Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Próbálta már valaki az Alpicort F nevű csak bőrgyógyász által felírható fújkálós szert?
Ez is hormonos, a fodrászom ajánlotta, mert valakinél nagyon működött.
Magán fogorvosnál voltam.. Volt 2 pici lyuk, azokat elintézte, meg barázdazárás. Szóval lyukas fogam elvileg nincs. De röntgenen nem voltam...
Igen, jó volt a fehérvérsejtszám, szóval elvileg nincs bennem gyulladás.
Gondoltam amúgy arra, hogy környezeti hatások miatt is lehet.. Na meg több helyen olvastam róla, hogy a különféle kozmetikumokban is mennyi sz*r van.. Például a samponomban! (Pantene) Esetleg tudtok ajánlani valami olyan sampont, amiben nincs (annyi) káros összetevő??
Akkor ez a HairClinic jó szerintetek? Mégiscsak "gyógyszer"..
Nah ez érdekel: "PL. :Különleges gesztagén a cyproteron-acetát, amely erős gesztagén hatása mellett
antiandrogén hatással is rendelkezik, így kiválóan alkalmas nők androgenizációs (acne,
seborrhoea, androgén hajhullás) panaszainak kezelésére." Már csak az akne miatt is. Ez gyógyszer,vagy valami kence?
Szegéény....többet én sem szedem, elég volt egy dobozzal:-)
De a HairClinic, Forcapil egyszerre nem rossz + szedem a kollagént és a lucernát + diófaleveles-csalános áztatás.
Azt hittem csak én vagyok ilyen mutáns :) Na akkor lehet azt kéne megpróbálni amit mondtál!
Amúgy hallottam olyan vérvételről is, ami ilyen hormonos! Szerintetek azt érdemes elvégeztetni? Meg vannak ezek a fejbőr-vizsgálatok! Hasznosak ezek??
Egy heleyn azt olvastam,hogy a tengervíz is károsítja a hajat. Szerintem ez hülyeség. A só jót tesz a szervezetnek. Szerintem.
Orsova! Minen vizsgálatot sajnos most meg kell csináltatni megint. Menj el a nőgyógyászhoz,mondd el neki mi a bajod,nézzenek baktériumokat,egy esetleges újabb cisztát,mindent! A háziorvosoddal is beszéld meg ugyan ezt. Kérj gégészetre beutalót.A fogászat pedig...hát necces. Egy sztk-s fogorvos lehet,hogy elhajt. Nekem is a bölcsességfogamat nézte(azt is rosszul,mert nem volt jó a röntgen,és elküldött 20 km-rel arrébb,hogy csináljanak panorámaröntgent) aztán írt egy beutalót a János kórházba,mert velük van szerződése ennek a fogászatnak. Hál' Istennek ott egy annyira aranyos,ügyeskezű nőhöz kerültem,és ő vette észre,hogy ok,hogy 2 bölcsességfogamat ki kell szedni,de a bal felső 2.és 3.fogam között vanegy cisztám. Amikor az sztk-ban megnézte a fogorvos a röntgent,csak a bölcsességfogaimat nézte. Szóval nehéz ez a fogászati dolog. De itt a fórumon is volt olyan,akinek ki sem mutatta a panoráma röntgen a cisztát,csak amikor valami beavatkozást csináltak nála,akkor derült ki,hogy tele van az ínye. No ezzel nem azt mondom,hogy neked is van,csak segíteni szeretnék,mert én anno,amikor először volt ilyen hajhullásom. 5000 féle dokinál voltam,és mindegyik csak a fejét csóválta,és mindenféle antibiotikumot felírtak,mondván,hogy ilyen meg olyan baktériumom van,és ezek többet ártottak,mint használtak. Nem beszélve arról,hogy annyira stresszes lettem... sajnos a hajhullásnak rengeteg oka lehet.Ha jó a vérképed,más helyen kell elindulni. A fehérvérsejtszámod is jó volt?Az jelzi a gyulladást a szervezetben. A hdl koleszterin a vérben lévő koleszterint jelöli,jobb ha egy kicsit alacsonyabb,mint magasabb.Az nem függ össze a hajhullással. Szóval próbálj meg ne stresszelni,addig is kezdj el sürgősen egy jó hatásu multivitamint szedni,vagy hairclinic,vagy ami neked szimpatikus. Ne fésülködj vizes fejjel,inkább hajmosás előtt fésülködj meg.Én a vizsgálatokig ezt tudom neked javasolni,segítség képpen.
A dokik előszeretettel ajánlják a nőknek is a Reagaine/Rogaine-t a tüneti kezeléshez mert rengeteg pénzt kapnak a gyártóktól jutaléknak , ami hatásos is de nőknél más út is létezhet.
Különféle gesztagén , antiandrogén szerek vannak a világon amelyet a jobb nőgyógyászok ismernek.
PL.:Különleges gesztagén a cyproteron-acetát, amely erős gesztagén hatása mellett
antiandrogén hatással is rendelkezik, így kiválóan alkalmas nők androgenizációs (acne,
seborrhoea, androgén hajhullás) panaszainak kezelésére. A legújabb gesztagén, a
drospirenon, amely nagymértékben hasonlít a természetes progeszteronhoz, és szemben az
egyéb progesztagénekkel,antimineralokortikoid hatással is rendelkezik, amely
kiegyensúlyozza az ösztrogén renin-angiotenzin-aldoszteron rendszerre gyakorolt hatását,
ezáltal csökkentve a jellegzetes fogamzásgátló-mellékhatásokat (súlygyarapodás,
premenstruációs- szindróma stb.).
Tehát felesleges dolog az androgén hajhullás okait vitamin,vas vagy egyéb hiányokban keresni ( lásd régebbi hsz-ek akiknek feltűnt a hajléktalanok sűrű haja :-) akik biztos nem esznek változatosan...), a stressz,lyukas fog is maximum fokozza,de elmulasztása nem teszi rendbe a dolgokat.Az ok jóval prózaibb( magas DHT szint illetve a hajhagymák fokozott DHT érzékenysége amely akár normál DHT mellett is hajhulláshoz vezet...Ez utóbbi problemásabb mert ez öröklött dolog, a génekbe van programozva)
Célzottan kell a nőgyógyász segítségével a hormonháztartást rendbetenni.
A minoxidil használata rövid távon jó lehet nőknél is mert megmenthető addig is a hajhagyma az elsorvadástól , de hosszabb távon belülről kell rendbe tenni a dolgokat.
Szia!
Ha te is látod már a hajhullás következményét a fejeden, akkor szerintem a vizsgálatok elvégzésével egyidejűleg kezdj el szedni valamilyen hajgyógyszert (HairClinik, Forcapil...stb.) Azzal nem ártasz, vitaminok és a haj nővekedéséhez és regenerációjához szükséges anyagok vannak benne. Lehet a hajszeszeket is alkamazni, azzal sem ártasz. Én ezeket elkezdeném a helyedben.
Szia! Ez engem és másokat is érdekelne:) Ha tudod mi az, légyszi oszd meg velünk. :)
Azért gondolom, hogy androgén a hajhullásom, mert a fejem tetején és oldalt veszem észre a fogyást és nem a tarkómnál.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!