Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia! Végülis segédeszköznek tekinthető: fehérjeport ittam, elég sokat. És szerintem ez leterhelte a vesémet. Vagy esetleg vmi olyan anyag volt benne, amire az én szervezetem így reagált. Nem tudom..
Ez a szűztea-dolog is érdekes. Szerintem mivel mindent kihajtott belőled, nem tudtak felszívódni a vitaminok, és ha teljesen kiürültek a raktáraid, valószínűleg tényleg kell jó pár hónap, míg újra feltöltődnek, nem?
Amúgy inzulint van értelme fogamzásgátló szedése mellett mérni? Azon gondolkoztam, hogy én is megnézetem...
A fogyókúrához nem szedtél vmi segédeszközt? Nekem a mai napig él a szűztea-elméletem, hisz annyira egyszerre kezdődött a kettő. Márciusban elkezdtem szedni a kapszulákat és júniusban el is kezdődött a kálváriám. Fogyni nem fogytam, de rengeteget ettem, és ezt mind kihajtotta belőlem, így hízni se híztam. A hajam rekord ideig hullott, kb. 8-9 hónapig. Még akkor is hullt, amikor rég letettem a szűzteát (összesen 3 hónapig szedtem.)Szóval ezek a dolgok elhúzódnak azért.
Mondjuk nekem még ott van az inzulinrezisztencia elmélet még mindig, de mostanság olyan szarok lettek abban az eredményeim, hogy ihaj, mégse hullik a hajam, szóval ez az elsőt igazolja.
Szia! Remélem lesz valami eredmény mindkettőnknél!
Én találtam mezei zsúrlót önmagában is, de nem szedtem be mindet, mert pont azt írták róla, ami a nagynénémnek jól jött. Izületi gondokra és vizeletkiválasztásra. Hajról szó se volt, de inkább azért nem vettem meg újra, mert napi 3-at írt elő és csak 45 db van benne. Arcokaps a márka neve. Szerintem amit mi szedünk az egy komplexebb tabletta, csak ne lenne ilyen q.va nagy.:D
Szia Hanna! Nem tudom, hogy a veséddel kapcsolatban nem kutakodtak esetleg? A kínai gyógyászat szerint a hajas fejbőr a vese területe, így azzal hozza összefüggésbe a hajhullásos problémákat.
Amúgy nálam sem tudni pontosan, hogy tavaly nyáron miért hullott ki 3 hónap alatt a hajam háromnegyede, de én szerintem: egy engem ért nagy stressz + drasztikus diéta (kevés zsírbevitel, és emiatt nem tudtak felszívódni a vitaminok.. talán)+ a diéta miatt bekövetkezett hirtelen nagy súlyvesztés (azaz gondolom a hormonrendszer felborulása, még fog.gátló mellett is) így együttesen okolhatóak. Bár ez mind csak egyszeri dolog volt,és ráadásul már több mint 1 éve, szóval nem adna alapot arra, hogy azóta miért hullik még mindig a hajam - bár csökkent mértékben.
Neked esetleg nem történtek hasonlóak az életedben?
Amúgy Kori, képzeld valószínűleg én is elkezdem szedni a Haj bőr köröm komplexet, mert a mezei zsurló tabletta nem terem minden bioboltban.. :) Sőt igazából így önmagában kb. lehetetlen beszerezni.. Szóval megadom magam, majd beszámolok jobb-e, mint most, hogy csak sima MSM-et szedek.
NEOCAPIL 20 mg/ml külsőleges oldatos spray fél üveg eladó. (lejárati idő 2014. 06.-ig )Időközben rájöttek, hogy az én problémámra nem ez a megfelelő.(Hatóanyag: Minoxidil,A kopaszság egy meghatározott formája, a hím nemi hormon hatásaival összefüggésben keletkező kopaszság helyi kezelésére szolgáló gyógyszer, külsőleges alkalmazásra.)
mazurka.abigel@freemail.hu
Ekkora vadságot is rég hallottam:DDDDDDDDD
A haj az ugy szokta hogy elkezd hullani és akkor stabilan nyomja amig nem találjak meg mi a baj...tehát én erre a helyedben nem költenék 1 ft-ot sem, mert már elolvasva is nevetséges szerintem.
Azt irtad mindent kivizsgáltak rajtad, mi az a minden ha megkérdezhetem?
Magamról, én most elég stagnálok, kb. 30-40szal/ nap, hajmosás 100/150 között kb. nincs kedvem számolgatni az esetek többségében. De még mindig kicsit rosszul vagyok a gondolattol h. mercformint kell szednem kb. életem végééig?:S:(
Öööö, pontosan nem tudom, miért nem lehet rizst enni.
Cukor, tejtermék köztudott, miért nem jó, a csirke és sertéshús a nagyüzemi antibiotikumos tenyésztés miatt (szerintem a marha sincs jobb helyzetben amúgy), hát a rizs.... arról ezt találtam:
Nem tudom, hogy hozza be, szóközök nem kellenek a linkbe, ha esetleg berakna.
Különben most, hogy viszonylag tartom a diétát, minimális kilengéssel, megint csökken a hullásom. (másfél hónapja felment 110-120/napra, elkezdtem a diétát, 2 hét alatt lement 80-90-re, most olyan 70/napnál tartok, mondjuk még mindig meg kéne felezni, de hátha....)
A D3-vitamint az Antalvalisok is nagyon ajánlgatják mindenre. Én igyekszem szkeptikus maradni. Amit ők hirdetnek, és ahogy élnek az nekem már egy kicsit túl sok, de bizonyos nézeteikkel egyetértek. Lehet ebben a D3-vitamin dologban is van vmi. Viszont nekem pl. mindig a nyári időszakban hullik sokkal jobban a hajam, tavasz végétől ősz elejéig.. Szóval nem vszínű hogy nekem összefüggene a D-vitamin hiányával a problémám
Amúgy tényleg sok függ a táplálkozástól. A cukrot, a tejtermékeket, meg a csirkét értem miért káros, de a rizs?? Én tök szeretem a barna rizst, és igyekszem fogyasztani, amikor csak tudom. Szóval ezt kifejted egy kicsit bővebben Anda?:)
Hanna érdekes amit írtál, hogy pl. barátodat is megvizsgálták és neki nincs. Én a helyedben először is kitolnám a hajmosás idejét, mert mindennap hajat mosni elég káros, akármilyen kímélő sampont is használ az ember. A tonikot se használd napi 2x. Így a cucc amit kaptál, tovább is kitart, szóval a 2 hónapos időtartam is meglesz a kezelésre. Szerintem használd el a sampont+tonikot, és figyeld meg történik-e bármi változás, ha abbahagytad a használatot. Amúgy elvileg a demodex akkor okozhat problémát, ha eleve a szervezetben nincs rendben vmi. Elsavasodás, Candida, gyomorrendszeri problémák stb... Esetleg ennek nézz utána.
Szia!
Az Ilzsut a Gerovitál széruma ütötte ki :)
D-vitamin+kalciumos pezsgő tabi...most ezek mennek... :)
Köszi a bíztatást és neked is viszont!! :)
Szia katababa!
Elolvastam :), de nem jól működik az a forum, ritkán nézek be. Akkor most melyik a leghatásosabb a három közül? A sampont és az ilzsut kiütötte a D vit ? Nagyon szerencsés vagy a dúsulással, csak így tovább! :)
Hanna, azért drukkolunk, hogy hasson a demodex elleni kezelés, de ha hat hét után nincs javulás, hát, szerintem nem is nagyon lesz, erre jobb lélekben felkészülni, de hát hátha mégis hat.
katababa, hű, napi 10-20 szál, az de jó.... nekem 70-80.
Különben én azt vettem észre, hogy baromi sok függ a kajától. Sajnos. Ha rendszeresen iszom a méregtelenítő teámat és sok vizet, plusz kiiktatom a cukor-tejtermék párost (leginkább, meg pár dolgot még, csirkehús és rizs pl., de ezek nem nagy áldozatok) akkor nagyon hamar csökken a hullás mértéke, 1-2 héten belül. Ha viszont vissza minden (és nem mértéktelenül, csak normálisan) rögtön hullik. Mondjuk így belegondolva lehet, hogy valamire allergiás vagyok, ami így jön ki.
Amúgy most megpróbálom a lélektani oldaláról megközelíteni a dolgot:))) meditációval fogok próbálkozni, hát, ártani nem fog, hátha ér valamit:)))
Ja, Varga-csepp: rengeteg kis babahajam nő tőle, más kérdés, hogy a hullásra nem nag
Szia, Te Katababa! Ha most itt nekünk felfedezted a megoldást akkor Nóbel díjra jelöltetünk :)
Mióta szeded? és melyiket? 10-20 szál az egy álom!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!