Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Hát én úgy érzem, hogy hosszú nyarunk lesz...
Az egyik szemem sír, a másik nevet.
Ugyanez van nálam is! Nekem mindig júniusban kezdte, de most már ápr.ban. Közvetlenül pedig engem sem ér a meleg...
Én napozok, veszettül is, napmániás vagyok, csak ez meg egy ördögi kör lesz, mivel a meleg miatt meg a vedlés is megindul nálam.
Szia!
Úgy látom, nincs új a nap alatt...:)
Biztos mindenki "kezelgeti" magát és napozik. :)
Sok szerencsét a bogyó abbahagyása utáni "állapothoz"...hátha megúszod...csak pozitívan!!!:)
Juhúúú.
Amúgy lehet, hülyeség, de kemoterápia után szoktak adni valamit, ami segít a hajnak a visszanövésben (vagy nem?). Nyilván ha amiatt hullott ki, és már nincs a kezelés, elvileg magától is visszanő, de azért kíváncsi lennék, mit javasolnak a hajat tekintve...
Reménykedhetnek a kopaszok
A tudomány jelenlegi állása szerint gyógyítható lehet a kopaszodás. Amerikai kutatók 250 gént hoztak összefüggésbe a hajhullással, míg végül a prosztagladin D nevű fehérjét találták felelősnek a haj elvesztéséért. Ha túl sok ilyen fehérje van a szervezetben, akkor a hajhagymák nem termelnek több hajszálat. A kutatók állítólag több nagy gyógyszergyárral is tárgyalnak kopaszodást megelőző vagy akár visszafordító készítmények kifejlesztéséről, amelyek akár már két éven belül kaphatóak lehetnek.
Origo.hu
köszi szépen, hogy jelezted, odafigyelek. ha nem javul, hanem elkezd hullani, akkor abbahagyom. :)
én egyébként ricinusoldaj+olívaolaj+illóolajokból néhány csepp-keveréket csinálok, langyosra melegítem, vattapamaccsal a fejbőrbe masszírozom, fólia+ sapiban hagyom egy két órán át, és úgy mosom le. az illóolajokat direkt úgy válogattam, hogy azok is segítsenek (rozmaring, citrom, teafa, cédrus olaj).
és nekem elvileg nem gyulladt a fejbőröm (bőrgyógyász szerint legalábbis, oké, hogy száraz és viszket ettől néha, de szerintem a gyulladás komolyabb tüneteket okoz), én annak írtam, akinek gyulladt, hogy natúrszappanról nagyon sok jót olvastam - nem a pakolást ajánlottam. :)
Amikor elkezdtem ricinusozni, 2 éve, az égadta világon semmi probléma nem volt a hajammal, csak gyorsabban akartam növeszteni.
Az olaj lemosásakor is hullott, de utána is, napokig, marékszámra. Azért kentem rendületlenül 1 hónapig heti 2x, mert mindenki ezt mondta, hogy ez nomrális, most kijön a már amúgy is kijönni akaró haj. (nem is hoztam összefüggésbe, mert mindenki csak dícsérte) aztán 1 hónap után elutaztunk, és kimaradt, egy hét alatt totál elmúlt a hullás. Hazaérve megint rici, megint hullt, napokkal utána is. Még 2x kentem, kihagytam, és mindig hullott olaj után, így abbahagytam, akkor abbamaradt a hullás is teljesen. (más kérdés, hogy utána elkezdett megint, de akkor már az olaj csak a múlt volt)
A fórumokban csak a dícséreteket lehet találni, hiszen akinek bevált, ajánlja, utólag kezdtem rákeresni a negatív oldalra, de azt általában leírja az ember egyszer, és annyi, a sok dícséret között elveszik. Meg azért szerencsére ez a ritkább.
Nem feltétlen fog hullani, de előfordulhat , én csak ezt jeleztem. És a gyulladt fejbőrt olajjal fullasztani nem biztos, hogy jó....
Sajnálom! de ez várható volt, legalább nem tukmáltak rád még egy adagot. Szerintem soha nem is volt demodexed, felejtsd el ezt a hülyeséget. Ez márkacsalád el is fog innen tűnni hamarosan.
Inkább tényleg használj gyulladáscsökkentő kezelést, ahogy Anda is írta. Nekem szteroidos pakolást írtak fel, de azóta is a mélyhűtőben van.
Lehet, hogy kár volt nem kipróbálnom ......
óóó:( sajnálom.
ha gyulladt a fejbőröd, attól hullhat a haj, mivel a gyulladásban lévő hajhagyma kiesik.
2 dolgot tudsz tenni.
(nekem is nagyon gyulladt volt)
Ami segített: (sokat!!)
-étrend megváltoztatása (van, ami fokozza a gyulladásos folyamatokat, ezt írtam múltkor, hogy ez nekem sokat segített)
-ill. van a Biodermának egy samponja, Node DS+, ami nekem már egy mosástól nagyon sokat segített a fejemen. Drága, kb. 3000 ft, de fél évig elég legalább (2 naponta mosom a hajam, de csak az elején raktam minden mosásnál, már csak minden 2.-nál használom) a lényeg, hogy egyszer mosd meg akármivel a hajad, utána ebből egy borsónyi kell, szépen felhabzik, és 5 percig hagyni kell hatni.
A másik variáció, ami rizikós, a szteroid. Ugye az lecsökkenti a gyulladást. Nekem mondjuk pont ellentétes reakciót váltott ki, ahelyett, hogy kikapcsolta volna az immunválaszomat, extra erővel lendültem ellene, így 3xos lett a hullásom, de mondjuk ez kb. ezerből egy (persze nekem bejött, miért is ne)
Nekem a kaja volt meghatározó a samponnal együtt, 1-2 héten belül sokat csökkent.
(plusz jártam egy kezelésre, tavaly ez a kettő együtt megállította a hullást, de most is jártam, és nem állt meg sajnos :( ill. újra kezdte)
sziasztok! egy ideje nem írtam, most pedig nem szeretnél elkeseríteni senkit, de többen írtatok a hairclinicről.
én ráköltöttem három havi adagra, de tekintve, hogy még csak egészségesebb sem lett a hajam, nemhogy csökkent volna a hajhullás, úgy gondolom, leírhatom, hogy:
akinek nem vitamin (vagy ásványianyaghiány) okozza a hajhullást, az ne költse feleslegesen a pénzt rá!
az én hajhullásom hormonális (elvileg.. ugye), ennek ellenére a diéta, mozgás, gyógyszer mellett megint megpróbáltam valami vitaminszerű erősítést is, de tényleg felesleges volt. ahogy annak idején a revalid is hónapokon át, és egyéb hasonló vitaminok, táplálék-kiegészítők is.
amit viszont használok, és babahajaim jelennek meg tőle (és több helyen is olvastam róla, hogy hatásos - nyilván főleg annál, akinek nem hormonális probléma okozza a hajhagymák elhalását, gyengeségét, irigylem őket), az a ricinusolajos pakolás. ha valakit érdekel, szívesen leírom a részleteit. hátha többen vagytok jobb/több hajjal megáldva, mint pl én, és akkor nálatok tényleg látványosabban használhat. :)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!