Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi történik, ha nem tudom fizetni az autórészleteket? Mik a következmények? fórum

Mi történik, ha nem tudom fizetni az autórészleteket? Mik a következmények? (tudásbázis kérdés)

1 2
2007. júl. 30. 20:12

Négy éve még nem kellett volna értesíteni.


És nem igaz, hogy nem tehetsz semmit. Mert a bíróság legrosszabb esetben is fél év alatt hoz egy olyan ítéletet, amelyben felmentik a párod, így később nem érheti hátrány, míg ha végigvárjátok, akkor ő "rendesen" került le a listáról, azaz vélhetően úgy is került fel...


Én biztos, hogy perelném a bankot. Bár tudom, hogy "mi magyarok" nem perelünk, hanem beletörődünk a lehető legrosszabba is, hogy ez jutott.


Pedig nem.


SF

2007. júl. 30. 19:58

Tudott a bank az esetről! A párom meg örült, hogy túlélte!

A biztosító mondta, hogy ne fizessen, mert rendezik ők! De én annyira nem sok mindent tudok az egészről, mert mi a baleset után jöttünk össze!

De mint mondtam ez 4 éve történt! Már úgy se tehetünk semmit! Még másfél év és tiszta lesz a párom!!


Még annyit, hogy ha hitelre akarok venni mondjuk egy autót és elutasítják a hitelt, akkor a hitelügyintézőnek megmondhatja a bank, hogy aktív-e vagy passzív? Mert én úgy tudom, hogy nem, mert ez annyira személyes!!


Amúgy 4 éve értesítenie kellett volna a páromat a banknak, hogy fel rakja BAR listára? Tudsz erről valamit?


Ha priviben írok akkor tudsz segíteni? Van egy kis gondunk és Te lehet, hogy több mindent tudsz erről, mint mi!! Ha segítessz akkor holnap délután megírom!!


Manóci

2007. júl. 30. 19:22

Azért így kicsit más a helyzet...


Írni kell a banknak egy levelet, leírva a történetet... Talán méltányosságot gyakorol.


Bár itt még mindig sok a fehér folt, hiszen a baleset után is fennállt a fizetési kötelezettségetek a bank felé, tehát nektek fizetni kellett volna a havi részletet.

Vagy a bank tudott az esetről, és tudta, hogy a biztosító fogja kártéríteni?


SF

2007. júl. 30. 19:14

Én buta liba!!! :):))))Tehát a moci hitelre volt! Amit a biztosító későn fizetett ki a banknak, így a bank felrakta őt a BAR listára!! Na, így már jobb!! :))))

2007. júl. 30. 18:51

???


A biztosító mire fel tette fel a BAR listára?

Meg ha a párod nem volt hibás, akkor miért is kellett volna valamit fizetni a párodnak?


Itt valami nincs rendben. Kicsit részletesebben kellene leírni a történetet. Ha valóban így történt perelni kell.


SF

16. 724b289414 (válaszként erre: 10. - Fülöpke)
2007. júl. 30. 18:25

Kedves Fülöpke!!


Az én párom is hasonló cipőben járt 4 éve! Motorral ment haza munkából és nem adták meg neki az elsőbbséget! Aki elütötte ott hagyta az uton!! A járókelök hívták a mentőt és a rendőrséget is.

A biztosító kifizette a kárt, csak már későn! Addigra felrakták a páromat a BAR listára!

Persze az az állat 70 000 forintból megúszta a cserbenhagyásos gázolást!! Na! Ennyi egy emberi élet!!

Még jó hogy nem a páromat büntették meg mert éppen arra járt!!MInden jót nektek!!!

2007. júl. 30. 18:14
Tudjátok valamit nem értek!!! Ha veszek egy autót és nem tudom fizetni, akkor miért nem elégszenek meg azzal ha visszaviszem az autót? Miért kell még ezt azt kifizetnem utána? Hiszen én kocsit vettem és fizettem is, az autó pedig vissza került az ő tulajdonukba!! Tehát visszakapnak mindent!! Még így is!! KAMATOSTUL!!! Nem értem, hogy a törvények miért csak a bankokat védik és a kis embert miért nem? Vagy vannak valamilyen kiskapuk amikkel mi is védekezhetünk? Például, hogy ne kelljen fizetni a kocsi után, ha 3 évig fizettük rendesen vagy valami ilyesmi!!
2007. júl. 30. 17:03

Kármentés.

Bármennyire hihetetlen a bank az az intézmény, amely rohadt pesszimista és nagyon fél. És amikor az ügyfél megijeszti, utána már nem lehet könnyen meggyőzni. :)


Tehát igazából ez az oka, hogy a bank így reagál.


Arról nem is beszélve, hogy a levelet író, a hitelt intéző, stb. személyek a bank alkalmazottai. Akik bért kapnak a munkájukért. És ezért nincs olyan motívációjuk, mintha a bank a sajátjuk lenne. Neki nem érdeke megegyezni.


SF

13. 4e7c752558 (válaszként erre: 10. - Fülöpke)
2007. júl. 30. 15:15

Mi most ott tartunk,hogy az autót bevitük a kereskedésbe. Azóta a banktól jött egy levél, hogy fizessek ki 800000 ft és akkor árverezik az autót amit (szerintem alul értékeltek) 1.240000 ft-ba állapítottak meg. Az autó most lesz augusztus 2-án 3 éves jól felszerelt megkímélt állapotban van, ezért is keveslem ezt az összeget. 3.500000 ft-ért vettük és ott tartotunk, hogy 1.600000ft hitel volt még rajta. Próbáltunk mi is a bankkal megegyezni, hogy könnyebben ki tudjuk fizetni, de teljesen elzárkoztak. Nem az lenne a lényeg, hogy mínél kevesebb macera nélkül visszakapják a pénzüket? Ha nincs annyi pénzem akkor míből fizessem ki a fennálló tartozást? Ez mire vagy kinek jó? Nem értem...

Ha valaki elmagyarázná megköszönném.

2007. júl. 30. 13:34

A KHR rendszerrel kapcsolatosan topicban is szárnyra kapott dolgok tisztázása miatt:


A Központi Hitelinformációs rendszer számára átadja a bank a referenciaadatokat (név, születési név, anyja neve, születési hely és idő, ismert lakcím, valamint a hitellel kapcsolatos adatok), ha az adós 1) A mindenkori létminimum összegét meghaladóan 2) legalább kilencven napig egyfolytában tartozik. A két feltétel együttes teljesülése esetén kerülnek az adatok a rendszerbe. Amennyiben a hitelt felvevő nem magánszemély (vállalkozás, intézmény, társadalmi szerv, egyéni vállalkozó, stb.), akkor a referenciaadatokat azonnal átadják a KHR-nek (nem negatív minősítéssel, csak tájékoztatásképpen)


A KHR rendszerbe az adós, amennyiben NEM FIZETTE meg azon hitelügyletének tartozását, amely miatt bekerült, akkor AKTÍV STÁTUSZBAN lesz. Az AKTÍV STÁTUSZ mindaddig fennáll, amíg tartozása fennáll. Vagyis ha harminc évig NEM FIZETI MEG a tartozását (és a hitelező az elévülést folyton megszakítja, a tartozás végrehajthatatlan, stb.), akkor HARMINC ÉVIG ott lesz a KHR-ben aktív státuszban.

Amennyiben az adós a tartozását megfizette, de adatait már továbbították a KHR-be, akkor a bank a KHR-be a státuszát PASSZÍVRA változtatja, és PASSZÍV státuszban még 5 évet lesznek elérhetőek negatív adósminősítéssel az adatai. Tehát nem öt évig vannak az adatai ott, hanem a tartozás hiánytalan és maradéktalan (kamat, késedelmi kamat, eljárási költségek, stb.) megfizetését követő öt évig. Így pontos.


SF

11. fülöpke (válaszként erre: 9. - E71af41436)
2007. júl. 30. 08:13
Ez rossz vicc!!!
2007. júl. 30. 08:13
Mi is ilyen hitelügyes dolognál tartunk, de sajnos mi egy balesetből adódóan.A páromat kb:2 hónapja egy súlyos baleset érte, amiből adódóan nem fog tudni dolgozni egy jó ideig.Így egy fizuból élünk, ami -ha ki fizetjük a többi részletett,éppen arra elég, hogy eléldegéljünk valahogyan.Szóval 2 havi részlettel el vagyunk maradva.Írtunk a Banknak egy levelet, és leírtuk, hogy mi történt velünk.Egy hét után jött a válasz, hogy nem tudnak nekünk halladékot adni, mivel már így is tartozunk nekik. Megmondom őszíntén, hogy mikor megtörtént a baj, örültem, hogy a párom nem bénult le, nem hogy még a részleteket is figyeljem.Annyi halladékot kaptunk - aug elejéig-,hogy a két részletet befizessük.A kocsi kereskedésben van bent. Kérdésem csak annyi lenne, mi mindenáron meg akarunk szabadulni a kocsitól. Ha én a Bank telepére viszem az autót, hogy a csudában fogom tudni eladni? És hogyan tudom akkor a Bankot kifizetni?
2007. jún. 23. 15:50
pápá autó :)
2007. jún. 23. 15:10

Ha elviszik az autót, akkor ki kell fizetned azt az összeget amiért elszállítják! (Minden banknál változó) Majd értékesítik az autót! Ha mondjuk 1.000.000 ft tőke van még az autón és 750.000 ft-ért értékesítik a különbözetet ki kell fizetned! A szerződésben minden le van írva!! Add el a kocsit, vagy add át az autót, hogy más fizesse! Ha nem tudod eladni vagy átadni akkor Te vidd vissza! Ne várd meg, hogy a bank jöjjön érte, így pár forintot spórolhatsz és lehet, hogy a különbözetet is kifizetheted részletben! Ha nem fizetsz feltesznek a BAR-listára! 5 év múlva vesznek le! Addig nincs hitel, csak, ha rendezted a tartozást és viszed a bizonylatot! Kezes akkor is kell!!

Reméleem, hogy sikerül megoldani a problémád!!!

Marika

2007. máj. 30. 21:22
nemtudom még nincs tapasztalatom.
2007. máj. 30. 20:57

Szia,

ha tudsz keresni akkor próbáld meg, hogy valaki átvegye a hitelt, keress valakit akiben megbízol és add át úgy az autót, hogy írtok egy szerződést, ő használja, ő is fizeti, a benne keletkező károkat kifizeti. Szükségem volt egy kocsira, a szomszédnak meg volt egy amit nem használt, havi 25e-ért vezethetjük :) majdnem olyan, mintha az enyém lenne...

5. 4e7c752558 (válaszként erre: 2. - Jolly78)
2007. máj. 18. 08:56
Sajnos már nagyon kevés időm van csak hátra, voltam bent autókereskedésbe, de csak bizományba tudják bevenni. Deewao Nubira az autó most lesz 3 éves. A hitel (Erste) terén most járunk ott, hogy 80% tőke és 20% kamat. A kamat már hónapról hónapra kevesebb. Mi van akkor, ha mondjuk nem tudják az autót értékesíteni lejárat elött? Ha lefoglalják az autót akkor is kell a részleteket tovább fizetni? Mennyi többletköltséggel jár? Rögtön értékesítik az autót vagy van valamennyi türelmi idő, hogy egyenesbe hozd (pl:munkahelyhet találok,nyerek a lottón stb)? Válaszodat köszönöm.
2007. máj. 17. 22:58
a befizetett lízing díj elúszik..
3. anyoca69 (válaszként erre: 2. - Jolly78)
2007. máj. 17. 16:17
Letettem az autót egy kereskedésben, abban maradtunk, hogy minden papírmunkát elintéz. Ezzel szemben hívott a bank két hónap múlva, kereste az autót. A kereskedő "elfelejtett" intézkedni, közben felkerültem a listára, ami még 2004-ben új dolognak számított. Közben eladtuk a lakást, nekifogtunk építkezni és az utcán maradtunk a fekete lista miatt két gyerekkel. Akkor még nem volt kötelező értesíteni az ügyfelet. Életem legszörnyűbb élménye volt.
2007. máj. 17. 16:09
Szia! Felbontják a hitelszerződésedet, rendszerint azonnali hatállyal és lefoglalják az autót! Ezt úgy mondják szépen, hogy a bank gyakorolja a vételi jogát a gépjármű felett. Felkerülsz a KHR-be / Központi Hitelinformációs Rendszer / a BAR lista utódja! Ezáltal a legtöbb banknál 5 évig hiteképtelenné válsz! A gápjármű lefoglalásával járó összes költséget rádveri a bank, ja és fizetsz addíg amíg a visszavett gépjárművet nem értékesítik. Ez lehet 10 nap, de akár egy év is attól függően milyen autód van. Szóval szemét dolog. Ha ilyen helyzetbe kerülsz keress minél előbb egy autókereskedést és add el az autót! Erre banktól függően 30-90 napod van! Fizesd ki a bankot és felejtsd el. Ha gondolod kérdezz bátran!
2007. máj. 17. 15:54
Mi történik ha nem tudom fizetni az autórészleteket? Mik a következmények? Személyes történeteket is várok.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook