Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Fogom bírni? fórum

Fogom bírni? (beszélgetés)

19. Érdekes73 (válaszként erre: 18. - Alnisa)
ma 11:58
Nem két gyár van az országban :)
18. Alnisa (válaszként erre: 5. - Érdekes73)
ma 08:05
Ez hülyeség. Kötelező pihenőidők vannak, megadott időnként. Két helyen is dolgoztam szalagon, amikor nem volt más lehetőségem és mindenhol volt pihenő.
17. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 08:02
Amikor gyárban dolgoztam, sok diplomás volt a gyártósoron. Arra jó, hogy ne otthon ülj, megismerkedj emberekkel, esetleg már bent dolgozóként könnyebb bejutni az irodába (bár nem tudom milyen diplomád van).
tegnap 13:08

Ami kimaradt (14. vagyok) az, hogy nem írtam az önéletrajzomba, hogy diplomás vagyok és voltam cégvezető is; a takarításhoz és a "mindenes" Burger King esetében csak általános iskolát, a MÁV vezető jegyvizsgáló álláshoz érettségit (bár szakmunkásképző volt a követelmény).

A takarítás esetében a munkaszerződésemben így az is volt feltüntetve, hogy "alapfokú iskolai végzettség", ami érthető, ezt írtam az állásra jelentkezéskor, csak furcsa volt ezt olvasni :-D :-D

Az volt a fontos, hogy bejelentettek mindegyik fentebb leírt állásomban, volt jövedelmem.

tegnap 12:58

Egy tanácsom van, aztán "arra a polcra teszed" amelyikra akarod.

Fizikai, vagy képesítést nem igénylő munkához, nem szabad beírni, hogy diplomás vagy, nem hülyék, hogy úgy vegyenek fel, lehet egy-két hónap múlva lelépsz és keresgélhetnek újra.

tegnap 12:34

Amikor munkanélküli voltam (voltam cégvezető is) diplomásként jelentkeztem turiboltba ruhaválogatónak, mosogatónak máshová. Egyik helyről sem jeleztek vissza. Kis ideig takarítottam 4 órában, több volt a semminél, közben szabadidőm lévén (4 órás munka mellett) keresgettem munkát. Felvettek Burger Kingbe "mindenesnek", ott is keresgettem folyamatosan hozzám illő munkát. A Burger Kingben kicsit ciki volt, hogy én voltam a legidősebb mindenkinél, a főnököknél is. Aztán jelentkeztem a MÁV-hoz vezető jegyvizsgálónak, felvettek, de első időszakban tanulni/vizsgázni kellett. Végül révbe értem és ott dolgozom, ahol jelenleg is és elégedett vagyok.

A 4 órás takarítói munka is több volt a semmitől; irodákban dolgoztam amikor már a munkavállalók hazamentek. (16-20 óra között), egyedül voltam munka közben, amikor sorra takarítottam az irodákat.

Az volt a célom, hogy NE munkanélkülin legyek (egy hónapig voltam) és erre az időre nincs szolgálati idő beszámítás a nyugdíjhoz és a segély sem megfelelő.

A lényeg szerintem, hogy a megélhetéshez dolgozni bármit amíg nem lesz megfelelő munka. Senki nem kérdezi meg, milyen munka általi jövedelemből fizetem a számláimat, finanszírozom a megélhetésemet.

tegnapelőtt 21:44
Miután ma megtudtam h a portás aki 24/48ban dolgozik 420et keres, én meg diplomásként khm.... elgondolkodtam 🤷🏻‍♀️🤔
12. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 16:27
Nem halsz bele, jó tapasztalat lesz. Én igazából egyetlen diplomásnak se adnék irodai munkát, amíg nem tapasztalja meg, hogy milyen az egyszerű munkásélet. Anno mindannyian az alján kezdtük.
11. Tien (válaszként erre: 10. - 55Judit)
tegnapelőtt 15:25

Ismerős .

Egy volt munkahelyemen a félanalfabéta csoportvezető üvöltötte :

Darabszám,darabszám , darabszám.

Se pisi ,se víz (ha ez a nyomorult aki üvöltötte a helyedre nem ült )

Oda voltam a láncolva a cellába .

(Feszültség mentesítés miatt)

Onnan rohantam el egész Németországig.

10. 55Judit (válaszként erre: 9. - Nancy Ann)
tegnapelőtt 15:14
Én voltam gyárban olyan helyen, ahol csak azt lehetett hallani hogy még többet, még jobban, még gyorsabban! Ne nézz félre, ne beszélgess! A főnök falubelim volt, és mikor megszabadultam a keze alól, első dolgom volt azt mondani neki hogy szégyelld magad!
tegnapelőtt 14:28
Én próbálkoztam diplomásként gyárba elmenni- nem kellettem...Szóval ki sem derült, hogy bírnám-e.
tegnapelőtt 13:24

Ha épp nincs jobb lehetőség, akkor az motiváljon, hogy legyen saját jövedelmed és meg tudj állni a lábadon.

Sokszor nem az számít, hol dolgozol éppen, hanem hogy felelősséget vállalsz magadért és próbálsz előrejutni. Ettől is lehet önbecsülése az embernek.

A gyártósor önmagában nem tesz tönkre senkit, de hosszú távon nehéz lehet, ha közben úgy érzed, teljesen elvesztetted a céljaidat vagy nem fejlődsz. Ezért fontos, hogy közben tovább keress lehetőségeket.

Ha beszélsz nyelveket és van diplomád, akkor szerintem mindenképp érdemes külföldön is próbálkozni, akár átmenetileg is, amíg nem találsz itthon jobb munkát.

Nem szégyen ideiglenesen két lépéssel hátrébb menni,

de veszélyes lehet, ha valaki beleragad és teljesen lemond magáról.

7. globus (válaszként erre: 5. - Érdekes73)
tegnapelőtt 12:28
Tesóm karbantartó gyárban. Egy széke sincs, nemhogy irodája. Rohangál, ahová kell, ha éppen nincs meló, ácsorog.
6. andilaci (válaszként erre: 2. - Globus)
tegnapelőtt 11:53
Így valahogy!
tegnapelőtt 11:08
Inkább takarítás a gyárakban kábé 1 mp pihenő sincs újként ( se pisiszünet se semmi ) a legrosszabb helyeken van üresedés. Beöltözős hely még macerásabb maszk , kesztyű, hajháló, kötény, lábvédő stb...
4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Libikóka)
tegnapelőtt 11:05
Így igaz. Én fiam is először pizzafutár volt néhány hónapig, aztán volt egy kis gyártósor, igaz ott már képesítéséhez közeli munka. Megtapasztalta milyen amikor parancsszóra kell pattogni, megalázó, alárendeltként keresni a betevőt. Ez is egy iskola volt. De legalább közben kialakult egy nagyon erős motivációja arra, hogy megszabaduljon a főnököktől. Mióta a maga ura, azóta érzi jó helyen magát.
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:24

Az én gyerekeim is így kezdték,,egyik soron,,másik dohányboltban.

Egyik sem zakkant meg,,tudták ,hogy amíg nem lesz jobb ez van.

Kerestek,önállósodtak ,tapasztaltak.Közben nézték a lehetőségeket.Meg is lett,,neked is meglesz:)

2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:18
Gyártósoron teljesítményre kell dolgozni, és bírd a monoton munkát. Cserébe ha letelik a munkaidő, ajtót becsukod, nem írnak emailt és nem kattogsz megoldatlan ügyeken. Masnap elölről.
tegnapelőtt 10:07
Ha diplomásként elmegyek a gyártósorra dolgozni, akkor lehet megzakkanok? Lassan nincs más lehetőségem. Mik lehetnek a buktatók?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook