Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2644. berka01
2009. dec. 26. 18:53

és áll.lag még a zöld termékekben sem lehet 100% megbízni, a lush nál és ilcsi nél is vannak "gyanúsak"

ez olyan, m a tönkölykenyér. ha jól megnézed, búzaliszt a jó része, de ha kicsi rozs v tönköly belekerül, máris ráírják... (kül.ben most olvastam, ha rozs savasít, a tönköly okés)

2643. berka01
2009. dec. 26. 18:46

ezt sem :o) próbáltam, de már kimentettem

Rózsakrém

* 50 ml mandulaolaj vagy 100%-os olívaolajba

* annyi permetezetlen illatos rózsa szirom, hogy az olajba nyomkodva befedje(legalább két marok)

* méhviasz

* 1 teáskanál búzacsíraolaj a tartósításhoz

* 15 csepp valódi rózsa illóolaj (helyettesíthető rózsafa illóolajjal)

* 10 csepp tömjén illó (természetes fiatalító szer)

4-5 hétig is benne lehet hagyni az olajban a rózsaszirmokat! Majd az utolsó cseppig kipréselni őket. (ld körömvirág krém) Az illata bőrre kenve áll.lag varázslatos. jó hidratáló, bársonyossá varázsolja a bőrt, a szem alatti részekre is jó

forrás: antalvali pont hu

2642. berka01 (válaszként erre: 2636. - 5e48d37001)
2009. dec. 26. 18:42

szia anonima, jaja gyak.lag mindenben vannak káros, szintetikus, esetleg mérgező anyagok. és még a gyerekdolgok sem (sajnos!) 100% biztonságosak...

vagy váltasz zöld vonalra, vagy házilag-nagymama receptek szerint kezdesz élni. mikor mit.

parfümöt pl lehet házilag csinálni, illóolajok segítségével. testápolót, krémeket ugyanígy (kell vmi bázis olaj, pl mandula. A.valiék írnak erről).

én még nem cseréltem le semmit, a kajálással kezdem a bio életet :o).

vannak bio márkák, pl weleda, alverde, organic mission, dr hauschka (ez prémium márka, áll.lag kozmetikumok, kencékben nagyon jó). Az egyik utolsó hírlevél szerint a lookfantastic.com-ról rendelhető már dr.hauschka is. gondolom olcsóbb m itthon, de nem hasonlítottam még össze árakat.

Aztán ott van a mosópor, öblítő, háztartási szerek, a kozmetikumok, stb mellett. Annyit teszek, h kesztyűben mosogatok és takarítok, de én elég rugalmatlanul állok át... az almaecetes öblítést sem próbáltam még :o))

-

viszont ma olyan fasza káposztás tönköly pogácsát csináltam, h meglepődtem milyen finom lett :o)

2009. dec. 26. 18:37

Ezt ma találtam, úgy gondoltam nem árt, ha megnézitek!

[link]

2009. dec. 26. 17:51

sziasztok! :)

ma én is bekenem éjszakára ricinussal,úgyhogy sok alvás nem lesz!:))

nekem is nőttek babahajszálaim!!és nem is rövidek már!

heti egyszer kenem,ez lesz a harmadik alkalom!!:))

2639. Nikike26
2009. dec. 26. 17:26

Jaj még azt elfelejtettem hogy tényleg a ricinustól nőtt ki a hajad??? Ez nagyon szuper!!!!

Én is kenem majd ezerrel jövőhónaptól mikor már nem szedem a fogigátlót. Remélem nekem is használ majd valamit!

2638. Nikike26 (válaszként erre: 2636. - 5e48d37001)
2009. dec. 26. 17:24

Igen sajnos a parfümök sem jók, a lényeg az hogy meg kell nézni az összetevőket és ha van benne akár egy káros anyag is akkor ne használd. a babábnak szánt termékekkel is vigyázni kel mert abban van káros dolgok, illetve még az is baj hogy lehet nincs benne káros összetevő de túl hatékony se. Káros összetevő listát tudsz lelölteni az antalvali.com-ról, ha esetleg nem sikerül akkor írj és elküldöm privibe. Illetve még ezen az oldalon sok mindennek utána tudsz nézni, nagyon szeretetem azt az oldalt. Én már majdnem minden kozmetikumot lecseréltem :))!

És van egy tiszta termékeket gyártó magyar cég Organic Mission, ahol van bio parfüm is ( lehet máshol is azt nem tudom) nézd meg hátha megtetszik.

Kérdezz nyugodtan ha valamit értesz :))!

2637. 5e48d37001 (válaszként erre: 2636. - 5e48d37001)
2009. dec. 26. 13:59
Közben a parfümre vonatkozót megtaláltam,sajnos amit használok az nem lesz jó,mert igencsak mérgező:(
2009. dec. 26. 10:58

Sziasztok!

Tele vagyok apró hajjal,de nem baba hajjal hanem normálissal a homlokom fölött.Val.színű a ricinustól.

Én is elszántam magamat a méregtelenítésre amik a különböző tussfürdőkből rakódtak belém.

Én már jöv héten a 2 éves kor alatti babók mosakodókrémjét fogom használni.Azt szeretném kérdezni,Berkatól és Nikitől,hogy a Parfümök is tartamznak káros anyagokat? Azt lehet használni? És a Make-up-ok?

Ezekről van valami infótok?Parfüm és smink nélkül nem tudok létezi:(

Köszönöm szépen.

2635. ice kuszi (válaszként erre: 2632. - Sly001)
2009. dec. 26. 09:18

Szerintem mindenképp vágasd rövidebbre, és ne kösd össze! Nekem minnél hosszabb, annál jobban hullik!

Szerintem simán lehet a fogigátlótól is, főleg ha ilyen régóta szeded! Mindenki másképp reagál a hormonális dolgokra!

2634. berka01 (válaszként erre: 2602. - Kerkira)
2009. dec. 25. 21:54

jajj, kerkira annyira sajnálom. és nagyon furcsa, h nem segít. de csináld végig!

én is csak mostanra látom, h enyhült a hajhullásom, olyan mintha kezdene végre megállni. (de nem kenem naponta, elfelejtem és van még 10-12 ampullám).

ha végzek, beszámolok nektek.

Az én fejem "emlékezhet" a korábbi kerast. kúrákra is, talán. de mondom, nálam is csak most kezd hatni, h már a végére érek lassan.

nagyon szorítok érted!

-

lúgos víz: drága, nem? kéne innom, de 5l 1000 ft

ez nekem 2 napig se tart ki

ha éves szinten számolgatom megérné egy víztisztító-lúgosító berendezést venni (persze nem a gyesből :o) )

2633. berka01
2009. dec. 25. 21:36

sziasztok csajok, boldog karácsonyt kívánok nektek és a hajhagymáinknak :o)

olvastam vmit, felcsigázott nagyon :o)

én 4. hónapja candida-diétázom, de lehet h változtatok rajta, m nemrég még elő-előbukkant a gyomorgégésem.

szóval: megvettem a ph csoda lúgosító ételreceptek c könyvet és sztem átváltok erre. (asszem ez a pasi írta a testkontrollt is) kiderült pl h hiába tömöm magamba a kesudiót meg földimogyorót (csoki helyett nasi), erősen savasítanak...

és:

tök jóó, kipróbálom a következőt: "Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy szervezetünk mennyire savas és lúgos, vásároljunk lakmuszpapírt, és vizsgáljuk meg a nyálunkat! (vizeletet is lehet) Ideális esetben a tesztcsíkon kék színt fogunk látni, ez azt jelenti, szervezetünk sav-lúg egyensúlya megfelelő. Amennyiben zöld szín jelenik meg az indikátoron (ami arról tanúskodik, hogy a szervezetünk elsavasodott), minél hamarabb életmód-változtatásra van szükség. A sárga szín súlyos betegségekre utal, ez esetben célszerű teljes körű kivizsgálásnak alávetnünk magunkat, hogy egyensúlyba hozzuk szervezetünket. (A teszt nemcsak nyállal, hanem vizelettel is elvégezhető, ilyen esetben azonban az eredményt nagyban befolyásolják az aznap elfogyasztott élelmiszerek.)"

-

Az optimális pH érték 7 és 8 között található. Amennyiben szervezetünk pH értéke rendszeresen 7 alatt van, tudjuk, hogy egészségünk megőrzésének szempontjából érdemes odafigyelnünk étkezésünkre, és a további savasodás elkerülése érdekében elő kell segítenünk a lúgosítás folyamatának beindítását...stb

-

A nyál optimális pH-értéke 6.8 és 7.4 között van

A vizelet pH-értéke közvetlenül kapcsolódik a szövetek oxigén-szintjéhez, valamint a szövetekben található kálcium, magnézium, nátrium és kálium szintjéhez. Ezek az ásványi anyagok felelősek a sejtek anyagcseréjének a fenntartásáért.

Alkalmazás:

* Mártsa a lakmusz-papírt a reggeli vizeletbe, és keresse meg a színskálán az adott színhez tartozó értéket.

A 6.0 pont alatti pH-érték különösen erős savas kémhatást jelez.

Egy egészséges ember vizeletének pH-értéke a reggeli első alkalommal 6.4 és 7.0 pont között mozog, majd később a nap további részében 7.0 és7.4 pont közé áll be... stb

2632. Sly001
2009. dec. 25. 16:41
szisztok!Nekem is hullik a hajam.Voltam vérvételen,minden rendben volt.Voltam mindenféle góckutatáson,röntgeneken,semmit sem találtak.Szedtem a hair-clinic kapszulát hónapokig,bio-cink készítményt,elhasználtam 4 üveg Varga hajcseppet,a schwarzkopf aktiv-m hajszeszét samponnal,próbáltam a bánfi sampont+hajszeszt,de szinte semmi változás.Ha mosom sok kihullik,de nem látok azért veszélyes vagy feltűnő ritkulást.Lehet az a gond hogy hosszú,és mindig össze van kötve,ez okozza.A dokim szerint a Lindinette 20 fog.gátló amit 4 és fél éve szedek nem okozhatja,előtte 7 évig tri-regolt szedtem,de nem hullott a hajam tőle.Egy ismerős orvos mondta hogy okozhatja a stressz is.Ugyhogy már nem görcsölök rajta,ez van.Lehet hogy a kor miatt van,30 felett.
2009. dec. 25. 15:45
Kellemes Ünnepeket!
2009. dec. 25. 14:42

Sziasztok!Csatlakozom az előttem szólokhoz.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!:-)

2629. Kebili
2009. dec. 24. 22:44

Sziasztok!

Én is kívánok mindannyiunknak békés, nyugodt karácsonyt és hajhullás-megállításban (is) sikeres, örömteli új évet!

2009. dec. 24. 17:33

Lányok!

Mindenkinek kívánok Kellemes Ünnepeket, jó egészséget, örömet, sikereket és egy boldogabb új esztendőt valamint hajhullás csökkenést és hajdúsulást!:-)

2627. Rolee89
2009. dec. 24. 11:05

Sziasztok!

Most már másfél hete használom a ricinust.

Minden másnap felkenem és egész éjszakára ott hagyom!

Eddig még semmi változást nem észleltem, még a fejbőröm sem bizsereg.

De nem adom fel, ez a másfél hét még nem egy nagy idő : )

Na meg szerintem az a napi másfél doboz cigi is benne van eléggé a dolgokban : (

Sok helyen olvastam hogy nagyon gyengítti a hajat a sok cigi, főleg a férfiaknál.

A következő lépcsőm a leszokás lesz! Remélem : )

Kellemes ünnepeket mindenkinek!! : )

2626. hegina (válaszként erre: 2623. - Nikike26)
2009. dec. 23. 22:27
Szia!Szedtem,fogamzásgátlót de abbahagytam már 1év 8hónapja.(Harmonet,Trilegol,Meliane,/ezt a három fajtát szedtem kb.6 évig/)Szerinted ilyen hosszútávon lehet, hogy köze lehet a hajamhoz?
2625. 12a3192a59 (válaszként erre: 2624. - Cca887cff8)
2009. dec. 23. 19:54

Nem zsírosodik a hajam.egyszerű "csalán hajszesz"semmi illata,semmi feltűnőség!Fehér flakonban 1 szál csalán díszíti.A Bánfi körül keresd!Használok még hajhabot is,de csak nagyon keveset.Nagyon jónak érzem ezt a szeszt,bár semmit nem várok tőle,mert mint mondtam már,a baj belűl van bennem.Pl:6 hétig voltam influenzás,a fene tudja miket adott az orvos(Októberben)és szinte eldugult a lefolyó,annyi hajam kiesett.Nem is remélem,hogy újra nől,de nem hullik..igaz nem szedek már semmit az influenzára,mert jól vagyok.

Ha valaki küzdött az életében a hajbajjal!!az én vagyok.!

2624. cca887cff8 (válaszként erre: 2622. - 12a3192a59)
2009. dec. 23. 18:46

és ettől a csalánszesztől nem zsírosodik a hajad???

ez a neve, h csalán hajszesz ?

2623. Nikike26 (válaszként erre: 2598. - Hegina)
2009. dec. 23. 18:41
Szedsz fogamzásgátlót vagy szedtél régebben és ha igen mit? Mert ez is okozhat gondokat.
2622. 12a3192a59 (válaszként erre: 2617. - Cca887cff8)
2009. dec. 23. 14:13

Semmi különös!Sztem minden nagyobb boltban lehet kapni,a hahszeszek között keressétek!630 ft két dl.

Én szoktam átönteni 1 pumpás flakonba-és spriccelem a fejem,és utána szárítom formára-naponta!Talán Herbária termék lehet,de nincs meg a doboza,így nem tudom pontosan.Nekem ilyen semmi hajat adott a Jó Isten,-már beletörődtem.Nem zsírosodik,nem töredezik,nem büdös.!Van samponja is,de azt még nem vettem.Sajnos vérképző rendszeri problémám van,39 éves voltam amikor elhagyott a hajam!Azóta se nőtt vissza!!Jó kis rövidre szoktam vágatni,aztán spriccelem!!Nagyon sajnálatos,hogy a kopaszodásnak "sincs" orvossága!!!

2009. dec. 23. 13:43

1. Van a Vargának csalános hajszesze (én egy üveggel elhasználtam de a hajhullás ellenes jobb, legalábbis nekem).

2. Itt valaki írta, hogy főz csalán teát, flakonba teszi és azzal fújja be a hajtövet.

2620. hegina (válaszként erre: 2616. - 12a3192a59)
2009. dec. 23. 13:33
Szia! Engem is érdekelne bővebben ez a csalán szesz téma! Hol beszerezhető?
2619. zsuko84 (válaszként erre: 2612. - Kerkira)
2009. dec. 23. 13:17
Szerintem rosszabb lenne, ha nem mosnád meg a hajad sportolás után, mert az se jó, ha az izzadság marja a fejbőröd. A másik meg az, hogy nézd meg a sportolókat. Pl. Egerszegi Krisztina haját. Ő hosszú évekig teljes napokat a medencébe áztatta magát, és tuti mosott minden nap hajat. Mégis annyi haja van, hogy jó ránézni. :)
2618. sysy66 (válaszként erre: 2616. - 12a3192a59)
2009. dec. 23. 11:44
szia és mi a neve ennek a csalánszesznek? hol lehet kapni?
2617. cca887cff8 (válaszként erre: 2616. - 12a3192a59)
2009. dec. 23. 11:09

szia. nem olvastam csak ezt a HSZ-od.

csalánszesszel bespricceled a fejed?

és nem zsírosodik? mert írod, h 10napot kibír????

nekem nagyon zsíros és most baromira hullik is.

én most cinket és lucerna tablettát szedek meg c vitamint.de még csak pár hete...

de ez a csalános spricc érdekelne mire jó és hol lehet kapni, hogy mi a pontos neve mennyibe kerül kb.. köszi

2616. 12a3192a59 (válaszként erre: 2610. - 5e48d37001)
2009. dec. 23. 10:45

Óh,nem ilyen egyszerű ám a dolog!Én minden reggel bespriccelem a fejem csalánszesszel,mert annak nincs szaga,és beszárítom.Ezért bír ki 10 napot a mosás.De a 10.napon aztán...úgy viszket a mosásért mint az állat!Szerintem én így születtem-selejtnek!

Se haj,se pilla,se szemöldök,se köröm...de azért jól vagyok! :-))

2615. sysy66
2009. dec. 23. 09:39

én szedem a lucerna kapszulát három hete..eskü h hajmosásnal kb5 szál jön ki

probáljátok ki..nem drága sok van benne 120 db de napi egyet lehet bevenni belole..helyreállitja a sav-bázis egyensulyt is..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook