépen elmegyek egy köteg húszezressel a Postára, várok 24 percet a sorban kezemben ezzel a pénzzel és szépen befizetem!? Azért erre kíváncsi lennék, hogy ezt hogy hozták össze, hány embert fizettek ezért, hogy ezt így kell csinálni, de arra is, hogy e miatt hány meetinget tartottak a felsővezeők, hogy ez teljesen így a normális.

Természetesen az összeget nem fizettem be. Ellenben szépen írtam egy levelet a bankank, melyben közöltem, hogy mi volt annak az oka, hogy nem fizettem a törlesztőrészletet, hogy jelenleg miből élek. Természetesen kitértem arra, hogy mivel a gátlástalanul és indokolatlanul egyoldalúan módosították a szerződést, felemelték a hitelkamatot, ezáltal a törlesztőrézlet összege majdnem a duplájára nőtt, jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy ne tegyek, ne tudjak eleget tenni fizetési kötelezettségemnek. Itt megjegyezném, hogy világos legyen, hogy még 2008. augusztusában, tehát mikor már egy éve fizettem a részleteket, kértem egy egyenleg lekérdezést, hogy éppen mennyi a fennálló tartozásom. Ez akkor körülbelül 1.700.000 Forint volt. Ez év októberében, (ekkor ugye már munkanélküli voltam), megkaptam azt a "módosított" szerződést, értesítést, melyben közölték, hogy felemelték a hitelkamatatot, és mellékesen ugyan, de azt is kiszámolták, hogy a felemelt kamatokkal mennyi az éppen akkor telejes tartozásom, ami, számomra elképesztő, 2.750.000 Forint volt. Nyilván, ez volt a fő oka annak, hogy ennyire megemelkedett a törlesztőrészlet, az árfolyam ingadozás sokkal kisebb mértékben járult hozzá. Tehát visszatérve, a levélben azt is közöltem, hogy egy hónapban maximum 20.000 Forintot tudok törleszteni a fennálló hiteltartozásom törlesztésére, természetesen ennek okait is soroltam, többek között azt is, hogy mivel nincs autó, ezért nehezebbek lettek életkörülményeim, stb., de természetesen azért végig ott járt a fejemben, hogy erre mind nagy ívben tesznek majd. A mai napon, azaz 2009. július 13-án, kaptam egy értesítést, természetesen adnak részletfizetési lehetőséget, a fennálló 1.850.000 Forintra, illetve, a már a teljes, mindenféle pótlékok és egyéb költségekkel terhelt tartozásra, azaz 2.050.000 Forintra. Közölték, hogy 5 éves futamidőre havi 52.082 Forintot kell fizetnem. Na, itt volt a pont, amikor elpattant az agyam. Először is, feltettem magamnak a kérdést, hogy, ha az eredeti hitelt, aminek a havi törlesztő részleten 58.000 Forint volt, akkor MIBŐL gondolják azt, hogy én ezt az összeget tudom fizetni? És a másik, ami számomra a legmegdöbbentőbb, az az, hogy, ha kiszámítjuk, hogy 5 évig havi 52.082 Forint, tehát 60 x 52.082 az annyi mint 3.124.920 Forintot kell(ene) fisszafizetnem. A kölcsön éves kamatlába 17,65%, a THM 19,44%! Tehát, az autóhitelemmel oda jutottam 2 év alatt, hogy az eredeti 38.000 Forintos törlesztő részletemből, (és természetesen ekkor volt autóm is) lett most egy 52.000 Forintos törlesztőrészlet, úgy, hogy közben már nincs autóm sem.

Szerintetek ebben a helyzetben mit lehet tenni? Mert nekem már-már az járkál a fejemben, hogy aki ezt engedte, akik ezért felelősek, maguk a bankárok, politikusok, egyesével agyon kell őket lőni!

Mostanában rengetedet olvastam a pénzügyi rendszerről és megdöbbebtő dolgokat találtam, tudom, hogy nem a témába vág, de, ha tudni szeretnétek, hogy miért vagyunk jópáran ilyen, és hasonló helyzetben, ajánlom figyelmetekbe Drábik János írásait és az alábbi videókat is:

[link]

[link]

[link]

Továbbá, a leglényegesebb és érthetőbb:

[link]

(6 részes)

A témában egyébként egy CIB autóhitelről van szó!

Köszönöm, a figyelmet és minden jót!

2009. márc. 15. 21:55

Nem igazan a segitseg miatt ( bar az is jol jonne ) hanem a nyilvanossag erejebe vettet hitem visz arra , hogy leirjam onoknek a tortenetem ami nem egyedulallo mert sok honfitarsam jar ugyan ebben a cipoben. Es elore is elnezeset ha nem eppen kocsi kolcsonrol szol a tortenet.


2006.01.01 Szemelyi kolcsont vettem fel a Raiffeisen Banktol ennek az osszege 3.000.000- volt es Svajci Frank alapu. Annak rendje szerint az utolso 3 evben fizettem a torleszto reszleteket . Ez ev februarban felkerestem az egyik bankfiokot hogy az utan erdeklodjek hogy a 85.000- forintra emelt torlesztoreszletemet milyen modon tudnank olyan szintre csokkenteni , hogy tudjam torleszteni . A leheto legjobb megoldas a futamido hosszabitasa tunt . Nem elek Magyarorszagon a munkam kulfoldre szolitott ezert edesanyam felugyel ezekre a dolgokra. Ennek a elinditasahoz ami a futamido meghosszabitasanak feltetele kozjegyzonel kellett meghatalmazast keszittettnem aminek 15.000- volt az ara. Edesanyam par perce informalt arrol hogy ez az okirat nem megfelelo es ujat kell csinaltatni feltetelezem ugyan ekkora osszegbe fog kerulni.


Szeretnem feltuntetni milyen kondiciokkal rabolnak a bankok torvenyesen Magyarorszagon es azt is szeretnem onnokkel megosztani hogy ezek utan nem leszek hajlando egy forintot sem fizetni addig amig megfelelo felteteleket nem teremt a bank vagy teremtenek a megfelelo szervek Magyarorszagon. Ha ez azzal jar hogy bortonbe kerulok allok elebe de szeretnem ha mindenki aki ebbe a helyzetbe kerult felallna es tenne valamit magaert , barataiert , szomszedjaert , Magyaroszagert mert a helyzet tarthatatlan amit intezmenyek tesznek ezzel az orszaggal.


A 3 ev alatt 2.500.000 forintot fizettem ki ami nem kis osszeg . A torleszto reszlet 85.000-ra valo emelese abba a helyzetbe hozott hogy meg kell(ene) emelnem a futamidot +3 evvel de ez utan a torleszto reszlet csupan 67.000 forintra csokkene ami azt jelenti hogy a 3.000.000- kolcsonom teljes visszafizetese utan ilyen feltetelek mellett a banknak 7.160.000 fizetek vissza ami 238%-os kamat . Ez eves szinten 26,5% .


A forint alapu kolcsonoknek vannak ilyen feltetelei Magyarorszagon.


Kerdesem az hogy ha jogi uton probaljak behajtani rajtam a kolcsontartozasom az milyen modon tortenik mert en kulfoldon elek.

41. supin
2009. febr. 11. 07:52
Próbálj meg minden lehetőséget a pénzszerzésre. De már sehogy sem fogsz jól kijönni belőle. Sajnos!!!
40. nyta
2009. febr. 11. 07:31

az eladáskor kell a Banjk hozzájárulása,mert ha kizingeled az autót,a bank opciós joggal rendelkezik,ami azt jelenti,hogy a lizing időtartama alatt bármkior vissaveheti.

arról nem beszélve,hogyha elárverezik lehet,hogy csak az akkori érték 30 %-ért fogják megvenni....

39. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 37. - Hzoli7)
2009. febr. 10. 23:49

Próbáld az autót nagyon gyorsan eladni. Nem fogsz belőle jól kijönni, de még mindig jobban, mintha a bank árverezi az autódat.


Először rákerülsz a BAR listára, majd kiadják egy behajtó cégnek. Mire a végére érsz, közel a dupláját fogod az eredeti követelésnek kifizetni. A behajtás pedig lehet foglalás, vagy a fizetésed 33%-ig letiltható. Ne hezitálj, az idővel futsz versenyt.


Ez a borzasztó nagy baj az autóhitelekkel, hogy a tőketartozás sokkan lassabb, mint az autó értékvesztése :(

38. christine81 (válaszként erre: 37. - Hzoli7)
2009. febr. 10. 23:41
Szia!Én ugyanebbe a cipőben jártam!Nekem is elvitte a bank az autómat!1200000ft-ért vettem,de a Bank állítolag 464000ft-ért adta el,ami szerintem hülyeség!Kértem indokolják meg miért ennyiért tudták eladni,az volt a válasz,hogy több szakértő is megnézte az autót és ennyi az ára!A különbözetet kellett kifizetnem,ami 656000ft!Elöször jött egy 656000ft-os csekk,amit 8napon belül kellett volna befizetnem,de mivel a törlesztöt nem tudtam igy azt sem,utána kértem részletfizetési kedvezményt és 1év 2hónap után jött válasz,hogy engedélyezik!32honapig 20500ft-ot fizetek ugy,hogy sajna autóm nincs!Szerencsére már csak 2havi csekkem van és vége!!!Ha tudod valahogy fizesd,mert ugyis behajtják rajtad a lóvét+BAR listara kerülsz!Szia!
37. Hzoli7
2009. febr. 10. 18:59
A kérdés az alábbiakkal kapcsolatban, be tudják hajtani a maradék pénzt és ha igen milyen módon?
36. Hzoli7
2009. febr. 10. 17:24

Vettem egy autót 1.600.000

Önrész 400.000

Hitel 1.200.000

Fizetem már 7 hónapja, és a törzs összeg 1.900.000

_______________

Ha elveszik az autót elárverezik 900.000 -ér és még mindig van 1.000.000 hitelem??

2009. febr. 10. 17:19
de miért nem a bankot kérdezed?
2009. febr. 10. 17:19
elveszik a pénz,és a kocsi is
33. Hzoli7
2009. febr. 10. 17:08
Sziasztok! Mi történik akkor, ha nem tudom fizetni az autóhitelt, és elveszi a bank, és kiszabják, hogy mennyit kellene még fizetni nekik, és nem fizetem azt sem. Mi történik olyankor? Légyszíves valaki válaszoljon. Köszönöm!
32. 6c5f346e46 (válaszként erre: 15. - 724b289414)
2008. szept. 23. 19:21
kimondtad a kulcsszót,kisember..te amikor kivitted az autót,pláne,ha újat,az már mennyit veszitett az értékéből,ők igy gondolkodnak...
31. 6c5f346e46 (válaszként erre: 13. - 4e7c752558)
2008. szept. 23. 19:18
Elmagyarázni én sem tudom,de ezt úgy hivják,hogy mocskos bürokrácia...ameddig fizetsz,mosolyognak,ami nekik fontos,azt követelik,ami neked,az meg ráér...szemetek.Nekem is van egy hiteles autóm,7 évre vettem,880000ftért,befizettem 180000ftot,és fizetem 2 éve...voltak nekem is hullámvölgyek,amikor nem pont az autó volt az első,csúsztam vele 1 hetet és már jött a felszólitás,hogy szerződést bontanak...Ilyenek ezek,szemetek...
2008. szept. 23. 18:30
Elveszik az autót.
2007. aug. 7. 12:42

cherry baby!


Valahol ördögi kör ez az egész, de a bank nem vállal 3%-nyi kockázatot egy személyi kölcsönre. Berlinben más a fizetési morál, más a végrehajthatóság. Nálunk sokan azért vesznek fel kölcsönt, mert NINCS. Nem azért, mert átmenetileg nincs, vagy van valami jó akció, amit nem kéne kihagyni, de csak hónapok múlva jönne rá össze a pénz, stb. Ez a nem mindegy.

Mert egy hitelnek az a célja, hogy segítsen. Átmenetileg megoldja a dolgokat, nem pedig az, hogy abból éljenek az emberek.


Persze itt ez egy elég összetett kérdés, hiszen az, hogy így élünk, nem csak "nekünk" köszönhető, hanem elég rendes "állami közbeavatkozás" is van, sok esetben tényleg nem tehetünk semmit, csak fizetünk mint a katonatiszt. De pl. a magyar ember nem vállal befektetéses hitelt, mert hát azt ő "úgyis elbukná". Pedig lehet, hogy kijönne úgy, hogy a felvett 2-3 millió forintra egy forint törlesztést nem kéne befizetnie... Csak hát a magyar ember kicsit nagyon pesszimista...


SF

28. 8da8a563b7 (válaszként erre: 15. - 724b289414)
2007. aug. 7. 12:30
érdekes módon, ez nálunk nagy divat, hogy mindenért fizess. nyugaton, ha nem vált be a tv amit vettél, visszaviszed. kicseréled. az autót ha nem fizeted, elviszik. csak az az összeged ugrik, amit addig befizettél. ott nem csesztetnek azzal, hogy még fizessél. Berlinben pl. 3%os kamat van egy személyi kölcsönön. nem 20-30.
27. Ughy (válaszként erre: 26. - Sasfioka)
2007. aug. 5. 14:26
Köszönöm!
2007. aug. 5. 10:28

Nem. Amennyiben az öt év letelt, akkor az adataidat törölni kell. Tehát más bank nem láthatja. Amennyiben mégis ottmaradnának az adataid, akkor azt a bankot, amelyik ottfelejtette, perelni lehet.


SF

25. Ughy
2007. aug. 4. 20:01

Köszönöm, így már minden világos. Kivéve egy dolgot, hogy a jövőben ha hitelt szeretnék felvenni akkor láthatja a KHR alapján bármely bank, hogy én valaha ott szerepeltem?


Üdv: Ughy

2007. aug. 4. 16:59

A KHR rendszerben az adataidat öt évig tárolják. Tehát a megfizetést követő ötödik év lejáratkor adataidat törlik a rendszerből. Ha nem, akkor a bank törvényt sért, fel kell szólítani őket.

Én szeptember 1-jén bemennék a bankba, és kérnék egy KHR-tudakozódást. Ha negatív az eredmény rendben, ha pozitív, mennék a bankba asztalt verni. Évi egyszeri tudakozódás ingyenes.


A másik kérdésed: Ha a bank kifuttatta a hitelt, és van egy nullás igazolásod, amelyet ő adott ki, akkor így járás esete forog fenn. A bank a hitelt elszámolta, ti azt rendeztétek. Ezt követően nem igazán van joga bármit is követelni. (bár perben érvényesítheti, stb...) Amit tennék, bemennék az ügyfélszolgálatra, és előadnám nekik a papírokat, hogy ők igazolták vissza, hogy NULLÁS a hiteletek, így késedelmi kamatot sem igazán értel, hsizen elszámoltatok mindent, stb.


SF

23. Ughy
2007. aug. 4. 11:22

T. SF!


Ha már így belecsaptunk a lecsóba, akkor lenne még egy ügy, amiben kérném a segítségedet.

Áruhitelről van szó, kifizettük, egyszer-kétszer volt késedelmes fizetés, éves elszámolásban 0 Ft tartozás ehhez a részhez írva. Hitel lejárt, megkaptunk a 0-ás igazolást, hogy nincs több tartozásunk feléjük (Beneficial) és ezzel mi le is zártuk az ügyet. Rá egy fél évre kapunk egy levelet, hogy késedelmi kamatokból összejött tartozásunkat (31.000 Ft) azonnal egyenlítsük ki.

Most értetlenül állunk az egész előtt, hogy van egy levelünk mely szerint nincs több tartozásunk, erre kiküldik a fizetési felszólítást fél évvel később.

Szerinted most mit tehetünk?


Mégegyszer köszönöm a segítséget!


Üdv.: Ughy

22. Ughy (válaszként erre: 12. - Sasfioka)
2007. aug. 4. 11:10

Kedves Sasfióka!


Szeretnék segítséget kérni KHR-el kapcs-ban!

Bar listások voltunk, kifizettük a tartozást, megkezdődött az 5 év, ami hála a magasságosnak idén augusztus 22-vel lejár.

Kérdésem az lenne, hogy kell kérvényezni a bank felé, hogy kerüljünk le a listáról, vagy automatikusan lekerülünk? Esetleg passzív státuszban, de örökre ottmarad aki már egyszer felkerült? Mi tévők legyünk? Mi a következő lépés?


Előre is köszönettel:


Ughy

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook