Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Igen, a fűrészpálmának sincs semmi hatása a nőkre.
Így nyugodtan lehet szedni :D Félre a tréfát a hajamra nem hatott, esetleg netalán-tán, mintha a mellem emelkedettebb lett volna tőle :) Te is szedted?
Hm...lehet benne valami. De van benne egy olyan mondat, amiben ezt írják:
A kutatómunka folyamán felhalmozódott hatalmas adatmennyiség és az eredmények már a kísérletek során optimizmussal töltötték el a kutatókat a Follixinnel kapcsolatosan, mi szerint a termék lehetővé teszi, hogy a férfiak (és potenciálisan a nők is) legyőzzék a hajhullást, tekintet nélkül a haj tüszők produktivitását csökkentő közelebbi okokra.
Szóval talán nők számára is elérhető lehet. Végülis annak idején a fűrészpálmát is csak férfiaknak ajánlották, aztán azóta ugyanúgy szedik a nők is gond nélkül. Valahogy ki kéne nyomozni az összetevőket :-)
Én speciel egyet ertek a francia hisztivel, itt elek ebben az orszagban es latom hogy mi megy. Kozel sincs annyi fele alternativaja a hajhullas kezelesenek mint otthon Magyarorszagon (az a sokfele termeszetgyogyasz es herbaria, magnes es energiakezeles, akupunktura, IBR miegymas) legalabbis ami ebbol a forumbol kiderul. Nekem itt kint keztett hullani a hajam es hiaba mutogattam a normalis teszto verkepet, semmi kivizsgalas nelkul felirtak az androcure-t, majd a diane 35-ot. SAjnos akkor meg nem ismertem ezeket a szereket. Nekem ez a hormon egy eletre betett, a hajam csak jobban hullott, fajt a labam, 19 napokra jott meg es nott egy mehpolipom az osztrogen tultengestol. 3 ev kellett hogy valamelyest jobban legyek, hormonmentesen. Fel evig csupa zsir volt az arcom, a mellkasom tele volt oriasi pattanassal ami sose volt korabban, a hajamat naponta mosni kellett, korabban heti ketszer mostam, iszonyu volt, ugy hullott hajszaritaskor a hajam mialatt/miutan szedtem hogy a szaritas vegere teljesen beboritotta a kadat a haj. Arrol nem is beszelve hogy az arcom teljesen megvaltozott, ugymond megpuffadt es ez a gyógyszer szedese utan se allt helyre teljesen meg a mai napig sem. Itt kint mindenkinek hipp hopp felirjak ezt a ket szert plusz a minoxidilt, es oszinten, ahany francia forumon eddig jartam csak azt olvastam hogy miutan letettek a nok ezt a ket gyogyszert, ujraindult a hajhullas es nem allt el meg evek utan sem. Ezzel most nem ijjesztgetni akarok, de szerintem felelotlenul irjak fel az orvosok ezt a gyogyszert, csak annak kellene akinel bizonyitott hogy andogen alopeciaja van. Én azota se tudtam 100%-ig helyrehozni a hajam, pedig mar mindent megtettem, elegge ugy nez ki hogy a rosszul felszivodo vas miatt indult ki az egesz de hala a diane feleknek 3 evig a hormonhaztartas felborulasaval is kinlodhattam plusz egy mutet.
Biztos vagyok benne hogy akinek csak ez a gyógyszer hasznal az ketsegbe eshet a hir hallatan, de csak kell legyen valami mas megoldas.
Sosem fejeltem el amit az egyik hajgyógyasz mondott - o volt az aki megertette velem hogy a fogamzasgatolval tobbet artok magamnak mint hasznalok - hogy ha abbahagyom meg akar 3 evig is hullhat a hajam, mire teljesen kitisztul az eveken at szedett ( nem csak a diane) homron a szervezetbol. HAt lehet hogy neki lesz igaza.
Sziasztok!
Rég nem írtam ide, májusban a hajam egyharmada kihullott, amitől természetesen rettentően kétségbeestem. Ez fog.gátló abbahagyása után volt, a tesztoszteronom 4,5 felett volt. Közben másfél éve szedek metformint, a durva teszto szint láttán Velmetiára tértünk át, de én iszonyatosan nehezen viseltem ezt a gyógyszert.
Nem mondom, hogy tökéletesen diétázom, de korábban is mindig odafigyeltem, hogy mit eszek, szerintem így is becsületesebben diétázom, mint sok cukorbeteg. Viszont a Velmetiától hypoztam és rengeteget hánytam, először egyre csökkentettük, majd félre a napi adagot, de ezt is rendszeresen kihagytam, mert már ránézésre hányingerem volt. Komolyan kialakult bennem egy feltételes hányinger reflex a gyógyszer láttán... Tűű dr. azt mondta, hogy féllel mindenképp folytassam, úgyhogy próbáltam újra és újra elkezdeni, de végül arra jutottam vlsz. ez a hol szedem, hol nem, többet árt, mint használ, úh. visszatértem a merckformin xr-re. Egyelőre egyet szedek belőle, mert a szünet miatt nem mertem 2-vel indulni, jövő csütörtökön megyek kontrollra. Csak azért írom le, mert Te is azt írtad, hogy abbahagytad az Eucreast, nekem is volt mellette egy korábbiakhoz képest magasabb éhomi vércukrom, (5,1, de mindig 4 körül volt) és sokszor hypoztam, olyan értékeket mértem amivel már kb. kórházba küldenénk az embereket. A tesztoszteronom közben 0,7 alá csökkent (lekopogom) a hajhullásom sokat enyhült és tele vagyok 4-5 centis hajakkal, amik remélem nagyon sokáig velem maradnak még. Kicsit félek nehogy tavasszal újra beerősödjön, de bizakodom. Fűrészpálmát szerintetek meddig szabad szedni? Én 4 hónapig szedtem, most abbahagytam.
Közben babát szeretnénk és úgy döntöttem hormonálisan is rásegíttetek a dologra egy nőgyógyász által... Nem tudom milyen utakat jártatok be eddig, én rögtön IR irányba indultam, de több irányzat is van, sok orvos (endokrinológus és nőgyógyász is) úgy gondolja, hogy nem kell ennyire durván kezelni az IR-t és kezdetektől rá kell segíteni hormonálisan is (metformin+clostilbegyt már indulástól), ugye sokan pedig azt mondják, hogy előbb az IR a többi csak utána jön. Én a magam részéről mostmár megpróbálom a clotilbegytet is, másfél év után elfogyott a türelmem. Hát egyelőre így állunk, annyira nagyon szeretnénk már egy kisbabát...
mármint Betsssy-nek. :)
mindenki másnak is egyébként hajrá, és kitartás! én még adok az életmód+gyógyszer+hajpakolások+vitaminok kombónak 4 hónapot, aztán meglátom, van-e változás, addig most újabb remény-adaggal szerelkeztem fel.
Szép napot mindenkinek!
2 éve van foltos hajhullásom. Min denféle vizsgálaton voltam, állitólag a rossz fogamtól volt. Kihuzták 2 fogamat, csináltattam uj fogsort. Kenem a Cutivate kenőccsel, s használom a kénes sampont. Volt már nekem ez 15 éve, akkor nem találtak semmit, s azt mondták ideg alapon volt. Most 5 helyen nem volt egy szál hajam sem. Egész nyáron sapkában jártam, rémisztő volt, hogy megnéztek, bámultak, most már nem törődöm ilyesmivel. Jövő héten megyek kontrollra, talán minden rendben lesz!
Mindenkinek kitartást!!
Nekem az endokrinológus a vízhajtót ajánlotta fel alternatívaként a Diane35 helyett, de végülis e mellett döntöttem. Majd keresni kell a "leezetéshez" egy profi dokit, elvileg kevésbé gáz, hogyha közvetlen utána egy alacsonyabb hormontartalmú, de hasonló hatúanyagú gyógyszert szed egy darabig az ember. Amúgy jól megfogalmaztad, tényleg szinten tart a Diane.
A magas tesztoszeron szintem oka nem derült ki, sajnos akkoriban még nem hallottam az IR-ről (gyanítom a doki sem), hanem amint kiderült felírták rá a Diane-t. Amíg ezt szedem, addig meg gondolom nem sok értelme lenne egy terheléses inzulinmérésnek..
Nekem végülis nem egyenletesen ritkult meg a hajam, bár mindenhonnan hullik, de érdekes mód pont a fejtetőmön maradt meg a legtöbb haj. Nekem inkább kétoldalt, a fülem körül, illetve hátul alul jellemző a hajhullás. Már azon is gondolkoztam, hogy lehet hogy a Diane-nal meg ösztrogén túlsúlyom van, mert annak a tünete ez a kétolaldi hajhullás. Meg olvastam Diane tapasztalatos fórumokban másnál is, hogy így hullott a haja. Szóval passz. Végülis ennek is megvan a pozitív meg a negatív oldala, mert összefogva tök normálisnak tűnik a hajam, de ha kiengedem akkor nagyon feltűnő, hogy oldalt alig van haj...
szerintem sem lehetett a gyógyszer, de jó, hogy abbahagytad. szívesen letenném már én is :)
nekem mondjuk ezt az utóvacsora dolgot alapból mondták anno, pedig nem volt magas az éhgyomrim. (mondjuk sajnos nem tartom)
remélem akkor jobban leszel, a szelénről és is sok jót hallottam. (és nem mondta a dokid, hogy gáz, hogy csak úgy abbahagytad az eucreast?)
jó Neked, hogy a hajad rendbejött, én csak reménykedem.. hátha.
Én épp ma voltam az orvosomnál. Azt mondta a gyógyszer nem okozhatta ezt, hanem arra gondol, hogy az éhgyomri inzulinom mindig is magas volt, tehát hajnalban leeshet a cukrom, szóval hipózok. emiatt aztán be kell iktassak egy utóvacsorát is mindenképp fél 9-kor, valamint a futás mellett a súlyzózást tanácsolta, az állítólag nagyon jól hat az inzulinra. Amit még tanácsolt a keserűdinnye és a szelén. Ezek most természetes gyógymódok, most ezt próbáljuk ki.
Én a gyógyszert ijedtemben decemberben abbahagytam. A hajam nekem teljesen rendbejött, csak nyáron szokott hullani, bár akkor eléggé.
hát, a cukrom ilyen lett:
0': 4
60': 6,1
120': 3.1
nekem anno a 35-ös (120') inzulinra mondta a Tűű, hogy enyhe ugyan, de ir, és ugyanolyan kemény diéta kell, illetve a hormonleleteim nem javultak a merckre, így lett eucr. de én azt tényleg lassan két éve szedem. ijedjek meg?
Neked mit mondott? voltál végül jan. végén?
hogy van most a hajad? szeded még a gyogyit?
a diane-ről én is olvastam, és anno is rosszakat hallottam róla. :(
én harmadik hónapja szedem a hairclinicet (illetve tartom a diétát, gyógyszert, mozgást), és tényleg egyre rosszabb a helyzet. már egyik oldalról is eltűnt a hajam..
kezdem feladni megint.
kitartás a többieknek!
sziasztok! Betsssy: felbuzdulva a példádon, elmentem én is terhelésesre, és elég fura eredményem lett, nem tudom, aggódjak-e vagy sem. anno 120 percre 35 lett az inzulinom, most 3 pontosat kértem, és ez lett:
1,5 (tehát túl alacsonyt)éhgyomri, 35 a 60 perces, és 120. percre visszamegy 8,2-re. a cukrom pedig a terhelésre alacsonyabb lesz, mint az éhgyomri - ha jól tudom, ez is elég egyértelműen mutatja, hogy az IR még igenis erőteljes. :(
Szia Kori!Igen a vízhajtóra gondoltam,de csak akkor ha már nem szedhetem a Cyprot.
Köszönöm szépen,jobban utánanézek a veszélyeinek.
Szia :-)
Kiderült a magas tesztód oka? Van esetleg PCOS-ed vagy IR-ed? Az bíztató ha egyszer már visszadúsult a hajad és sok kis új hajszálad van. Egyébként egyenletesen ritkult meg a hajad vagy inkább csak fent?
Diane35-el kezdtem,most jelenleg Cypromixet szedek.
Egyenlőre nem akarom abbahagyni,mert ez szinten tart,viszont próbálok tájékozódni midig,toppon kell lenni,mert ki tudja mit hoz jövő. Itt ez a francia hiszti is.
Ha abba kell hagynom,akkor áttérek Spiro-ra.
Sport ezenbelül a kardió az,ami a dht-t blokkolja,és a GI figyelés.
Sziasztok, eddig csak olvasgattalak titeket, de gondoltam én is hozzászólok. Elég régóta hullik a hajam, sajnos anno magas tesztoszteronra Diane35-öt kaptam, amit azóta is szedek, mert nem merem abbahagyni, lévén így is elég szar a helyzet. Tavaly nyáron volt egy nagyon durva időszakom, 3 hónap alatt kb. a hajam fele kijött (pedig már előtte sem volt túl sok). Most egész OK a helyzet, sok új kicsi hajam nőtt.
Igazából nekem egyszer már visszadúsult a hajam, szóval még reménykedem, bár az azt megelőző hajhullás teljesen más jellegű volt. Jelenleg Hair Clinicet szedek, homoktövis kapszulát, és lucerna kapszulát. Kívülről meg Herzéria sampon és ampulla, hajmosás után Helia D, és most tervezem beszerezni a Ginseng hajcseppeket, erről nőklapja fórumon nagyon jókat olvastam. Illetve pecsétviaszgombát szeretnék még szedni, csak az meg elég borsos áron van.
Van itt még esetleg olyan, aki Dianet/Cypromixet szedett?
Basszus:((
Az első hajdoki, akinél voltunk a lányommal (végülis egy bőrdoki), akkor azt mondta, hogy vigyem el nődokihoz (a 15 évest), és írassunk neki Dianét:((
Na, akkor jöttem fel a fórumra, és itt kaptam meg minden infót, azelőtt azt sem tudtam, mi az az IR meg a PCOS.
Ezt a Dianét tényleg úgy írják fel a dokik, mint ha cukorka lenne.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!